Tchýně dala miminku pečivo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22.1.17 11:18

@annaei psala jsem neco, ze k nim nejezdime? Prectete si to znovu! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
22.1.17 11:19
@Regina Hero píše:
Proboha, lidi, uklidněte se… je mi 45, taky jsem měla dítě v 19, a tenkrát se fakt běžně dával dětem od dvou měsíců třeba tvaroh (to by vás teď asi kleplo z fleku, jak se tak dívám), polévky - vývar nebo zeleninová, do které se namáčel rohlík nebo chleba, krupice s kravským mlékem, i pečivo, pokud ho dítě umělo sníst… a přesto to všechny děti tenkrát přežily… neuvěřitelné…Nechápu, proč to tak hrotit a dělat z toho pokus o vraždu… zakladatelko, chtělo by to se trochu uklidnit a tchyni normálně vysvětlit, že tohle jí dávat nemá a že je malá jen kojená… navíc, pokud je jen kojená, tak asi neumí jíst lžičkou, takže jí toho tchyně ani moc dát nemohla, ne? Čím víc budeš ty naštvanější a nervní, tím víc se toho přenese na dítě a bude na tom stejně… ona to ze zlé vůle určitě neudělala… ale ty jsi ji asi neměla zrovna v oblibě ani předtím, že?

Kazdy at si krmi sve dite, jak uzna za vhodne, je to jeho dite, ale ne druhym, to se nedela.
Kdyby to dite melo vic mesicu a vyzkousene zakladni suroviny, tak prosim, ale pro 3 mes.cpat mouku do tela, proc?
Pokus o vrazdu nebo trvale nasledky atd.co tu padlo jasne to je ukvapene napsane.
Ale kdyby se to male zaclo davit, tak by se babina asi pekne lekla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
22.1.17 11:19
@Anonymní píše:
Nepamatuji si, že by toto bylo před 24 lety běžné! Děti se kojily, pak pomalu přikrmovaly sunarem, nutrilonem a v zeleninovém vývaru se začalo jednám druhem zeleniny a postupně se pomalu přidávaly další. Ani v 6 měsících nebylo mé dítě s rohlíkem v ruce, natož proboha aby se cpalo omáčkou s knedlíkem. Jak to tak sleduju, tak jsem byla na tu dobu asi hodně pokroková matka. :mrgreen:

Já taky. 8o :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
22.1.17 11:44

Nedocitala jsem celou diskuzi, ale nechalu kolik se tu tchyne zastavate, kdyz ta krava nakrmila 3mesiccni mimino kravskym mlekem s vanockou 8o. Male je z toho ocividne pekne zle ale ono se vlastne vubec nic nestalo a zakladatelka se ma tchyni jeste omluvit a vubec nema pravo byt nastvano, no to mi rozum nebere. Chudak prcek :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15688
22.1.17 11:58
@viky23 píše:
Nedocitala jsem celou diskuzi, ale nechalu kolik se tu tchyne zastavate, kdyz ta krava nakrmila 3mesiccni mimino kravskym mlekem s vanockou 8o. Male je z toho ocividne pekne zle ale ono se vlastne vubec nic nestalo a zakladatelka se ma tchyni jeste omluvit a vubec nema pravo byt nastvano, no to mi rozum nebere. Chudak prcek :roll:

Ty už se konečně uklidni :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.1.17 12:02

Nedělej z toho 3. světovou - příště nechoď na tak dlouho.. mrněti je blbě nejspíš z toho kr. mléka.. klid.. nic se nestalo. Tchýně chtěla pomoct, vzala to za špatný konec, no.. neřešila bych to.. kojení se zase ustálí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
22.1.17 12:03

Ja mam tez povedenou tchyni, ale ona uz je az zakerna, neteri zjistili alergii na mlecne vyrobky loni v 18r. zpusobuje ji to zacpu, boleni, byla tyden v nemocnici, povedena babinka rekla, ze je jen hypochondr, kdyz se k ni jde naschval vari neco, kde jsou mlecne vyrobky, me nadala, kdyz u nas byli vseci na hody a alergikum jsem delala prilohu, kterou muzou. Muj syn ma od roku atopicky ekzem zpusobuji mu to mlecne vyrobky, opet tahle pani je to hypochondr. Pritom vidi, ze kdyz sni co velke mnozstvi co nema muze se uskrabat.
Takze ano nektere tchyne umi byt povedene.
V jejich rodine (muze prarodice zemreli na rakovinu strev) a proste ji to hlava nepobira, ze ta neter nemuze roky trpět na zacpy, ze skodliviny se ukazují v tele, ona rekne, trpim na to taky no a, proc by nemohla vnucka? Jen si vymysli. Ktera normalni babi se tak chova kd vnoucatum a vedome zpusobuje zhorseni zdravi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
22.1.17 12:07

Tchyně přestřelila, o tom žádná.
Jednak věděla, že plně kojené miminko nesmí krmit a přesto to udělala. To bych možná ještě přežila. I když neříkám, že nas. raná bych nebyla.

Ovšem hláškou, že si může dělat co chce - tím by to tchyně zabila.
Bez hysterických scén nebo křiku bych milé babičce naznačila, že má utrum s mou důvěrou a mimino by nikdy neměla o samotě. Hotovo.
Nebude s děckem o samotě do té doby, dokud nebude respektovat rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9269
22.1.17 12:09
@Anonymní píše:
Ahoj,

Mame tří měsíční plne kojene miminko. Jsme na návštěvě u tchyne a u prarodicu. Miminko jsem nakrmila a pri kojeni usnulo. S manzelem jsme na pul hodiny odesli na hrbitov a malou jsme nechali doma s tchyni. Prijeli jsme za cca 40 min. Malá uz nespinkala, tchýně říkala, ze doma bylo vse v pořádku. Mala poplakavala a pak se poblinkala a vyblinkala v mlecku kousky nejakeho peciva. Manzel uderil na tchyni a ta se priznala, ze mala mela hlad, tak ji v kravskem mleku rozpustila vanocku a davala ji po lzickach. Tchyni je 43 let, není to žádná senilni paní. Je to tak dva měsíce, co jsem ji rikala, ze miminko se začíná prikrmovat v 6 měsících a to zeleninou. Sama jedno dítě v 19 letech porodila a pochybuji, že ho krmila pecivem ve 3 mesicich. Mala od te doby porad pláče a odmítá prso. Na chvilku usne a za chvilku se vzbudi, musi byt hladova, podarilo se mi ji trochu nakrmit az ted ve 2 v noci.
Manžel tchyni vynadal a ja jsem radši ani nevylezla z pokoje. Mam chuť se zitra sbalit a odjet. Mame tady byt tyden. Ale žijí tady i prarodiče a těch nam je líto.

Prosim poradte co s miminkem a jak se ted chovat k tchyni? Nemůžu uvěřit, že je snad tak blba. Mam to nechat na manželovi nebo si s ni taky promluvit? Může to miminku nejak ublížit? Vyvolat nějakou alergii?

Děkuji za každou radu

Ideální to není, ale když jsem byla mimino já, tak už se dávaly polívky prý od 3 měsíců a žijeme. Taky piškoty, kaše a jiné dobroty. Nic se jí nestane. Maximálně se zbavila toho, co jí v žaludku vadilo. Myslím, že už je dnes OK. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
22.1.17 12:20

@Šmoulice nebo spis ty ne? ty si krm sve dite cim chces, treba vanockama ve 3mesicich, ale nekafrej tady, ze je to snad uplne normalni :roll: Jinak jsem ale naprosto v klidu, protoze dikybohu nemam v okoli nikoho, kdo by mi cpal deti takovyma vecma ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
22.1.17 12:24
@radúna píše:
Tchyně přestřelila, o tom žádná.
Jednak věděla, že plně kojené miminko nesmí krmit a přesto to udělala. To bych možná ještě přežila. I když neříkám, že nas. raná bych nebyla.Ovšem hláškou, že si může dělat co chce - tím by to tchyně zabila.
Bez hysterických scén nebo křiku bych milé babičce naznačila, že má utrum s mou důvěrou a mimino by nikdy neměla o samotě. Hotovo.
Nebude s děckem o samotě do té doby, dokud nebude respektovat rodiče.

No právě, když by tchýně přišla s pokorou, a viděla bych, že jí to je líto, tak
bych to vzala, ale ta její hláška, že ona si bude dělat co chce, tak to by mě vytočilo nejvíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
22.1.17 12:27

@nostress asi tak. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
22.1.17 12:50

Ted jsem se bavila s mamkou (55 let) jak to bylo s prikrmama za nas - a jak uz psaly jine holky - vlaste skoro stejne jako ted. ale i tehdy byly expertky ktery se chlubily ze jim dite na 3 mesicich ji gulas s knedlikem a cocku ( ten dotycny ma dnes celiakii..) takze kdyz je expertka schopna dat diteti vanocku a mliko ve 3 mesicich tak je s prominutim uplne blba a jeste ty kecy k tomu. ja bych tchyni teda asi pekne servala. malou to urcite nezabije, ale to boleni… kazdy snad chce pro dite to nejlepsi a ma to byt rozhodnuti rodicu co dite bude jist. nicmene asi chapu ze u druheho a dalsiho ditete clovek uz neni tak prepjaty a proto ty nazory nekterych ze to je pro jednou v pohode ( asi je ale ta krivda ve me ze to prcka boli by ve me teda byla…)

doufam ze prckovi bude brzo dobre ana tchynu bych se nebyla schopna ani podivat…a nevim za co by se mela zakladatelka omlouvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
22.1.17 13:11

@nostress no já se možná nedivím.. Ona něco v dobré víře- i když blbost, kdoví jak ji syn sprdnul, tak se prostě na to bránila, klasická výměna názorů.. Já na mámu zčtí něco vykřikovat, i když třeba v právu, ale má svůj názor, taky by mi řekla svoje..
Ale já třeba nevím, proč někdo říká, že dřív se to dělalo a krmil kde čím. já si právě pamatuju- z vyprávění, i fotek, a tak celkově pak jsme měla o 7 le tmladší sestřenice, ře se právě kojilo, pak třeba Sunar a hodně se dělalo do láhve zeleninévé polévky..Je pravda, že třeba i v těch 4 měsících, ale neznám teda z vyprávění, tet mámy, že by jako cpaly ve 3 měsícíh omáčky, atd.. :nevim:
Spíš bych to řekla, že jak jsou expertky dnes, že krmí kde čím, tak to bylo i dřív..ale nejsou to všechny maminky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78493
22.1.17 13:40

Tak mi je taky 24 let a teď jsem se ptala matky 57 let, jak mně přikrmovala, nebyla jsem kojená, do 4 měsíců Feminar, poté zeleninové mixované polévky na oběd, od 6 měsíců Sunar, rozmačkaný banán, dětské ovocné přesnídávky a do polévky se mixlo ještě vařené maso. Rohlík mi dala prvně prý asi na 13 měsících.
A před 24 lety se rozhodně nestála fronta na maso, to si někdo plete dojmy s pojmy - to stávala má babička.
Tak ti co tu píšou o kaši z mouky snad mají 70 let? Tím krmili mého 92 let dědu možná.
Nechápu jak někteří, kdo tu zakladatelce odporují, mají zastaralé názory.
Mám též tříměsíční dceru a kdyby se mi toto stalo, i když nevím který de.il by to mohl udělat, tak okamžitě odjedu. Navíc ve vánočce mohla být rozinka nebo kus mandle, divím se že se miminko nezačalo dusit.
Já bych teda okamžitě odjela domů a hodně dlouho bych k takové „hodné“ babičce nepáchla.
A příště bych dítě nenechala s ní samotné.
Ve 43 ve dnešní době jsou některé teprve matkami, kdyby to udělala babička přes 80, tak té bych hezky domluvila, ale ve 43 je to neomluvitelné!
A každý si cpěte své dítě čím chcete, ale nenuťte to druhým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová