Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jéé, Mysko, já ti závidím, že jsi doma
Vždycky jsem si plánovala, že až budu těhotná, tak budu chodit na procházky, číst knížky o těhotenství, cvičit těhu cviky, chodit plavat, poslouchat meditační hudbu, hrát na klavír atd. No a místo toho sedím celý den v práci, když přijdu domů, musím rychle uvařit, uklidit a je pomalu večer, takže si tak maximálně zapnu televizi, nebo někam s přítelem jdeme, ale ze všech výše uvedených věcí praktikuju jen tu četbu knížek a to velice sporadicky
No nic, tak třeba přes Vánoce bude víc času…
UFFFFFFFFFFF
HOLČINKY, to jsem si tedy dala
. Uklidila jsem celý dům, vyprala, zametla před venkovními dveřmi a teď se máááálem nemůžu hnout
Tak mám pocit, že ta lenora se mnou zamávala tak, že sebemenší aktivita je pro mě výstup na Mont Everest.
![]()
MYSKO:
Jíí, to ti závidím. Mně se do šlofíčka nějak nechce, ale jsem ráda, že si už lebedím a čučím na pohádku - po DRUHÉ (dávali ji v neděli).
Je mi nějak šoufl a tak si říkám, jestli je to z hladu, protože od rána furt baštím…
(Problém je, že doma nic nemáme - CHA - že bych střihla krupicajdičku nebo těstovinky
)
MARKETO:
Ahooooj. Holka ty letíš…že ty určitě předbíháš
![]()
Ty hraješ taky na klavír
Jsi dobrá, že čteš. Já mám hrozně ráda knížky, ale po první větě umírám. Snad je to jen přechodné období - jinak zblbnu
![]()
Ty jsi dnes v práci
Určitě ti ty plány vyjdou, ale myslím, že to teprve přijde.
S tím sexíkem tě chci HODNĚ uklidnit. My jsme s manžílkem měli manzelskou erotiku 1× za téměř …ježíííš marjááá, teď se hrozíííím…4 měsíce.
Ježííš, to je šílený. No, 3 měsíce jsme to měli zakázaný, pak jsme se málem rozvedli…tak moc času nezbylo
Ale nevím, taky jsem čekala, že v 2.trimestru na mě přijdou nymfomanské aktivity … a furt nic. Ale u mě to bude nejspíš psychika, takže chce to čásek. VYDRŽAŤ
(Zatím mám takové vnitřní rozpoložení typu: „všichni chlapi mi můžou vlézti na zádíčka
“).
TARRYNKO:
Chápu správně, že přišla MS
(Promiň, holčinky už mě znají a vědí, že mi to občas pomaleji docvakává
).
HOLČINKY…otevírám téma VÁNOCE
Já osobně mám smíšené pocity. Vánoce miluju, ale po dnešním SUPER výkonu si neumím představit, jak zvládnu všechen ten úklid, přípravy, pečení, dárky, zdobení…ufff. Ani pomyslet…
![]()
P.S. MARKETKO,
děkuju za tvůj názor na ten stresík…já se bála, že mě odtud vyženete pohrábáčem
.
Ohledně kartářek s tebou hodně souhlasím. Já byla u k. 2× v životě (po každé u té sámé - byla to 90 letá paní z vesničky). Bylo to před 5 lety. Vše se splnilo - do puntíku. Teď vím, že kamarádka chodí k pí.Kludské, ale já nemám kuráž. Nechám se nejspíš překvapit osudem
.To jen občas mě to chytne, ale skončím u rozepsaného emailu na objednávku, který neodešlu… ![]()
Varenko - Určitě nepředbíhám ani nešvindluju
Jen mi Dr. podle UTZ řekl, že jsme o 4 dny dál, takže místo původního 5.6. se má mimís narodit 1.6. na den dětí
. K tvému dotazu - na klavír hraju tak trochu (ale chtěla bych víc), poslední dobou hraju spíš na akordeon, jenže fakt nevím, jak to budu dělat s břichem
a taky jestli to třeba mimísovi nebude vadit, když to bude mít takhle „u ucha“. To ještě promyslím ![]()
Vánoce - letos se moc těším. Dáme už mimísovi talíř na stůl (sním to za něho
) a určitě bude mít i dárky pod stroměčkem. Loni mě ty Vánoce nějak nebraly, ale letos jsem celá taková emočně rozhozená, tak jsem naměkko i z koled, které hrajou v hypermarketech
. Příští týden začíná advent, tak se moc těším, až si udělám Vánoční výzdobu, vánoční ubrus atd. Úklid nikdy na Vánoce neřeším nějak přehnaně. Prostě uklidím, jako obvykle. Pořádný velký úklid udělám, až se mi bude chtít, třeba v lednu (ale kdo ví, třeba mě chytne rapl a budu uklízet už teď). Ze začátku roku jsem uklízela pořád, protože jsme rekonstruovali byt, strašně se to táhlo a pořád z toho bylo plno prachu, takže se velký úklid konal co dva týdny…
Varenko - moje mamka byla u paní Kludské před 4.lety. Chtěla v té době dítě a Kludská jí řekla, že bude mít syna. Dodnes ho nemá a už asi ani mít nebude (leda vnuka). Já jsem v té době chodila s klukem v zahraničí, což teda p.Kludská nevěděla, ale řekla mojí mamce, že se do půl roku odstěhuju do USA a budu tam žít celý život. No, já jsem se do půl roku s oním klukem rozešla a v životě bych v USA žít nechtěla. Takže tak. Myslím si, že prostě z těch karet jen vycítila to, co mamka právě chtěla a čeho se obávala, ale dlouhodobě do budoucna nic nevyšlo.
Ale! - když jsem před dvěma měsíci měla podezření, že jsem těhotná, šla jsem na internetu na online vykládače karet a vyšla mi karta, kde bylo jasně napsané „možné těhotenství“ - tak jsem si udělala test a ejhle - // ![]()
Ale! - Jelikož jsem stresující se člověk a ze začátku jsem měla strach, že to neklapne, ptala jsem se pak karet, jak dopadne další vyšetření v 10tt a vycházelo mi, že špatně, konec vývoje a tak. To mě totálně dostalo a rozhodla jsem se, že už si nikdy žádné karty vykládat nebudu a budu věřit jen sama sobě!
MARKETO:
Vánoce: no, budu tě mít za vzor. ![]()
Kartářka (-y): máš pravdu.
Co jsem se vdala a začala tak nějak poprvé v životě ten život budovat, dostala jsem strach, že se dozvím něco nedobrého. Znám se a asi bych to těžko překousávala
.
Ale vím, že mnohdy (když je člověk na rozhraní, mladý, nevázaný)…může mu to třeba trošku ukázat cestu nebo popíchnout k nějakému rozhodnutí…
A jak dopadla PRAVDA s tatínkem
A ví o tvém tehu někdo z přátel nebo kolegů v práci ![]()
Jéé, máš opravdu krásný TP. ![]()
MYSKO: že on tě někdo doma zamknul ve spižírně
Kdepak tě máme
![]()
Varenka - Tak budoucí dědeček přijal zprávu o vnukovi se slzou v oku, zprávu o svatbě přijal tak, že musíme přijet v neděli znovu s flaškou a kytkou a požádat oficiálně
Jinak jsme to už tento týden řekli úplně všem kamarádům i kolegům
To víš, sdělená radost - dvojnásobná radost. Tak teď už doufám všechno klapne ![]()
Ahoj holčinky, taky jsem měla dneska volno, takže si užívám od rána. Můj pejsánek je šťastný jak blecha, že nás má doma a kdekoliv se na chvíli u:,–(íme, tak si na nás vyhupsne a tulí se a chrní (teď se mi zrovna rozvaluje na kolenou - má 1,5 kg tak je to v pohodě…
)
Všimla jsem si u Myšky a Varenky, kolik mají příspěvků. Jůůůůůůů, to koukám - jste úplné spisovatelky!!!
Já se k takovému počtu dohrabu asi za pět let
![]()
Dneska celý den „posněhává“, zima je, že by psa nevyhnal (něco takového vidím ve vyčítavých očích toho našeho mrňouse, když ho nutím jít čůrat ven), tak to vidím na večer u svíček a vínečka ![]()
Varenko, otevřela jsi téma vánoce - já jsem se rozhodla nestresovat, žádný příííšerně velký úklid nebude, uklízí se přece průběžně, tak co. Vyberu si max. 5 druhů cukroví a k pečení si vezmu do party svou sestřičku. Dárečky vybíráme s rodinou symbolické, spíš něco od srdíčka než se ohromovat dary za tisíce. Hlavně, že budeme spolu a nic zlého se už nestane (minulé vánoce jsme přišli o tátu). Ještě kdyby tak klaplo to s tím miminkem - to by bylo něco!
Tak hezký večer holčinky, víkend je před námi - pěkně odpočívejte a pozdravujte mimísky
![]()
NOGGIE
Ahoj holčinky, moje kamarádky zlatý
![]()
dnes jsem byla u Dr pro výsledky a jen mi potvrdil to, co jsem si myslela, totiž:
já jsem v pořádku
(podle krevních testů a rozborů). Problémek je u manžílka. Píšu to proto, aby všechny dlouholeté snažilky, které se pořád snaží jíst zdravě, vitamíny, cvičení Mojžíšové a všechny ty podobné oploňovací procedury - že to někdy nestačí, dokonce ani nestačí být PSYCHICKY V POHODĚ, což já jsem
prostě někdy se stane, že za to může chlap ![]()
Jen mě štve, že jsme na ten spermiogram už nešli dávno, rok do sebe nechávám cpát hormony (Clostilbegyt) a díky němu mám teď nízkou sliznici, normálně se bere půl roku a když nezabere, tak už se nedává, a mě do můj Dr nabízel, já jsem taková optimistka a myslela si, že to jednou prostě vyjít musí. Teď mám trošku „nepořádek“ v děloze z těch všech Pregnylů a Clostilů, snad mi ty lázně pomůžou.
Jinak jsem moc ráda, že už jsme v CARu, a že se něco bude dít, protože bez pomoci lékařů bychom miminko nepočali ![]()
Tak jsem se zase rozepsala..
MYSKO
ty máš podobné chutě jako já, já jsem si včera dala v noci tvaroh, takovou chuť jsem na něj měla a nemohla vydržet do rána ![]()
Dneska mám chuť na vínečko + napustím si vanu = pohodička
![]()
MARKETKO
ty opravdu hrozně rychle utíkáš vpřed
moc ti přeju, ať se vyplní tvá přání ohledně zdravého mimíska, papírek nosím v peněžence a věřím, že mi pomůže a vůbec věřím Životu, že nám to miminko opravdu jednou nadělí ![]()
VARENKO
těhu cvíčko jsem nikdy nezkoušela, ale ten balon můžu doporučit, dá se na něm krásně protáhnout i zaposilovat
dobrý je i malý - overball, ten mám doma a sedím na něm, když dělám na počítači, nebo si o něj opřu záda a masíruju se
![]()
NOGGIE, SASULKO
my asi založíme Klub optimistických snažilek
![]()
Je fajn, že jste tady
opravdu jsem moc ráda.
Pro všechny ostatní (teď to tady žije, nestíhám sledovat nová jména - omlouvám se) - mějte se krásně, a kdo že je další na řadě testovat?
Mějte krásný předvíkendový večer
![]()
Daria
![]()
DARIO:
Ahoooj.
Jsem moc ráda, že jsi zdravá a že výsledky dopadly dobře. A jaký teď bude postup ![]()
MARKETO:
Tak to je krásný. Mám radost. A kolik plánujete lidí na svatbičku? A máte nějakou konkrétní představu jako v jakém stylu ji budete dělat
Jestli na úřadě, zámku a tak…
NOGGIE:
Asi si z vás vezmu příklad, holčinky, hlavně aby byla pohodička, pár cukroví a symbolické dárečky. Já mám po mamce takovou mánnii - úklid ve stylu „lepší vyhořet“
Ale letos pochybuju. Chci si to užít.
![]()
Nejvíce miluju tu atmosféru a hlavně adventní koncerty. Vždycky si uvědomím, jak ten rok ulítl.
Už mám uvařenou bramborovou kaši a čekám na manžílka, až dorazí s nákupem. Tak si na něčem pošmáknem
![]()
Jeee holky,ja uz zase usla,mala prisla ze skoly,tak jsme sedly k pohadce a ja opet zabrala…Dnes se mi v tom brichu neco deje,ze by se nas lenosek probral.Holky tak jsem se rozhodla,pro ten muj vysneny kocarek.Manzilek mi volal,nezavisle na mem rozhodnuti,ze je taky pro tento typ.Tak mam radost
Jeste aby vse dobre dopadlo!!!!
tohle je muj „mercedes“
libi se mi G35
http://www.kocarky.com/jane2005.html
MYSKA
No Mysko, tak to je teda fičák, to ti řeknu, hned jsem se šla podívat na ty tvé stránky s tvým vysněným kočárkem, ale to je fakt vozítko, to ti povím, tak to ti schvaluju a šupky dupky do obchůdku nakupovat, alou!!!!
Ne, já vím, že jsi psala, že jsi na pověry a tak bude kupovat tatínek když ty si budeš užívat první dny s přírůstkem
Je to fakt nádherný kočárek, fakt se mi moc líbí!!!! Tak hezky odpočívej a spinkej, ať jste pořádně silný ![]()
SASULO- dekuju za pochvaleni
mam radost.No musim z te postele taky vylezt,nebo se za chvili neunesu
Ale slibila jsem si,ze zitra budu cila
![]()
MYSKA