Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@me2dova píše:
@Samamama
Když to je právě to, že já nemám pocit, že by byla nějaká „nová Eva.“ Tady naopak mi přijde, že se scénáristům podařilo vykreslit charakter postavy, která se nemění- žádné zázračné napravení. Ona si vždycky jela podle toho, co bylo nejlepší pro ní. Na své děti nebrala ohled nikdy- a teď taky nepřemýšlí, co by bylo nejlepší pro Miloška, nebo jak mu zachránit rodinu. Nad tím přemýšlí Miloš-v pátečním díle jí nabízí, že upraví barák, aby měli samostatný vchod- na to ona řekne- ne, já se do Kašperek nevrátím, můžem se přestěhovat do Berouna nebo na Zbraslav. V Kašperkách nikoho nezná, tak jí to tam na mateřské nebaví, navíc s tchyní za zadkem asi žádný med (znám a chápu), ale v Berouně taky nikoho znát nebude. Takže se pak zase za půl roku postěhují jinam? Prostě sobecká a rozmazlená. Buď bude po mým, nebo nás (je zajímavé, jak automaticky předpokládá, že Milošek je „její“) neuvidíš…
Souhlasím. Mám pocit, že Eva řeší všechny situace z pohledu JÁ. Ona se vrátila z vězení a CHCE mít dceru. Ona ŽIJE s přítelem, dcera se přizpůsobí. Ona žije v Kašperkách, dcera MUSÍ taky. Ona nechce být v Kašperkách, muž to MUSÍ přijmout. Ona nechce Kašperky, syn NEVIDÍ otce. Vůbec nebere ohled na druhé(v tomto případě hlavně děti), nemá snahu řešit věci kompromisem (byť třeba dočasným). Doteď neřešila a najednou je radikální.
Tak Liduna se nakonec sekne s tím dárcovstvím, já to věděla
![]()
@radkka píše:
Můj táta mě měl také rád, ale byl to hajzl, děkuji bohu za každý den, kdy jsem nemusela žít vedle něj.
Promin, přijde mi nesrovnatelné, že dá máma facku dítěti (a žeEma je na přesdržku uždlouho) a chlap manželce.
Eva si našla v Praze práci a podle všeho i byt, snaží se postavit na vlastní nohy, že jí v začátku někdo pomůže není nic špatného.
proč? ![]()
@Aspera píše:
@radkka tak to jsem asi trošku pomotala citace, souhlasím s tím, že je sobec, který myslí jen na sebe, ale utéct měla, konečně dostala rozum.
Tak to jo, to vidím stejně.
@me2dova A já zas jsem přesvědčená, že k jakési obrodě u Evy došlo. Nejspíš se nezbavila určitých vlastností, to je logické, zas tolik se lidi nemění. Ale toto pro mě prostě není člověk, který dopustil, aby se dělo, co bylo dříve popsáno (v době, kdy žádná „hmatatelná“ Eva nebyla, jen se o ní mluvilo). Takového člověka si prostě představuju jako totálního asociála, třeba věčně nacucanýho nebo cokoli podobného, normální člověk se prostě omylem nedostane do krimu a nedopatřením nenechá týrat vlastní děti.
Jestli pak koukat na některé následné situace jako na sobeckost, nebo na pokus o nápravu toho, co pokazila, je otázka. To, že to vyznívá nakonec jinak, neznamená, že nejednala podle svého nejlepšího přesvědčení, podle svých inteligenčních a povahových schopností. Třeba ohledně toho, jak chtěla Emu po návratu z krimu zpět, ač ta už byla zvyklá u Lišků- nevím, jestli by byl ve společnosti (ať už laické nebo odborné) shodný názor na to, co je správný postup. Nevím, kolik matek by v takové situaci myslelo jen na blaho dítěte (a je otázka, co je to opravdové blaho). Prostě jako pozorovatel zvenčí s Evinými postupy většinou nesouhlasím, ale při pohledu jejíma očima ji zas dokážu pochopit. Jestli Miloš bude navrhovat kompromisy, tak to je zázrak, to nakonec u něj taky bude poprvé
.
Bába bylina vnucuje svojí životní teorii
příšerné. Maléřová stíhá kněze i Martina ![]()
@MUFICE píše:Tak Liduna se nakonec sekne s tím dárcovstvím, já to věděla![]()
super, to jsem taky cekala ![]()
Jinak me vcera scena v koupelne s Rozinou prisla trosku „mimo“. Nejak divne napsane a zahrane. Takhle by halusky nemela pokud by tam nebylo i trosku hase nebo LSD v tom speku
Jedinne, ze je opravdu neodkryty schizofrenik ![]()
Koukala jsem na 2936 a Lídu i chápu. Být poprvé bez dítěte, ještě na Vánoce a navíc jít na operaci. Operace je vždy riziko. Žít s jednou ledvinou a doufat, že se mi nic nestane, nebo dětem aby jí nepotřebovali. Divné mi spíš příjde, že si to od ní máma „vzala“ a ani moc neváhala. Bojím se, že se kvůli tomu pohádá s Monikou. Monika to nepochopí.
@Raddkka píše:Koukala jsem na 2936 a Lídu i chápu. Být poprvé bez dítěte, ještě na Vánoce a navíc jít na operaci. Operace je vždy riziko. Žít s jednou ledvinou a doufat, že se mi nic nestane, nebo dětem aby jí nepotřebovali. Divné mi spíš příjde, že si to od ní máma „vzala“ a ani moc neváhala. Bojím se, že se kvůli tomu pohádá s Monikou. Monika to nepochopí.
Já taky Lídu chápu, má malé dítě, které jí potřebuje zdravou, co když dostane jen blbý zánět a její jediná ledvina odejde? Motyce se to frajeří, rodinu nemá a ani moc nechce, takže nad tímhle neuvažuje a nepochopí to. Ano, také bych chtěla mámě pomoct a dát jí ledvinu, teď jako bezdětná bych na to odvahu asi našla, ale měla bych strašný strach.
@Terdul píše:V ukázce na úterý, jak Pepan vytáhne tu láhev koňaku a tvrdí, že je to podpultovka. Aby se nepřiotrávil.
Koňakem? ![]()
@Maartina7 píše:
Souhlasím. Mám pocit, že Eva řeší všechny situace z pohledu JÁ. Ona se vrátila z vězení a CHCE mít dceru. Ona ŽIJE s přítelem, dcera se přizpůsobí. Ona žije v Kašperkách, dcera MUSÍ taky. Ona nechce být v Kašperkách, muž to MUSÍ přijmout. Ona nechce Kašperky, syn NEVIDÍ otce. Vůbec nebere ohled na druhé(v tomto případě hlavně děti), nemá snahu řešit věci kompromisem (byť třeba dočasným). Doteď neřešila a najednou je radikální.
@Aspera píše:Trávu posoudit nemůžu, mě bylo nabídnuto asi dvakrát, pokaždé jsem odmítla a reakce neva aspoň zbyde víc na nás.
Jsme na tom stejně. Ale já si vždy myslela, že po trávě je každý rozchechtaný ![]()