Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@hanka.br. píše:
Nedávno tady byla zajímavá diskuze o tom, jak snadno si tady lidé radí, že nejlepší se na vztah vykašlat a odejít bez ohledu na to, jestli je ve vztahu dítě nebo ne, bez ohledu na to, co o situaci víme. Z úvodního příspěvku zakladatelky víme pouze to, že má prima pracovitého chlapa, u kterého jí chybí hlazení a mazlení a dlouhá předehra v sexu, zkrátka ze zamilovaného romantika se stal chlap, co se snaží rodinu zabezpečit. Je možné, že je to fakt protiva, se kterým se nedá mluvit, ale je i dost možné, že je to starostlivý táta, který koukal jako blázen, když se dozvěděl o zradě zakladatelky, protože si nebyl vědom, že udělal něco špatně. Nikdo z vás tu rodinu nezná, ale už teď víte, jak používá svou ženu jako matraci, zřejmě bude v tom ženská, je to sobec a nejlepší je vyměnit ho za nový model, protože si to zasloužil, necita! Kdybych měla vyměnit svého muže za mazlivého kámoše pokaždé, když měl můj chlap hlavu plnou starostí a neměl náladu na moje stesky na MD…Chci říct, že mi přijde zvláštní, jak snadno se tady rodina rozbíjí, jak nikoho nezajímá to dítě, které už v rodině je, jen to, že chudák zakladatelka je nespokojená. Nevíme, jestli o sebe dbá, jestli je vůbec o čem si s ní povídat, jestli si sama nezájem nějak nezasloužila - respektive jestli není možné, aby ona sama zabojovala o vztah s otcem svého dítěte. Jo, ona s ní o tom mluvila, ale byl protivný - ovšem nevíme jakým tónem s ním mluvila, v jaké situaci, - podala to ze svého pohledu, který je podle některých diskutujících zaručeně správný. Ale že to byla ona, kdo tu rodinu zradil, to už je jaksi vedlejší.
Napsala jsi to krásně..za problémy mohou vždycky oba.. ![]()
Já vždycky říkám, že mít dítě je ta největší zkouška vztahu a buď to pár dá, nebo nedá.
Co se týče toho odskočení si jinam, je rozdíl, když zahne ženská a rozdíl, když zahne chlap. Ženská do toho míchá city, když je doma nespokojená hledá jinde a pak má tendence pálit mosty a jít přes mrtvoly.Jsme nastavené na city, potřebujeme je, jako chleba a vodu a když je dlouhodobě nedostáváme, začínáme hledat. Pokud nehledáme, může se stát, že držíme rodinu, ale my přežíváme, vnitřně chřadneme, začneme být zapšklé
Chlap když zahýbá většinou ani nepotřebuje být nespokojený, city do toho vesměs nemíchá, rodinu si drží-dokáže takto být spokojený
Řešení je si promluvit a pokud ani po promluvě není změna-odejít.
Neuznávám být kvůli dětem a sama se obětovat. Ale udělat to dokud jsou děti malé, pak je to špatné ![]()
@peggy.sl Kdyz milence nebude strkat prachy a nebude s ni na ukor casu, ktery by mel venovat deckam, at si picha, kde chce ![]()
@chatwenna píše:
@peggy.sl Kdyz milence nebude strkat prachy a nebude s ni na ukor casu, ktery by mel venovat deckam, at si picha, kde chce
No tak večeře s milenkou ještě nikoho nepoložila a zasouvá se většinou v pracovní době, nebo po nocích..takže děti to neohrozí.. ![]()
@kočička Evička píše:
a jak bys její problém řešila ty? Co bys udělala, když bys byla pro chlapa jenom matrací a jeho nezajímalo, co ti chybí? Jo, už vím promluvila by sis s ním a on by se na základě toho hnedka začal chovat tak, jak bys chtěla, on by na to sám, že je něco špatně nikdy nepřišel, ale po promluvě ano. Představuju si to jako promluvu ke svatýmu Antoníčkovi, anebo k panence Marii, ti taky vyslyší prosby svých prosebníků…I když…ti možná ano
Především bych se s ním nejdřív důstojně rozešla než bych začala š. ukat s někým jiným
A i kdyby jí taky podváděl (což jsou jenom spekulace),tak bych rozhodně neměla zájem klesnout na jeho úroveň a oplácet mu stejnou mincí ![]()
@Lucienkaaa píše:
Především bych se s ním nejdřív důstojně rozešla než bych začala š. ukat s někým jinýmA i kdyby jí taky podváděl (což jsou jenom spekulace),tak bych rozhodně neměla zájem klesnout na jeho úroveň a oplácet mu stejnou mincí
z příspěvku zakladatelky nemám pocit, že se chtěla rozcházet. Prostě se stalo to, že našla něco, co jí chybělo doma, v náruči někoho jiného, tyhle věci se v životě prostě dějí. Těžko polemizovat o tom, jak moc jí to chybělo a jak málo ji manžel (přítel) vyslyšel, máme k dispozici pořád jen jeden příspěvek.
@kočička Evička píše:
z příspěvku zakladatelky nemám pocit, že se chtěla rozcházet. Prostě se stalo to, že našla něco, co jí chybělo doma, v náruči někoho jiného, tyhle věci se v životě prostě dějí. Těžko polemizovat o tom, jak moc jí to chybělo a jak málo ji manžel (přítel) vyslyšel, máme k dispozici pořád jen jeden příspěvek.
O to je to horší, pokud hodlá udržovat dva paralelní vztahy ![]()
Nj.. halt milenec je nejlepsi cesta, jak se ve finale netrapit kvuli jednomu, ale kvuli dvema chlapum najednou.. ![]()
@Lucienkaaa píše:
O to je to horší, pokud hodlá udržovat dva paralelní vztahy
to už asi nehodlá, když na to ten co je doma přišel.. ![]()
@peggy.sl píše:
to už asi nehodlá, když na to ten co je doma přišel..
No, to je fakt. To by jinak musel být z jeho strany opravdu vrchol tolerance ![]()
@smoulinka71 píše:
@Tiger-lily To je ale úplně jiná situace. Ona má důvod být unavená a zase to odezní. Přeci mi nechcete říct, že kdyby jste měli doma muže, který na vás sere, tak s ním zůstanete a bude všechno v pořádku. No já tedy ne. Akorát si myslím, že jde tomu předcházet, že se člověk nezmění jen tak ze dne na den.
On ma tiez dovod byt unaveny. Ked nic ine, tak moj manzel sa v noci nevyspal odkedy som prvykrat porodila. Mimino spi s nami v izbe a na kazdy jej plac sa zobudil, aj ked z postele nevstaval… ale zobudit ta takto tri-styrikrat za noc a rano vstavas do prace, ked prides z prace tak si tiez nelahnes spat… a si utahany jak ta zenska na materskej ![]()
Třeba je to nakonec nejlepší pro všechny
Nevydrželo jim to po relativně krátké době, chyba je VŽDY na straně obou partnerů a tak to možná vydržet ani nemělo
Ano, nebylo to vůči chlapovi fér, ale nevěra k životu patří, je stará jako lidstvo samo (a jsou horší věci než být nevěrný) a třeba si tím oba uvědomí, že vztah nechtějí ztratit a že něco bylo už dlouho špatně
Anebo se rozejdou a pro oba to může být lepší než se celý život trápit v nefunkčním vztahu, hádat se anebo se rozcházet až dítě bude větší ![]()
Některé vztahy nejdou zachránit a člověk má právo změnit názor na to s kým bude žít i přestože už má děti
Někdy mi to připadá, že tady je zákon udržet rodinu za každou cenu, ale nešťastní rodiče nemohou mít šťastné děti. A to co někdo považuje za štěstí, jinému nestačí ![]()
Tak jsem konečně našla čas na pročtení celé diskuze, kde během dvou dnů přibylo mraky příspěvků a názorů.
Pokusím se dále vyjádřit k situaci, aby jste měly z čeho čerpat.
S přítelem jsem několikrát diskutovala o tom, co mi chybí (pohlazení, něha, říct třeba"tobě to sluší„ – což si myslím, že když ženská neslýchá nebo nemá pocit že to tak je, začne hodně rychle ztrácet sebedůvěru).
Vždy se to změnilo tak na dva dny a pak jsme zase byli ve starých kolejích. Navíc bylo vidět, že to opravdu nedělá proto, že by ho to bavilo, ale protože to dělat "musí“…Tím pádem mě to opravdu nenaplňuje.
Dohodnout si sex, na určitý dny mi přijde taky dost uhozený. Abych myslela na to od pondělka, že v pátek se zase budu muset snažit, protože je náš den…To je to samé jako když mi řekne jdeme na to.
Musí to přijít samo, aspoň tak to citím já. A samo to může přijít i několikrát denně, když k tomu bude něco, co tě dokáže vzrušit…Ovšem to u nás není.
Samozřejmě, že jsem si neplánovala rozbít rodinu a oddělit syna od otce, ale někdy prostě citům neporučíš. Příjde mi, že většina z Vás žije za dob, kdy rodiče vybrali chlapa, řekli toho si vezmeš a budeš s ním do konce života. Jak asi těm ženám bylo, když milovaly jinde a nemohly poslechnout hlas svého srdce??? ![]()
Samozřejmě, že bych velice ráda žila spořádaný život, přítele nikdy nepodvedla, udržela svoji rodinu v úžasné harmonii, jenže když se snažíte a dokonce i mluvíte a nikam to nevede, má cenu se snažit dál???
Ano, snažím se to ještě nějak zachránit, dokonce i přítel komunikuje, ale už mi nevěří (nedivým se mu, na jeho místě bych byla to samé).Je mezi námi děsný dusno, i když si řekneme něco pěkného a pohladí mě, není to prostě ono.
Nevěřím, že by se to změnilo.
Jasně „kamarád“ mi nabídl, že se o nás s prckem postará, ale přece jen je tady to ALE…
zakl.