Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Říká, že vůbec neví co dál. Nedokáže si vůbec představit, že bysme se měli se synkem odstěhovat, ale zase žít s pocitem, že ho nemiluju ho dost trápí. Říkala jsem, že se pokusím, aby se to mezi námi urovnalo.Bude to chtít hodně času a hlavně se opravdu rozhodnout jak a co dál. Nějak jsem nezvládla ukončit vztah s „kamarádem“,ale začínám objevovat věci, které by mi asi do budoucna vadili.
Nejradši bych se sbalila, a na pár dní šla někam do izolace, aby se mi v té mé makovičce udělal pořádek…Pak by se určitě uvidělo, kdo a co mi vlastně chybí.
Každopádně je mi jasné, že když s přítelem zůstaneme spolu, budu to mít na talíři neustále. Teď byl 3 dny klídek a dneska to opět začalo. Strašně mě to trápí, ale je mi jasný, že jeho 100× víc. Nechci z něj dělat zlého člověka, ale má své afektové chvíle, kdy dokáže rozkopat půlku bytu. Většinou když ho naštvou rodiče (bydlíme s nimi). Pak začne být doma terno a nesmím ani promluvit.Ale jedno se mu upřít nemůže…NIKDY na mě nesáhl a radši ublíží sobě nebo nábytku…
Víš, to, že na tebe nikdy nešáhl by měla být samozřejmnost ![]()
Každopádně ty sama víš, jak to mezi sebou máte a jestli jsi schopná a hlavně „ochotná“ zkusit váš vztah doma ještě dát dohromady. Píšeš, že je schopnej rozkopat půlku bytu kvůli blbosi (neshoda s rodiči), upřímně řečeno, tohle by mě vadilo ještě víc, než absence něhy a tak. Pokud tě bude nadále kontrolovat a nevěřt ti a ty nebudeš moct ani nikam na kafe, či musíš „hlásit“ kdo ti píše a volá, tak mám obavu, že ten vztah půjde do kytek, protože se ti zprotiví ještě víc. I on by měl na tom všem zapracovat, pokud o vás s malým stojí, nejenom ty. Nejsi jediná ve vašem vztahu, která by měla pro jeho záchranu něco udělat, musí i on. ![]()
@Anonymní píše:
Příjde mi, že většina z Vás žije za dob, kdy rodiče vybrali chlapa, řekli toho si vezmeš a budeš s ním do konce života. Jak asi těm ženám bylo, když milovaly jinde a nemohly poslechnout hlas svého srdce???zakl.
A Tebe chlapa, s ktorym si mala dieta niekto vybral ze teraz trpis a milujes inde? Teba nutili mat dieta prave s tymto?
Ja som si chlapa vybrala sama. A mame uz druhe dieta a ja milujem doma ![]()
Od mojho chlapa tiez pocujem „miluji te“ iba to rano, ked sa vecer stazujem ze som to uz dlho nepocula… ale aj teraz akurat vynasa nocnik, aby som sa ja mohla najest… co je v mojich ociach viac ako krasne slova a spontanny sex ![]()
@donaga píše:
Zakladatelko klídek, myslím, že to teď cítíš jak „divokou kovbojku“, ale prakticky máš opravdu jen tři možnosti, ne víc (zůstat s manželem, jít za kamarádem a nebo se vykašlat na oba![]()
). Prostě jsi si teď jen po čase přičichla k prvotní zamilovanosti a to je tááák krásná věc, že prostě zatemní smysly. To, co by jsi s chladnou hlavou rozhodla rovnou teď prostě schopná rozhodnout nejsi (tím nemyslím nic špatného). A když se k tomu přidalo ještě prozrazení, tak je to další stres, který ti rozhodování ztěžuje.
Utéct na samotu do lesů (jak jsi psala)bohužel nemůžeš, ale ono ti to pravé rozhodnutí v hlavě nakonec vyskočí i tak. Žádný chlap není ideální, žádný vztah není ideální a každá jsme jiná a máme jiné muže/partnery. My nemůžeme soudit tebe a informovaně se za tebe rozhodovat a říct který chlap je lepší… nelze. Takový je život a zpětně to bývá celkem legrace nebo aspoň zajímavá životní zkušenost.
Děkuju za tvůj příspěvěk. Alespoň trochu mě povzbudil a vystihla jsi to asi nejlépe! Máš pravdu, vlastně si nedokážu představit, kdybych měla vše co jsme s přítelem prožili zahodit za hlavu a rozbít si tak rodinu. Stále víc si uvědomuju, že patřím do své rodiny, i když s kamarádem to bylo moc krásné. Pravděpodobnost, že bych za ním odešla i se synkem není moc reálná. Po měsíci románku si nemůžu být jistá, že je to zrovna on, ten pravý. Přítele mám moc ráda a tímto krokem bych mohla zníčit život jak jemu, tak i sobě. Asi mi opravdu jsem moc romatická, jak už tady taky někdo zmiňoval a prostě mi začalo chybět to, na co přítel nikdy nebyl a asi nikdy nebude…Do toho patří i rodinné výlety, nějaké pobyty ať už v ČR či mimo…Cestování, kytky a jiné…
Zakladatelce: píšeš:„prostě mi začalo chybět to, na co přítel nikdy nebyl a asi nikdy nebude…Do toho patří i rodinné výlety, nějaké pobyty ať už v ČR či mimo…Cestování, kytky a jiné…“ Proč jsi zakládala rodinu s člověkem, který ti nevyhovoval už od začátku? To se pak není co divit, že to tak dopadlo. Bohužel, je v tom vaše dítě.
Zakladatelko, nemyslím si, že bych žila v nějaké jidé době. Jen si myslím, že když s někým vytvořím rodinu, tak máme fungovat společně a vytvářet pro nás a pro naše blízké hezké prostředí. Ne poskakovat na růžovém obláčku. Je možné, že ti tento způsob života přinese štěstí a najdeš to, co hledáš. Jako mnohem pravděpodobnější ale vidím, že si nabiješ ústa a bohužel do toho zatahuješ i svoje dítě.
Zakladatelko, tobě vadí víc to, že se nemazlíte než to, že je schopný po hádce roztřískat nábytek?
To mi přijde dost alarmující
Ani se nedivim, že tě kontroluje, asi bych dělala to samé
Ale hlavně by mě zajímalo, kde s ročním dítětem bereš čas na kamaráda, nedokážu si to moc představit. Nejsem zastáncem toho, být s partnerem za každou cenu kvůli dítěti, ale… nepřijde mi moc normální, když je pro tebe agresivita přítele podřadná vašemu intimnímu vztahu a po měsíci románku, už uvažuješ o tom že pobalíš sebe i dítě a půjdeš za svým srdcem.