Zeman versus Schwarzenberg

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2338
27.1.13 15:23

@jane-e
No, myslím, že nevzdá. Líbivé řeči mají i politické strany ve svých volebních programech. A když se dostanou ke korytu, tak především myslí sami na sebe. Poté na to, co slíbili. Ale k tomu se jaksi nestihli dostat, protože schvalování slibů je na dlouho a ony zase přišly volby. Sakra :think: :lol:
A nebo než něco takového proběhne, tak uváží, komu tu amnestii opravdu dát! I když… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
27.1.13 15:49

@Talunka jasne, ze nevzda, proc by to taky delal, to byl jen dalsi z libivych vyroku, na ktery se rychle zapomene :roll: v ceske politice uz je tak nejak standardem, ze se sliby neplni, at je tam kdo chce..
otazku statniho dluhu resit nebudu, nejsem ekonomicky zpusobila hodnotit, jake reseni je nejvhodnejsi, jenom podotknu, ze ta soucasna vlada dela alespon NECO, aby se propastne nezvysoval, i kdyz se to spouste lidi nelibi..
a na tu narodni soudrznost - to by si tady nesmeli furt vsichni zavidet a divat se na druhe skrz prsty, pak by to mozna slo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
27.1.13 15:55

@jane-e
No jo no.Je to vcelku smutné…Ale nějak bylo a nějak bude.
Např. to, jaký budu mít porod neovlivní ani zvolení prezidenta Miloše Zemana ani to, že by chtěl KS jako premiéra :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
27.1.13 16:01

@Talunka jj, nejak bylo, nejak bude, vsak to se casem uvidi
no a tvuj porod politika opravdu neovlivni - snad jedine, ze by ses hodne rozcilila a zacaly ti z toho kontrakce :lol: kazdopadne ti preju, at vam to probehne hladce a rychle :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31397
27.1.13 16:09
@jane-e píše:
v ceske politice uz je tak nejak standardem, ze se sliby neplni, at je tam kdo chce..

no, to je přesně ono…už jsem se nechtěla moc vyjadřovat, co jsem chtěla, jsem řekla…ale nedá mi to. Budu mluvit už opravdu jen obecně, navíc se mi taky nelíbí to kastování o inteligenci, slušňácích a naopak vesnických blbcích atd.

ALE: tyto volby úplně modelově ukázaly, jak moc je naše společnost tolerantní ke lži, podrazům atd. V „jiné“ (lepší, utopistické asi :D ) společnosti by byl kandidát, který nactiutrhá, pomlouvá, hraje na laciné populistické strunky atd. většinou voličů okamžitě diskvalifikován jako nepoužitelný, nedůvěryhodný. Ne tak u nás-my mu dáme korunu a na ten piedestal ho posadíme.

kdo jsou politici? Je to snad nějaká jiná rasa, co žije na Měsíci a jednou za 4 roky přiletí na Zem a trochu nám to tu otráví? Ale kdeže. Jsou to naši tátové, bráchové, strejdové, nadřízení, sousedé, budoucí politici jsou třeba naši synové. Nikdo jiný. A pokud vyrůstají a žijí v prostředí takto imunním, tak se opravdu nemůžem divit, že „v ceske politice uz je tak nejak standardem, ze se sliby neplni“. Je to tak. A bude dál a tyhle volby to ukázaly v celé své syrovosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
27.1.13 16:15

@elanaa souhlasim s tebou, problem je, ze dnesni politika je tak plna vselijakeho bordelu, ze slusni lidi, kteri by tam sli a chteli neco zmenit, by se tam bud nedostali a nebo by se cestou zkazili.. nevim.. je to tezke tady, asi proste musim znovu opakovat, ze ten dlouhodoby komunisticky rezim zanechal nasledky, ktere si poneseme jeste po dalsi generace a pak treba bude lip..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
27.1.13 16:35

Ale hloupost, politika je všude stejná, politologové se jasně shodli, že to, co se za špínu dělo při naší volbě je jen slabý odvárek běžných volebních bojů jinde, kde se volí dlouho, politici jsou prasata všude, vždy jde o jejich prospěch především, stačí se jen pozorněji zadívat jinam, jenže jejich kauzy pouštíme jaksi hned zase do krajin zapomnění, není to kominismem ani ničím jiným, ten výčet kandidátů, co nám byl předložen byl zoufale zoufalý už od začátku, podle toho zoufale ta volba dopadla. Nevím proč tolik lidí udělalo z knížete svatého, není svatý, možná je to jeden ze slušnějších politiků, možná, u korýtka je úplně od prvopočátku, měnil ty kabáty, jak bylo třeba k udržení se u korýtka, prostě není svatý, o Zemanovi netřeba mluvit vůbec, takže volba byla taková, prostě není svatý.
Klaus, ten vzbuzuje emoce, teď mě tak napadlo, jak kočárek quinny zapp, buď ho miluješ nebo nesnášíš, objektivně ale nebyl špatným prezidentem. A opěvovaný Havel, RIP, to zrovna tak nebyla svatá figurka ani pan velkomožný uznávaný, jedeme v jiném politickém systému, neplodíme pány poctivé politiky a s bývalým komunismem to nesouvisí, to jsou jen takové řečnické obraty, jako něco se nám nelíbí, hodíme to na reřim, vždyť nás pokazil na další generace. A vláda a její škrty? Prostě jiná možnost není, není a v dohledné době nebude, lidi to nechtějí slyšet, ale tak to je, žádná jiná vláda, ikdyby nám ji poslal bůh, nedokáže udělat nic jiného, buď zadluží stát ještě mnohem větší rychlostí, nebo bude škrtat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
27.1.13 16:47

@terinka4444 v postate mas pravdu, co se tyka „cistoty“ politiky, svatosti kandidatu, vladnich skrtu.. co se tyka toho komunismu, no, treba to neni rezimem, ale tim, jak tehdy nekdo mel a jiny nemel, nekdo mohl, nekdo ne a vsichni bonzovali, to nam urcite ku prospechu nebylo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
27.1.13 16:57

@terinka4444 politologove se shodli? Ja ti nevim, u nas (UK) v mitnich novinach pisou, ze Evropa kladne prijima, ze v nasem cele stoji eurooptimista. Ale konkretne anglicani se zarazeji nad faktem, ze ze dvou kandidatu zvitezil ten s agresivnejsi kampani. Clovek, ktery ve sve politicke kariere urazel, koho potkal. Leccos to pry vypovida o stavu spolecnosti. Z jeho lasky k alkoholu si spis delaji srandu.
No proste jsme za debily.

A ze jsou prasata stejne vsude? No to prece neni zadna obhajoba.
Nicmene Klausem a kocarkem jsi me fakt pobavila :lol: :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
27.1.13 17:20

@teredes mínila jsem naše politology, on takový běžný angličan nemůžeme posoudit, co se honí Čechovi hlavou, nemyslím, že to bylo extra kampaní, tedy, kampaň lidí po sociálních sítích, až mně osobně lezela krkem, ta dopomohla KS vůbec k tomu úspěchu v prvním kole, dále už nikoliv, chci podotknout, že neopěvuju Zemana, jsem z něho zrovna tak nešťastná, tak jsem jsem měla ráda Klause, nesnáším Zemana a můj postoj k němu se už asi nikdy nezmění, Zeman z velké části zvítězil proto, že byl protikandidátem proti knížeti, je úplně jedno, proč ho kdo nemusí, s čímho kdo spojuje, prostě ho poměrně velké procento lidí nesnese až tak, že šlo volit raději toho pána, co teď bude dřepět na hradě, a proč ho lidi nesnesou, ty důvody, proněkoho nesmysly, pro někoho zásadní, nemůže angličan chápat, nežije tady, dokonce Češi dlouhodobě žijící mimo republiku nechápou tu averzi vůči knížeti, i já sama byla překvapená, jak moc mi ten člověk vadí, ačkoliv bych bez mrknutí oka volila Nečase i Kalouska, klidně oba dohromady a nějakou kampaň jsem extra nesledovala, spíš debaty a rozhovory s nimi, koukám, že je na tom jak Kalus, nenávist nebo bezbřehý obdiv.
ikdyž asi kecám, nechala jsem se ovlivnit médiama, ikdyž ta paradoxně jela mnohem víc proti Zemanovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
27.1.13 19:35
@Bersaba píše:
Já už jsem se tady nijak vyjadřovat nechtěla, ale tyhle výroky typu „škoda, že se nerozplác“, to je fakt na úrovni dětí na prvním stupni.
Mě se docela líbí ten místní rozpor - k hulvátu Zemanovi se tu hlásí lidi s vesměs slušným projevem, zatímco příznicvi noblesního knížete se v této diskuzi projevují poněkud přízemně.

Hezky napsané, souhlasím :potlesk: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
27.1.13 20:36
@Talunka píše:
Ale no…Co furt máte s těma komunistama.Jste jak paní Čáslavská, která se v debatě s kandidáty neskutečně zešměšnila.

No jasně, Zeman ty komunisty jen požádal o podporu, ale jistě je nebude podporovat ani zvýhodňovat :roll: :poblion: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
27.1.13 20:41

Já vím jedno. Že už nečtu Novinky :mrgreen: :mrgreen: Včera byla debata s prezidentem po osmé hodině. Moravec trval na odpovědi, jestli si Zeman myslí, že by měla padnout vláda. Zeman moc odpovědět nechtěl, ale do odpovědí byl doslova dotlačen. Vyjádřil se něco v tom smyslu, že kdyby se jednalo o jakoukoli vládu, kterou volili lidé, tak by chtěl, aby setrvala. Nicméně Lidem nikdo nevolil a vláda sestává z přeběhlíků a samozvanců…Taková vláda by vládnout neměla…Ještě neskončil pořad a na Novinkách titulek: Zeman chce, aby padla vláda co nejdříve. :mrgreen: :pankac: A pak ať se nikdo nedíví, že dělá aligátora :pankac: :pankac: :pankac:

Příspěvek upraven 27.01.13 v 20:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
27.1.13 20:44

A pak mě rozesmutněl článek o Schwarzembergově volebním štábu a jejich snahou se na všem přiživit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
27.1.13 21:28

@elanaa
Ahoj, souhlas. Tušila jsem to, náš národ mě nepřekvapí. Naivita tu jen kvete. A budeme mít veselo! Už si podává ruce se Sobotkou, náš nestranický skoro prezident. Myslím, že bude patřit k těm horším u nás v historii. Je vidět, že nejsme vyspělý k přímé volbě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová