Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jsou tady i psi speciálně cvičení na hledání těl," řekl MF DNES kynolog Gustav Hotový z Hasičského záchranného sboru.
Já si to nedovedu představit ![]()
Petra Z píše:
Policisté proto mají lopaty, rýče, vidle a páčidla a území doslova převrací naruby, rozkopávají zahrady v zahrádkářské kolonii, rozhrabávají komposty a spadané listí.
neměli toto udělat hned????????
… neznám postupy policie… ale v prvních dnech po Aniččině zmizení pročesávali důkladně, povolali potom přece i psovody ze Slovenska… myslim že se snažili… … nevim jestli by bylo košér, kdyby hned šli s lopatou… a kde kopat?? třeba teď měli nějaký tip… Troja je veliká.
Čim víc o tom čtu a místy píšu, tím víc myslím na ty rodiče, v tuhle chvíli pro ně není žádné útěchy.
to je od života tak STRAŠNĚ NEFÉR
Zlati…asi máš pravdu…
pořád nějak věřím,že se najde a bude v pořádku
Taky si pořád myslím, že hledali důkladně a případu věnovali značnou pozornost. To taky mohli vlítnou s krumpáčem a lopatou a preventivně zrýt celou Prahu
.
V čistě teoretické rovině: předpokládám, že se dává při hledání přednost možnému nalezení živého dítěte, jde se zevrubně a v rozsáhlé oblasti a hledá se na povrchu nebo v dostupném podzemí, s krumpáči a lopatami se jde, až to není akutní a život ohrožující stav…
Pudloslava píše:Abra píše:
pudlo a jak by jsi se zachovala ty kdyby tvůj syn jako dospělý ubližoval malým dětem…já jako matka takového delikventa bych nedovolila aby běhal po svobodě nechala bych ho v ústavu…no pokud by se lekari shodli na tom, ze je vyleceny a nebezpecny neni, tak bych se za jeho svobodu brala jako lev
asi, je to hypoteticka situace
a pokud by nebezpecny byl, asi bych chtela, aby se v tom ustavu ci vezeni mel co mozna nejlepe
sveho syna miluji vic nez vsechny danove poplatniky, klidne bych vam vsem naparila 50% dan, aby mu postavili soukrome vezeni s bazenem a lesoparkem … to ve me mluvi neobjektivni matka
Jsou i případy, kdy matka zabila vlastní dítě, protože byl nemocný a ublížil někomu, někoho zabil, znásilnil a tak.
Samozřejmě že to beru z pohledu rodičů (sama ještě dítě nemám), neobjektivně. Ale řeknu ti, že i kdyby někdo ublížil komukoliv z mojí rodinyi, nemluvě o malý neteři, bylo by mi jedno, jestli má patnáct dětí nebo jakou má šťastnou rodinu. Člověk, kterej tohle udělá, je z hlediska přírody nepřínosný. V přírodě neexistuje, aby jeden tvor ublížil druhýmu stejnýho druhu jen tak. Vždycky se to stane z nějakýho důvodu - potrava, rozmnožování, vůdcovství ve smečce apod. Lidi, který například znásilní a zavraždí dítě, nemají ve společnosti co dělat. A nemyslím, že jsem neobjektivní. A věř mi, že zrovna v případě dětí bych dokázala vymyslet daleko horší zprovodění ze světa než HUMÁNNÍ provedení trestu smrti. Udělala bych mu úplně to samý, co udělal on tomu dítě, aby si to prožil do detailu jako ta oběť. Jen tak by mi to přišlo spravedlivý. Oni lidi takto nemocní cítí v průběhu života, že je něco špatně, že se v nich probouzí nějaká řekněme úchylka. Neprobudí se to v nich z hodiny na hodinu. Ale už to z nich nikdy nikdy nezmizí.
A opravdu zážným příkladem je ten mladistvej co zabil tu spolužačku. Už je venku… Ví někdo, že už to nikdy neudělá? ![]()
makina píše:
Taky si pořád myslím, že hledali důkladně a případu věnovali značnou pozornost. To taky mohli vlítnou s krumpáčem a lopatou a preventivně zrýt celou Prahu.
V čistě teoretické rovině: předpokládám, že se dává při hledání přednost možnému nalezení živého dítěte, jde se zevrubně a v rozsáhlé oblasti a hledá se na povrchu nebo v dostupném podzemí, s krumpáči a lopatami se jde, až to není akutní a život ohrožující stav…
Souhlasím,je to i hodně psychicky náročné pro všechny,jakmile se uchýlí k takovému hledání…
Přece nebudou hledat s lopatama po 5h hledání ![]()
Myslím,že udělali co bylo v jejich silách
Holky, já to tolik nesledovala, ale vy budete určitě vědět víc, jaké jsou nejnovější info? Tam jak se ztratila jsem blízko bydlívala, od silnice se to trochu svažuje a dole je třešňovka, je tam pár chatek, člověk tam někoho snadno schová..
A nezávidím jim to hledání. Účelem je „najít“. V takové situaci se musí kolem sebe dívat se strachem a děsem. Co najdou…
Pudlo, verim tomu, ze Bozi mlyny melou pomalu, ale jiste. Tim chci rict, ze pevne verim, ze o takovyhle lidi se ta Vyssi moc stejne postara. Kdyby to udelalo zvire, neprezije, a pokud to udela clovek, tak ver tomu, ze nejspis taky ne.
holky možná něco bude ve večerních zprávách …byla jsem ted u mamči a hned jsem se šla podívat co je nového zatím tedy koukám nic…jinak taky mám strach z toho jak to dopadne…
Takže pátrání bylo přerušeno, do zítra… Na Novinkách píšou, že do Troji vzali podezřelýho, ale nic konkrétního, tak budu taky koukat na zprávy. No moc nadějně to nevidím. I kdyby byla někde zavřená, živá, a podezřelý byl opravdu únosce, pak bude, než ji najdou, bez pití a jídla. ![]()
Zlatuško máš pravdu nutné to nejni, jsme se tam dostaly skrze téma božích mlýnů a diskuzi o trestech smrti což by pravda mohlo být asi taky v samostatné diskuzi
každopádně pořád doufám, že holku najdou, vzpomněla jsem si na případ nedávný kdy nějaký blb uvázal holčičku v lese ke stromu pamatujete si to? našli jí úplně náhodou vojáci co měli nějaké cvičení - třeba by to mohl být stejný případ? není to přece tak dlouho co se to stalo a byl to středočeský kraj myslím
to jsem nevedela,v tom pripade je to v poradku!S tim jedine souhlasim!!!
Nejhorsi je,ze nez se spusti patrani,dite muze byt davno za hranicemi!!!
Dnes je to tato holcicka,zitra to muze byt dite jedne z nas