Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Anonymní píše:
Pudli v něčem máš pravdu ALE mě se sny moc často nezdají a ty co se mi zdáli se opravdu skoro do puntíku splnili já vím bude se ti to zdát nereálný ale je to tak .Začlo to už v páté třídě zdál se mi sen že jedu starým autobusem a teče mi krev z ucha asi o měsíc později jsme jeli pomáhat uklízet kameny s polí s celou třídou kluk který se netrefil kamenem na valník mi tak rosekl hlavu.Ne moc ale krev mi tekla podél ucha jo a kdy mi došlo že jsem todle už vlastně viděla? Domů nás vezl autobus stará karosa a já měla kapesník plný krve na uchu.Mohlo to být varování a takových jsem měla spoustu.Nevím co je s Aničkou jen jsem včera psala jak mě zamrazilo to že se mluvilo o paní .
to mne teda mrazi..myslim ,ze kazdy sen neco znamena ,jen to neumime spravne vysvetlit az pozdeji se ke snum vracime a chapame so jsme treba mohlo pochopit uz drive ,ale ne kazdy ma ten dar..taky se rika ,ze kdyz se zda zly sen mas se nekomu sverit aby se to nestalo nemame si to nechavat pro sebe…
Já ob den bojuji ve snech o život ( zrovna dnes jsem vraha kousala a škrábala, abych vyvázla)
Nevěřím ničemu, jsou to jen emoce a podvědomí..
Zlatuško vím jak to myslíš, ale to že to někdo napíše syrově a ty to nedokážeš protože ti jde o „naději“, to je tvá věc. Nevidím na tom nic špatného.
Všichni jsme myslím dostatečně empatičtí, ale i tak můžeme napsat svůj názor at už je to jakýmkoli stylem ( nemusí se líbit každému) - pro ještě není někdo necita, či nevhodně pragmatický..
V podstatě nezáleží vůbec na tom, zda si někdo myslí žije - nežije..
zlatus samozrejme, ze bych jim to do oci nerekla, ale vidim v tom celkem dost zasadni rozdil. Znas tady zadna tady ani tu holcinu nezna. Tim padem je to sice tragedie, ale ne osobni.
Vem si jinou diskusi. utopeny chlapecek, kde se rada diskutujicich nestitila odsoudit rodice a komentovat to slovy „tak si udelaji jine“. To mi prijde hnusne. ne tady narovinu vyjadrit svuj nazor.
Osobne nemam rada zbytecnou omacku. kdyz myslim, ze nezije, tak to napisu holou vetou a nebudu to halit do nekolika souveti, abych nebudila dojem, ze je mi to jedno. neni.
Je otazka, jestli udrzovat v sobe stale jiskricku nadeje, je vubec racionalni. Samozrejme, jeste je dost brzo. Ale za par mesicu si myslim, ze i pro rodice by bylo lepsi, kdyby si radej mysleli, ze mrtva je. Predstavte si, ze nekde zije, jak a co s ni asi delaji… vas to nikoho nenapadlo? pochybuji, jen jste se to baly napsat.
Lizbeth píše:
Já ob den bojuji ve snech o život ( zrovna dnes jsem vraha kousala a škrábala, abych vyvázla)Nevěřím ničemu, jsou to jen emoce a podvědomí..
Zlatuško vím jak to myslíš, ale to že to někdo napíše syrově a ty to nedokážeš protože ti jde o „naději“, to je tvá věc. Nevidím na tom nic špatného.
Všichni jsme myslím dostatečně empatičtí, ale i tak můžeme napsat svůj názor at už je to jakýmkoli stylem ( nemusí se líbit každému) - pro ještě není někdo necita, či nevhodně pragmatický..
V podstatě nezáleží vůbec na tom, zda si někdo myslí žije - nežije..
souhlasim!!!
Asi jsi do toho moc „zazrana“ nemyslim to ve zlem,proste moc soucitis s lidmi,ktere neznas!
Chapu to,ale jeste proto,ze ja mam treba nazor,ze je Anicka mrtva a nemam problem ho napsat,nejsem spatna,nemoralni,atd…
A kdyby se me jeji rodice zeptali na nazor,bohuzel jim reknu,to co si myslim!A bezpochyby si to mysli i oni!Akorad maji porad tu malou cast nadeje,ze prece jenom by mohla byt ziva…kdyz porad hledaji…
Jsem realista,kdyby se nedej boze toto stalo me,budu doufat a verit!!!Ale zase nejsem naivni a s variantou,ze neni ziva bych proste pocitala
ackoli,bych se modlila 1000× denne at to neni pravda!
Je to mu nazor,proc ho nenapsat,nikoho neurazim,atd.od toho prece tato diskuze je!!!
teda zlatus, jeste douska - pokud napises „prosim nepiste, ze je mrtva, KVULI ME,protoze JA to proste hodne prozivam a vadi mi to“ tak to by byla jina. Jenze ty porad v obecne rovine, tak v obecne rovine si nemyslim, ze by bylo spatne napsat svuj nazor byt je to diskuse na zavazne tema a nazor neni optimisticky.
Pudloslava píše:
teda zlatus, jeste douska - pokud napises „prosim nepiste, ze je mrtva, KVULI ME,protoze JA to proste hodne prozivam a vadi mi to“ tak to by byla jina. Jenze ty porad v obecne rovine, tak v obecne rovine si nemyslim, ze by bylo spatne napsat svuj nazor byt je to diskuse na zavazne tema a nazor neni optimisticky.
JASNĚ.
Příště napíšu „nepište to kvůli mně“, a Ty, Pudloslavo, napíšeš „JE TO DISKUZE A NEJDE TU JEN O TEBE, KAŽDÝ MŮŽE NAPSAT SVŮJ NÁZOR.“
Jenže - Pudlo:
COPAK JSEM TO JÁ NAPSALA JINÉHO, NEŽ ROVNĚŽ SVŮJ NÁZOR? Můj názor je, že „tato diskuze se tak moc liší od ostatních“ (můžeš si vyhledat zpětně).
toto - je můj názor. že mluvíme o něčím životě či smrti. A též mám právo tento názor napsat. ANI SLOVO NEPADLO O ZÁKAZU PSÁT VAŠE NÁZORY, nebo ano? Jestli jo, tak to tam zkus najít. Asi neuspěješ.
Nauč se s tím žít. A můžeš k tomu opakovat i to, co tady všichni víme, že „diskuze je o tom, že každý má svůj názor“.
Některé názory se Ti halt zkrátka nelíbí, a máš právo to napsat stejně, jako všichni ostatní. Mně se nelíbí nějaké, Tobě se nelíbí jiné. A KAŽDÉHO JE TO NÁZOR!
Nikynka86:
ANO, soucítím s lidmi, které neznám = s rodiči Aničky. JESTLI MOC? TAK ANO, MOC! Moc s nimi soucítím.
A hned napíšu proč: (NEPÍŠU V OBECNÉ ROVINĚ. PÍŠU SVŮJ NÁZOR - o který tady - předpokládám - jde, a od toho tady ta diskuze je, ano??)
ti lidé nás osobně nevyzvali, abychom tady o nich založili diskuzi.
Ale my jsme ji založili a přispíváme do ní. Založili jsme diskuzi o JEJICH DÍTĚTI.
Ale oni nás k tomu nevyzvali.
A tak já budu v celé této diskuzi psát úplně přesně stejně, jako kdyby ji byli založili oni.
NAPÍŠU JEN TO, CO BYCH JIM BYLA SCHOPNÁ NAPSAT PŘÍMO DO OČÍ.
Aneb:
kdyby tady nějaká matka, které by se ztratilo dítě, založila diskuzi, jsem si na 99% jistá, že by jí nikdo nenapsal „podle mého názoru je tvé dítě už mrtvé.“
A protože internet je veřejné médium, a KAŽDÝ s přístupem k internetu si to může rozkliknout, píšu vždy jen tak, jak bych jim to byla schopná říct do očí.
Vše, co jsem kdy tady napsala, bych byla schopná a ochotná říct, i kdyby jste seděli tady u mě v obýváku.
TO JE ZAS MŮJ NÁZOR. A NEPŘEVRACEJTE TO, PROSÍM, ŽE VÁM PŘIKAZUJI, ABYSTE PSALI STEJNĚ.
Je to zdůvodnění mého postoje.
Pište si tady, co chcete. Od toho opravdu diskuze je. Právě jsem zde sdělila nic víc, než svůj názor.
Zlatuska
jiste,ja chapu Tvuj postoj,nemam proti tomu nic.Nemyslela jsem to zle (proti Tobe)
Jen takovy postoj nezdilim,tim nemyslim,ze bych nesoucitila,ale nejak nevidim duvod,proc nerict-nenapsat to,co si myslim,at uz je to jakkoli strasne…
Jsou to jen a jen spekulace,moje,jinych i Tvoje…
Nerikam pravdu,nevim jak to vsechno ve skutecnosti je,jen nazor a pocit…
Diskuze vznikla a ani moc nechapu proc…
Ale uz je tady a vsem nam stejne jde o jedno,aby byla v poradku!
Zlatuska píše:Pudloslava píše:
teda zlatus, jeste douska - pokud napises „prosim nepiste, ze je mrtva, KVULI ME,protoze JA to proste hodne prozivam a vadi mi to“ tak to by byla jina. Jenze ty porad v obecne rovine, tak v obecne rovine si nemyslim, ze by bylo spatne napsat svuj nazor byt je to diskuse na zavazne tema a nazor neni optimisticky.JASNĚ.
Jenže - Pudlo:
Příště napíšu „nepište to kvůli mně“, a Ty, Pudloslavo, napíšeš „JE TO DISKUZE A NEJDE TU JEN O TEBE, KAŽDÝ MŮŽE NAPSAT SVŮJ NÁZOR.“
COPAK JSEM TO JÁ NAPSALA JINÉHO, NEŽ ROVNĚŽ SVŮJ NÁZOR? Můj názor je, že „tato diskuze se tak moc liší od ostatních“ (můžeš si vyhledat zpětně).
toto - je můj názor. že mluvíme o něčím životě či smrti. A též mám právo tento názor napsat. ANI SLOVO NEPADLO O ZÁKAZU PSÁT VAŠE NÁZORY, nebo ano? Jestli jo, tak to tam zkus najít. Asi neuspěješ.
Nauč se s tím žít. A můžeš k tomu opakovat i to, co tady všichni víme, že „diskuze je o tom, že každý má svůj názor“.
Některé názory se Ti halt zkrátka nelíbí, a máš právo to napsat stejně, jako všichni ostatní. Mně se nelíbí nějaké, Tobě se nelíbí jiné. A KAŽDÉHO JE TO NÁZOR!
zlatus nebyl to zakaz (teda sotva nam muzes neco zakazovat), byl to apel a vyznelo to jako „ja vas zadam, protoze z obecneho hlediska to co pisete, neni spravne“.
takze pokud je to jen tvuj nazor bez pozadavku na jeho prosazeni, dekuji za jeho projeveni a jedeme dal, jakoby se nic nestalo. OKI? Kdybys s tim fakt mela nejake osobni problemy, budu se vic krotit nebo radej snad prestanbu psat, protoze to uz bude jen o projevech ucasti, tedy o nicem.
Rodice tady nikdo neurazi, nikdo jim nic nevycita, neutoci, nikdo neni hruby, rodice sem nechodi - nevidim duvod, proc tady nepsat na plnou hubu.
Nemyslim si, ze se na internetu muze psat jen o tom, co bvy clovek na plnou hubu rekl vsem. (ostatne nevznikalo by tolik diskusi na tema „ty hnusny lidi, jsem tehotna a nikdo me nepustil sednout“)
Zlatuško, ale přece ty jsi byla první kdo „vypíchl“ nevhodnost jiného názoru..Tak nevím proč ti stejná reakce vadí..
To je divný.. ![]()
Mně přispívání do této diskuse, jak ho tak sleduju, žene na mysl paralelu s prací záchranářů po zemětřesení..... Ti taky pokračují bez ohledu na to, že s přibývajícím časem se zmenšuje naděje, že najdou někoho živého. A pokračujou v hledání až do momentu, kdy jsou z nasazení odvoláni.
Těžko říct, jestli by nějaký záchranář vzdal práci v polovině. A možná se taky některá z diskutujících cítí podobně, když sem přispívá… Nevím, jen tak uvažuju.
Co ale vím, tak že zdánlivě nelogické chování, jako jsou citové projevy, odlišuje lidi od strojů. Stroje nejsou schopné citu. Takže zaplať pámbu za nelogické chování.
Přesně tak, neuvažuju logicky a možná zaplaťpánbů za to, ale vidím naději a upínám se k ní a doufám v zázrak. Nelogicky, nepochopitelně, ale snad tím dám rodičům víc síly než tutovým soudem, že už naděje není…
Tak rodič asi doufá do poslední chvíle, ale na druhou stranu mě se takhle ztratit dítě, nevědět který prasák ho unesl a přemýšlet pořád nad tím, jak mu ubližuje, byla by pro mě představa smrti asi milosrdnější.
hele vite co me stve? Policie vyhlasila informacni embargo a TV Nova je kazdej den sleduje a nataci co delali a kde hledali a dava to ve zpravach. Nove fakt asi o Anicku nejde, jen o sledovanost.
![]()
no to by nemeli…Si vzdycky rikam co si asi mysli ten kdo Annicce ublizil, diva se na televizi jak policajti prohledavaji kazdej den Troju do vecera a jen on vi kde Anicka je…Ale zas ,ze ji jeste nenasli tam, je nadeje ,ze jeste zije a snad se stane neco co pomuze Anicku najit..zazraky se prece deji.. ![]()