Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mischni
tojsi me pobavila, malo opalena
no i ja nesnasim formulare, ted tu mam pred sebou to danovy a jsem z toho takovy jelito, ze volam kolem sebe SOS a nikdo neikde, konec brezna se blizi a ja tam nechci jit posledni den…o muj boze…
Bubis: a Daniel si klekl a hned lezl po 4? Tomik porad uprednosnuje plazeni, je to pro nej rychlejsi, rikala nam to i fizioter., ze to tak bude. Ale uleze uz peknou vzdalenost, jen se mu musi chtit. Jinak s tim vodenim za rucicky…no ja to uplne chapu, nedockava mamina, predpokladam, ze s tim budu jako ty;-)
Monix: bud v klidu, u nas se zacalo s lezenim az v 15. mesici, horsi nez my nebudete
Jo s kavarnou super, tak snad pristi tyden se pridam!!
Zebro: vsakja mam taky plombicky 2, nechala jsem tam 8stovek a nemuzu pit teply ani studeny, pry to treba prejde, jinak mi bude muset vytrhat nervy ![]()
Mno a v sobotu jdu na Kometu, jen jeste musim zajistit hlidani, tak se tesim, snad to bude stat za to a nepotecou slzicky. Mejte se a my jdeme do Vetrniku na cvico!!
Pa pa
Zdravim vas holky,
jak se dnes mate, co delate?
Zebro, teda Benik uz bude za chvilu chodit.. prima botky. Dalsi adept, kterej nas muze s tim chozenim predbehnout!!
Neee nam to neva, co se da delat ![]()
Mischni, tak to ti teda nezavidim. Dane ma na starosti manzel a ten tu starost prenechava taky na odborniky. Taky nas vylozene s…o, ze kolikrat nam to vraceli!!!! Bara se stale drzi? Jen at vydrzi do terminu, at ma maminka jeste aspon tyden relax (krom teda danovyho priznani) ![]()
Monix, Katy sice uprednostnuje jeste plazeni, ale do kleku uz jde, to je hlavni. To uz bude za chvilu lezt po ctyrech. Daniel se plazil furt, ikdyz jsem s nim cvicila, jak jsem jen mohla!
Jinak co se tyka te fyzioterapeutky, jsme u ni uz temer rok a musim rict, ze je fakt dobra. Vysledkem je, ze Daniel dela vse ve spravnem poradi, svalstvo mu diky spravnym cvikum taky sili, takze ja si nemuzu stezovat. Vse mne hezky ukaze a k malyhu se chova hezky, takze on temer neplace.. temer:) Pristup taky bezva, je to nase „teta Eva“. U nas je problem, ze je malej slabej, nema dostatek svalove hmoty, takze vse jde pomalu. Ale hlavni je teda, co ta fyzioterapeutka dostala za zpravu od neurologa, ten musi byt dobrej a nic nezanedbat. Byli jste u neurologa taky v BD? Ale hele si myslim, ze Katy to nebude potrebovat naky extra cviceni, kdyz postupuje tak rychle. Ty rehabilitace jsou spis zabava, kdyz neni potreba zadnych reflexnich cviceni. Jo a Moni, napis pak prosim, jak to vypadalo na vystavisti. Ja se tam chystam bud zitra nebo v sobotu, tak jestli to ma cenu, tam chodit.
Alenko, no u nas to bylo tak s tim lozenim. Jakmile zacal obcas lozit, tak se samozrejme vracel na brich a plazil se, kdyz potreboval rychle se nekam dostat, ale ja jsem mu stala vylozene za zadkem a furt jsem mu ty kolena strkala pod sebe. Hned jak se rozplacl, tak jsem byla hned u nej a sup kolena zpatky pod sebe. Takze mozna proto, zacal fakt rychle lozit, do 6 dnu. (no jo, taky jsem za nim furt litala a dokola rikala, na kolinka, na kolinka, az uz to nekdy delal na povel ![]()
Ali, Jak jste prisli k listkum na Kometu? Se mate, hned bych sla taky, hokey miluju. Uz se nemuzu dockat MS a hlavne Olympiady ![]()
A mam novinu: od utery rano nekojim a zatim se drzime.. (zuby nehty) ![]()
Ahojík.
Moc se omlouvám ale bohužel nám skoro 14.dní nejel počítač už je spravenej tak hned jak jen to šlo tak píšu.
Mám potvrzené těhu byla jsem na kontrole v pátek 13.3.A taky mně dělala ult zatím tam nic vidět nebilo jen ten váček.
26.3.jdu na krev.
7.4.dostanu prukazku a bude dělat další ultr doufejme že už to bude vidět srdíčko jak bije hodně se na to těším. ![]()
Ahoj holky, dnes jsme si teda uzili uzasne jarni pocasi
, Tomik nechtel rukaviky, tak mel rude ruce, po dvou hodinach na prochande je nakonec spolu se svym celym telickem narval do fusaku, jen hlava mu koukala ![]()
Bubis: Tomik taky ze zacatku lezl na povel, ale ted se me vysmeje a utika tim svym plazenim ode me pryc. Zvednuti nepomaha. U nej je vse na dlouho. Na rehabce to slysim porad, on ma svuj cas, takze nejaky skok u nej nehrozi. Jo a listky, no to vis, ze jsme nestali od 20 hod u Zabloudila, navic se zacina prodavat az zitra. Patrime mezi permanentkare, driv jsem chodila ja, co je Tomik, tak jsem sve mistecko prenechala tchanovi. No a on ted nemuze, tak ho zastoupim. Letos jsem byla na vsech Chomutovech, vzdycky vyhrali, tak mi tam rikaji stistko. Doufam, ze ted s Ustim to zas vyhrajou, jinak me vsichni kolem vystipou a reknou, ze by mel chodit deda
Hokej taky miluju a atmoska v Rondu je uzasna, strhne vsechny ![]()
HELP
Tomik mi vcera mlatil do klavesnice a nejak se mi neskutecne zmensila stranka emimina, totez udelal i tatovi na komete, nejde to nejak vratit, muj servisak si jezdi na prkne ve Francii, ja ctu skoro s lupou, NEVI NEKDO CO S TIM ![]()
Staninko30: gratulace k vacku, utece to jako voda a vacek bude v naruci ![]()
Jestli budete pristi tyden srazik, pocitejte se mnou!! Teda s nama
Pokud teda nepujdeme konecne plavat, po zanetu str.ucha mame porad zaracha, tak snad uz nam to MUDr. povoli. Pa pa
Ahojky !
Staninko - tak moc gratuluju ! A souhlasím s Alenkou - strááášně rychle to uteče, tak si užívej každého dne.
Alenko - s tím PC ti nepomůžu, jsem jen prostý uživatel
![]()
Bubis - na veletrhu bylo hodně lidí a zas až tak něco zvláštního jsem tam neviděla. Jen jsem konečně vyzkoušela golfky, které jsem měla vyhlídnuté na netu, zkusila jsem do nich dát Katy - no a pak jsem je večer na netu objednala. Jinak - hodně lidí, hodně dětí. Ale je tam přebalovací koutek s místem pro nakrmení (i s mikrovnkou). No, ale uřímně řečeno, očekávala jsem, že tam toho bude víc. V podstatě všechno můžeš vidět na netu. Za cca 1,5h. jsem to měli proběhnuté.
Včera po cestě zpátky z veletrhu jsme dostali pěknou sněhovou spršku a až jsme dorazili domů, tek zase svítilo sluníčko - no nenaštvalo by vás to ?? ![]()
Ahoj, tak uz vim, jak na to zmenseni, staci zmacknout ctrl + a je to ![]()
Monix, jsem rada, ze pises o tom veletrhu, taky jsem tam chtela, ale nevychazi mi to vubec, tak aspon nebudu zklamana, ze jsem tam nesla. Me teda slo spis o nabytek, ale asi se spis kouknu na netu.
Mejte se
Ani nevím, kdy jsem vám posledně něco napslala? Jsem na emimi všude a nikde. Ale poctivě dočítám to jo. Kris jak to dopadlo s tím lístkem, udali jste ho nakonec?
Já byla ve středu na kontrole a náš mimisek je obřík, takže mi posunuli TP na krásného 19.9.09. Má se velmi čile k světu a už mě občas i dloubne. Sice ještě rozhodně nic pravidelnýho nebo výraznýho, ale je to teda fakt živel. Prve jsem si myslela, že jsou to zaražený prdy, ale včera u ordinace to byli jednoznačný signáli s bříška. Asi to bude ta holčička, když se jí líbí seriáli
NO nebo mi ten náš kluk naznačoval ať to přepnu raděj na fotbal
![]()
Jdu nabonzovat, že XMersy je v porodnici. Budou jí vyvolávat kvůli preeklampsii.
Všichni mě předbíhají…,u nás ve stejným měsíci porodu jsem už posldní vorvaň.NO, co bych taky chtěla s TP 30.3:, že? ![]()
Monix - na veletrhu jsem byla předloni a byla jsem docela zklamaná. Strašně moc lidí a k vidění zas žádnej zázrak. Snad ty veletržní slevy jsou dobrá věc. Letos teda nejedu
, jednak všechno máme kromě peněz a jednak s mým bubnem by to nebyl úplně nejlepší nápad.
lačenko - to je moc pěkný TP, tak ať to vyjde!A už pohyby? To je mazec!
Stani - gratulace k nálezu váčku a příště ať bije srdíčko jako zvon!
Alenko - tak ty seš takovej hokejista? Já na hokeji v životě nebyla…A co zuby - už nebolí?
Zebro - superbotky. To bude v kaárně za chvíli živo, až tam doratíte se všema chdícíma ratolestma. To paní obsluhu trefí šlak. ![]()
Bubis - drž prsa v uctivé vzdálenosti od Daníka - to vyjde!
Ahojky, jen rychlovka - varim ![]()
Mischni, tobe drzime palce, at to mas co nejlepe a nejrychleji za sebou!!! Sice mas jeste klido cas, al je fakt, ze moje mala s narodila v 38+3 tt
Strasne to vsechno leti, zda se mi ze nic nestiham.
Vsechny ostatni zdravim a pardon ze nereaguju. Zatiiiiiiiiiiiiim!
P.S. Na srazek se tesime!
Nazdarek, to mame krasne, co? Poslala jsem kluky ven a sama tady delam resty a vyhlizim babicku na hlidani kvuli hokeji. Dnes jsem rano vyjela do Tesca na nakup ( opet 2 plne kose
) a tentyz napad melo asi pul Brna, nevim proc nejdou radej ven. U nas to byla nutnost, dochazelo temer vse. No a potesili me, meli slevnenou Bebu, takze ac mjsem ji brat nechtela, vzala jsem 3
At zijou slevy ![]()
Mischni, ty se koukej tady kazdej den hlasim a vsichni vime, ze jsi jeste doma, ju
No a pokud jeden den zmeskas, tak si vsichni budeme myslet, ze je tu den D!! Kazdopadne preji, at je to rychle a bezbolestne ![]()
Jinak zub mi porad boli na teply i studeny, tise trpim a verim, ze se to zlepsi, nervy si zatim vyrvat nechci. Jo a hokejista jsem kazdym coulem. Dokonce mam i panske brusle, neb mi vadi ty zoubky na holcicich
No snad dnes nebudu na hokeji bulet a bude duvod k radosti!
Tak se mejte, jdu poklidit a nachystat vse pro hlidacku babicku.
ahoj baby!
mne nejak prestalo chodit upozornovani, ze tu cos noveho, tak se ted nestacim divit ![]()
mischni, myslim na tebe! hlavne konecne prichazi obdobi, kdy muzem vsichni radostne uuuuz-ovat a trochu ti zvedat tlak
takze UUUUZ?
![]()
a co takova kometka? UUUZ? ![]()
bubis, tos utla kojeni tak najednou? nemas problemy s prsama? vydrzte!
lacenko, tyyybrdo, tobe se ten metr nejak hnul kupredu! ![]()
amazonko, co domecek?
alenko, naucis me bruslit? ![]()
a jeste humorna vsuvka: byla jsem ve ctvrtek vecer s kamaradkou, dobihala jsem pak rozjezd na hlavaku - a on ten muj bus nikde! takze az vsechny busy odjely, zjistila jsem, ze ho presunuli na zastavku, jak jezdi trolejaky do slatiny
druhy pokus nedopadl nejlepe proto, ze ti blbci na dpmb z pro me naprosto nepochopitelneho duvodu prohodili linky 99 a 93, takze sem vesele dojela na kolejni misto na privrat
miluju mhd!:lol: (to je tak, kdyz nekdo spoliha, ze bude vse jak pred 2 lety, kdy naposled rozjezd pouzil, ze?
)
sraz ve ctvrtek 26.3. dopoledne na sumavske
![]()
ostatni zdravim
a doufam, ze se uvidime na srazu
kde je sestra sokolka?
Ahojky Brno ![]()
Nepíšu, protože máme ppoommaallýý internet, tak mně i tento příspěvek stojí hodinu nervů. Co bych pro vás neobětovala. ![]()
Alenko samo fandíme Kometě. I jsme chodili fandit. Manžel ještě nedávno hrával KP1, ale už sem mu to zatrhla. Nicméně máme schovanou pidi želvu a pidi brusle - snad Víťa?
![]()
Mischni o daních mi nemluv, každý rok to pytlíkujem 30tého v noci. Letos nee, museli jsme je mít dřív - kvůli hypotéce. Jo a ségra už porodila, v noci ze středy na čtvrtek. V 22 mi volala, že jedou do porodky a ve 23 mi volala, že už sou tu. Sem myslela, že jako v porodnici a ona na to - neee už mám mimčo v ruce.
Rodila na příjmu dál už nedošla a trvalo jí to 30min. Tak ti přeju ať to máš nápodobně.
Staninko blahopřeju k bříškulinkovi.
Jinak mi přestali vyrábět kachličky co jsem si vybrala do bytu
takže musím vybírat nanovo. No není to zrovna paráda, s Víťou v těch vzorkovnách ![]()
Minulý týden jsme museli odejít z hodiny v Keny - brouček se zase vyspal do mochomůrkova, takže měl vzteky před očima mlhu.
Monitoruju vás, na sraz určo dorazíme.
XMerssy držím palce ať si může to svoje jarňátko brzo přitulit.
Mischni - nesmutni, však neplkáš jenom tam… Např: V „březen- duben“ , ještě zdaleka všichni neporodily, tak choď tam a nadávejte společně
Byl a jsem pověřena se vám tam vloupat až bude čas! tak mám přehled
Chodí mi tam kolegyňka s práce a já teď hlídám mobil jako ostříž abych Tadeáška nepropásla a včas vám dala avízo…
xmersi samozřejmě držíme palečky ať to vše dopadne dobře a je to rychlé
Ahoj holky,
tady je to sama fanynka hokeje
Nas to nejak miji. Manzel se zaradoval, kdyz si v tydnu koupil listek na U2 a mne ke stetsi staci volny vecer a dobra vecere
![]()
Mischni, me taky stvalo, ze ostatni uz kolem me mely odrozeno (hlavne ty, co mely termin az po me, ze amazonko
), ale zeptne si rikam, ze jsem si to mela uzit a valet se a valet
Segra ma termin pristi nedeli a na Obilnkau uz byla asi 6× s tim, ze rodi a pry se furt vubec nic nechysta, akorat poslickuje o 106
Tak ty to mas snad pohodovejsi ![]()
A kam, ze to nakonec pojedes rodit???
xmercy preji, at to ma rychle za sebou! snad uz jo, ne? ![]()
Bubis, takze uz je odstaven? To jsme to zmakly asi ve stejnou dobu ![]()
Lacenko, termin je ukazkovy, jsem zvedava, jak se nakonec strefite
Staninko, taky gratuluju k potvrzeni, hlavne, at je ted vse v poradku
![]()
ve ctvrtek snad dorazime ![]()
Zdravím při neděli a hlásím stav nezměněn… ![]()
Prostě u maminky je nejlíp, ať ji lákáme, jak ji lákáme.
krisulko - takže ješě neeee… ![]()
ivusho - ségře tiše závidím a blahopřeju. To byl teda fofr.
lacenko - já vím, v březen -duben jsem ve středu startovního pole, to je jistá útěcha…A válím se poctivě téměř celý dny, ale to břicho Bára promine) celkem dost zavazí… ![]()
Evelína - no chudák ségra…já poslíkuju taky, ale nijak dramaticky, takže nejezdím. Přeju, ať to má už naostro!
ad porodnice - to já sama nevím, kde skončím…
Pokud to nebude nějak překotný, tak zkusíme dojet do Boskovic( slouží tam moje gyndr. a nabídla mi, že Báru „vytáhne“.Což by se mi líbílo, je to kámoška, tak bych byla v dobrých rukou).Jinak na monitor jsem objednaná na úterý do Bohunic, ale tam se mě snažili „odradit“, že mají plno…Takže v Brně je asi pěknej blázinec v porodnicích. NO, uvidím, kam mě vítr zavěje - hlavně ať už vane… ![]()
Z výše uvedeného vyplývá, že se čtvrtečního srazu nezúčastním…
a ráda bych!