Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Jo, jsem flakac maji pravdu. Jsem na svete uplne zbytecne.
To ti řekli?
Nikdy mi to neodpusti a to ani nevi o tom gymplu, to jim nikdy v zivote nereknu.
nejsi flákač, jsi v depresi…tohle člověk, co to neprožil nepochopí…tvoje děti tě moc potřebují, ale není nutné, abys měla maturitu nebo vš, ale abys byla v pohodě a fungovala lidsky, jako máma. drž se
@Anonymní píše:
Nikdy mi to neodpusti a to ani nevi o tom gymplu, to jim nikdy v zivote nereknu.
Jsou omezení. Za svůj život jsi zodpovědná sobě, ne jim. Ví o tvých psychickývh problémech?
@Anonymní píše:
Neblázni, kdybys tu byla zbytečně tak tu nejsi. Máš tady velkou úlohu a to být matkou tvé dcerce. Ale musíš sama uznat, že si to měla řešit. Když si věděla že nechceš studovat i tak si mohla věci řešit jinak. Musíš taky pochopit, že pro rodiče to taky není snadné. Je pravda, že vlastně nic neděláš, to snad víš sama, ale tak něco začni dělat. Dokaž sobě i jim, že se chceš změnit. Pořád jsi mi neřekla, proč nemáš dceru ve školce, já tě nechápu, měla bys čas si spoustu věcí zařídit a tak čas pro sebe. Třeba bys i sehnala, nějakou práci co bys zvládla v těhotenství. Co ten tvůj bývalý, dává ti aspoň peníze na dceru? A už se ti nějak ozval psycholog, nebo zkoušela jsi ještě volat?
@Anonymní píše:
To víš, že ti odpustí. To je jen takový ten prvotní šok rodičů, že je vnitřně jistě mrzí, že jsi jim takovou dobu lhala. Uvidíš, že se jim to rozleží v hlavě a pak si vše v klidu vyříkáte! Kvality člověka se nikdy neposuzují podle toho zda má někdo vysokou, či gympl nebo učňák..Mysli na své děti, potřebují tě a milují! Máš být na co pyšná, dokázala jsi to nejvíc v životě co můžeš! Máš totiž krásné zdravé děti a nic není důležitější! ![]()
Ja jim rozumimi, chapu je. Dali mi vsechno a maji semnou jenom trapeni.
@Anonymní píše:
Ale určitě odpustí. Je to i jejich chyba, měli se víc zajímat, věděli by o gymplu už dávno. A měli Ti víc naslouchat.
Všechno se srovná, uvidíš. Soustřeď se na děti, sebe, domluv si tu zdravotní pojišťovnu a hlavně terapii. Bude líp ![]()
@Anna766 píše:
Jsou omezení. Za svůj život jsi zodpovědná sobě, ne jim. Ví o tvých psychickývh problémech?
Ano za svůj život je zodpovědná sobě, ale pro rodiče to asi taky není lehký, dcera nepracuje, ve škole není, bydlí u nich s dítětem a další je na cestě. Já bych asi taky vyšilovala. Tady je problém, že tak dlouho lhala, tím situaci celkově zhoršila. Tím nechci říct, že jí mají ponižovat a nadávat, ale tak první reakce má každý jiné a když jim do očí tvrdí roky, že studuje a najednou viděj, že je celé dny doma a ještě jim řekne, že je to lež, tak asi měli dělat co? Já si to celkově teda nedovedu představit, že by to dcera předemnou dokázala utajit, netuším jak by to udělala. Jak jsem psala momentálně maturuje a o všem vím i od učitelů
do prváku se jde cca v 15ti a v té době také škola informuje jak na tom student je, takže mě spíš přijde, že rodiče nebudou tak báječní jak zakladatelka píše, když odešla už ze střední tak přeci musela vědět, že něco dělat musí, práce, pracák. Ale nedělala nic, odešla k příteli, rodičům lhala a vrátila se po pár letech s dítětem a těhotná. Tak rodiče jí aspoň nevyhodili a živí jí i dceru a brzy se narodí další dítko
Zakladatelka by se už měla zamyslet a začít to řešit i s tím psychologem, aby se z toho dostala.
Taky jsem tady a věřím Ti. Vyspinkala jsi se alespon do růžova?
@Anonymní píše:
to nejsi, on každý člověk má tady na zemi určitý úkol a určitý smysl že tu jsou.
Povedlo se ti dovolat k psychologovi?? Myslím, že asi by bylo bývalo lepší se zrovna ke vzdělání přiznat až po pár sezenich až by sis v sobě srovnala některé věci. Ale jsi dobrá, že jsi se přiznala i když jsi věděla, jaký mají postoj ke vzdělání. A máš pocit úlevy že aspoň VS netajis??
@Anonymní píše:
Vždyť taky nemusíš. Zkus si vyřídit ten dluh a nebuď na sebe tak přísná. Děti nepřijdou na svět jen proto, aby dělaly samou radost. Někdy nesplní všechny rodičovské představy. Školu si můžeš dodělat. Jen se hecnout!
To co ti rodiče řekli, byla reakce v prvních emocích. Jo, naštvání se nediv, ale nezapomeň, že vždy budeš jejich dítě, oni vždy tví rodiče a budou tu pro to, aby tě podporovali, ať už se ocitneš v jakékoliv roli a ty zase budeš podporovat nebo jim pomáhat, když to budou potřebovat oni. Čas to vše zahladí, zlepší, nezavírejte si k sobě vzájemně cestu.
@AjaF píše:
Ale určitě odpustí. Je to i jejich chyba, měli se víc zajímat, věděli by o gymplu už dávno. A měli Ti víc naslouchat.
Všechno se srovná, uvidíš. Soustřeď se na děti, sebe, domluv si tu zdravotní pojišťovnu a hlavně terapii. Bude líp
S tím naprosto souhlasím, že je to i jejich chyba. Nechápu, že se už dávno nezajímali o studium vlastního dítěte ![]()
Ja vim, ze si za vsechno muzu sama. Uz jako mala jsem mela pocit, ze se nehodim pro tuto dobu. Vzdycky jsem byla jina.