Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Russet píše:
Vždyť taky nemusíš. Zkus si vyřídit ten dluh a nebuď na sebe tak přísná. Děti nepřijdou na svět jen proto, aby dělaly samou radost. Někdy nesplní všechny rodičovské představy. Školu si můžeš dodělat. Jen se hecnout!
Nikdo není dokonalý. Jedna věc je mít sen a druhá co opravdu zvládnu, co je životní priorita. Pro Tebe by to ted mělo být tvoje mimi, at má vše, co potřebuje. Tak už se, prosím, nestresuj.
@Anonymní píše:
Jo, jsem flakac maji pravdu. Jsem na svete uplne zbytecne.
Já jenom doufam, ze tohle nikdy neřekneš svým dětem, ať vyvedou, co vyvedou.
@stock píše:
Já jenom doufam, ze tohle nikdy neřekneš svým dětem, ať vyvedou, co vyvedou.
Nikdy v zivote, nikdy. Mama furt do dcerky husti, ze bude doktorkou. Kdyz s tim zacne, je mi fyzicky totalne zle. Uz nekolikrat bylo zle, protoze jsem ji rekla, ze bude delat to co ona bude chtit, jen at je stastna.
@Anonymní píše:
Nikdy v zivote, nikdy. Mama furt do dcerky husti, ze bude doktorkou. Kdyz s tim zacne, je mi fyzicky totalne zle. Uz nekolikrat bylo zle, protoze jsem ji rekla, ze bude delat to co ona bude chtit, jen at je stastna.
To jsi řekla dobře!!!
@Anonymní píše:
Ja jim rozumimi, chapu je. Dali mi vsechno a maji semnou jenom trapeni.
Za prvé Ti nedali všechno a zadruhé i kdyby ano, udělali to dobrovolně, protože to tak chtěli, bylo to jejich rozhodnutí. Ano je to od nich hezké, ale upřímně, chová se tak drtivá většina dobrých rodičů a jednou to Ty budeš dělat pro své děti. Samozřejmě že je na místě, abys k rodičům cítila vděk, ale oni tím nezískávají automaticky nárok na to řídit Tvůj život, ten žiješ Ty. Neboj, až opadnou emoce, určitě pochopí Tvé jednání, protože Tě mají rádi. A Ty se zkus co nejdříve dostat k tomu psychologovi ![]()
@natyber jen dovysvětlení. Tím omezení nemyslím ve smyslu blbí, hloupí ale omezení tím že za důležité v životě vidí jen mít VŠ.
@Anonymní píše:
No to právě musíš vychovat z dcerky sebevědomou holcinu, ktera dokáže říct, co si o pripadne intervenci babičky, myslí. Ale na to máš ještě spoustu času. A s Tvojí osobní zkušenosti se Ti to ddocela urcite povede. Ono vlastně všechno špatný je fakt pro něco Dobrý. Ty jsi to, díky okolnostem, dost zle odnesla. Ale ted vis jak na to, aby se v takovehle situaci Tve děti neocitly.
@Anonymní píše:
Tak jsem se pročetla až sem a řeknu ti jedno. Za to jak se cítíš mizerně, může jen tvá přehnaně intelektuální matka. Copak musí všichni mít vysokou školu?? Jak by to tu vypadalo! Je potřeba ‚normálních‘ lidí, co se nebojí práce. Jak jsi se zmiňovala o kosmetičce, platí se zlatem a zrovna v našem městě jich je proklatě málo! Nemáš nějakou sestřenici, babičku, tetu, nebo já nevím, na koho by ses mohla obrátit? Jako poslouchat donekonečna ty kecy, že jsi k ničemu a jak oni ti strašně pomáhají, vůbec nemáš zapotřebí. Jsi těhotná, potřebuješ klid a pomoc. Jediná rada tady je, dej se do kupy, rozhodně za pomoci odborníka a co nejrychleji se postav na vlastní nohy, pryč od rodičů. Matka tě psychicky deptá. Vůbec nejsi špatný člověk. Nic strašného jsi neudělala. Kvůli svým dětem, nechceš přece, aby se trápily jako ty, zatoč se svým dosavadním životem. Posílám mnoho, mnoho sil!!
@Anonymní píše:
Me ted hrozne stve, ze jsem si tenkrat nedupla nesla na jinou skolu. Ale to neslo, protoze mama na me strasne rvala, co semnou bude, furt brecla a vydirala. A ja se tenkrat uplne stahla a tak mi to zustalo to ted.
Neřeš teď, jak ses rozhodla před tím, protože tenkrát jsi měla jiné informace a byla jsi v jiné situaci.
To nejhorší, co jsi mohla říct, už jsi řekla. Doufám, že se Ti ulevilo, i když z jejich reakce asi nemáš dobrý pocit.
Pokud se co nejdřív osamostatnit. To, že Tvoje matka hustí do dcery, co bude dělat za 20 let, mi přijde brutální. Vzdělání je důležité, ale každý by se měl učit to, na co má a co ho baví a ne to, co jeho rodiče považují za důležité.
Drž se, ono si to všechno sedne a půjde to.
První krok jsi udělala a za ním uděláš další a další. Zvládneš to. Důležité je, abys to chtěla zvládnout. A když se chce, tak to jde
.
@freeport píše:
Tak jsem se pročetla až sem a řeknu ti jedno. Za to jak se cítíš mizerně, může jen tvá přehnaně intelektuální matka. Copak musí všichni mít vysokou školu?? Jak by to tu vypadalo! Je potřeba ‚normálních‘ lidí, co se nebojí práce. Jak jsi se zmiňovala o kosmetičce, platí se zlatem a zrovna v našem městě jich je proklatě málo! Nemáš nějakou sestřenici, babičku, tetu, nebo já nevím, na koho by ses mohla obrátit? Jako poslouchat donekonečna ty kecy, že jsi k ničemu a jak oni ti strašně pomáhají, vůbec nemáš zapotřebí. Jsi těhotná, potřebuješ klid a pomoc. Jediná rada tady je, dej se do kupy, rozhodně za pomoci odborníka a co nejrychleji se postav na vlastní nohy, pryč od rodičů. Matka tě psychicky deptá. Vůbec nejsi špatný člověk. Nic strašného jsi neudělala. Kvůli svým dětem, nechceš přece, aby se trápily jako ty, zatoč se svým dosavadním životem. Posílám mnoho, mnoho sil!!
Ne vsichni ne, ale my jo. My musime mit vs. Vse je pro moje dobro, abych se mela v zivote dobre a mohla zabezpecit svoje deti.
@ŠárkaPu píše:
To víš, že ti odpustí. To je jen takový ten prvotní šok rodičů, že je vnitřně jistě mrzí, že jsi jim takovou dobu lhala. Uvidíš, že se jim to rozleží v hlavě a pak si vše v klidu vyříkáte! Kvality člověka se nikdy neposuzují podle toho zda má někdo vysokou, či gympl nebo učňák..Mysli na své děti, potřebují tě a milují! Máš být na co pyšná, dokázala jsi to nejvíc v životě co můžeš! Máš totiž krásné zdravé děti a nic není důležitější!
Presne tak, souhlasim ![]()
@Anonymní píše:
Ne vsichni ne, ale my jo. My musime mit vs. Vse je pro moje dobro, abych se mela v zivote dobre a mohla zabezpecit svoje deti.
copak mít vš znamená vstupenku do spokojeného života? to je blbost. můj muž je vyučený, nemá ani maturitu a vydělá opravdu hodně, má řemeslo a to se počítá. děti zabezpečíš i při nižším vzdělání.
@freeport píše:
copak mít vš znamená vstupenku do spokojeného života? to je blbost. můj muž je vyučený, nemá ani maturitu a vydělá opravdu hodně, má řemeslo a to se počítá. děti zabezpečíš i při nižším vzdělání.
Ja nevim, jsem uplne vyrizene. Jenom se trepu a nemam na nic silu.
@Anonymní píše:
Ja nevim, jsem uplne vyrizene. Jenom se trepu a nemam na nic silu.
a už jsi mluvila s tím psychologem?
Me ted hrozne stve, ze jsem si tenkrat nedupla nesla na jinou skolu. Ale to neslo, protoze mama na me strasne rvala, co semnou bude, furt brecla a vydirala. A ja se tenkrat uplne stahla a tak mi to zustalo to ted.