Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Evulina jsi moc hodna, hezky pises. Taky jsem si uzila silenou sikanu ve skole, ja taky spatne jedla. Vzdycky az doma, to jsem se prejedla a bylo mi strasne zle.Vsichni jste moc hodni.
Ono je težké si připustit že holt své mámě nebudeš nikdy dost.Sama jsem se o to pokoušela drahně let. Až jednou jsem si řekla že ať udělám co udělám, stejně je to málo. Řekni si to taky a přetaň se snažit pro ní a začni se snažit pro sebe. ![]()
@Anna766 píše:
Ono je težké si připustit že holt své mámě nebudeš nikdy dost.Sama jsem se o to pokoušela drahně let. Až jednou jsem si řekla že ať udělám co udělám, stejně je to málo. Řekni si to taky a přetaň se snažit pro ní a začni se snažit pro sebe.
Jo to mas pravdu. Ja jsem nemozna ve vsem, dcera je moc rozmazlena, ja se blbe tvarim, blbe chodim, blbe se oblikam. Mama je zlata, kdyz s ni souhlasis, jak mas jinej nazor, tak je zle. A to se jedna o kraviny, ne jen o dulezity veci.
@Anonymní píše:
Jo to mas pravdu. Ja jsem nemozna ve vsem, dcera je moc rozmazlena, ja se blbe tvarim, blbe chodim, blbe se oblikam. Mama je zlata, kdyz s ni souhlasis, jak mas jinej nazor, tak je zle. A to se jedna o kraviny, ne jen o dulezity veci.
To je tezke, mozna by to chtelo, aby ses osamostatnila, az to trosku pujde… Abys porad nebyla takhle pod tlakem.
Ted je to tezke, ale rodice nebudou nastvani naporad… Potrebuji se s tim jen vyrovnat. A je dobre, zes to udelala. Ulevilo se ti aspon malicko, ze to vedi? A o tom dluhu u pojistovny vi take?
@Anonymní píše:
Zlata? Spis velmi zdatny manipulator
Rodicce mych rodicu, byli prisni. Moji rodice studovali a nikdo se o ne nezajimal. Ja mela ty nejlepsi predpoklady a stejne jsem selhala. Ja sama nevim, jestli na me byli prisni moc nebo zas moc hodni, ze jsem tu skolu nezvladla.
Vubec se mi neulevilo, o pojistovne nevi a nereknu jim to nikdy.
@Anonymní píše:
@Evulina jsi moc hodna, hezky pises. Taky jsem si uzila silenou sikanu ve skole, ja taky spatne jedla. Vzdycky az doma, to jsem se prejedla a bylo mi strasne zle.Vsichni jste moc hodni.
Potřebuješ intenzivní terapie. Způsob, jakým se na Tobě rodiče podepsali, je naprosto šílený. Já jsem taky naše zklamala, ale nedá se nic dělat. Naučila jsem se s tím žít.
@Anonymní píše:
Rodicce mych rodicu, byli prisni. Moji rodice studovali a nikdo se o ne nezajimal. Ja mela ty nejlepsi predpoklady a stejne jsem selhala. Ja sama nevim, jestli na me byli prisni moc nebo zas moc hodni, ze jsem tu skolu nezvladla.
Já jsem byla taky hodná a slušná, práci jsem měla, netahala jsem se s kdekým, nedlužila jsem a přesto to bylo málo
Naučila jsem se být za sebe. Neotáčet se, co na to máma. Pomohlo mi odstěhovat se. Kdyby před devíti lety neumřela, možná by jí i dnes vadilo, že mám práci, hezké bydlení, rodinu, dlouhodobý vztah.
@MartinaIrena píše:
Zlata? Spis velmi zdatny manipulator
Hele, to je těžký. Pořád je to zakladatelky máma a tak je pochopitelné, že zakladatelce není jedno tato rodinná situace a tlak mámy. Nicméně přenést se přes to bude potřeba, jinak se bude zakladatelka trápit už pořád.
Zcela jistě pomůže dobrý psycholog..
Zakladatelka je silná osobnost a ani o tom ještě neví - to, že se přiznala s tou VŠ, to musela v sobě sebrat notnou dávku odvahy. I to, jak i v depresi dokáže pečovat o dceru, chodit s ní ven atd., to taky jen tak někdo v depresi nezvládne!
Zakladatelko, ujišťuju tě, že jsi hodnotná lidská bytost a MÁŠ PRÁVO žít život svůj, nikoli někým jiným nalajnovaný. Máš i právo vzít zodpovědnost do svých rukou a i to bude potřeba - k řešení té pojišťovny atd. - i to tě bude víc a víc posilovat. Čím víc úkonů budeš dělat sama za sebe a ze svých rozhodnutí, tím se budeš víc a víc posilovat.
Pokroky děláš opravdu veliké, co tady sleduju tu diskusi. Že máš stále špatné pocity je normální, nejde všechno hned a hned se z hluboké deprese a myšlenek na sebevraždu cítit ze dne na den „happy“. Nicméně, jdeš na to velmi dobře, jen tak dál. Plus ještě ten psycholog, ten poradí ještě víc, bude oporou..
Co mě ale docela zajímá - jak se k tomu vyjádřil tatínek, když jsi přiznala tu VŠ? Nebo se i on spíš bojí tvojí mamky a radši tudíž nic neříká, aby i on „nebyl ten špatný“? ![]()
@Černá vdova píše:
Potřebuješ intenzivní terapie. Způsob, jakým se na Tobě rodiče podepsali, je naprosto šílený. Já jsem taky naše zklamala, ale nedá se nic dělat. Naučila jsem se s tím žít.
Taky si myslim, ze bys mela. pracovat hlavne na sobe a vnitrne si odpustit a naucit se zit s tim, ze jsi takova, hrozne moc se ti ulevi. Neodkladej uz toho psychologa ![]()
@Anonymní píše:
Vubec se mi neulevilo, o pojistovne nevi a nereknu jim to nikdy.
Ale tak jim to neříkej, nemusíš se nikomu ospravedlňovat. Ale dělej něco sama pro sebe. Jsi moc mladá a neuvědomuješ si, že život jde dál. To co bylo už nevrátíš ani nezměníš, ale budoucnost si můžeš udělat takovou jakou chceš. Až ti bude třicet a přijdeš na to, že jde všechno nějak zachránit, tak si budeš říkat proč ses tolik let trápila zbytečně. Zkusila sis třeba najít nějaké ty motivační články, číst si jak se naučit mít se ráda, povzbuzuje to a dokážeš pak víc věcí ![]()
Zakladatelko, určitě se rychle objednej k tomu psychologovi. Potřebuješ pomoc. Tu by ovšem potřebovala i tvá matka, která si neuvědomuje, co ti dělá. Platí ti bývalý partner na dceru? Určitě by ti dost pomohlo se osamostatnit, aby tě rodiče pořád tak nestresovali a mohla sis žít po svém.
A nechceš třeba napsat, odkud přibližně jsi? Třeba bys tu náhodou našla někoho z okolí, kdo by tě mohl psychicky podpořit.
Na dceru penize dostavam. Tata drzi s mamou. Vsichni tu mate semnou vetsi pochopeni nez moje rodina.
@Anonymní píše:
Na dceru penize dostavam. Tata drzi s mamou. Vsichni tu mate semnou vetsi pochopeni nez moje rodina.
Táta se bojí mámy, ne?
Pochopení máme, protože řada z nás si něčím podobným prošla taky. ![]()
@Evulina jsi moc hodna, hezky pises. Taky jsem si uzila silenou sikanu ve skole, ja taky spatne jedla. Vzdycky az doma, to jsem se prejedla a bylo mi strasne zle.
Vsichni jste moc hodni.