Chci umřít

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24703
21.4.18 14:27

Hele, vy všichni jedna paní povídala, vlastni zážitek, nacteno atd kašlete na to! Holku zbytecne zdesite, nic o ni nevíte já taky ne, ale vim, že každý člověk je jiny, funguje jinak a něco jiného na něj plati/působí!!! Doufám, že holcina je někde venku a tuhle snusku nesmyslu nečetla. Nechte fakt na lekarich ať rozhodnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
21.4.18 14:27
@Detsa píše:
@Russet Mnohdy je člověku samotnému těžké vyhledat si takovou pomoc, protože se stydí, neuznává, že by takovou pomoc potřeboval. Furt je jiný náhled fyzický problém a psychický problém. Proto to pak vypadá tak, že to většina odkládá a spoléhá sama na sebe.

Je to težké, některé lidi nedostaneš ani při velkých potížích k běžnému doktorovi, co kdyby mu „něco“ našel. Když už moje skoro 80 babi našla odvahu řešit svoje panické ataky, mohl by to zvládnout skoro každý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.4.18 14:41

@stock
přesně, mně se chce umřít tady z těch řečí :lol:. Já v Bohnicích byla hospitalizovaná ještě v PCP, teď se osamostatnili a je to NUDZ. Tady odkaz http://www.nudz.cz/…se-objednat/.
Já se do Bohnic dostala protekcí svého psychiatra :lol:, že mě tam protlačil. To není žádný Přelet nad kukaččím hnízdem. Před tím jsem byla hospitalizovaná na Klinice v Hradci Králové a prostředí fajn, ale pobyt tam mi pomohl zejména psychoterapeutické skupiny, změna medikace se zrovna nepovedla. Všude je pořadník zájemců o hospitalizaci. K tomu testování :mrgreen:, tak jasněže někteří pacienti byli zahrnuti do výzkumné studie, ale museli výslovně souhlasit a ještě se vybíralo jestli jsou dost vhodní.
I můj ambulantní psychiatr pracuje s pacienty bez medikace nebo jim doporučuje řízené vysazení. Mě taky dost dlouho přemlouval. Takže řeči, že neodejdeš bez receptu :roll:.
A ten NUDZ doporučuju zejména kvůli těhotenství a případné medikaci.

• Citovat
  • Upravit
122304
21.4.18 14:45
@stock píše:
Hele, vy všichni jedna paní povídala, vlastni zážitek, nacteno atd kašlete na to! Holku zbytecne zdesite, nic o ni nevíte já taky ne, ale vim, že každý člověk je jiny, funguje jinak a něco jiného na něj plati/působí!!! Doufám, že holcina je někde venku a tuhle snusku nesmyslu nečetla. Nechte fakt na lekarich ať rozhodnou.

Moje řeč. :potlesk: :pankac: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
21.4.18 15:41
@Emimin7 píše:
@Evulina To s tou berličkou je neustále opakované. To je jako říct, že nemá smysl léčit rakovinu plic, protože tě to stejně neřeší primární problém - kouření.
Zakladatelka zní jakože potřebuje léčbu okamžiě.
Závislost na AD nevzniká, pouze na antixiolytikách. A vedlejší účinky jsou pouze 1-2 týdny. Naproti tomu psycholog může pomoct až za hodně dlouhou dobu. Nebo také vůbec.

Ale nechápu, proč by jsi se mu v případě zakladatelky vyhýbala nebo ho odsouvala na druhé místo a jako první použila farmaka.
Zakladatelka zněla, že potřebuje léčbu okamžitě, na začátku. Nyní mi tak nezní - dělá velké pokroky!
A ten psycholog to posoudí, není hloupej. Když bude vidět, že léčbu potřebuje, odešle jí za psychiatrem - co je v tom za problém? Myslím, že by se mělo vždy začít míň invazivní léčbou, když je to možné..Zakladatelka už o sebevraždě nemluví, naopak své problémy začíná aktivně a s odvahou řešit. Myslím, že potřebuje kolem sebe lidi, kteří v ní věří, kteří jí ujistí v pravdě a to, že je zcela normální a hodnotný člověk, bude si mít s kým pokecat a bude se to celé zlepšovat.

Psychiatra a okamžitou léčbu prášky by podle mého možná víc potřebovala mamka zakladatelky, má stavy paniky, agrese, sebezahleděnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1774
21.4.18 18:02
@Detsa píše:
Je tam běžné testování s lékama, pokusy apod… co zafunguje. Mám to z druhé ruky hned. Tam se fakt nenechat zavřít :hug:.

To je s prominutím kr*vina. A z druhé ruky…aha. Jedna paní povídala. Měl jsi tam někoho z rodiny? Chodil jsi ho navštěvovat? Ne, tak laskavě nešiř bludy.

Respektive ano, testuje se - někomu třeba jedny AD nezaberou, tak se vyzkouší jiné. To je normálka, stejné to je snad ve všech oborech medicíny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1774
22.4.18 06:52
@Detsa píše:
@TrueIsFalse není to jedná pani povídala :) Reálný případ známé osoby. Víc to z pochopitelných důvodů nechci rozebírat.

No tak povídej, přeháněj, jaké tam dělají pokusy? Experimenty? Zkoušení léků? Takové důležité informace, a ty je budeš syslit? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24703
22.4.18 07:39

Nemá smysl vyvolávat zabomysi válku v tyhle diskuzi. Na to se dá založit diskuze jiná. Každej normální člověk ví, jak léky „přicházejí na svet“. A každej normální člověk ví, že lidi se dobrovolně „upíšou na pomoc při porodu“ tech léků, než se pusti na trh. :D :D
Já jenom doufam, ze zakladatelka už opustila diskuzi a řeší své ev. problémy jinde „nazivo“.S někým fundovaným. Doufam, že se ji podari vyčistit tohle „generační řádeni“,aby její děti vyrostly ve spokojeny lidi a v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1774
22.4.18 09:39
@stock píše:
Nemá smysl vyvolávat zabomysi válku v tyhle diskuzi. Na to se dá založit diskuze jiná. Každej normální člověk ví, jak léky „přicházejí na svet“. A každej normální člověk ví, že lidi se dobrovolně „upíšou na pomoc při porodu“ tech léků, než se pusti na trh. :D :D
Já jenom doufam, ze zakladatelka už opustila diskuzi a řeší své ev. problémy jinde „nazivo“.S někým fundovaným. Doufam, že se ji podari vyčistit tohle „generační řádeni“,aby její děti vyrostly ve spokojeny lidi a v klidu.

Každý třeba neví…prosím, pouč nás. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24703
22.4.18 09:49
@TrueIsFalse píše:
Každý třeba neví…prosím, pouč nás. :mavam:

Tobě moje poučení nebude vůbec nic platný. Takže googli, nezanasej diskuzi.Nebo se jako dobrovolník, pokud splnujes určíte podminky, přihlas. Není nad vlastni zkusenost, ze :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1774
22.4.18 10:55
@stock píše:
Tobě moje poučení nebude vůbec nic platný. Takže googli, nezanasej diskuzi.Nebo se jako dobrovolník, pokud splnujes určíte podminky, přihlas. Není nad vlastni zkusenost, ze :mavam:

Aha, takže jen kecy. To jsem čekal :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
22.4.18 11:07

.

Příspěvek upraven 22.04.18 v 11:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24703
22.4.18 11:11
@TrueIsFalse píše:
Aha, takže jen kecy. To jsem čekal :mrgreen:

Ach bože, tahle infantilní provokace :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1774
22.4.18 12:09
@stock píše:
Ach bože, tahle infantilní provokace :lol:

A přesto bohatě stačí k vyvolání reakce :potlesk: Jo a neplevel tu diskuzi :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
22.4.18 18:15
@TrueIsFalse píše:
A přesto bohatě stačí k vyvolání reakce :potlesk: Jo a neplevel tu diskuzi :mavam:

Ty tu neplevel diskusi. Mě stačilo číst třeba o Ritalinu..hele, ty nemáš tady zájem pomoci zakladatelce, ty sem jdeš jenom rejt. Ale to můžeš i na zahrádce na čerstvém vzduchu.
Já nejsem proti tomu brát antidepresiva v případech, kdy je to opravdu nutné. Ale opravdu nutné, abychom si rozuměli. Nevidím nic špatného na tom, aby zakladatelka nejdřív navštívila psychologa a ten pozná, jak je na tom a kdyžtak jí odešle dál, třeba k tomu psychiatrovi. Ale je i možné, že psychologická pomoc bude stačit - zlepšuje se, nabírá sílu, i když to bolí na duši. Mě osobně velmi překvapuje, jaké dělá pokroky.
Rozhodně bych to neviděla na nutnou návštěvu jako prvního psychiatra nebo dokonce zavření do psych. léčebny.
U koho bych ale řekla, že by pomoc léků a psychiatra fakt byla na místě a to co nejdřív, je její mamka. Nezvládá své nervy, nekontroluje své emoce, škodí svým chováním okolí a ani si toho není vědoma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí