Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hele, vy všichni jedna paní povídala, vlastni zážitek, nacteno atd kašlete na to! Holku zbytecne zdesite, nic o ni nevíte já taky ne, ale vim, že každý člověk je jiny, funguje jinak a něco jiného na něj plati/působí!!! Doufám, že holcina je někde venku a tuhle snusku nesmyslu nečetla. Nechte fakt na lekarich ať rozhodnou.
@Detsa píše:
@Russet Mnohdy je člověku samotnému těžké vyhledat si takovou pomoc, protože se stydí, neuznává, že by takovou pomoc potřeboval. Furt je jiný náhled fyzický problém a psychický problém. Proto to pak vypadá tak, že to většina odkládá a spoléhá sama na sebe.
Je to težké, některé lidi nedostaneš ani při velkých potížích k běžnému doktorovi, co kdyby mu „něco“ našel. Když už moje skoro 80 babi našla odvahu řešit svoje panické ataky, mohl by to zvládnout skoro každý.
@stock
přesně, mně se chce umřít tady z těch řečí
. Já v Bohnicích byla hospitalizovaná ještě v PCP, teď se osamostatnili a je to NUDZ. Tady odkaz http://www.nudz.cz/…se-objednat/.
Já se do Bohnic dostala protekcí svého psychiatra
, že mě tam protlačil. To není žádný Přelet nad kukaččím hnízdem. Před tím jsem byla hospitalizovaná na Klinice v Hradci Králové a prostředí fajn, ale pobyt tam mi pomohl zejména psychoterapeutické skupiny, změna medikace se zrovna nepovedla. Všude je pořadník zájemců o hospitalizaci. K tomu testování
, tak jasněže někteří pacienti byli zahrnuti do výzkumné studie, ale museli výslovně souhlasit a ještě se vybíralo jestli jsou dost vhodní.
I můj ambulantní psychiatr pracuje s pacienty bez medikace nebo jim doporučuje řízené vysazení. Mě taky dost dlouho přemlouval. Takže řeči, že neodejdeš bez receptu
.
A ten NUDZ doporučuju zejména kvůli těhotenství a případné medikaci.
@stock píše:
Hele, vy všichni jedna paní povídala, vlastni zážitek, nacteno atd kašlete na to! Holku zbytecne zdesite, nic o ni nevíte já taky ne, ale vim, že každý člověk je jiny, funguje jinak a něco jiného na něj plati/působí!!! Doufám, že holcina je někde venku a tuhle snusku nesmyslu nečetla. Nechte fakt na lekarich ať rozhodnou.
Moje řeč.
![]()
@Emimin7 píše:
@Evulina To s tou berličkou je neustále opakované. To je jako říct, že nemá smysl léčit rakovinu plic, protože tě to stejně neřeší primární problém - kouření.
Zakladatelka zní jakože potřebuje léčbu okamžiě.
Závislost na AD nevzniká, pouze na antixiolytikách. A vedlejší účinky jsou pouze 1-2 týdny. Naproti tomu psycholog může pomoct až za hodně dlouhou dobu. Nebo také vůbec.
Ale nechápu, proč by jsi se mu v případě zakladatelky vyhýbala nebo ho odsouvala na druhé místo a jako první použila farmaka.
Zakladatelka zněla, že potřebuje léčbu okamžitě, na začátku. Nyní mi tak nezní - dělá velké pokroky!
A ten psycholog to posoudí, není hloupej. Když bude vidět, že léčbu potřebuje, odešle jí za psychiatrem - co je v tom za problém? Myslím, že by se mělo vždy začít míň invazivní léčbou, když je to možné..Zakladatelka už o sebevraždě nemluví, naopak své problémy začíná aktivně a s odvahou řešit. Myslím, že potřebuje kolem sebe lidi, kteří v ní věří, kteří jí ujistí v pravdě a to, že je zcela normální a hodnotný člověk, bude si mít s kým pokecat a bude se to celé zlepšovat.
Psychiatra a okamžitou léčbu prášky by podle mého možná víc potřebovala mamka zakladatelky, má stavy paniky, agrese, sebezahleděnosti.
@Detsa píše:
Je tam běžné testování s lékama, pokusy apod… co zafunguje. Mám to z druhé ruky hned. Tam se fakt nenechat zavřít.
To je s prominutím kr*vina. A z druhé ruky…aha. Jedna paní povídala. Měl jsi tam někoho z rodiny? Chodil jsi ho navštěvovat? Ne, tak laskavě nešiř bludy.
Respektive ano, testuje se - někomu třeba jedny AD nezaberou, tak se vyzkouší jiné. To je normálka, stejné to je snad ve všech oborech medicíny.
@Detsa píše:
@TrueIsFalse není to jedná pani povídalaReálný případ známé osoby. Víc to z pochopitelných důvodů nechci rozebírat.
No tak povídej, přeháněj, jaké tam dělají pokusy? Experimenty? Zkoušení léků? Takové důležité informace, a ty je budeš syslit? ![]()
Nemá smysl vyvolávat zabomysi válku v tyhle diskuzi. Na to se dá založit diskuze jiná. Každej normální člověk ví, jak léky „přicházejí na svet“. A každej normální člověk ví, že lidi se dobrovolně „upíšou na pomoc při porodu“ tech léků, než se pusti na trh.
![]()
Já jenom doufam, ze zakladatelka už opustila diskuzi a řeší své ev. problémy jinde „nazivo“.S někým fundovaným. Doufam, že se ji podari vyčistit tohle „generační řádeni“,aby její děti vyrostly ve spokojeny lidi a v klidu.
@stock píše:
Nemá smysl vyvolávat zabomysi válku v tyhle diskuzi. Na to se dá založit diskuze jiná. Každej normální člověk ví, jak léky „přicházejí na svet“. A každej normální člověk ví, že lidi se dobrovolně „upíšou na pomoc při porodu“ tech léků, než se pusti na trh.![]()
Já jenom doufam, ze zakladatelka už opustila diskuzi a řeší své ev. problémy jinde „nazivo“.S někým fundovaným. Doufam, že se ji podari vyčistit tohle „generační řádeni“,aby její děti vyrostly ve spokojeny lidi a v klidu.
Každý třeba neví…prosím, pouč nás. ![]()
@TrueIsFalse píše:
Každý třeba neví…prosím, pouč nás.
Tobě moje poučení nebude vůbec nic platný. Takže googli, nezanasej diskuzi.Nebo se jako dobrovolník, pokud splnujes určíte podminky, přihlas. Není nad vlastni zkusenost, ze ![]()
@stock píše:
Tobě moje poučení nebude vůbec nic platný. Takže googli, nezanasej diskuzi.Nebo se jako dobrovolník, pokud splnujes určíte podminky, přihlas. Není nad vlastni zkusenost, ze
Aha, takže jen kecy. To jsem čekal ![]()
@TrueIsFalse píše:
Aha, takže jen kecy. To jsem čekal
Ach bože, tahle infantilní provokace ![]()
@stock píše:
Ach bože, tahle infantilní provokace
A přesto bohatě stačí k vyvolání reakce
Jo a neplevel tu diskuzi ![]()
@TrueIsFalse píše:
A přesto bohatě stačí k vyvolání reakceJo a neplevel tu diskuzi
Ty tu neplevel diskusi. Mě stačilo číst třeba o Ritalinu..hele, ty nemáš tady zájem pomoci zakladatelce, ty sem jdeš jenom rejt. Ale to můžeš i na zahrádce na čerstvém vzduchu.
Já nejsem proti tomu brát antidepresiva v případech, kdy je to opravdu nutné. Ale opravdu nutné, abychom si rozuměli. Nevidím nic špatného na tom, aby zakladatelka nejdřív navštívila psychologa a ten pozná, jak je na tom a kdyžtak jí odešle dál, třeba k tomu psychiatrovi. Ale je i možné, že psychologická pomoc bude stačit - zlepšuje se, nabírá sílu, i když to bolí na duši. Mě osobně velmi překvapuje, jaké dělá pokroky.
Rozhodně bych to neviděla na nutnou návštěvu jako prvního psychiatra nebo dokonce zavření do psych. léčebny.
U koho bych ale řekla, že by pomoc léků a psychiatra fakt byla na místě a to co nejdřív, je její mamka. Nezvládá své nervy, nekontroluje své emoce, škodí svým chováním okolí a ani si toho není vědoma.