Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dneska bylo krásně, doufám zakladatelko že sis to s dcerkou venku užila. Sluníčko člověka taky naladí. ![]()
No..zakladatelka se nějak odmlčela..popravdě také doufám, že si užívala sluníčka, ale na druhou stranu jsem klidnější, když sem píše a sděluje, jak se má. Docela dost se mě její případ dotýká a moc ráda bych jí pomohla, to se přiznám..
Platí pro ni stále nabídka toho, že by mohla na týden až dva přijet k nám na statek a trochu přijít na jiné myšlenky. Myslela jsem to vážně, místo na přespání se tu pro ni i dcerku najde. Pokud bude chtít a dcerka taky, tak klidně.
@Evulina píše:
Ty tu neplevel diskusi. Mě stačilo číst třeba o Ritalinu..hele, ty nemáš tady zájem pomoci zakladatelce, ty sem jdeš jenom rejt. Ale to můžeš i na zahrádce na čerstvém vzduchu.
Já nejsem proti tomu brát antidepresiva v případech, kdy je to opravdu nutné. Ale opravdu nutné, abychom si rozuměli. Nevidím nic špatného na tom, aby zakladatelka nejdřív navštívila psychologa a ten pozná, jak je na tom a kdyžtak jí odešle dál, třeba k tomu psychiatrovi. Ale je i možné, že psychologická pomoc bude stačit - zlepšuje se, nabírá sílu, i když to bolí na duši. Mě osobně velmi překvapuje, jaké dělá pokroky.
Rozhodně bych to neviděla na nutnou návštěvu jako prvního psychiatra nebo dokonce zavření do psych. léčebny.
U koho bych ale řekla, že by pomoc léků a psychiatra fakt byla na místě a to co nejdřív, je její mamka. Nezvládá své nervy, nekontroluje své emoce, škodí svým chováním okolí a ani si toho není vědoma.
Jasně, svedeme to na rodiče, necháme je zavřít do léčebny a jedeme dál
![]()
@TrueIsFalse píše:
Jasně, svedeme to na rodiče, necháme je zavřít do léčebny a jedeme dál![]()
Já věděla, že se, a to hned po ránu, ozves nějakym zaručene vtipnym příspěvkem. Podívej, nevis jak to vlastně je, jako nikdo z nás, ale proc to zesmesnovat? Jakou radu, kromě těch, co tu padly, pro ni mas Ty?
@stock píše:
Já věděla, že se, a to hned po ránu, ozves nějakym zaručene vtipnym příspěvkem. Podívej, nevis jak to vlastně je, jako nikdo z nás, ale proc to zesmesnovat? Jakou radu, kromě těch, co tu padly, pro ni mas Ty?
Přestat se litovat! Házením viny na rodiče fakt ničeho nedosáhne.
Kdyby to byla mladá bezdětná holka, tak ani nepípnu, ale má jedno, bude mít dvě děti, tak holt musí fungovat jako ostatní. Na zoufání měla čas před tím, teď už vážně ne.
@TrueIsFalse píše:
Přestat se litovat! Házením viny na rodiče fakt ničeho nedosáhne.Kdyby to byla mladá bezdětná holka, tak ani nepípnu, ale má jedno, bude mít dvě děti, tak holt musí fungovat jako ostatní. Na zoufání měla čas před tím, teď už vážně ne.
Aha, takže svobodní bezdětní mají právo na depresi, zoufalství a problém. Ostatní už ne. ![]()
@TrueIsFalse píše:
Přestat se litovat! Házením viny na rodiče fakt ničeho nedosáhne.Kdyby to byla mladá bezdětná holka, tak ani nepípnu, ale má jedno, bude mít dvě děti, tak holt musí fungovat jako ostatní. Na zoufání měla čas před tím, teď už vážně ne.
Kdyby byly…,ale nejsou.Mas nějakou konkrétní/praktickou radu kromě těch, ktere tu už padly, a přestání se l itovat? Nelitovat, jak jistě i Ty vidíš, ji nejde. Je to zapricinene tim psychickym stavem, ve kterém se nachazi. Jasně, že hledá někoho, kdo to zavinil.To je součástí toho stavu, ve kterém se nachází. Ale už se stalo a musí z toho ven. Porad a pomoz ji!
Právě proto, ze ma dcerku, a druhe dite za chvili.
Edit, upresneni
@TrueIsFalse píše:
Vždyť tu snad čteš, jaký výlevy máma zakladatelky předvádí. Kdyby mi moje máma říkala, že se blbě tvářím, blbě chodím a jsem špatnej člověk, tak by mě to taky psychicky zdeptalo a taky bych si asi nemyslela, že je duševně v pořádku. Tobě se tohle chování zdá snad normální?
@TrueIsFalse píše:
Nelituje se. Situaci začla řešit. Tak to vidím já.
Jestli ti připadá normální, aby rodiče byli na děti sprostí a nesnášenliví, tak teda potěš koště..
@Evulina píše:
No..zakladatelka se nějak odmlčela..popravdě také doufám, že si užívala sluníčka, ale na druhou stranu jsem klidnější, když sem píše a sděluje, jak se má. Docela dost se mě její případ dotýká a moc ráda bych jí pomohla, to se přiznám..
Platí pro ni stále nabídka toho, že by mohla na týden až dva přijet k nám na statek a trochu přijít na jiné myšlenky. Myslela jsem to vážně, místo na přespání se tu pro ni i dcerku najde. Pokud bude chtít a dcerka taky, tak klidně.
Ja jsem si vsimla, no a za tu nabidku
to je uzasne, mela by jet, hrozne by ji to pomohlo ![]()
Jsi uzasny clovek ![]()
@Káťa19 píše:
Ja jsem si vsimla, no a za tu nabidkuto je uzasne, mela by jet, hrozne by ji to pomohlo
Jsi uzasny clovek
To je na ní..
Teď je pro její celkovou situaci nejdůležitější ale ten psycholog, i kvůli potvrzení k řešení dalších úředních záležitostí. Takže to je nyní podle mě priorita č. 1.
@Evulina no to urcite, jen me.mrzi, ze nedava vedet ohledne toho psychologa, mela by tam hned zavolat ![]()
@Evulina píše:
Doufám že pojede, protože tam fakt může přijít na jiné myšlenky a hlavně se třeba otevře a vypovídá se. ![]()
@TrueIsFalse píše:
Hele, kdo si měl všimnout, že u dcery není všechno v pořádku? Sousedi? Nebo náhodný kolemjdoucí? Paní matka měla místo lajnování vzdálené budoucnosti dcery řešit raději to, jak dcera žije a jestli jí něco netrápí.
Já si třeba svých dětí všímám a když vidím, že se něco děje, tak to řeším. Jestli je třeba něco netrápí atd. Ale rozhodně neřeším, jakou vysokou školu budou studovat, i když jsou na druhém stupni základky.