Chci umřít

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2073
21.4.18 12:25
@Evulina píše:
Hele dobře no..ale v psychiatrické léčebně jí hned nadopují medikamenty..a fakt si nejsem jistá, jestli tohle je pro zakladatelku řešení. Psychologickou pomoc bych určitě upřednostnila jako první - psycholog sám pozná, jestli zakladatelka prášky potřebuje fakt nutně nebo ne a za psychiatrem jí kdyžtak sám odešle. Navíc je těhotná, mělo by se s tou chemií fakt opatrně.

Fakt myslíte, ze v léčebně každého jen dopují práškama, těhotná, netěhotná, jen aby měli od pacientů klid? A že tam nemají psychologa či psychoterapeuta?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
21.4.18 12:47
@Milan42 píše:
Fakt myslíte, ze v léčebně každého jen dopují práškama, těhotná, netěhotná, jen aby měli od pacientů klid? A že tam nemají psychologa či psychoterapeuta?

No to právě nevím..bála bych se toho..dneska se pro prášky často nejde daleko a i klasičtí doktoři je předepisují jak na běžícím páse, jsou v tom i toky peněz (viz můj táta, kterému i na normální cholesterol napsal dr. léky na cholesterol, prý „preventivně“). Nebere je a já se nedivím. Při kontrolách má chol. stále ok.

Myslím, že jsou i jiné možnosti..Kdyby byla zakladatelka z východních Čech (anebo i nebyla, ale chtělo se jí přijet) mohla by si u nás odpočinout s dětmi týden dva na statku, nic bychom za to nechtěli. A i naše děti by si mohly pohrát vzájemně, máme tu kůzlátka atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
21.4.18 12:49

@Evulina A co podle tebe ty prášky dělají kromě léčení? Člověk pak ani neví, že něco bere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
21.4.18 12:55
@Emimin7 píše:
@Evulina A co podle tebe ty prášky dělají kromě léčení? Člověk pak ani neví, že něco bere.

Mají nežádoucí účinky, může vzniknout závislost apod..hlavně je to jen berlička, která neřeší primární problém.
A to, jestli zakladatelka opravdu prášky potřebuje, si myslím objektivně dokáže posoudit psycholog, ne psychiatr a kór né my tady. Psychiatr vždy něco předepíše, je to jeho práce..stejně jako klasický doktor. Naše dr. má taky pocit, že když k ní jdu, musím odejít s předpisem. Kapičky na tohle, prášečky na tamto, i na banalitu, u které pomůže třeba jitrocelovej sirup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
21.4.18 12:59

@Evulina To s tou berličkou je neustále opakované. To je jako říct, že nemá smysl léčit rakovinu plic, protože tě to stejně neřeší primární problém - kouření.
Zakladatelka zní jakože potřebuje léčbu okamžiě.
Závislost na AD nevzniká, pouze na antixiolytikách. A vedlejší účinky jsou pouze 1-2 týdny.
Naproti tomu psycholog může pomoct až za hodně dlouhou dobu. Nebo také vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Černá vdova
21.4.18 13:26
@Anonymní píše:
No vidis, ty moji by na tebe byli pysni. Je to ted doma strasne tezky, chlap me opustil, rodicum lzu. Ty se hadaj mezi sebou. Uz vic rict nemuzu.

Nebyli. Našli by si něco jiného. Moje máma třeba nechtěla, abych se rozvedla. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Černá vdova
21.4.18 13:30
@Milan42 píše:
S tím, že se blbě tváříš ti už tu bylo. Myslim, že máma (rodiče) vůbec netuší, že jsi na kraji zhroucení, ze jsi nemocná v depresi, že jsi přemýšlela o sebevraždě. Prostě je to vubec nenapadlo (to není výčitka vůči nim, prostě to konstatuji). Kdo depresí netrpěl, tak si to nedokáže představit. A tak mámě to ani nepřišlo na mysl.

Zakladatelko, napadlo mě ještě něco - co misto osychologa jít rovnou do psychiatrické léčebny - výhodou by bylo odloučení od matky aspoň na týden či dva. Teď tě doma bohužel furt jen stresuje. A tím bys pořešila jak odbornou pomoc, tak klid od mámy.

A ještě by rodiče tohle mohlo trknout, jak vážné to celé je.

Psychiatra ne, bude to mít v papírech a nikdy nebude vědět, kdy jí to uškodí. :think:

• Citovat
  • Upravit
9371
21.4.18 13:32
@Černá vdova píše:
Psychiatra ne, bude to mít v papírech a nikdy nebude vědět, kdy jí to uškodí. :think:

Proboha, co to je za bludy? Nic v papírech nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
21.4.18 13:53
@Černá vdova píše:
Psychiatra ne, bude to mít v papírech a nikdy nebude vědět, kdy jí to uškodí. :think:

v čem? vždyt psychiatr a psycholog je to stejne jako návštěva očního, ortopeda, neurologa atd..pořad to jsou doktoří každý lečí něco jiného..hold člověk co má problém psychický a potřebuje se s někym pobavit aby mu někdo ukazal kudy tak navštiví bud psychologa nebo psychiatra…a nijak mu to neuškodí..moji kámošce to pomohlo jinak exxistují bud soukromí a to ve zdr. dokumentaci nemáš a nebo státní to je sice zapsano ve zdr. dokumentace ale jestli si myslíš že se to píše to lekařské prohlídky při vstupu do práce tak ne a i kdyby no co něco mě trapílo a nevěděla jsem jak s tím hnout tak jsem si o tom popovídala a je mi fajn velmi mi pomohl adios tečka nikdo nic řešít nebude…to spíš se řeší jen díky tomu že lidé mají strach o návštěvách mluvit aby si o nich ty druzí podle svého mínění normalní lidé nic špatného nemyslí což je kravina největší

• Citovat
  • Upravit
122304
21.4.18 13:54
@Milan42 píše:

Ale mají. Ale víš co? Někdo jí tu léčebnu musí doporučit. A kdo? No přece psychiatr. Kromě toho jsi chlap, nejsi v její kůži. I já jsem chlap. Ale jen ženská ví, jak těhotenství zamává s hormony. Zkusme zjistit - třeba se zakladatelky zeptat, odkud je. To není nic proti tomu, aby mohla být i nadále anonymní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1799
21.4.18 14:04

...

Příspěvek upraven 03.03.19 v 11:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1799
21.4.18 14:05

...

Příspěvek upraven 03.03.19 v 11:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
21.4.18 14:06
@Detsa píše:
Proboha to nee. Víš, co je léčebna za prostředí? Viděls někdy třeba bohnice zevnitř, co se tam děje? Todle není nic proti zakladatelce, ale to prostředí samo o sobě je přímo hrozný. Akorát by se jí přihoršilo :kytka:

Bohnice neznám. Léčebnu zevnitř znám, ale jen jako návštěvník. To když jsem tam byl před lety za mámou, která se pokusila o sebevraždu práškama. Přišlo mi to jako běžný nemocniční pokoj. Mámě pomohli a myslím, že od té doby ještě pořád bere nějaké antidepresiva (nejsem si jistý). Žádné další pokusy od té doby nebyly.

Možná naivně se domnívám, že Zakladatelce by tam bylo lépe, než doma. A nemyslím si, že by ji tam zavřeli do cely s Hannibalem Lecterem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1799
21.4.18 14:12

...

Příspěvek upraven 03.03.19 v 11:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
21.4.18 14:16
@Černá vdova píše:

Jejda a jak? Už donkonce života bude mít nálepku „blázna“? Kdyby mi bylo psychicky zle, mažu tam, kde mi pomůžou. Jako jdu očaři zkontrolovat si zrak atd. Už dávno neplatí, že je to nějaka ostuda. Ostuda je spíš myslet si, že to zvládnu sama a stydět se jít třeba jen za psychologem :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí