Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
No vidis, ty moji by na tebe byli pysni. Je to ted doma strasne tezky, chlap me opustil, rodicum lzu. Ty se hadaj mezi sebou. Uz vic rict nemuzu.
Koukni na tohle. http://www.capld.cz/linky-duvery-cr
Kopiruju Tvůj příspěvek, aby se ty anonymy nepomotaly
![]()
Pripadne se určíte da najít „první pomoc“ v nějaké nemocnici na příslušném oddělení.
@Anonymní píše:
Nikdo semnou nemluvi, jen rev rev rev. Mama je zhroucena. Ted si ex prijel, pro dceru. Tak uz me mama servala, jak se blbe tvarim a ze on je deb. l a bla bla bla. Uz jim vic rikat nebudu a zaridim se podle sebe.
Vis, co by me zajimalo? Jestli mamka krici proto, ze nemas VS, nebo proto, ze jsi lhala? U toho lhani bych to jeste pochopila. Ale ona krici proto, ze nemas tu VS, ze?
Pokud to tak je, tak to opravdu neni normalni. Myslim, ze by ses opravdu mela osamostatnit, jakmile to bude jenom trochu mozne. Mozna si te pote zacnou vazit jako dospeleho cloveka. Preci jen uz ti neni 6, aby rodice museli hlidat, co a jak delas nebo nedelas…
@Milan42 píše:
Zakladatelko, napadlo mě ještě něco - co misto osychologa jít rovnou do psychiatrické léčebny - výhodou by bylo odloučení od matky aspoň na týden či dva. Teď tě doma bohužel furt jen stresuje. A tím bys pořešila jak odbornou pomoc, tak klid od mámy.A ještě by rodiče tohle mohlo trknout, jak vážné to celé je.
To vubec neni spatny napad. Pokud jsou rodice zalozeni spise racionalne a zakladatelka spise citove, je pro ne tezke prijmout neco, co neni hmatatelne.
Ve chvili, kdy na to budes mit lekarskou zpravu, rodice treba pochopi, ze je to vazne… A ono to vazne je, mas same cerne myslenky, nemuzes spat… A to vse ve vysokem stupni tehotenstvi.
Zajdi do krizove poradny v nemocnici.
Hlavne neupadej do beznadeje, ted uz muze byt jen lepe ![]()
@Černá vdova píše: Tak garantuju Ti, že moji rodiče na mě pyšní fakt nejsou. Mám VŠ, nechtěli, abych tam šla, protože holka vzdělání nepotřebuje. Holka se má starat o rodinu, barák a zahradu.Moje máma má základní vzdělání, táta prolezl učňák. A narodila jsem se jim já. Na gymplu je přesvědčili, abych šla na VŠ, tak jsem teda šla (a jsem fakt ráda). Vdala jsem se pozdě, až po třicítce a po čtyřech letech jsem rozvedla a i s dětmi se vrátila zpátky do rodné vsi. Jsem prototyp neúspěšné ženy. Jsem si jistá, že oni věří tomu, že kdybych neměla VŠ, tak jsem měla rodinu a měla bych tím pádem vše. To, že dokážu vydělat slušné peníze, jsem na všechno sama, mám naloženo hodně, se nepočítá. Dost mi to vadilo a bolelo mě to, ale jak už jsem starší, je mi to jedno. Mám slušnou práci, přivýdělek, dělám si věci po svém a zvládám víc než řada kompletních rodin. Přesto jsem pro svoje rodiče jistým zklamáním.
Já jsem velmi spokojená s tím, jak žiju, i když je mi občas těžko a taky nejsem vždy sluníčkově naladěna. Oni s mým životem spokojení nejsou.
A teď mi zkus říct svůj názor: čí je to problém, že oni nejsou spojení s tím, jak žiju já. Jejich? Nebo můj?
Zakladatelko, vidíš to???
To, co ti vaši vtloukají do hlavy, „jaká máš být“, je jen jejich názor, jejich představa, ALE NEZNAMENÁ TO, ŽE TO JE PRO TEBE NORMA, KTEROU KDYŽ NESPLNÍŠ, JSI ŠPATNÝ ČLOVĚK!!!
Abych to uvedla na pravou míru - komu rodiče vtloukají do hlavy např. to, aby se choval k ostatním slušně, zdravil apod. tak ano, tak je to doopravdy dobře a má se to tak dělat. Ale požadavky do vzdělání anebo nevzdělání?? To je jen jejich názor, neznamená to, že jiný názor je špatný a že jsi „špatná dcera“, když to budeš dělat jinak.
@Anonymní píše:
Nikdo semnou nemluvi, jen rev rev rev. Mama je zhroucena. Ted si ex prijel, pro dceru. Tak uz me mama servala, jak se blbe tvarim a ze on je deb. l a bla bla bla. Uz jim vic rikat nebudu a zaridim se podle sebe.
Tvá máma si myslím není šťastná..ani s tou svojí VŠ. Hlavně není vyrovnaný člověk, takhle by se jinak nechovala.
Distancovat se od těchto výlevů a obrnit se proti tomu pomyslným štítem je v zájmu záchrany tvého duševního zdraví..Tvoje máma by potřebovala ujistit, že ji máš moc ráda a tohle tě opravdu mrzí..že jsi si myslela, že jí jde o tvé štěstí a ne trápení, že to takhle vypadá, že tě ani nemá ráda. Že chápeš, jak to myslí, ale že nemůžeš dělat něco, co je ti proti srsti jenom proto, že si to ona přeje - jinak bys byla celý život nešťastná..
Je mi svým způsobem líto i tvé mámy, ale to proto, že má nějaký problém..ty s ním ani nemáš co dělat..ona má možná problém se svým sebevědomým, nenašla v životě štěstí i přes své vzdělání..ale je blbý, když tím takhle terorizuje okolí.
Příspěvek upraven 21.04.18 v 11:58
@Anonymní píše:
No vidis, ty moji by na tebe byli pysni. Je to ted doma strasne tezky, chlap me opustil, rodicum lzu. Ty se hadaj mezi sebou. Uz vic rict nemuzu.
Holka ty by jsi potřebovala vypadnout pryč. Nám se to tady nezasvěceným mluví, ale dovedu si představit v tom teroru přímo být tváří v tvář..navíc jsou to tví rodiče, kdo se tak hrozně chová a musí to být pro tebe velmi těžké..nicméně oni jsou z něčeho sami nešťastní, nevyrovnaní a něco jim v životě schází..a pak se takhle chovají. Tvoje mamka by potřebovala psychologa jako sůl!!!
@Anonymní píše:
Ja jim nezvladnu uz vice rict, to nejde. Dostala jsem se az na konec.
Tak to řekni mě, dej mi adresu vašich a jim to řeknu sám. Pak to řekneme v hospodě a bude po problému. Psychiatr je stejně jen magor co má klíče od platiček s léky. ![]()
@Milan42 píše:
S tím, že se blbě tváříš ti už tu bylo. Myslim, že máma (rodiče) vůbec netuší, že jsi na kraji zhroucení, ze jsi nemocná v depresi, že jsi přemýšlela o sebevraždě. Prostě je to vubec nenapadlo (to není výčitka vůči nim, prostě to konstatuji). Kdo depresí netrpěl, tak si to nedokáže představit. A tak mámě to ani nepřišlo na mysl.Zakladatelko, napadlo mě ještě něco - co misto osychologa jít rovnou do psychiatrické léčebny - výhodou by bylo odloučení od matky aspoň na týden či dva. Teď tě doma bohužel furt jen stresuje. A tím bys pořešila jak odbornou pomoc, tak klid od mámy.
A ještě by rodiče tohle mohlo trknout, jak vážné to celé je.
A kam dá dceru na tu dobu? Nechá ji své mámě??
@samá práce píše:
Tak to řekni mě, dej mi adresu vašich a jim to řeknu sám. Pak to řekneme v hospodě a bude po problému. Psychiatr je stejně jen magor co má klíče od platiček s léky.
No, tak jednoduše bych to s psychiatrem neviděla, ale rozhodně byl volila dřív psychologa, než psychiatra. Zakladatelka nepotřebuje prášky, zakladatelka se z toho potřebuje sebrat, otřepat, nabrat sílu, zvýšit sebevědomí. Na to jí chemie stejně moc nepomůže a když, tak ne natrvalo. Jsem určitě v první řadě pro psychologa a teprve ten když uzná, že zakladatelka potřebuje i léky, odešle ji k psychiatrovi.
@Evulina právě proto ta hospoda. Tam se vykecá jako na ty pohovce, bude to stát stejně jako u cvokaře, akorát v panácích, kluci ji řeknou že její rodiče jsou… akorát trošku sprostěji, než v ordinaci a vyjde to nastejno. Musí sama ta holka sama od sebe chtít. V jejím případě bych se vybodl na matku, vrazil bych tátovi dítě do ruky a celou neděli bych si s ním povídal na procházce.
@samá práce píše:
@Evulina právě proto ta hospoda. Tam se vykecá jako na ty pohovce, bude to stát stejně jako u cvokaře, akorát v panácích, kluci ji řeknou že její rodiče jsou… akorát trošku sprostěji, než v ordinaci a vyjde to nastejno. Musí sama ta holka sama od sebe chtít. V jejím případě bych se vybodl na matku, vrazil bych tátovi dítě do ruky a celou neděli bych si s ním povídal na procházce.
Jo já tě nepochopila, jak jsi to myslel. Já myslela jakože co to rozkecat v místní hospodě, jak se máma k zakladatelce chová. To je fakt, že by pak měla větší ustudu u místních než z toho, že její dcera nemá školu. Protože tohle chování matky k dceři opravdu není normální..
@Evulina píše:
A kam dá dceru na tu dobu? Nechá ji své mámě??
A kam by ho dala v případě sebevraždy?
Expřítel, babička, a koneckonců proč ne rodiče? Vnučku hlady trápit nebudou, a za 14 z ní trosku nevyhovají. Vždyť děti jsou ohromně přizpůsobivé
@Milan42 píše:
A kam by ho dala v případě sebevraždy?Expřítel, babička, a koneckonců proč ne rodiče? Vnučku hlady trápit nebudou, a za 14 z ní trosku nevyhovají. Vždyť děti jsou ohromně přizpůsobivé
Hele dobře no..ale v psychiatrické léčebně jí hned nadopují medikamenty..a fakt si nejsem jistá, jestli tohle je pro zakladatelku řešení. Psychologickou pomoc bych určitě upřednostnila jako první - psycholog sám pozná, jestli zakladatelka prášky potřebuje fakt nutně nebo ne a za psychiatrem jí kdyžtak sám odešle. Navíc je těhotná, mělo by se s tou chemií fakt opatrně.
Víš, já to, co mám, mám proto, že jsem měla neuvěřitelné štěstí na mého muže. Kdyby mě nevytáhl z mé rodiny tak brzo, skončila bych jako troska. Opravdu si najdi psychologa/psychiatra, nutně to potřebuješ. Rodičům zatím nic dalšího neříkej. Obávám se, že nejsou až tak milující a chápaví, jak by ideální rodiče měli být. Jsi těhotná, měla bys mít klid a pohodu. Už jen kvůli tomu by milující a chápající máma měla zavřít pusu a nechat si své názory pro sebe, neřvat na tebe, že koukáš jako de.il.
Dělej postupné krůčky, jeden malý za druhým. Teď je důležité kontaktovat psychologa/psychiatra. Zkus vygůglit, jestli nemáte v okolí rodinnou poradnu, podívej se na stránky své pojišťovny, s kterými psychology/psychiatry má smlouvu, pročti si názory na znamylekar.cz, aby sis našla někoho, kdo ti bude vyhovovat. Může se stát, že narazíš na člověka, který ti nesedne. Neva, budeš hledat dál. Mně sedla asi až čtvrtá psycholožka.
A zároveň s tím zajdi na pojišťovnu a domluv si splátkový kalendář.
Dva malé krůčky. Nic nikomu říkat nemusíš. Jen tyto dva malé krůčky. A až je uděláš, bude čas na další. Ju?
tamta anonymní, co nedostudovala práva