Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Mate pravdu, dum je krasny a se tam uz vidim. Rodice budou nadavat, ale v byte zustat nejde. Je to tady maly a v zime je tu zima a my uz nechceme zit v zime. Musim to rozseknout a zacit zit, jak chci ja a ne nekdo druhy.
Proč by měli nadávat? Že budou mít děti víc místa a zahradu? To nechápu.
Pravidelně je zvi, ať přijedou na návštěvu a co pak oni udělají nebo neudělají, prostě tak neřeš.
Myslím, že vám bude v domečku dobře, šla bych určitě do toho!! Ještě si tam pak můžete i něco málo vypěstovat na záhonku, práce na zahrádce uklidňuje nervy ![]()
Já jsem za tebe docela nadšená z této možnosti!
Jinak partner má pravdu s tou pupeční šňůrou.
@Černá vdova píše:
Uvědom si, že jak se teď odstřihneš od rodičů, už nebude cesty zpět. Pokud Tě Tvůj přítel zase pošle někam, nebudeš mít kam jít. Rodiče ti pravděpodobně nebudou hlídat děti… je to ten nejhorší scénář, ale musíš myslet na to, že i to se může stát. Já Ti samozřejmě přeju, aby se Ti dařilo a abyste žili šťastně až do smrti. Na rodiče už se nikdy nebudeš moct spolehnout. Možná je to časem přejde a možná, že ne. Tohle měj na mysli, protože je klidně možné, že se vaše cesty s rodiči rozejdou.
Fajn..a ty by jsi tedy v její situaci udělala co?
@Anonymní píše:
Dobrý den maminky, potřebuju se vypsat jsem totálně na dně, nikdy bych nevěřila, že su ocitnu v takové situaci… Je mi 25 mám tříletého syna s mentálním postižením, nikde ve školce ho nechtěj nikde prostě… před rokem jsem se nastěhovala do cizího města k partnerovi myslela jsem že už budu štastná je to nejlepší chlap na jakéhojsem kdy potkala, jinej takovej prostě není, ale v sobotu mi řekl, že už to nedává a že to chce ukončit, že tu můžu bydlet jak dlouho budu potřebovat, ale že už semnou být nechce i přes to že mě milujea já tu sedímm nejsem schopná se na něj ani podívat aniž bych se rozbrečela, nemám kam jít nemám tu žádné přátelé, nemám práci protože musím být se synem doma a fakt přemýšlím že si to hodím… Nikdy mě ještě nikdo neopustil, vždycky jsem vztah ukončila já a ani jsem nevěděla, že to může tak bolet… nejsem schopná se ani věnovat synovi prostě nic jen sedím a doufám že umřu na zlomené srdce…
@Danikoof reagujes na rok stary prispevek, snad uz je zakladatelka stastna…
My tu ted resime obnovitelku diskuze ![]()
@Evulina píše:
Fajn..a ty by jsi tedy v její situaci udělala co?
Postarala bych se o to, abych už rodiče nepotřebovala. Jak by mě jednou vyhodili, byla by to pro mě konečná.
oj holky, moc prosim o radu. Jsem na dne. Citim uz delsi dobu, ze by mi vyrazne mohla pomoct navsteva psychiatra, muj problem je, ze potrebuju pomoct ted a vsude kam jsem si volala maji objednavaci lhuty minimalne pul roku. Nevite nekdo kam se obratit? Idealne Praha nebo okoli Kladna. Prosim o zachovani anonymity.
@Anonymní píše:
oj holky, moc prosim o radu. Jsem na dne. Citim uz delsi dobu, ze by mi vyrazne mohla pomoct navsteva psychiatra, muj problem je, ze potrebuju pomoct ted a vsude kam jsem si volala maji objednavaci lhuty minimalne pul roku. Nevite nekdo kam se obratit? Idealne Praha nebo okoli Kladna. Prosim o zachovani anonymity.
Praha krizové centrum RIAPS ( snad se to tak píše) nebo normal na pohotovost do Bohnic
@Anonymní píše:
a nějaká linka krizové intervance? Co se ti stalo, co tě trápí?
@Anonymní píše:
V Praze je krizové centrum https://www.csspraha.cz/…entrum-riaps nebo přímo v Bohnicích je také. Zavolej tam. https://www.bohnice.cz/krizova-pomoc/
S RIAPSem mám dobrou zkušenost vzali mě s poporodní depresí a sebvražednými myšlenkami hned drughý den po zavolání. Odeslala mě tam psychiatrině, která vyhodnotila, že za 14dní by už mohlo být pozdě, to byl její nejbližší termín pro akutní případy.
Nebo Linka bezpečí má online poradnu. Ale je fakt, že mně potom bylo ještě hůř ![]()
Myslim si, ze souste lidem to bude prichazet uplne smesne a nepochopi proc me to tak trapi. Na zacatku roku jsme s pritelem koupili barak. Bohuzel se financni poradkyne sekla ve vypoctu o 140.000kc a my meli dva dny na to sehnat penize na doplaceni, jinak by padl cely prodej baraku. Vim, ze jsem uplne blba, ale nenapadlo me nic lepsiho nez jit do proficreditu a pujcit si sumu tam, protoze u bankybjsem sinoficialne vzit uz noc nemohla. Splatka mesicni je vrazedna cca 16.000, ale rekli jsme si, ze to zvladneme. Mam pomerne dobre placenou praci a pritel je na rodicaku a neco malo privydela. Nicmene jsem pak omarodila a dostali jsme se do skluzu. Kazdy mesic jsme v podstate o jesnu splatku pozadu. Neustaly telefonaty spolecnosti a psychicky natlak vseho druhu. No podelalo se toho jeste vic a takhle jsme pozadu uz i s hypotekou plynem i elektrinou. Ty denni telefonaty tech spolecnosti me nici, citim strasny tlak jak ze strany tech spolecnosti tak i ze strany pritele. Vse je psano vyhradne na me a cotim se na to strasne sama. On nechape proc jsem z toho tak v haji. Podle neho bych se mela usmivat a neresit to, ze to preci zvladneme, ale to ja neumim. Tak se k tomu dohadujeme jeste doma. Vim, zesi za to muzeme sami, ze jsme to meli resit jinak nebo se na koupi baraku vykaslat uplne, ale dostala jsem se do situace kdy me nic netesi, neustale brecim, hroutim se, mam stazeny zaludek a je mi ze vseho na nic. Jelikoz mam pomerne dobrou zivotni pojostku tak uvazuju i nad moznosti to proste ukoncit, ale nemuzu kvuli detem a rodine
nechci jim ublizit, ale na druhoubstranu si rikam, ze by jim beze me bylo i lepe. Mohli by poplatit vsechny dluhy a jeste by jim pekna suma zbyla… no magorim, nevim komu se sverit. Nikdo z rodiny o tomhle nevi a pritel si nepreje aby o tom nekdo vedel. Vsude tvrdi jak jsme v pohode a mame nasetreno a tak, uz to proste nezvladam…
By ti to bylo houno platný. Na sebevraždu se životní pojistka nevztahuje. Se ožer a zapomeň. ![]()
Přítel si přeje nebo nepřeje, to by měl smůlu, já bych se s tím prostě svěřila někomu, komu věřím a hotovo. Potřebuješ si o tom s někým promluvit, nedusit to v sobě. Tak holt ať jde přítel přivydělat něco víc. Peníze už jste si půjčili, to už teď nevyřešíš, splácet musíš.
@Anonymní píše:
S RIAPSem mám dobrou zkušenost vzali mě s poporodní depresí a sebvražednými myšlenkami hned drughý den po zavolání. Odeslala mě tam psychiatrině, která vyhodnotila, že za 14dní by už mohlo být pozdě, to byl její nejbližší termín pro akutní případy.
Z te krizove intervence v Bohnicich pro tebe muzou poslat i sanitku ihned.