Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@stock píše:
Mas vnoucata?
Odpovím jestli dovolíš…vnouče mám, jedno. A nedovedu si představit že bych ho neviděla. Ale taky si nedovedu představit co by musela dcera udělat abych na ní řvala že je neschopná, že je k ničemu a dávat jí k soudu.
@stock píše:Tak chvilku pockej. Zjistíš, že vnoucata jsou „desertem“života. Uvidíš, že budeš schopnej, jít proti vsem
kvůli vnoucatum
![]()
Proti vlastním dětem? ![]()
@Anna766 píše:
Odpovím jestli dovolíš…vnouče mám, jedno. A nedovedu si představit že bych ho neviděla. Ale taky si nedovedu představit co by musela dcera udělat abych na ní řvala že je neschopna, že je k ničemu a dávat jí k soudu.
Ani já ne, proto to vůbec nezmiňuji. Mam syny, vnoucata 3.
@Anna766 píše:
Proti vlastním dětem?
Proti celému světu. Ale proti dětem to nehrozí.
Edit-upřesnění, jsme úplně normální rodina.
@stock píše:
Proti celému světu. Ale proti dětem to nehrozí.
Edit-upřesnění, jsme úplně normální rodina.
Rada bych napsala že jsme taky normální rodina
ale nějak nevím. Nešla bych proti vlastním dětem ani vnoučatům. ![]()
@Anna766 píše:
Rada bych napsala že jsme taky normální rodinaale nějak nevím. Nešla bych proti vlastním dětem ani vnoučatům.
Taky nemáš a nebudeš mít k tomu duvod. Pokud se lidi v rodine dokážou domluvit, ať už vyvedou jakoukoliv blbost, pokud lidi ví, že si můžou věřit, ať už vyvedou jakoukoliv blbost, nehrozí to. Tomu se říká výchova. Ty vis, jak jsi deti vychovala, já vím taky jak jsem deti vychovala. Můžou se na me 100% spolehnout a více versa. A uz se tim nakazila i vnoucata.
Tomu já říkám normální rodina ![]()
@Anonymní píše:
Pritel se snazi, ja taky. Hledame vetsi bydleni. Dnes jsem byla na kontrole. Vse dobry, ja snasim tohle tehotenstvi hur, furt me neco boli, ale melo by to byt ok.
Takze jste se k sobe vratili?
@Anonymní píše:
Jo
Dobře. Nechci ti nic vyčítat, je to tvůj život, tvoje volba. ![]()
Jen buď obezřetná a nenech si všechno líbit. A už vůbec ne násilí.
Jsi matka jeho dětí a máš svou váhu. ![]()
@Anonymní píše:
Jo
A chces nam napsat, jak to probihalo? Promluvili jste si, jak to bude?
Hlavne bud opatrna ![]()
@Anna766 píše:
Dobře. Nechci ti nic vyčítat, je to tvůj život, tvoje volba.
Jen buď obezřetná a nenech si všechno líbit. A už vůbec ne násilí.
Jsi matka jeho dětí a máš svou váhu.
Kolik váží? ![]()
Ahoj maminko. Ke tvé finanční situaci mě ještě napadá (neví, zda to tu padlo), zkusit si požádat na Úřadě práce např. o dávky státní sociální podpory - např. příspěvek na bydlení, příspěvek na dítě a pak i doplatek na bydlení. Jsou tam samozřejmě různé podmínky a musíš hold vyplňovat formuláře, není to hned. To už bys pak měla pár tisíc k dobru po nějaký čas. Akorát si nejsem jistá, zda by tě neposuzovali společně s tvým „současným“ partnerem, když žijete v jedné domácnosti. Museli byste zřejmě přinést nějaké prohlášení o tom, že se společně nepodílíte na nákladech domácnosti a že si zkrátka každý jedete po svém, aby vás nebrali jako rodinu. Opravdu nemáš nikoho, ke komu bys mohla alespoň na krátkou dobou jít? Jinak jak už tu bylo napsáno, zkus se poohlédnout po nějaké sociální službě, stacionáři, služby pro rodiny s dětmi..Tam přeci jen mají větší přehled a dokážou ti poradit jak ohledně financí, tak ohledně umístění prcka. Jinak tě opravdu neodsuzuji a nemám chytré kecy jako někteří zde. Chlap by měl být chlapem, ale v dnešní době máme kolem sebe jen samé padavky, kteří utečou při prvním problému. Nestojí za to, ale to ti dojde až časem, teď je to čerstvé. Jo a k bydlení mě ještě napadá, zkusit zajít třeba na Magistrát města a poptat se po nějakém dostupnějším, sociálním bydlení. Nebo zkusit zavolat do blízkého Azylového domu, ne kvůli ubytování, ale tam také mívají kontakty na majitele levnějšího ubytování. Nevím, odkud jsi, tak více asi neporadím.
@Anonymní píše:
Dcera se tesi na vylet, pujde. Ja jsem taky jenom clovek a ty blby hormony semnou triskaj.
Jojo, to je rozumne… Dceru bych do rozepri netahala, je to jeji babicka, at je, jaka je.
Je mi to vse moc lito ![]()
@TrueIsFalse píše:
Kolik váží?
Ty bys bez rejpance neusnul/a, vid? Jinak, máš něco konkrétního k diskutování?
Pritel se snazi, ja taky. Hledame vetsi bydleni. Dnes jsem byla na kontrole. Vse dobry, ja snasim tohle tehotenstvi hur, furt me neco boli, ale melo by to byt ok.