Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@mrav píše:
Vlastní máma tě chce dát k soudu? A to myslí vážně?
Mas vnoucata?
@stock píše:
Spatna nejsi, ale mstít se babicce tím, ze ji nedáš vnučku je pitomost. Ochuzujes vnučku o potřebný kontakt. Zákony v ČR neznam, ale tady se skutečně stává, že prarodiče soudne vyziskaji kontakt s vnoučaty. Do toho, že vy dvě se hadate, vnučce vůbec nic není. Je to dítě, není to nástroj pomsty!!!
Zkrátka oko za oko…?
Ja jsem to nemyslela spatne, ale muzes mi rict proc ja mam byt schovivava? Kdyz ona ke me neni? Nechci se mstit, jen me to v tu chvile rozhodilo. Co by se ji stalo, kdyby mi ty veci nechala u sebe. Ja ji vratila dum a taky jsem nemusela, ale nejsem sv.ne.
@Anonymní píše:
Tak vas vsechny zdravim, odesla jsem zpatky k priteli, protoze se to doma nedalo. Dnes jsem musela vratit dum, co jsem dostala. Do mesice, si musim vzit vsechny veci. Prosila jsem mamu, ze jsme v malym byte at mi ty veci necha u sebe, ze hledame neco vetsiho. To nejde, do mesice si musim vse vzit. Mela si v patek brat dceru, tak ji rikam, ze kdyz neni schopna nechat me veci u sebe, tak proc ja mam ji davat dceru, tak zacala jecet, ze me da k soudu. A ze tak zlyho cloceka, jako jsem ja v zivote nevidela. Paneboze, ja jsem fakt adi spatna nebo nevim.
Já mít tu mámu po ruce, tak bych se kurňa neudržela asi a něco bych jí řekla
![]()
Jinak zakladatelko ahoj..prosím drž se, kvůli dětem.
S takovou mámou bych už víceméně přerušila styky..domluv se s ní předem na tom, kdy, od kolika do kolika hodin jí teda budeš půjčovat dceru, je to její babička, tak teda ať jí občas má na hlídání, ale pak hned vzít dceru a šup domů, ať už k příteli, nebo jinam.
Vlastní dceru chce dát k soudu, ještě těhotnou a před porodem, kvůli tomu, že nehopsá, jak ona píská, to svět neviděl toto.. ![]()
Dcera se tesi na vylet, pujde. Ja jsem taky jenom clovek a ty blby hormony semnou triskaj.
@stock píše:
Spatna nejsi, ale mstít se babicce tím, ze ji nedáš vnučku je pitomost. Ochuzujes vnučku o potřebný kontakt. Zákony v ČR neznam, ale tady se skutečně stává, že prarodiče soudne vyziskaji kontakt s vnoučaty. Do toho, že vy dvě se hadate, vnučce vůbec nic není. Je to dítě, není to nástroj pomsty!!!
Zkrátka oko za oko…?
Jenže jde o to, jestli babička nebude štvát vnučku proti dceři, bůhví, co jí dokáže za tu návštěvu vykládat!!
Je pravda, že podle občanského zákoníku lze soudně vymáhat styk s vnoučaty. Takže věcně se s mámou domluvit na návštěvách dcery, ale jinak bych teda já jako dcera už byla asi hodně chladná. Něco jiného je naštvání a něco jiného stav, kdy matka dceři nadává, řve bna ní a chce jí tahat po soudech.
@Anonymní píše:
Ja jsem to nemyslela spatne, ale muzes mi rict proc ja mam byt schovivava? Kdyz ona ke me neni? Nechci se mstit, jen me to v tu chvile rozhodilo. Co by se ji stalo, kdyby mi ty veci nechala u sebe. Ja ji vratila dum a taky jsem nemusela, ale nejsem sv.ne.
Neziju drahne let v CR, ale dej mi na ni telefonní číslo.
Tohle nejde nemyslet špatne. Já jsem na straně vnučky. Kruci, přeci se nebudete tahat o dítě. Ten, kdo to odnese, je to dítě. Jako ve všech nakopnutejch vztazích!
@Evulina píše:
Já mít tu mámu po ruce, tak bych se kurňa neudržela asi a něco bych jí řekla![]()
![]()
Jinak zakladatelko ahoj..prosím drž se, kvůli dětem.
S takovou mámou bych už víceméně přerušila styky..domluv se s ní předem na tom, kdy, od kolika do kolika hodin jí teda budeš půjčovat dceru, je to její babička, tak teda ať jí občas má na hlídání, ale pak hned vzít dceru a šup domů, ať už k příteli, nebo jinam.
Vlastní dceru chce dát k soudu, ještě těhotnou a před porodem, kvůli tomu, že nehopsá, jak ona píská, to svět neviděl toto..
Ahoj, a ja ji jeste v nedeli psala ke dni matek, jak je mam vsechny rada a dekuju za vse co pro me udelali, koupila jsem ji darek a rekla jsem ji, ze je chci vsechny vidat. Snazim se chovat slusne, ja je mam opravdu vsechny rads a styska se mi po nich a ona na me dnes takhle.
@Evulina píše:
Jenže jde o to, jestli babička nebude štvát vnučku proti dceři, bůhví, co jí dokáže za tu návštěvu vykládat!!
Je pravda, že podle občanského zákoníku lze soudně vymáhat styk s vnoučaty. Takže věcně se s mámou domluvit na návštěvách dcery, ale jinak bych teda já jako dcera už byla asi hodně chladná. Něco jiného je naštvání a něco jiného stav, kdy matka dceři nadává, řve bna ní a chce jí tahat po soudech.
Spekulace.
@stock ja jim dceru davat budu, nebudu delat zle. Cloveka to proste zamrzi vis? Od vlastni mamy.
@Anonymní píše:
Ber to tak, že podle zákona má na styk s vnoučaty právo, tak doporučuju se domluvit, ne aby to šlo soudně, nicméně teda je to síla toto celé. Udělala jsi kopance, to jo, ale máma se k tobě chová jak k nepříteli..Nevím teda, jestli jsi jí všechno podrobně vylíčila, proč jsi udělala, co jsi udělala, že je ti to moc líto, ale potřebuješ žít podle toho, jak to cítíš ty a nedělat něco, k čemu máš odpor..nicméně i tak tvoje máma reaguje pro mě nepochopitelně - bez mateřského citu. Asi vztahy bere přes prestiž a peníze, jinak si to snad nedovedu vysvětlit.
@stock píše:
Spekulace.
Možná, ale nedivila bych se tomu, když si tady přečteš diskusi, jak se máma k dceři chová a zakladatelka už jednou popisovala, jak máma diktovala vnučce, jak z ní bude doktorka, takže náznaky tam rozhodně jsou.
Dceru jim davat budu, nebude se s nima pretahovat. Jsem unavena z toho vseho a mam bolesti.
@mrav píše:
Ne, dceru.
@Anonymní píše:Fajn. Jak se Ti zije s přítelem? Proc a kde máš bolesti? Proc už nejsi u doktora?
Dceru jim davat budu, nebude se s nima pretahovat. Jsem unavena z toho vseho a mam bolesti.