Chci umřít

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18304
30.4.18 21:16
@Russet píše:
Bylo by to od tebe šlechetné, ale na druhou stranu, bude mít brzo miminko a bude chtít spíš něco jiného než pomáhat na statku, že jo? K vám by mohli jezdit přepracovaní ajťáci. Třeba přehazovat hnůj nebo rýt :mrgreen:

To jo, na 100%. Jsou i tací, kteří by nám za to i platili - třeba pražáci, co si chtějí zkusit život na statku :mrgreen: :mrgreen:

Já bych samozřejmě zakladatelku k práci na statku nenutila a kór těhotnou a malým mimčem :roll: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
30.4.18 21:34
@Limi123 píše:
Je logicke, ze je to pro ne sok. Vem si, ze si roky mysli, ze studujes a pak zjisti, ze to tak neni. Psala jsi, ze te maji radi. Pokud je to tak (a verim, ze ano), tak tenhle sok drive nebo pozdeji prejde a vse se vrati do normalu. Mamka se s tim smiri a vse bude zase dobre.Ale opravdu si myslim, ze by tomu hodne pomohlo, aby ses osamostatnila, jakmile to bude jen trochu mozne (coz chapu, ze ted neni). Ona tahle vicegeneracni souziti jsou na vztahy hodne narocna.

To si nemyslím. Zakladatelka psala, že na ní máma řvala už v době, kdy si školu vybírala a diktovala, na kterou má jít. Ta mamka se bohužel nechová adekvátně.
A zakladatelka si stále myslí, že rodiče mají pravdu a ona je ta špatná..dokud nezačne uvažovat i z trochu jiného úhlu pohledu a to, že rodiče jsou rodiče a jen lidi a nemají patent na rozum, ten má jenom pánbůh a je klidně dobře možné, že se ti rodiče mýlí, tak se zakladatelka stále bude trápit.
Je bezvadné, že se odhodlala jim tehdy říct o té VŠ, ovšem nejlepší by byl upřímný rozhovor o tom, proč vlastně toto vše zakladatelka udělala - že jí to moc mrzí, ale prostě jí baví jiný obor, chtěla studovat jinou školu, ale pod nátlakem svolila s tou, kterou chtěli rodiče a tím začly všechny problémy..rodiče si možná myslí, že je jen flink a ani nevidí, že právě i oni dělají a dělali něco špatně a tlačili jí někam, kde ona vůbec nechce být.
Podle mého už je situace u zakladatelky téměr rovná teroru. A je mi líto, že to ale odnáší i její starší dcera a vlastně i ta mladší, protože nervy v těhotenství nejsou nic zdravého pro miminko ani matku.
Zakladatelka se své mámy bojí, ač jí má ráda. Přitom já bych jí řekla: „Mami, mám tě moc ráda a jsem opravdu moc vděčná za to, co mi tady u vás poskytujete za azyl..ale ono to vše vzniklo prostě tím, že jsem chtěla jít na jinou školu, baví mě zcela něco jiného, než co si vy s tátou představujete - ale bála jsem se jít svou cestou, byl to velký tlak. Jenže pak mi to vzalo nervy a já začla blbnout a do všeho se pořádně zamotala a je mi moc líto, že vás jsem do toho zamotala taky..Z mého pohledu život na vysoké škole nestojí, i když vy jste si ze mě tak přáli mít vysokoškolačku - ale já bych tak nebyla šťastná. Mám vás ráda, ale moc mě mrzí, když mi říkáte, že jsem špatná dcera apod. - jen kvůli škole. Hrozně mě to bolí a trpím tím já i děti..jsem z toho psychicky opravdu špatná“
Nebo něco v tom smyslu..
Nebo být zakladatelkou, napsala bych jim dopis, když se jí špatně mluví. A vyklopila tam právě všechny tyhle věci - hlavně své pocity a životní priority. Je taky možné, že jak právě rodiče vůbec neznají pocity a priority zakladatelky, tak tu situaci ani nedovedou pořádně pochopit a vidí jenom to, že jim lhala, podváděla a neudělala školu. Měli by mít přehled právě i o tom, co bylo toho příčinou, aby si to nějak mohli utřídit v hlavě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
30.4.18 21:39
@Anonymní píše:
Ja vim, ze maji pravdu. Vsechno jsem to zkazila, jsem fakt divna.

Máš bohužel sebevědomí na bodu mrazu, proto takto mluvíš. Že je někdo rodičem, nemusí znamenat, že musí mít vždy pravdu!! A nejsi divná, jenom jsi se teda do toho pořádně zamotala a už na začátku, kdy tě máma nutila jít na určitou školu, to chtělo vysypat pravdu a to, na jakou školu by jsi opravdu chtěla jít a co v životě opravdu dělat.
Teď se musí vyžehlit průšvihy s úřady apod. a rodičům přiznat krom nedodělané školy právě i své pocity a priority.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8491
30.4.18 21:56

Souhlasim s prispevky vyse. Myslim, ze pokud by u vas bylo od rodicu nastavene zdrave prostredi, ktere umoznuje otevreny rozhovor, nikdy by k tomu nedoslo.

Tudiz pricinu toho, co se stalo vidim take ve tvych rodicich, jejich narocich a tom, ze te nuti do role, ktera ti neni vlastni.

Samozrejme, ze ty jsi se take mohla zachovat jinak, ale predpokladam, ze kdyby byli rodice vstricnejsi, nemela bys duvod cokoliv tajit (tajila jsi to totiz pokud spravne chapu proto, abys je nezklamala).

Nicmene to uz nema cenu resit. Co bylo, bylo. Nema cenu se v tom pitvat. Dulezite je se soustredit na to, jak to napravit - jak s urady, tak s rodici. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.4.18 22:00

Holky, ja jim vse rekla. Jak se citim, jak jsem se citila, proc jsem co udelala. Ze nejsem a nebyla jsem stastna. A stejne to furt nechapou. Oni to bud nepochopi nikdy nebo az za hoooodne dlouho.

• Citovat
  • Upravit
122304
30.4.18 22:11
@Anonymní píše:
Holky, ja jim vse rekla. Jak se citim, jak jsem se citila, proc jsem co udelala. Ze nejsem a nebyla jsem stastna. A stejne to furt nechapou. Oni to bud nepochopi nikdy nebo az za hoooodne dlouho.

Tak jim nech čas. Čas všechny rány zhojí… A těš se na miminko. Kdy máš termín? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.4.18 22:14
@mrav píše:
Tak jim nech čas. Čas všechny rány zhojí… A těš se na miminko. Kdy máš termín? :mavam:

Asi ano, chce to cas. Termin je v cervenci.

• Citovat
  • Upravit
122304
30.4.18 22:17
@Anonymní píše:
Asi ano, chce to cas. Termin je v cervenci.

No vidíš, já jsem taky červencový - na Annu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148574
30.4.18 22:47
@Anonymní píše:

To je dobře žes to řekla. Shodila si ze sebe tu tíhu. A jestli to nechápou, jestli to nechtějí pochopit, to už je holt na nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
1.5.18 00:39
@Anna766 píše:
To je dobře žes to řekla. Shodila si ze sebe tu tíhu. A jestli to nechápou, jestli to nechtějí pochopit, to už je holt na nich.

Já nestačím zírat, jak je zakladatelka statečná. Další body ke zlepšení jejího života, řeší postupně jednu věc za druhou, jen tak dál.
Naprosto chápu, jak dokáže mrzet, že rodič, kterého člověk tak miluje, se pak takhle vyjadřuje a chová. Samozřejmě to, že u nich může zakl. bydlet a defacto ji rodiče živí, je od nich úžasné, nicméně tenhle skutek degraduje fakt, jak jí to pak dávají „sežrat“ a jak dokáže z jejich (máminých) úst vypadnout něco, co by snad člověk řekl jedině úhlavnímu nepříteli.. :,( :,(

Proto říkám, že je zakladatelka dobrá..statečná. V takovémhle prostředí a ona už dokázala rodičům říct o VŠ i o tom, jak to vše cítí a chce, dokázala najít psychologa, byť aspoň po netu a dokázala další věci a dělá další pokroky.

Já osobně jí teda věřím..co vy?

Když doma dokola slýchá, jak je nemožná, tak ale z druhé strany, ode mě teda určitě, bude slýchat opak, ať se jí to líbí nebo ne :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
1.5.18 07:44
@Evulina píše:
To si nemyslím. Zakladatelka psala, že na ní máma řvala už v době, kdy si školu vybírala a diktovala, na kterou má jít. Ta mamka se bohužel nechová adekvátně.
A zakladatelka si stále myslí, že rodiče mají pravdu a ona je ta špatná..dokud nezačne uvažovat i z trochu jiného úhlu pohledu a to, že rodiče jsou rodiče a jen lidi a nemají patent na rozum, ten má jenom pánbůh a je klidně dobře možné, že se ti rodiče mýlí, tak se zakladatelka stále bude trápit.
Je bezvadné, že se odhodlala jim tehdy říct o té VŠ, ovšem nejlepší by byl upřímný rozhovor o tom, proč vlastně toto vše zakladatelka udělala - že jí to moc mrzí, ale prostě jí baví jiný obor, chtěla studovat jinou školu, ale pod nátlakem svolila s tou, kterou chtěli rodiče a tím začly všechny problémy..rodiče si možná myslí, že je jen flink a ani nevidí, že právě i oni dělají a dělali něco špatně a tlačili jí někam, kde ona vůbec nechce být.
Podle mého už je situace u zakladatelky téměr rovná teroru. A je mi líto, že to ale odnáší i její starší dcera a vlastně i ta mladší, protože nervy v těhotenství nejsou nic zdravého pro miminko ani matku.
Zakladatelka se své mámy bojí, ač jí má ráda. Přitom já bych jí řekla: „Mami, mám tě moc ráda a jsem opravdu moc vděčná za to, co mi tady u vás poskytujete za azyl..ale ono to vše vzniklo prostě tím, že jsem chtěla jít na jinou školu, baví mě zcela něco jiného, než co si vy s tátou představujete - ale bála jsem se jít svou cestou, byl to velký tlak. Jenže pak mi to vzalo nervy a já začla blbnout a do všeho se pořádně zamotala a je mi moc líto, že vás jsem do toho zamotala taky..Z mého pohledu život na vysoké škole nestojí, i když vy jste si ze mě tak přáli mít vysokoškolačku - ale já bych tak nebyla šťastná. Mám vás ráda, ale moc mě mrzí, když mi říkáte, že jsem špatná dcera apod. - jen kvůli škole. Hrozně mě to bolí a trpím tím já i děti..jsem z toho psychicky opravdu špatná“
Nebo něco v tom smyslu..
Nebo být zakladatelkou, napsala bych jim dopis, když se jí špatně mluví. A vyklopila tam právě všechny tyhle věci - hlavně své pocity a životní priority. Je taky možné, že jak právě rodiče vůbec neznají pocity a priority zakladatelky, tak tu situaci ani nedovedou pořádně pochopit a vidí jenom to, že jim lhala, podváděla a neudělala školu. Měli by mít přehled právě i o tom, co bylo toho příčinou, aby si to nějak mohli utřídit v hlavě.

S tim souhlasim :( dopis je super napad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
1.5.18 07:46
@Anonymní píše:

A uz jsi se domluvila s tim psychologem? Ja bych tam pak casem vzala i mamu, z jinyho pohledu by ji to snad mohlo konecne dojit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24703
1.5.18 08:10
@Anonymní píše:

Vis co já si myslím, že nechapou? Že jsi jim tohle nerekla už tenkrát. Oni Te mají rádi, Ty máš ráda je, tak se nediv, ze se jim to špatne chápe. A opravdu budou ještě chvíli kroutit hlavou a premitat, proc jsi jim tohle všechno neřekla už tenkrát. K tehle situaci, kdy oni se cítí podvedeni a Ty máš špatne svědomí, nemuselo dojít. Nechci „bycha honit“, ale v tomhle jim rozumim. To není to, ze jsi v jejich ocich bezcenna, spatna, nemáš vzdelani a všechno co Ti říkají protoze mají vztek, ale mrzí je, že jsi k nim neměla duveru/odvahu jim to tehdy říct. Myslím, že z tehle situace si vezmou ponaučení oni a Ty taky. Ale bude to ještě chvíli trvat, než to stráví. Protoze nic se nejí tak horký…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
1.5.18 08:55
@stock píše:
Vis co já si myslím, že nechapou? Že jsi jim tohle nerekla už tenkrát. Oni Te mají rádi, Ty máš ráda je, tak se nediv, ze se jim to špatne chápe. A opravdu budou ještě chvíli kroutit hlavou a premitat, proc jsi jim tohle všechno neřekla už tenkrát. K tehle situaci, kdy oni se cítí podvedeni a Ty máš špatne svědomí, nemuselo dojít. Nechci „bycha honit“, ale v tomhle jim rozumim. To není to, ze jsi v jejich ocich bezcenna, spatna, nemáš vzdelani a všechno co Ti říkají protoze mají vztek, ale mrzí je, že jsi k nim neměla duveru/odvahu jim to tehdy říct. Myslím, že z tehle situace si vezmou ponaučení oni a Ty taky. Ale bude to ještě chvíli trvat, než to stráví. Protoze nic se nejí tak horký…

Zakladatelka to už tady psala, že matka na ni vyvíjela obrovský tlak, když nechtěla jít na gymnázium. Křičela na ni, že pokud nebude mít vš, tak bude prodávat papriky.Ona je ve vleku své autorativní matky, která s nimi manipuluje, a otec zřejmě musí taky poslouchat to, co řekne matka. Ta paní má očividně velký problém, a jak už tady zaznělo, sama by potřebovala minimálně psychologa. Osobně se taky kloním k názoru, že by zakladatelce bylo lépe v tom azyláku. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
1.5.18 08:57
@Káťa19 píše:
S tim souhlasim :( dopis je super napad

To už jsem jí taky radila. Pokud nemá sílu s nimi o tom všem promluvit, ať jim to všechno napíše. Třeba by to aspoň trochu pochopili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí