Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ja to vsechno chapu, ale jsme domluvene, ze to budu tak delat. Ale to furt se me pts, stoji nade mnou a nebo mi pise esemesky. Furt dokola. Do toho mala vcera plakala a me tvrdlo bricho. Jo mela jsem byt zticha, ale ja jsem taky jenom clovek. Jo, mas pravdu. Priste ji reknu, at si to udela podle sveho.
Vydrž, nejsem těhotná a taky by mi to vadilo. Mobilu vypni zvuk ![]()
@stock píše:
Jenže ten nejhezčí samec z diskoteky/táta deti ji dal onehdy par facek. Myslíš, že by si mela dojít pro další náklad?
tak hodnej vás ženský zase nudí.
Až se to narodí, tak se určo změní. ![]()
Nebavi se semnou vubec, ted rano dalsi rev. Za vse si muzu sama, jo muzu. Co ted? Jsem pro ne velky zklamani, nedelam jim zadnou radost. Holky, to tak strasne boli, ja je tolik miluju. Nechtela jsem byt zklamanim, chtela jsem byt jako oni a to uz nikdy nebudu.
@samá práce píše:
tak hodnej vás ženský zase nudí.Až se to narodí, tak se určo změní.
To vis, ze jo, je to nuda, když je slusnej a hodnej. A az se to narodí, tak se to určo změní k lepsimu ![]()
@samá práce píše: že by k tatínkovi těch dětí? Ale fuj, co to melu. Dnes je móda být samoživitelkou a dítě si udělat s tím nejhezčím samcem z diskotéky.
Ty bys svou dceru nahnal k chlapovi co jí ubližuje? Bije? No, co se namáhám…stejně tu pravdu tady nenapíšeš. Radši budeš rádoby vtipnej.
Když to tak čtu, tak jediným řešením je bydlet bez rodičů. Ano, zatím pomáhají. Postav se na vlastní nohy a sežeň si bydlení. To, že jsi nedodělala školy přeci neznamená, že jsi špatný člověk. Musíš v sobě mít jiné vlohy. To, že tě nutili dělat školu, která ti nevyhovovala způsobilo tohle. Aby ovlivnila mamina i tvoje prcky, tomu se fakt braň. Zkazilo ti to sen. Taky jsem měla dělat podle dědy IT, ale já bych se tím neuživila, i když to myslel dobře. Nakonec projektuji, a je to kurňa zodpovědnost. Navíc s tím vytížením u toho možná ani nezůstanu. Takže škola opravdu není to nejdůležitější. Můžeš si udělat kury čehokoliv, co tě bude bavit. A pokud jsou třeba prášky od psychologa, tak se toho neboj využít. Všichni máme svoje problémy. Za čas je nebudeš potřebovat.
Pokud někdy přijde poznámka od mámy o tvé škole. Zkus jí nejprve říct, že jí chápeš, rozumíš, ale žes tohle holt minula a potřebuješ pomoct tady a teď. Vždy by se mělo začínat větou s tím, že člověka vyslechneš, dáš mu najevo, že rozumíš, a řekneš, co je pro tebe důležité. ![]()
@Anna766 píše:
Ty bys svou dceru nahnal k chlapovi co jí ubližuje? Bije? No, co se namáhám…stejně tu pravdu tady nenapíšeš. Radši budeš rádoby vtipnej.
Tak ten pán by byl už nadosmrti v databázi hledaných osob, to si piš. Jenže já nejsem vysokoškolák a od dcery jsem neměl velké očekávání. I když se mi nelíbilo kam šla na školu a její další rádoby zaměstnání, nic jsem nikdy neřekl. I když teď má svůj barák, pořád tu má svůj pokoj (kdyby se něco stalo). Který sem tam okupují vnoučata.
@samá práce píše:
Tak ten pán by byl už nadosmrti v databázi hledaných osob, to si piš. Jenže já nejsem vysokoškolák a od dcery jsem neměl velké očekávání. I když se mi nelíbilo kam šla na školu a její další rádoby zaměstnání, nic jsem nikdy neřekl. I když teď má svůj barák, pořád tu má svůj pokoj (kdyby se něco stalo). Který sem tam okupují vnoučata.
No vidíš, kdyby někdo ublížil mým dětem nebo vnoučatům, tak jsem to ja, kdo je nadosmrti v databázi hledaných osob
,ze by to bylo školou?
![]()
@samá práce píše:
Vidíš. Tak proč rýpeš do druhývh?
@Anonymní píše:
Nebavi se semnou vubec, ted rano dalsi rev. Za vse si muzu sama, jo muzu. Co ted? Jsem pro ne velky zklamani, nedelam jim zadnou radost. Holky, to tak strasne boli, ja je tolik miluju. Nechtela jsem byt zklamanim, chtela jsem byt jako oni a to uz nikdy nebudu.
Je logicke, ze je to pro ne sok. Vem si, ze si roky mysli, ze studujes a pak zjisti, ze to tak neni. Psala jsi, ze te maji radi. Pokud je to tak (a verim, ze ano), tak tenhle sok drive nebo pozdeji prejde a vse se vrati do normalu. Mamka se s tim smiri a vse bude zase dobre.
Ale opravdu si myslim, ze by tomu hodne pomohlo, aby ses osamostatnila, jakmile to bude jen trochu mozne (coz chapu, ze ted neni). Ona tahle vicegeneracni souziti jsou na vztahy hodne narocna.
@TrueIsFalse píše:
Výborně! Co třeba začít tím, že rodičům přizná, jak to má s maturitou a co celé roky dělala? Nebo tahle pravda se tolik nehodí?
Myslím, že jim už řadu věcí přiznala. Ale nejsem zakladatelka, nejsem v její kůži. A hlavně - není na mě vytvářen neustálý nátlak. Jedno ale vím - pod tlakem se nedá normálně fungovat. To, že je tu řada lidí, co si do zakl. rádi kopnou, to už vím. Ale kopete do slabšího. DĚLÁ VÁM TO DOBŘE? ![]()
@mrav píše:
Myslím, že jim už řadu věcí přiznala. Ale nejsem zakladatelka, nejsem v její kůži. A hlavně - není na mě vytvářen neustálý nátlak. Jedno ale vím - pod tlakem se nedá normálně fungovat. To, že je tu řada lidí, co si do zakl. rádi kopnou, to už vím. Ale kopete do slabšího. DĚLÁ VÁM TO DOBŘE?
Taky nechápu. A to i v jiných diskuzích.
@Limi123 píše:
Tak ja to zase na jednu stranu chapu, ze jsou hodne nastvani, preci jen jim zakladatelka roky lhala, tak je prirozene zpochybnovat, zda dosavadni benevolentnejsi pristup neni treba kontraproduktivni - ted to beru z pohledu rodice. Ten tlak na tu vysokou skolu tedy samozrejme take nechapu. Ale co me zarazi nejvic, je, jak muze matka rict, ze je zakladatelka pro vsechny zklamani a ze nemit jejiho bratra, sla by se obesit. To neni preci pristup normalniho vyrovnaneho cloveka. Je to osklive citove vydirani a to ja nemam rada.Takze zacinam mit pocit, ze pro zakladatelku by bylo nejlepsi se osamostatnit, i kdyz za takovou cenu :-/
Vždyť já to říkala od začátku, že ta máma by potřebovala psychiatra jako sůl.
@Limi123 píše:
Je logicke, ze je to pro ne sok. Vem si, ze si roky mysli, ze studujes a pak zjisti, ze to tak neni. Psala jsi, ze te maji radi. Pokud je to tak (a verim, ze ano), tak tenhle sok drive nebo pozdeji prejde a vse se vrati do normalu. Mamka se s tim smiri a vse bude zase dobre.Ale opravdu si myslim, ze by tomu hodne pomohlo, aby ses osamostatnila, jakmile to bude jen trochu mozne (coz chapu, ze ted neni). Ona tahle vicegeneracni souziti jsou na vztahy hodne narocna.
Ja vim, ze maji pravdu. Vsechno jsem to zkazila, jsem fakt divna.