Chci umřít

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24718
1.5.18 09:23
@nostress píše:
Zakladatelka to už tady psala, že matka na ni vyvíjela obrovský tlak, když nechtěla jít na gymnázium. Křičela na ni, že pokud nebude mít vš, tak bude prodávat papriky.Ona je ve vleku své autorativní matky, která s nimi manipuluje, a otec zřejmě musí taky poslouchat to, co řekne matka. Ta paní má očividně velký problém, a jak už tady zaznělo, sama by potřebovala minimálně psychologa. Osobně se taky kloním k názoru, že by zakladatelce bylo lépe v tom azyláku. :think:

Chybu jejích rodicu vůbec nezpochybnuju. Viz můj příspěvek na začátku. Ale ta důvěra mezi nima není. A kde není vybudovana důvěra, dochází k prusvihum. A to bylo na rodičích, aby svoji výchovou duveru budovali. Protoze kdyby duvera byla, mohli na ni rodiče řvát a vyhrožovat ji paprikama jak chtěli. Holcina by jim dokázala říct svůj názor a vzepřít se. O tom azyláku se nemůžu vyjádřit. Nevím jak to v ČR funguje. Vím jak to funguje v tyhle zemi. Tady, s ohledem na situaci, by jí tam bylo, na nějaký čas, líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
1.5.18 10:39
@nostress píše:
Zakladatelka to už tady psala, že matka na ni vyvíjela obrovský tlak, když nechtěla jít na gymnázium. Křičela na ni, že pokud nebude mít vš, tak bude prodávat papriky.Ona je ve vleku své autorativní matky, která s nimi manipuluje, a otec zřejmě musí taky poslouchat to, co řekne matka. Ta paní má očividně velký problém, a jak už tady zaznělo, sama by potřebovala minimálně psychologa. Osobně se taky kloním k názoru, že by zakladatelce bylo lépe v tom azyláku. :think:

Souhlasím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
1.5.18 10:42
@stock píše:
Vis co já si myslím, že nechapou? Že jsi jim tohle nerekla už tenkrát. Oni Te mají rádi, Ty máš ráda je, tak se nediv, ze se jim to špatne chápe. A opravdu budou ještě chvíli kroutit hlavou a premitat, proc jsi jim tohle všechno neřekla už tenkrát. K tehle situaci, kdy oni se cítí podvedeni a Ty máš špatne svědomí, nemuselo dojít. Nechci „bycha honit“, ale v tomhle jim rozumim. To není to, ze jsi v jejich ocich bezcenna, spatna, nemáš vzdelani a všechno co Ti říkají protoze mají vztek, ale mrzí je, že jsi k nim neměla duveru/odvahu jim to tehdy říct. Myslím, že z tehle situace si vezmou ponaučení oni a Ty taky. Ale bude to ještě chvíli trvat, než to stráví. Protoze nic se nejí tak horký…

Chápu jejich zklamání a naštvání, ale matka se chová prostě neadekvátně - některé věci, které dceři říká, se prostě na vlastní dceru z pusy nevypouštějí. A že je skoro před porodem, ani to jí od toho neodradí. Takže ta máma má opravdu psychologický problém. Možná za tím je podvědomá touha po uznání jejich rodiny od okolí, chce svou rodinu prezentovat navenek jako „honoraci“ - a to dělá člověk, který má vlastního sebevědomí pomálu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8502
1.5.18 10:48
@nostress píše:

Ja nevim… Ja si nejsem jista. Ted kratkodobe asi ano, ale za nejakou dobu se doma rodice uklidni a se dvema malymi detmi asi bude lepsi bydlet u rodicu, nez s cizimi (dost casto problemovymi) lidmi. Navic v azylovem dome muzes byt myslim jen rok - a pak co?

Kazdopadne by bylo dobre, aby si pak nasla vlastni bydleni (treba spolubydleni s jinou maminkou nekde v relativni blizkosti svych rodicu), jakmile to bude mozne. Aby se osamostatnila a rodice ztratili ten vliv na ni a na jeji deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
1.5.18 11:01
@Evulina píše:
Já nestačím zírat, jak je zakladatelka statečná. Další body ke zlepšení jejího života, řeší postupně jednu věc za druhou, jen tak dál.
Naprosto chápu, jak dokáže mrzet, že rodič, kterého člověk tak miluje, se pak takhle vyjadřuje a chová. Samozřejmě to, že u nich může zakl. bydlet a defacto ji rodiče živí, je od nich úžasné, nicméně tenhle skutek degraduje fakt, jak jí to pak dávají „sežrat“ a jak dokáže z jejich (máminých) úst vypadnout něco, co by snad člověk řekl jedině úhlavnímu nepříteli.. :,( :,(

Proto říkám, že je zakladatelka dobrá..statečná. V takovémhle prostředí a ona už dokázala rodičům říct o VŠ i o tom, jak to vše cítí a chce, dokázala najít psychologa, byť aspoň po netu a dokázala další věci a dělá další pokroky.

Já osobně jí teda věřím..co vy?

Když doma dokola slýchá, jak je nemožná, tak ale z druhé strany, ode mě teda určitě, bude slýchat opak, ať se jí to líbí nebo ne :mrgreen: :mrgreen:

já osobně ji už neřeším…ono každý si může za svůj život nějak sam…já neříkam že za tohle si může jen zakladatelka..je hnusne jak se k ní vyjadřuje matka ( já sama si něco takového zažila) ale bud tady píšu co zas mi řekli rodiče a nebo situaci řeším. už několikrát ji tady bylo řečeno jak mnou tak i ostatními že má kde jít jsou azyláky pro matky s dětmi určitě lepší pro ni i pro už narozenou dceru že by nemuseli poslouchat ty řeči, ale když tady chce jen psát co ji zase matka řekla a azyláky neřeší tak at

• Citovat
  • Upravit
24718
1.5.18 11:29
@Evulina píše:
Chápu jejich zklamání a naštvání, ale matka se chová prostě neadekvátně - některé věci, které dceři říká, se prostě na vlastní dceru z pusy nevypouštějí. A že je skoro před porodem, ani to jí od toho neodradí. Takže ta máma má opravdu psychologický problém. Možná za tím je podvědomá touha po uznání jejich rodiny od okolí, chce svou rodinu prezentovat navenek jako „honoraci“ - a to dělá člověk, který má vlastního sebevědomí pomálu..

Začíná to zavanet dynamickým modelem S. Freuda- das ES, das Ich, das Uber-Ich :lol:
Není to myšleno zle. :kytka:
Já si myslím, že matka se chová adekvatne k situaci, nicmene naprosto nevhodne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
1.5.18 11:58
@Evulina píše:

To ke typicka laska s podminkou, podminena laska :,(
Pritom materska laska by mela.byt prosta, proste miluju dceru, proto ZE JE :srdce: Ne proto, ze udelala vysokou a gympl :cert:

Zakladatelko, precti si tohle http://www.duverujsveintuici.cz/at-zije-laska/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
1.5.18 12:22

Jeste jeden clanek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
1.5.18 12:28
@Káťa19 píše:
To ke typicka laska s podminkou, podminena laska :,(
Pritom materska laska by mela.byt prosta, proste miluju dceru, proto ZE JE :srdce: Ne proto, ze udelala vysokou a gympl :cert:Zakladatelko, precti si tohle http://www.duverujsveintuici.cz/at-zije-laska/

Přesně tak. Podmíněná láska, to je ten pravý výraz. Až budeš mít vš, až budeš taková a maková, a přesně podle našich představ, a žít tak, jak jsme ti to my nalajnovali, až pak budeš hodna naší lásky, a přijetí, jinak jsi ostuda a černá ovce naší rodiny, za kterou se musíme stydět. Takových rodin je spousta, kde jsou vztahy na této úrovni, ale někde to hrotí natolik, že to končí podobně jako v případě zakladatelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
1.5.18 12:34
@Limi123 píše:
Ja nevim… Ja si nejsem jista. Ted kratkodobe asi ano, ale za nejakou dobu se doma rodice uklidni a se dvema malymi detmi asi bude lepsi bydlet u rodicu, nez s cizimi (dost casto problemovymi) lidmi. Navic v azylovem dome muzes byt myslim jen rok - a pak co?Kazdopadne by bylo dobre, aby si pak nasla vlastni bydleni (treba spolubydleni s jinou maminkou nekde v relativni blizkosti svych rodicu), jakmile to bude mozne. Aby se osamostatnila a rodice ztratili ten vliv na ni a na jeji deti.

Těžko tady odhadneme, jestli se rodiče uklidní, a za jakou dobu, ale v případě zakladatelky by aspoň viděli, že ona není hadr na podlahu, a raději odejde i s dětmi do azyláku, než se nechat takto ponižovat, zvláště v situaci, kdy je velmi oslabená a na dně. A pak by mohla zkusit třeba to spolubydlení. Nebo by to skončilo tak, že matka už jenom proto, že „co by tomu řekli lidé“, že jejich dcera, a vnoučata bydlí v azyláku,
by hodila zpátečku, a začala s ní jednat na trochu jiné úrovni. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8502
1.5.18 13:25
@nostress píše:
Těžko tady odhadneme, jestli se rodiče uklidní, a za jakou dobu, ale v případě zakladatelky by aspoň viděli, že ona není hadr na podlahu, a raději odejde i s dětmi do azyláku, než se nechat takto ponižovat, zvláště v situaci, kdy je velmi oslabená a na dně. A pak by mohla zkusit třeba to spolubydlení. Nebo by to skončilo tak, že matka už jenom proto, že „co by tomu řekli lidé“, že jejich dcera, a vnoučata bydlí v azyláku,
by hodila zpátečku, a začala s ní jednat na trochu jiné úrovni. :think:

To je pravda, ze tento efekt by to mit mohlo… Nebo take ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.5.18 17:40

Tak vas vsechny zdravim, odesla jsem zpatky k priteli, protoze se to doma nedalo. Dnes jsem musela vratit dum, co jsem dostala. Do mesice, si musim vzit vsechny veci. Prosila jsem mamu, ze jsme v malym byte at mi ty veci necha u sebe, ze hledame neco vetsiho. To nejde, do mesice si musim vse vzit. Mela si v patek brat dceru, tak ji rikam, ze kdyz neni schopna nechat me veci u sebe, tak proc ja mam ji davat dceru, tak zacala jecet, ze me da k soudu. A ze tak zlyho cloceka, jako jsem ja v zivote nevidela. Paneboze, ja jsem fakt adi spatna nebo nevim.

• Citovat
  • Upravit
122374
16.5.18 17:45
@Anonymní píše:
Tak vas vsechny zdravim, odesla jsem zpatky k priteli, protoze se to doma nedalo. Dnes jsem musela vratit dum, co jsem dostala. Do mesice, si musim vzit vsechny veci. Prosila jsem mamu, ze jsme v malym byte at mi ty veci necha u sebe, ze hledame neco vetsiho. To nejde, do mesice si musim vse vzit. Mela si v patek brat dceru, tak ji rikam, ze kdyz neni schopna nechat me veci u sebe, tak proc ja mam ji davat dceru, tak zacala jecet, ze me da k soudu. A ze tak zlyho cloceka, jako jsem ja v zivote nevidela. Paneboze, ja jsem fakt adi spatna nebo nevim.

Vlastní máma tě chce dát k soudu? A to myslí vážně? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24718
16.5.18 17:53
@Anonymní píše:
Tak vas vsechny zdravim, odesla jsem zpatky k priteli, protoze se to doma nedalo. Dnes jsem musela vratit dum, co jsem dostala. Do mesice, si musim vzit vsechny veci. Prosila jsem mamu, ze jsme v malym byte at mi ty veci necha u sebe, ze hledame neco vetsiho. To nejde, do mesice si musim vse vzit. Mela si v patek brat dceru, tak ji rikam, ze kdyz neni schopna nechat me veci u sebe, tak proc ja mam ji davat dceru, tak zacala jecet, ze me da k soudu. A ze tak zlyho cloceka, jako jsem ja v zivote nevidela. Paneboze, ja jsem fakt adi spatna nebo nevim.

Spatna nejsi, ale mstít se babicce tím, ze ji nedáš vnučku je pitomost. Ochuzujes vnučku o potřebný kontakt. Zákony v ČR neznam, ale tady se skutečně stává, že prarodiče soudne vyziskaji kontakt s vnoučaty. Do toho, že vy dvě se hadate, vnučce vůbec nic není. Je to dítě, není to nástroj pomsty!!!
Zkrátka oko za oko…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.5.18 17:54
@mrav píše:
Vlastní máma tě chce dát k soudu? A to myslí vážně? :nevim:

Jako sama to nechapu. Ja jsem musela nekoho v minulym zivote zabit nebo nevim, co jsem komu udelala.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky