Dukanova dieta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4.10.14 17:47

@dydla já jsem ta vpravo :)

@dydla na ty lívance se chystám! Děláte mi chutě, mňam! :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
939
4.10.14 17:51
@dydla píše:
Mazla jsem je ovofitem a luxus.

Já je teda miluju jen tak s jogurtem a skořicí nebo jogurt a postrouhat čokoládou :pankac: No já si je snad taky půjdu udělat nebo co :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75851
4.10.14 18:21
@VirtualniKancelar píše:
Osobně vyzkoušeno, kdo chce ať mi pošle svůj mail, pošlu vám základní info + super recepty mailem, nemá smysl kupovat knížky, tam se stejně o moc víc nedozvíte… Hubli jsme tak celá rodina.

Kde je ten strasne rozesmatej smajlik, co lezi na zadickach a kope nozickama? :mrgreen: :mrgreen:
Jsi strasne hodna, ale stacilo ti letmo nahlednout a zjistila bys ze tato diskuze ma 1280 stranek a je cela o Dukanove diete. Vetsina z nas tu hezky zhubla, recepty mame ve fotoalbu, postup v maliku a kdokoli cokoli nevi, zjisti primo tady, aniz by musel nekam soukrome psat. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
4.10.14 18:39
@besi2010 píše:
Nejde o to, že bych si nechtěla tu hostinu dát, přílohu mám každý týden, jde jen o to, že pod pojmem hostina si představuju nějaký vážně praseníčko, např. burgera, smažený hermelín, atd. Proto si to schovávám na nějakou příležitost. Myslím si, že těch mini hostin mám celý týden dost, když si dám třeba nějaký sladký alkohol (viz moje koktejlové party s mamkou) nebo sním půl pytlíku ořechů :oops:

Aha, no, minipraseníčka bych nepočítala vůbec, vidíš sama, jak se to (ne)podepisuje na váze. :) Ale proč si pod hostinou představuješ jen ty z mého pohledu humusy? Proč ne fakt jídlo s velkým J, prostě polívku, hlavní jídlo nějaké, co máš ráda, ale běžně s dukanem nemůžeme (já se namátkou těším na pravé rizoto, na těstoviny všech podob - lassagne, raviolky, poctivé boloňské špagety, makarony s česnekovo-sýrovou omáčkou), ty tak ráda vaříš, určitě máš několik jídel, která máš ráda a nejsou to vpravdě čisté nezdravosti. Já se třeba moc těším na poctivou houbovou bramboračku. A k tomu dezert, udělám si pravý domácí štrůdl, až budu ve trojce, bude na to to nejlepší roční období.

On to Dukan v té knize píše pro vnímavé ucho dost výstižně (tedy, pro moje ucho vnímavé k tomu, že nechutenství se po podobných dietách objevuje poměrně častěji), píše, že hostina je závazný prvek diety, který nám má pomoci vrátit si RADOST a POŽITEK z jídla, samozřejmě mnoho lidí si toto víc užije v kruhu rodinném, nebo s přáteli, ale já si myslím, že udělat si svoje soukromé menu musí být taky báječné. A pro mě není logické, proč by sis s chutí nepřipravila jídlo nešizené, když s takovým gustem chystáš i několik různých jídel po dukansku odlehčovaných, celé měsíce. Jo, když tak vyjde situace, může to být ten burger, ale většinou by to tak být nemělo. Já už taky přemýšlím, jak budu odmítat pozvání do podobného typu stravovny, kde jsou na výběr jen takové „lahůdky“. Zato třeba pravé krkonošské kyselo, to bude asi moje první hostinové jídlo vůbec.

A teď, po debatě o jídle, jsem určitě jen z těch myšlenek kilo přibrala. :roll: :mrgreen:

Ještě edit - tu radost a požitek si vracíme ne z dobrých a chutných jídel, která si chystáme i s dukankou, ale z jídel právě podle dukanských pravidel NESPRÁVNÝCH. Tenhle pocit je to, co nám má hostina podle mě pomoci překonat. A pomáhá tomu, že to mají být jídla nebo příležitosti, na které se těšíme a které máme rádi. Aby ty výčitky a ten pocit, že mi to za to nestojí, nepřevážily…

Příspěvek upraven 04.10.14 v 18:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75851
4.10.14 18:42

@majda123456789 Vypadas naprosto perfektne! :potlesk: :potlesk:

S tim diadzemem uz jsem byla fakt zmatena, zdravej rozum mi pravi, ze stridme muzem, ale stejne uz se uplne vidim, jak zas stojim u regalu jak v zacatcich Dukanky a procitam slozeni, abych omylem nepozrela nejakej sajrajt. :think:
Ja ovsem momentalne ujizdim na otrubove kasi s pulkou jabka a skorici, a to tak, ze kazdy den. :mrgreen:
Miluju totiz krupicnou, ale mam ji z drivejska zafixovanou jako „fuj, tloustnouci!“.
A ted v necem ty otruby snist musim, no ne? Takze nadseni. :P
A ta tlaca od Lydie taky nema chybu, vcera jsem ji udelala takovou tu formu na srnci hrbet, ze tri stehen a trosky jater a budu rada, kdyz se docka zitrka, ubyva kvapem. :zed: S cibulkou a octikem… zabijacku cas od casu muzu, ale driv jsem nemohla, protoze „tlusty“.
Miluju Dukana a tady ten spolek, ktery je schopen upgradovat do Dukana klasickou ceskou kuchyni. :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
4.10.14 18:48

@sirikit, tyjo, tak to já tlačenku vytvořím vždycky do rukávu, z podobného množství jako ty, a po třech dnech zbytek s pláčem likviduju. Přitom denně pojídám třeba 3 plátky, ale já jsem nikdy fanda tlačenky nebyla, když už zabíjačka, tak pěkně jelítko a jitrnička, tlačenka byla vždycky mimo mě. To jen teď, že člověk hledá možnosti, co se pak dá jíst bez další přípravy. S octem a cibulí jsem to nikdy nejedla, fakt tlačenková nejsem. :mrgreen:

S kaší - já si budu muset počkat na krupičnou nebo vločkovou :,(, tahle prostě nepůjde. Teď mi bylo blivno 2 dny a dokonce mě to mírně prohnalo. Jedna porce kaše po dost dlouhé době. Njn. :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
939
4.10.14 19:09
@Kdoule píše:
Aha, no, minipraseníčka bych nepočítala vůbec, vidíš sama, jak se to (ne)podepisuje na váze. :) Ale proč si pod hostinou představuješ jen ty z mého pohledu humusy? Proč ne fakt jídlo s velkým J, prostě polívku, hlavní jídlo nějaké, co máš ráda, ale běžně s dukanem nemůžeme (já se namátkou těším na pravé rizoto, na těstoviny všech podob - lassagne, raviolky, poctivé boloňské špagety, makarony s česnekovo-sýrovou omáčkou), ty tak ráda vaříš, určitě máš několik jídel, která máš ráda a nejsou to vpravdě čisté nezdravosti.

Ještě edit - tu radost a požitek si vracíme ne z dobrých a chutných jídel, která si chystáme i s dukankou, ale z jídel právě podle dukanských pravidel NESPRÁVNÝCH. Tenhle pocit je to, co nám má hostina podle mě pomoci překonat. A pomáhá tomu, že to mají být jídla nebo příležitosti, na které se těšíme a které máme rádi. Aby ty výčitky a ten pocit, že mi to za to nestojí, nepřevážily…

Příspěvek upraven 04.10.14 v 18:42

Já nevím prostě to tak cítím. Slovo HOSTINA mi evokuje něco vyjímečného, co si běžně nedám a to jsou pro mě právě tyhle „humusy“ jak říkáš :jazyk: Je to něco, co jsem před DD jedla běžně, moc mi to chutnalo a taky jsem z toho pěkně nakynula :zed: Už jsem si tak zvykla všechno běžné vaření modifikovat na dukana, že mi ani nepřijde, že je to něco špatného… nebo? je něco špatně na tom, že nechci jíst bílou mouku nebo, že si raději než brambory dám k masu zeleninový salát? :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.10.14 19:18
@sirikit píše:
Kde je ten strasne rozesmatej smajlik, co lezi na zadickach a kope nozickama? :mrgreen: :mrgreen:
Jsi strasne hodna, ale stacilo ti letmo nahlednout a zjistila bys ze tato diskuze ma 1280 stranek a je cela o Dukanove diete. Vetsina z nas tu hezky zhubla, recepty mame ve fotoalbu, postup v maliku a kdokoli cokoli nevi, zjisti primo tady, aniz by musel nekam soukrome psat. :palec:

Fakt je že 1280 stránek jsem nečetla, třeba tu bude někdo, kdo taky nebude chtít, pak se může ozvat… Ale nikomu se nevnucuji, pro mě za mě, ať si každý dělá co se mu líbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
4.10.14 19:38
@besi2010 píše:
Já nevím prostě to tak cítím. Slovo HOSTINA mi evokuje něco vyjímečného, co si běžně nedám a to jsou pro mě právě tyhle „humusy“ jak říkáš :jazyk: Je to něco, co jsem před DD jedla běžně, moc mi to chutnalo a taky jsem z toho pěkně nakynula :zed: Už jsem si tak zvykla všechno běžné vaření modifikovat na dukana, že mi ani nepřijde, že je to něco špatného… nebo? je něco špatně na tom, že nechci jíst bílou mouku nebo, že si raději než brambory dám k masu zeleninový salát? :nevim: :nevim:

No, ona jednou týdně hostina výjimečná je, když člověk vezme 3 jídla denně, tak má z 21 jídel hostinu jednu. Jako ano, není to posvícení nebo svatba nebo zabijačka a tak, ale mně to evokuje tak nejvíc asi rodinné víkendové sezení u jednoho společného jídla. Několik chodů, rodina pohromadě.

Špatně - snaha o zdravější stravu není špatně, jen se těžko vidí ta hranice. Mouka není jen bílá, není jen pšeničná. Na celozrnné mouce nic špatného není, dají se z ní dělat výborné moučníky, zavářky do jídel, zásmažky atd. Brambory jsou tu horké téma, v Česku jsou častou představou jediné přílohy, ale proč jsou varianty pouze brambory nebo zeleninový salát? V tom je právě to, co je trochu zvláštní. Zeleninu přece nemusíš vynechat. Ale lžíci dvě nějaké obiloviny přidat je vhodné, vhodné pro živinovou vyváženost toho jídla. Když vezmu jako fakt, že se ti nechce do hostiny, děláš si teda aspoň přílohu 2× týdně? A užiješ si to jídlo? Není to spíš tak, že ho z nutnosti sníš, abys zase byla na tom bezpečném dukaním?

Těžko se to vysvětluje, ale tohle umí být vážně problém. Samozřejmě, nebyla by o tom řeč, kdybys nebyla spíš už pod váhou. Ale zkus vysvětlit, proč ti je tak nepříjemná myšlenka na ty brambory? V čem je pokládáš za nezdravé, bílou mouku vynechávám, ale celozrnnou (tmavou) - proč ti vadí pocitově? Ono je to většinou totiž tak, že mozek říká, že bez toho to jde taky a že to NEPOTŘEBUJU. A to je právě ten úšlap, protože zdravá vyvážená strava sacharidy obsahuje. A brambory tam můžou být jednou měsíčně, ale jáhly, bulgur, kuskus, rýže, těstoviny, ovesné vločky, kroupy - kde je s nimi problém? :think: Víš jak, jde mi o to, že ty teď nemáš problém s přiskakováním váhy, spíš naopak, jsi mladá, máš nějaký důvod myslet si, že potraviny se složitými sacharidy jsou nezdravé, méně vhodné než hubnoucí dukanské pokrmy? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6740
4.10.14 19:50

@besi2010 si piš že byly skvělé, ten poslední co se tam tak bál na tom talířku jsem naservírovala mamce, jinak bych ho samozřejmě se---la taky :mrgreen: :mrgreen: ty lívance vypadají skvěle :P :hug: :mrgreen: :mrgreen: jak píše sirikit ty olejové jsou jen 4 druhy vyrábí to dr. Oetker a ten nepředpokládá že by hosúodyňky potřebovaly něco jiného než citron, rum, mandli a vanilku :roll: :roll: ale ty druhé těch je habaděj, já je dokonce oběvila v Tescu, tam jsem dokonce sehnala i kokosové, jinak je mají i v Rossmanu :hug:
Jsou to tady tyto: http://www.cukrar-shop.wbs.cz/…e-aroma.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
4.10.14 19:56

@harfa, fakt v Tescu? A kde, prosím tě, někde v těch zdravých koutcích? Nebo u drogistického zboží?

Tesco tu 35km odsud je, že bych si to napsala do pořadníku - ale jsou to velké prostory, lítat tam a bádat, na to nemívám bohužel moc čas. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75851
4.10.14 19:56

@Kdoule Ja rozumim, o co ti jde - jenze s tou hostinou… Besi ma jiny zivotni styl nez ty obklopena rodinnou smeckou. Nekdy se rozsoupne s maminkou, kluka ma u Arabaku, a var hostinu jednou tydne jen pro sebe a pro kocky. :nevim:
Ja treba bych mela s tzv. rodinnym stolovanim ted uz taky problem, ke spolecnemu jidlu i s deckama se ted uz sejdeme treba jen jednou za mesic, dva. Na tomhle bych hostinu tak uplne nestavela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6740
4.10.14 19:57

Holky tak já dneska 60,7 takže mufinky mi nenafackovaly až tak příliš, to spíše ty 2 decky vína co jsem si večer dopřála a k tomu grand moravii samozřejmě kousíček no ale má 30% tuku že, ale lahoda a ráno jsem se vůbec nezlobila, zato dneska jsem si udělala ty brambory z důně a celkem slušný nářez slupla jsem je jako malinu :mrgreen: :mrgreen:
A víte na čem ujíždím, napeču otrubové housky, pak je nakrájím na tenké plátky, (jako bych krájele bochník chleba) vzniknou takové malé půlměsíce, každý natřu linesou dám trošku porku, šunku sýr, popřípadě papriku a zapeču na gril v troubě, no je to luxusní ňamina a chystám se na Tatarák a ktomu si zase rozkrájím tyto housky a v troubě je vysuším na topinky, potřu česnekem a už mám pěnu u pusy :P :P :P :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
4.10.14 20:10

@sirikit, jasně, ono ale o to nejde, že. Hostina má ten smysl, že se poradujeme z jídla, které neodpovídá dukaním pravidlům a že potěšíme své chuťové buňky. Když tohle vypustíme, zůstává potřeba adaptovat organismus na vyšší přísun jak složitých sacharidů, tak tuků, většinou v kombinaci - tak tomu neříkej hostina, ale jídlo o dvou chodech s polévkou a přílohou, třeba.

Já nevím, obklopení rodinou nebo přáteli je jedna věc, ale splnit dukanský pokyn tomu dává ještě jiný rozměr. To můžu udělat i jako samorost, však jídlo radost je a užíváme si to i s tou dukankou, však zrovna ty si tohle na tom chválíš, že si to můžeš vychutnávat a užívat. V čem je potíž si VÝJIMEČNĚ vychutnat jídlo krom chutného taky živinově vyvážené? Doufám, že jsem srozumitelná, ona ta živinová vyváženost význam má. A ještě o hodně jiný u mladé ženy, která ještě bude těhotnět, než u těch z nás, které máme tuhle kapitolu náročnou pro celý organismus už odbytou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
4.10.14 20:22

Ja si krajim dukan housky do pelevek na tenke nudlicky, nerozmoci se-nejlepsi jsou v hokaidove, nebo cesnecce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková