Dukanova dieta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
157
25.3.15 22:00
@sirikit píše:
@LydiaD Mně tam ta diskuze připomněla Baculku. Jak se radovala nad androidovou aplikací, která jí připomíná, kdy pít, takže ona tím pádem zhubla kilo. 8o
Taky si tam holky tuhle appku chválily.
Jenže já jsem drsoň a ráda nazývám věci pravými jmény.
Když vážím 18 kilo nad výšku v cm, žádnou vodou a svaly si to prostě zdůvodnit nejde, protože jsem jednoduše tlustá. A takovýto poplácávání po rameni: „Nejséééš!
Dyť vypadáš dobře! Ty vůbec hubnout nepotřebuješ, to je jenom zadržená voda…“,to je falešný kamarádství.
Ať už je to cokoli, já se chci pohybovat v parametrech normální váhy podle BMI, ať už je přežité nebo ne. Nebo vážit to, co mám v centimetrech nad metr, když už to níž nejde. Žádný utěšování známých a lhaní sama sobě ničemu nepomůže.Víš, co byl ten rozhodující impuls něco zásadního se sebou udělat pro mně?
Drbaly jsme s Věrunou naši další společnou známou a kámoška se vší upřímností:
„No, ona má fakt dobrou postavu a divnej ksicht. A ty máš hezkej ksicht a blbou postavu.“ :roll: :zed: :zed: :cert:
Já v rychlým sledu uraženost - nevěřícný tak dělá si srandu, dyť já zas tak blbě nevypadám.. - asi se s ní přestanu kamarádit, když je takhle hnusná! :cert: :cert:
A nakonec vztekle odhodlaný: Tak já ti ukážu blbou postavu! :pankac: :pankac:
Načež jsem si našla Dukanku a vrhla se do ní.
Po prvních sundaných kilech jsem jí to řekla a ona se kácela, že se mi nedá nic říct a že to tak vůbec nemyslela.. :andel: :andel:
Nemyslela, znám ji. Dobře to myslela. A nikdy jí za tu pravdu, co řekla, nepřestanu bejt vděčná. :kytka:
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LydiaD
25.3.15 22:07
@sirikit píše:
Víš, co byl ten rozhodující impuls něco zásadního se sebou udělat pro mně?
Drbaly jsme s Věrunou naši další společnou známou a kámoška se vší upřímností:
„No, ona má fakt dobrou postavu a divnej ksicht. A ty máš hezkej ksicht a blbou postavu.“ :roll: :zed: :zed: :cert:

Pamatuju si to, psala jsi to sem.
To ti teda řekla přímo Věruš?? :mrgreen:
Někdy je zásadní jedna věta a člověku to secvakne :palec:
Je fajn mít takový kamarádky, no ne? ;)

• Citovat
  • Upravit
LydiaD
25.3.15 22:11

Šmarjá a já viděla na fcb nový video s Derisem.
No já z něj jednou onemocním!!!
Bože ten je!!!
Trochu strniště má, no já to nedávám :srdce: :dance: :mrgreen:
Sakra, jsem se těšila, že bude plešatej, tlustej a já budu mít klid.
No… zatím to na klidnej rok ještě nevypadá :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Honza si se mnou ještě užije :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

@Pobuďátko
Odvolávám Tě z běhu po Hamburku.
Idól už je zpátky na Tenerife :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
157
25.3.15 22:11

@sirikit
Ono je to tezky, pro vetsinu lidi je jednodussi si rict, ze telo jim kazi zadrzena voda a ne speky, ale pokud ma nekdo BMI pres 30, tak to uz by mu ta voda myslim musela lizt i z usi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
25.3.15 22:13

@LydiaD
Diky, diky, diky. Priste uz ho urcite najdu, slibuju :lol: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75923
25.3.15 22:16
@LydiaD píše:
Pamatuju si to, psala jsi to sem.
To ti teda řekla přímo Věruš?? :mrgreen:
Někdy je zásadní jedna věta a člověku to secvakne :palec:
Je fajn mít takový kamarádky, no ne? ;)

Jojo, to mi řekl Věrouš. :srdce:
Někdy bych ji zabila, ale určitě by mi chyběla, takže už si ji nechám. :kytka: :pankac: :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75923
25.3.15 22:26
@Pobuďátko píše:
@LydiaD
Diky, diky, diky. Priste uz ho urcite najdu, slibuju :lol: :pankac:

No ale teď už zas budeš při běhu jenom tak bezcílně bloudit, nebude to nuda?
I když vlastně… ty zhruba od poloviny času hledáš cestu domů, že? :mrgreen: :mrgreen: Úplně ti rozumím, taky orientačním smyslem moc neoplývám, což mně při mé práci poměrně handicapuje. Lidi mně vždycky pozvou dál… dovedou mně do obýváku nebo do kuchyně, já je tam vyzpovídám, rozloučím se a hledám, kde nechal tesař díru.
V bytech to ještě jakž takž jde. Ale v barákách nade mnou respondentům zůstává rozum stát a často slýchám: No, jestli do té kotelny (prádelny, na záchod, do sklepa) opravdu chcete… :roll: :roll:
Ještě horší bylo, když jsem si na sídlišti šťastně našla parkovací místo a pak se v rámci adresného výzkumu zamotala mezi paneláky.
Bylo to v zimě, v mezičase se setmělo a já byla ztracená: stejný baráky a řady aut… :zed: :zed: Od tý doby mám na autě ze všech stran samolepky, ať se mi ten nenápadnej černej pežoun aspoň trochu líp hledá. :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
25.3.15 22:31
@LydiaD píše:
@Kdoule
Já jsem jenom chtěla říct, že není zlobení jako zlobení.
Psala jsi, že v noci Ti dítka spala.
Ono je to trochu o něčem jiném, když člověk v noci nabere sílu.
Ale pokud prcek vříská i v noci (přesněji řečeno několikrát za noc), je to někdy k uzoufání.

Takže tolik z mé strany k Adámkovi, nic jiného než podporu Harfičce, jsem tím říct nechtěla.

Lidu, i já jsem ale v minulosti opakovaně vyjádřila podporu ve více příspěvcích, všechno, co píšeš, si myslím taky a neřekla bych to asi jinými slovy. Musela jsi v mém příspěvku o rozdílné „náročnosti“ dětí a jejich konkrétních životních období číst ještě něco jiného, co jsem tam nechtěla vložit a ani jsem si nemyslela.

Celé období s prvním synem jsem všem říkala, jak se mám, že mi dítě v noci spí a naberu sílu, uvědomovala jsem si to pořád. Na druhou stranu ty ostatní maminy nemusely nabírat sílu, když jim dítě krom dvou hodin prospalo celý den, tak se to asi u některých zase vyrovná, to jen pro doplnění.
S Harfou soucítím a v podstatě jsem chtěla podtrhnout hlavně to, že ve svém věku bych to znovu řešit nechtěla, uvědomuju si, že jsem nároky svého dítěte zvládla hlavně díky tehdejšímu věku a jsem vděčná nahoru, že klidné a dokonce zdravější dítě mi dal a dokonce i jako poslední, asi taky moc dobře ví, na co mám a nemám. Já jsem osobně poměrně přesvědčená, že by nám nebylo naloženo to, co nemůžeme zvládnout, ale že se nám to zvládat fakt nechce a nikdo bychom si řadu životních zkoušek fakt nevybral, to jistě nevybral.

Jinak ženy, vidíte, jak jsem pozadu, nevím, jestli budu dočítat, zdravím moc všechny a doufám, že žijete dobře. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
25.3.15 22:41

Koukám do posledních příspěvků, že jste taky někdo potkal na nákupech tuřín? Já po hodně dlouhé době potkala v Kaufu, super, chutná mi a mám ho ráda a doufám, že ho Dukan povoluje, pořád si myslím, že by mi asi nedovolil moje chuťově docela oblíbené batáty, to radši neriskuju. Ale z tuřínu jsem udělala i v pondělí „bramboračku“, zahustila jsem mixnutou červenou čočkou a přidala krupky a byla jak od babičky, aaach.

A dneska jsem si udělala poprvé za trojku hostinu, které jsem se celou dobu bála - že když si ji udělám, nebudu schopná se za tu brzdu chytit a budu v tom. A nevím, asi budu v průšvihu, protože to byla taak strašná dobrota, úplná symfonie chutí, já už mám z toho všeho masa opravdu deficit té pestrosti. Trochu mám teď honičku, ale malá usnula, tak jsem si řekla, že pozdní oběd je pozdní i tak a s trochou práce navíc to posunu max. o 20 minut a krom té zbylé uleželé polívky jsem jako druhý chod vytvořila k masu jako přílohu kroupovou variantu Kuby se žampiony a cizrnovou kaši s dýní a petrželí a to tedy bylo jídlo, já to malé tajně závidím celou dobu, jí vařím pořád něco podobného a ta potvůrka malá to nejdřív baštila po kilech a pak, to bylo horší, když měla začátkem roku nějaké problémy, tak naopak přestala jíst a odmítala zeleninu, musela jsem začít maskovat do různých omáček, polívek a kaší luštěniny i zeleninu a to je tedy lákadlo. Tohle je jídlo, které mi prostě chutná, které jsem jedla poslední roky před dietou. Tehdy jsem na tom netloustla, ale po Dukanovi bůhví, co bude. Ale dneska jsem měla pocit báječného dlabance, škoda, že někdy nevaří taky někdo jiný, tohle si moci dát bez práce, to by bylo teprve něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LydiaD
25.3.15 22:42

@Kdoule
Však v pohodě ;)
Já jsem tím prostě jenom chtěla říct, že jsem doma měla stejného tyrana jako Harfa.
A že si myslím, že vím, čím přesně prochází.
Nic víc, nic míň.
Asi jsem se do toho zapletla i já, protože tohle téma je pro mě i po více než 20-ti letech nezapomenutelné :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Příspěvek upraven 25.03.15 v 22:47

• Citovat
  • Upravit
LydiaD
25.3.15 22:44
@sirikit píše:
Jojo, to mi řekl Věrouš. :srdce:
Někdy bych ji zabila, ale určitě by mi chyběla, takže už si ji nechám. :kytka: :pankac: :pankac: :pankac:

To je jasný a jestli to tady navíc Věrouš čte, tak se momentálně pohybuješ na křehkém ledě ;) :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
75923
25.3.15 22:53

@Kdoule 8o 8o 8o
Jak, poprvé za trojku takovouto hostinu? :think:
Už jsem chtěla jít spát, ale podařilo se ti mně šokovat.
Vždyť ty trojku tyhle dny končíš, ne? Tak jak sis celou dobu dělala hostinu?
Já se bezstarostně poflakuju v dvojkotrojce, která mi bytostně vyhovuje, ale kroupového kubu (s divokými houbami) jsem za tu dobu měla několikrát, miluju ho.
A rizoto se spoustou zeleniny a sterilovaným hráškem, ze kterého by Dukan asi moc nadšený nebyl. A čočkový salát. O svých buchtách ze špaldy s ovocem ani nemluvím.
Mmch ten šmakounový dortík dneska nic moc, pekla jsem to hrozně dlouho a je nějak mokrej pořád. :roll: Postupně ho sním, ale víckrát ho nezopakuju, zlatý mrkvový koláč (se slunečnicovými semínky ;) ).
Vždyť tys už měla mít podobnou hostinu, jakou popisuješ,2× týdně.
Batáty jsou sice sladké brambory a ty jsem taky nikdy nejedla, ale normální brambory máš čas od času povolené.
Vůbec jsem nepobrala, nad čím se děsíš, vždyť teď od čtyřky bys měla mít podobný jídelník běžně. :nevim:

Příspěvek upraven 25.03.15 v 22:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75923
25.3.15 22:56
@LydiaD píše:
To je jasný a jestli to tady navíc Věrouš čte, tak se momentálně pohybuješ na křehkém ledě ;) :mrgreen: :mrgreen:

Nepohybuju, ona ví, že bez ní nemůžu žít. :mrgreen: :mrgreen:
Máš slyšet naše dialogy občas: „Ty seš tak blbá, ježiši, proč seš tak blbá?? :zed: "
"Neřikej mi, že jsem blbá, mně je to pak líto! A beztak mně miluješ!“
„No dobře, miluju tě, ale jestli tohle nepřestaneš dělat, tak tě surově zmlátím!“
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Tý jo, dyť já už toho s ní zažila skoro víc než s Jurášem, akorát jsem s ní zatím ještě nebyla těhotná. :twisted: :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
25.3.15 22:59

@sirikit
No prave, pro me je kazdy vybehnuti adrenalinovym zazitkem. O to vic, kdyz jdu az za tmy :D. Pres den uz to vetsinou docela davam a i kdyz nekam zabehnu, jsem obcas i schopna se normalne vratit. Vecer je to teda o dost horsi, ulicky tu jsou vsechny na chlup stejny a staci jedna odbočka vedle a jsem v haji :mrgreen:. Zjistila jsem, ze kdyz se ztratim, budu muset jit opacnym smerem, nez si myslim, ze je spravne, protoze na 99% me muj vyplestenej mozek proste vede presne na opacnou stranu, nez chci :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
25.3.15 23:26

@LydiaD, já vím, psalas to taky poslední půlrok víckrát, že se ti to oživuje opravdu brutálně, věř mi, že to opravdu chápu. :kytka: Asi jsem použila nějakou formulaci, která opravdu vyzněla jako zlehčení nebo nepochopení nebo tak něco, nechtěla jsem to napsat tímto stylem, protože s Harfou opravdu soucítím, je to s nimi peklo a nejde než si z toho občas někde utahovat, aby člověk neřval. Znám to dobře, když někdo vytáhne zase podobné zážitky mým, on měl synek poměrně delší dobu hlubší problémy a hlavně ta diagnostika a bezmoc roky trvající, o to když někdo brkne, tak se mi to taky dávno zapomenuté na moment všechno bleskem vrátí a děkuju, nemusím.
Ale vyrostou z toho, z většiny podobných problémů se dá vyrůst. Tohle člověk nejméně je schopný pobrat s prvním dítětem, tam ty etapy prostě nejdou přeskakovat, podvědomě člověk vidí spíš to, že to bude ještě horší… Až u dalších už tuší, že jsou taky lepší a i hezká období, doufám, že Harfičku už brzy nějaké takové čeká. Třeba vyrostou zuby a bude vývojový skok, třeba se něco takového podaří. Moc bych jí to přála. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková