Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Souhlasím 100% s @Cuddy Je to prostě o konkrétní situaci, o vývoji vztahu, o příležitostech. O tom, jak člověk umí řešit krize. Když bude někomu doma něco chybět, tak možná i ten nejsolidnější a nejvěrnější podvede, když bude dobrá shoda okolností…
A další věc je, jak se k tomu pak postaví všichni. Já si třeba myslím (nevím to, nemusela jsem to zatím řešit), že bych jednorázovku dokázala odpustit ![]()
Jeliettee: proč by neexistovala. Věřím, že většina přispěvatelek tady má rodinu a manžela, přítele v pohodě. Píší tady jen ty co mají problém, no hlavní důvod je, že to píší ženy, proto chlapi vychází jako nevěrníci, a o tom to snad tady je. Emimino poskytuje právě těm, co ty problémy mají se vypovídat, nechat si poradit. To snad pochopí každý, ne!!!
@Regina Hero po něm radši nic nechci ![]()
@zoidberg to se nestane
tak já jsem vždycky měla za to, že ve vztahu je správný být věrný ![]()
@juliettee věrnost existuje mezi ženami i muži… ale nesmí se to psát veřejně, protože ti pak někdo velmi rychle chce napravit tvou „slepotu“ a napíše ti, že i když ti dosud byl chlap věrný, tak určitě zítra už nebude…
O nevěře je tady víc slyšet, protože si sem chodí stěžovat ty, které to postihlo… protože tu lidi řeší problémy… nebudou přece zakládat diskuze, že jim jejich partner či partnerka jsou věrní a že nemají žádné problémy… to by je hned někdo vyváděl z omylu… ![]()
@free333 píše:
Takže Ti nebude vadit vychovávat několik dětí, co nejsou ani Tvoje?
Jo to by mi vadilo, ale snad jí můžu věřit, že by se ke všemu přiznala a dítě mi nepodstrčila
![]()
@Tereza1986 můj tatínek by byl vzorem pro Zoidberga, ten prostě souložil kdykoliv a s kýmkoliv, čím víc ženských, tím víc se cítil chlapákem. Dokonce to vtloukal do hlavy svým kamarádům, kterým nakonec vždycky ojel manželky, že mít jednu ženskou je blbost a kdo to tak dělá, je podpantoflák…naše rodina díky tomu tragická. Ale světe div se, nenávidíme to tak, já i oba bráchové, myslím nevěru, že prostě to je věc, co neděláme.
Z manželovo rodiny mají všichni dlouhodobá manželství, desetiletí, oběma švagrům zemřely ženy, po desetiletích vztahu, jeden má novou partnerku, druhý zůstal sám, proto ty vztahy skončily, jinak by spolu byli jako tchýně s tchánem. Švagrová má taky už třicetileté manželství a stále spokojeni. Prostě to v té rodině tak je, pokud byla nevěra, a já dávám ruce do ohně jen za sebe a svého muže, nikdy se to neprovalilo, nikdy si nikdo nestěžoval na nějakou hlubší krizi, ani nebyly náznaky. Mně to tedy přijde přirozené, ta věrnost partnerů, spíš mé dětství díky tátovi bylo v tomto směru peklo.
@Regina Hero to je pravda. Ale taky se mi to moc nelíbí. Třeba by se někdo chtěl podělit o to, že má pěkný vztah, děti, partneři si rozumí a jsou si věrní. A hned se na něj všichni vrhnou že je naivní atd atd…
@zoidberg píše:
Jo to by mi vadilo, ale snad jí můžu věřit, že by se ke všemu přiznala a dítě mi nepodstrčila![]()
Ale psal jsi přece, že je chyba věrnost požadovat ![]()
Tak je jasný, že to pak takhle dopadne ![]()
@juliettee píše:
@Regina Hero to je pravda. Ale taky se mi to moc nelíbí. Třeba by se někdo chtěl podělit o to, že má pěkný vztah, děti, partneři si rozumí a jsou si věrní. A hned se na něj všichni vrhnou že je naivní atd atd…
pár takových diskuzí tu už bylo…
@terinka4444 pro mě je to ve vztahu právě taky přirozené. Beru, kdo není ve vztahu ať si souloží kdy chce a s kým chce
ale když už se vrhne do vztahu tak s tím, že prostě bude věrný/á.
@Regina Hero píše: špatně… je chyba požadovat po zoidbergovi, aby ti byl věrný (a aby se s tebou dělil o majetek, sdílel jeho peníze a podobně)![]()
![]()
možná by i tu věrnost překousl, ale dělit o majetek a sdílet jeho prachy, ani omylem ![]()
Pak je další možnost. Někdo podvede v nefungujícím vztahu a poté má fungující vztah, kde věrný je… Může být tolik možností, že univerzální případ neexistuje, to je jasný.
Já mám v okolí taky věrné páry (nebo se o nich nic jiného neví) anebo právě ty, co si prošli blbým obdobím v jednom vztahu, ale pak už jim roky klape jiný vztah.
Věřím ve věrnost. Ale myslím si, že za spoustu nevěr si ženy mohou samy. Ano, zní to hnusně a nejspíš se do mě pár žen tady pustí, ale - ve své podstatě jsou muži jednoduší - chtějí dobré jídlo, klid a pravidelný sex. Co má chlap dělat, když ho žena třeba tři měsíce, šest měsíců, rok „nepřipustí“? Když se pořád vymlouvá na bolest hlavy nebo únavu? A nebo když už svolí, tak u sexu leží jako mrtvá ryba a modlí se, aby už to bylo za ní?
Ano, jsou muži, kteří podvádí, protože jsou prostě nevěrní od nátury. Ale někdy chlap holt podlehne po alkoholu, protože je prostě nevybouřený.. A najednou se objeví slečna, která jim lichotí, pomrkává na ně, svůdně se usmívá..
Ano, není to omluva, je to jeho chyba, ale zároveň si za to může ta žena tak trochu sama.
Navíc spousta žen po té, co otěhotní, jakoby toho chlapa už nepotřebovaly, přestanou o sebe dbát a řeší jen těhotenství a následně mimino a chlapa odsunou na vedlejší kolej. Které z nás by se to líbilo? ![]()
Já o tom nepochybuji kvůli diskuzím, ale kvůli tomu, co vidím ve svém okolí. Zjistila jsem nevěru u lidí, do kterých bych to nikdy neřekla. Myslela jsem si, jak dobře je znám a ono ne… Manželovi věřím, nemám důvod o něm pochybovat, ale pořád se to ve mně nějak pere. Mám pocit, že nevěra je běžnou součástí života a je mi z toho trochu blbě.
@zoidberg píše:
Jo to by mi vadilo, ale snad jí můžu věřit, že by se ke všemu přiznala a dítě mi nepodstrčila![]()
jasně, věrnost nepožaduj, ale upřímnost očekávej ![]()