Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Dneska začni s tímto:
jeď k vašim a řekni jim všechno poravdě. Hodně se ti uleví a taky ti můžou pomoct.
Hodne v tom poznavam souziti s mou matkou.
Jo, je velmi pravdepodobne narcis a temi penezi te jenom schvalne tyra.
@KáťaKašpi píše: VíceTo ovšem tvůj muž musí patřit mezi pár procent skutečně vysokopříjmových. Což z podstaty věci nebude nikdy plošná záležitost.
@KáťaKašpi píše: Více
Vetsina mame chlapa co se stara
Prece ji tu nebudeme hazet tisicema, ktere utratime.
@WhiteCrow píše: Více
A tebe třeba nenapdalo, že když člověk ty prachy nemá a nechce se zadlužit, tak si spoustu věcí odřekne, vymyslí plně nemožný způsoby, jak danou věc získat nebo prostě vaří na dvou plotýnkách a málo vysává.
Nerozumím, proč ti to pořád přijde tak nereálný. Prostě vydáš tolik peněz, kolik máš, když se nechceš zadlužit. Žijeme v konzumní společnosti a ušetřit se dá na ledasčem.
Co s tím? Nejsem úplně ten, který by dával hned rady typu zabal kufry a odejdi. To se lehce řekne a hůř dělá. Ale… Jak jsem říkal, lepší to nebude. Takže musí přijít chvíle, kde nastoupí pud sebezáchovy. Viděl jsem, že rady které dávají smysl jsi dostala. Neznáme tvojí skutečnou situaci. Je jasný, že rady jsou obecné. Není to na to, aby jsi o víkendu zabouchla dveře, ale začni si tvořit novou cestu. zjisti své skutečné možnosti. Nebude to lehké, ale v každém případě to dává šanci na lepší budoucnost.
@PaníBovaryová píše: Více
Taky bych řekla. Hlavně se zakladatelka musí nachystat na to, že dokáže zpracovat i svou rodinu proti ní. Nesmí očekávat pochopení.
@Lucy75 zapnu a vytisknu. Fakt. Ale nebudu se doprošovat jako teď pořád. Spíš se pomalu začnu zařizovat s prací podle svého.
@normalni zena dělá bagristu a je v práci cca 10-12 hodin denně, včetně sobot, jsou to těžce vydřené peníze, protože je to teď prostě potřeba 🤷. Až nejmladší bude moc jít do nějakého zařízení pro něj vhodné, i já si najdu alespoň půl úvazek ať mu ulevim, bohužel to zatím nejde, tak to děláme takhle.
Na druhou stranu když pracoval v zahraničí a doma se mu stal úraz a x měsícu nemohl do práce, táhla jsem domácnost já a on byl doma s dětmi. Prostě jednou ten, podruhé ten, ale vždy máme peníze dohromady, nikdy jsme neřešili kdo má víc nebo míň nebo moje vs tvoje. Natož aby jeden druhému něco v tom směru vyčetl. Zakladatelky manžel je prostě balík co čumí jen na sebe a na rodinu úplně kašle.
@WhiteCrow píše: Více
No…to same bys asi rekla o mne a mem prijmu na vysoke skole. ![]()
@Tarena ale tak to myšleno nebylo. Na druhou stranu si za tu situaci může i sama. Každý má možnosti a je na každém co si nechá a nenechá líbit. A pokud on je neschopný zemědělec, tak se na to má vykašlat a jít dělat něco jiného
@Rosebery tak to už vidím teď, jak ze mě dělá před nimi fúrii co mu nechce dovolit kombajn a chce po něm ať vyhodí 170 000 do vzduchu za službu než aby si za 400 000 koupil svůj stroj. To jak dělá jak mu to nechci dovolit, vydírám ho účetnictvím atd. Myslím že oni už si o mě myslí, že jsem strašná.
@Livius Titus píše: Více
Tak název diskuze zní Finance v rodině – jsem divná já, nebo manžel?
Jen zakladatelce potvrdila, že ona není ta divná a jde to i jinak.
Ve chvili, kdy na nem nebudes financne zavisla, tak on samozrejme otoci. Ale pocitej, ze jeste ti bude hazet klacky pod nohy, abys nepracovala.
Mela bys to rict rodicum - to neni tvoje hanba.
@Rosebery píše: Více
Ne, to mě fakt nenapadlo, ono se totiž ze vzduchu žít fakt nedá, a jestli mi chceš říct, že dá dlouhodobě 50 Kč na celodenní stravu za člověka včetně sebe jako dospělé, tak jsi při dnešních cenách jídla úplně mimo realitu
A to do toho absolutně nepočítám další nutné výdeje vč. hygieny nebo oblečení, protože ani v tom sekáči ti to nedají zadarmo. Fakt trochu přemýšlejte, holky.
Příspěvek upraven 10.07.26 v 10:06