Finance v rodině – jsem divná já, nebo manžel?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
10.7.26 16:05

@Krákora997 já bych řekla že se snažím o děti pečovat jak jen to jde. Nemají problém za mnou s něčím přijít a svěřit se, což já mám ohromný. A asi jo byla jsem tak vychovaná, hodná holka co po nikom nic nechce. Nevím proč. Přitom dětství jsem měla pěkné bych řekla, akorát jsem nikdy neměla sebevědomí. Jestli to bude tím. Jsem hodně citlivá, empatická a pro milovaného bych udělala fakt hodně a to byla ta chyba.

• Citovat
  • Upravit
65650
10.7.26 16:05
@KKubula píše: Více
četla jsi tu její knížku? Popis z těch soudních stání byl zajímavý.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
10.7.26 16:06

Jo, já jsem víceméně proti všem dávkám takto plošně lidem, kteří nejsou nějak hendikepovaní, ale proboha, tady nejde o zakladatelku, ale o ty děti. Holky jsou brány jako podřadný druh, maximálně tak na práci a syn si z toho odnese co? Navíc nemám pocit, že by zakladatelka toužila setrvat na dávkách celý život. A ať stát pořádně prověří jejího muže a nasolí mu alimenty adekvátní jeho možnostem, ne jeho aktuální práci.
Kdybych si nadělala tři děti a rozhodla se, že budu modelka na volné noze :mrgreen:, taky by na mě koukali jako na blázna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2360
10.7.26 16:09
@Anonymní píše: Více

Určitě se o ně staráš dobře, ale nevím, jestli v téhle rodině načerpají vědomí vlastní hodnoty a jestli nehrozí, že spadnou do podobné pasti jako ty, pokud by v tom zůstali. Naopak když odejdeš, je to pro ně obrovský příklad toho, že člověk nemusí zůstávat v něčem, co pro něj není dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2360
10.7.26 16:09
@vokishka píše: Více

Nečetla, kouknu, díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.26 16:13

@iveta34 slevu na manželku by stejně dostal on, ne já, jako ten bonus. Takže pro mě se nic nemění. Ono když se má z daňového základu odečíst půl milionu za odpisy dhm, tak není co srážet. Sleva na poplatníka mu vše stáhne ještě víc a není co řešit. Přijde bonus za děti. Sleva na manželku je jen sleva na dani a když už takhle ta daň vychází 0, nemá význam jí uplatňovat.

• Citovat
  • Upravit
34330
10.7.26 16:16

Hlavne se priprav na to, ze tvoje penize budou najednou vase. Nenechavej si je na uctu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11065
10.7.26 16:17
@MamaZBrd píše: Více

To vis, ze ne. Pak dopsala, ze manzel jeste tydnne nakupuje za 1000 v Kauflandu a maji slepice, kravy, pestuji zeleninu a ovoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
370
10.7.26 16:17
@PaníBovaryová píše: Více
Souhlasím, bohužel dost nás v tom bylo vychováváno. :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34330
10.7.26 16:19

Tak vidis, rodice te jiste ve stychu nenechaj, ale rekni jim vsechno. Stud hod za hlavu. Zacatek bude tezky, ale casem si to sedne a bude dobre. Jak to je s bydlenim? Mate ho spolecne, nebo je jen chlapa??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.26 16:20

@Tarena a já nenakupuju týdně za 1000 v Lidlu a na vše ostatní mi zbývá to co jsem psala? Krávy jsou na telata, která se v půl roce prodávají jako zástav, maso z nich nemáme. Ano vejce máme vlastní a kolem té zeleniny a ovoce dělám já a stejně slyším že se plácám doma a nic nedělám. To je jedno. Kdo mi chtěl pomoct, dal mi řešení kdo nechtěl, ať si kopne víc.

• Citovat
  • Upravit
4101

Kdy měl stát sanovat všechny pokažené soukromé vztahy, tak by se nedoplatil. Tohle jde za osobní odpovědností každého, jak si dobrovolně zařídí život. Dávky jen pro nemocné a postižené. A ano, dost lidí na nich je z lenosti na sobě a na svém životě máknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78336
@MamaZBrd píše: Více

a kadeřnici a čočky jsi zapomnělla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
10.7.26 16:22
@normalni zena píše: Více

To souhlasím, i moje máma často nevycházela, tak si brala služby navíc. Tátovi neřekla, přitom on nebyl žádný macho.
Já mám fantastickou tchýni, i když jsem měla kdysi RP 2500, tak se vždy ptala muže, jestli mám peníze pro sebe a čas na sebe. Jiná by mě před těmi pětadvaceti lety pérovala, kolik ušetřím atd. Ta moje ne, nikdy, ta pérovala svého syna, aby vydělal a dával mi prostor. A to se nemáme zvlášť rády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.26 16:22

@normalni zena asi jo no. Já na chlapa měla jediný nárok a to, aby mě měl rád. Což jsem si ze začátku fakt myslela že tak je. On to měl asi jinak.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky