Hitparáda tchýní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
748
18.12.06 16:51

Zanko, a jak často k rodičům jezdíte? Víš, jestli málo, tak by to opravdu mohlo být naposledy, co ho děda uvidí. Já měla prarodiče „jen“ 220 km daleko a na první návštěvu jsme jeli, když byly Ondrovi 2 měsíce. Zvládnul to úplně v pohodě, ani jsme nemuseli stavět, i když chápu, že ty to máš opravdu daleko a je zima. No a bohužel děda viděl malého poprvé a naposledy, protože za půl roku umřel (už před tím byl v nemocnici a tam jsem nebyla, kojila jsem a s malým jsem tam jít nechtěla, ani naši to nechtěli). Můžu ti říct, že jsem fakt ráda, že jsme tam jeli, i když se mi nechtělo. Ale jestli se opravdu necítíš, tak prostě buďte na vánoce sami a na návštěvu jeďte později,otázka je, jestli se zase „něco“ nenajde a teď si to neber osobně, ale pak třeba zase už budete mít příkrmy, nebo bude špatné počasí atd. a u starých lidí nevíš dne ani hodiny. A že by děda přijel na návštěvu za vámi, to asi nepřipadá v úvahu. Já si vždycky řeknu, jak bych se zachovala, kdyby to byla moje babička/děda. Tak dobré rozhodnutí přeji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
19.12.06 16:10

Nikina - je pravda, že v některých věcech jsem možná až moc přecitlivělá, ale je pravda, že tato situace je vytržená ze všech událostí co se za celou tu dobu c je znám staly, takže těžko můžete soudit. Taky jsem si ze začátku myslela, že mám výborné tchánovce, pak jsem pochopoila, že všechno není takové jak se může na první pohled zdát a bohužel mi to potvrdili i jejich rodinní známí, švargová a prostě další spousta lidí stála na mé straně a i kamarádka mé tchýně jí řekla, že se má vzpamatovat a přestat se ke mě chovat jako k sokyni a nežárlit na mě! Tchán zase zaril hesla typu "připijem si na tvé narozeniny, co kdyby se s tebou náš syn rozešel(ještě jsme nebyli svoji a do mých narozenin zvývalo asi 10měsíců) Mno

Nicméně mnou zminovaná situace se vyřešila sama, manža jede už zítra ráno sám, dědeček je v nemocnici a navíc má zápal plic. Je mi to líto, ale já naootočku s dvouměsíčním miminem trasu Opava-CHeb nejedu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
19.12.06 16:35

Zanka, docela tě chápu. já měla něco podobného a to byl Káje teprve měsíc! a přesto jsme jeli . Babička manžela druhý den zemřela. taky se mi nechtělo, byla jsem unavená, na ted den spala jen 3 hodiny. ale stálo to za to, babička ji viděla. já se bohužel s babičkou nerozloučila, protože jsem byla v 6-nedělí a do nemocnice mě kvůli tomu nepustili.

ale tím ti nechci říct, že bys měla jet, nebo tě odsuzovat. já jenom, že to jde. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
8.1.07 08:00

Nazdárek všichni (chtěla jsem napsat holky, ale vzhledem k tomu že tu sem tam nakukuje i Einstein, by to bylo nespravedlivé že? :lol: )

Jdu si vám postěžovat na tchýni … jo jo, jak jsem tu před dloouhou dobou psala o býv. tchýni semetrice a současné hodné .. no jo, situace se mění. Býv. švagrové se narodilo mimčo, a bydlí s ním u rodičů .. no a začly jsme se navštěvovat - tedy spíš já jí.Ale bacha .. to mi poprvé psala že ať se stavím, že by mě máma taky ráda viděla 8O . Nevěřila jsem vlastním očím .. ale je to tak. Takže tam sem tam zajedu, pokecáme jak se švagrovkou tak s tchýní a jedu zas dom. I když pravda, dávám si pozor na pusu a neříkám všechno - přeci jen nemám už tu důvěru.
Mojí současné stínové tchýni leze asi zima na mozek :roll: Nebo já nevím .. asi to hoodně změnil i malej. Ale v poslední době má pořád nějaký narážky, připomínky, nebo „blbě“ rejpe. Fakt nevím co s ní … snad jí to zas přejde. Jinak je teda pořád fajn, ale tohle … Taky mi přijde, jestli třeba nežárlí na mojí mamku. Já k našim jezdím 2krát týdně, a jinak kromě víkendu je mamka po práci vždy chvíli u mě, protože jí nejede domů autobus. No a když já nesejdu jedny schody dolů k tchýni, tak vlastně malýho nevidí. A sama si o něj neřekne .. a mě je blbý tam chodit a ptát se jestli nechce malýho půjčit, nebo jestli si ho nechaj jako samotnýho … o nějakým chození s ním ven ani nemluvím :roll: … fakt je poslední dobou nějaká jiná … doufám že se to zpraví až bude zas teplo :wink: :lol:

• Citovat
  • Upravit
766
9.2.07 12:43

Tak já mám dvě tchýně,jednu bývalou a tu současnou.Bývalá byla a je skvělá ženská.I ted po tom co jsem jejího synáčka opustila se můžeme a rádi spolu pokecáme.Své nynější tchýni říkám pracovně „psí čumák“,vážně ani nevím co si o ní mám myslet,nemastná ,neslaná.

Jdnou jedinkrát jsme jí a tchánovi dali hlídat našeho tenkrát 14m syna.Jeli jsme na dovolenou.Když jsme se po týdnu vraveli ,přiletěli jsme v 1h v noci na letiště a oni pro nás jeli.Říkám jí celá natěšená na syna"co náš malej brouček ,jak se má"?No dobře se má odvětila,jen upadl a má přes celou ruku sádru. 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
9.4.07 21:56

Nedá mi to a musím se přidat. I když o nějaký ten měsíc později.
První rok života našeho syna jsem si myslela,že ho tchýně ráda vidí.Potom jsem pochopila,že si to jen namlouvám.Přestala jsem se jí vnucovat a neustále navštěvovat.Mám pocit,že si toho snad ani nevšimla.Ona k nám chodí jen na mikuláše a na narozeniny.Letos ani na ty narozky ne.Syn měl 4 roky a dcera 2roky a museli jsme přijít my k nim.Prý že tchán nemá vycházky.Nemocný nebyl,dostal v práci výpověď.To je sice pěkné,ale já jsem zrovna marod byla.To je samozřejmě nezajímalo. Dárky sice dětem dali,ale style:„na tu máš auto.Na vem si panenku.“ Když se manžel zeptal,jestli jim nechtějí popřád,tak prý z toho nemají rozum a tak to nemá smysl. Nikdy nevzali děcka ven a nikdy si snimi ani nehráli.Jen je buzerují,to nesmíš,tam nechoď…Došlo to tak daleko,že je vidíme jen v létě na jejich zahradě.Ani tam si s nimi nehrají. Nedávno se tchýně nechala slyšet,že je 3.měsíce neviděla.A že by nás třeba pozvala?Já se jí odmítám vnucovat. Teď čekáme třetí mimčo.Já jim to neřeknu.Ať jim to oznámí manža.SDtejně tchýně určitě prohlásí,že nám to živit nebude (kdo to po ní chce?),a jestli jsme normální…a nevím co ještě. Teď bude mít mimčo její dcera.Jeslti za rok a později uvidím,že bude dělat rozdíly mezi mými dětmi a tím jejím,tak se fakt neudržím a nedá si za rámeček co ji řeknu.Už to v sobě dusím 3 roky. Proboha,bydlí cca 20min.chůze od nás a moje děti ji skoro neznají. A to jí nic neudělali.Jen se narodili. Uf,to jsem se rozepsala.

Máme fakt štěstí,že je moji rodiče mají moc rádi.Tak mají aspoň jedny prarodiče.
Všem přeji pevné nervy s tchýněmi a tchány.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
9.4.07 21:59

Koukám,že jsem se špatně koukla na datumy.Tak ne o pár měsíců později. :oops: jen o dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
10.6.07 01:00

Mám také dvě tchýně, současnou - skorotchýni oma a tu minulou, ta ex je taky husa, kdysi jsem to tak nebrala, ale teď když je dceři 18 a synovi 15 to vidím jinak, dcera za ní jezdí týdně a babička týdně dá kapesný…jinak by tam už asi ani nejela, puberťáci to vidí jinak, kluka vidět nemusí a dá mu tak max. dárek v vánocům a peníze k narozeninám, když se narodil tak tchán - protože nesouhlasil aby jsme měli další dítě (!) kluka nechtěl 3 měsíce ani vidět, teď má děti i jejich dcera a jsou tam pečený-vařený. U nás nebyli ani nepamatuju, a ani na ně nejsem zvědavá, s otcem mých dětí se sami nestýkají, byť je to jejich syn a s mými dětmi jen naoko aby se neřeklo, moje současná tchýně je taky semetrika, žárlí na mě i přes to že jejímu jedináčkovi je už přes 50 a sem tam jí sám seřve ať nás nechá dejchat, doma má kupu bordelu a já jsem u ní za ku…u a manžel za debila, moje děti parchanti. Sama je už vdova už 1i let a ani před mrtvicí jí už nikdo nechtěl, všechen svůj volný čas věnuje jen pomluvám u sousedů a kecáním o tom jak jsme jí okradli ( nevím o co) joooo mrtvice je prevít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
26.6.07 15:46

tchýně

Tak moje tchýně s tchánem se předvedli v porodnici.Měla jsem nadstandart a u nás doma nešla elektřina,tak se mi tam vykoupali. pohoda,ještě že nepřišla sestřička…

• Citovat
  • Upravit
19296
25.8.07 11:58

Ahoj všichni.
Tak švagrové se narodil syn.A byl u tchýně už od narození pečený,vařený.Ale jen 3 měsíce.Potom najednou nastal zlom a už o něj nejeví zájem.Jako o moje děti.Tak to asi bude tím,ža fakt nemá děti ráda? Nebo jí to nic neříká?
Jak už jsem psla,čekám 3.dítě.No přijala prý v pohodě.Já jsem u oznamování nebyla.Dokonce gratuluje a přeje nám to.Ale to je všechno.Ani se nezeptala,co to bude.Ale manžel je kecka :lol: ,stejně to řekl tchánovi,když s ním mluvil.Tak to snad nakonec ví. Když jsme u nich byli na tchánovi narozky na návštěvě,tak o mimčo v břiše neprojevila ani minimální zájem.Na nic se nezeptala,nic ji nezajímalo.Jen mluvila o malém od švagrové.S dětmi si samozřejmě nehrála. Když třídila stavebnici,tak tchán ji chtěl vyfotit,jak si hraje s dětmi.Na to řekla:„No já si s nima rozhodně nehraju.“ :evil: To mě fakt naštvalo. :evil: Ale v rámci zachování rodinných vztahů,jsem mlčela.
Od té doby jsem ji neviděla a abych pravdu řekla,tak mi ani nechybí.Jen mi to je líto kvůli dětem,že je taková. :cry:
Jsem zvědavá,kdy se přijde kouknout na malého,až se narodí.
Pa pa J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
29.8.07 12:00

tak si říkám,škoda, že tu není téma hitparáda snach, protože by se asi většina z nás divila, a možná že bychom i zjistili, že i z naší strany se toho dá hodně vylepšit. Takže milé tchýně, zkuste tady napsat i Váš pohled na věc. Mnohé z nás by to určitě zajímalo a možná nám to i pomůže Vás pochopit a tím pádem to mnohým pomůže , aby se zlepšili vzájemné vztahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.11.07 10:16

má tchýně

tak si tady čtu, co ty tchýně všechno umí… já si jen myslím, že je to o člověku nikoliv o tchýni.Tchýně se jim jen nazývá.Muj manžel si na moji mamku vubec stěžovat nemůže. Neplete se nam do ničeho, nestará se zbytečně, pomahá mi občas s dětma a velice se jim věnuje.Na dovolenou jezdíme dokonce spolu…a funguje to.OVŠEM ta moje je perla…zkusím nastínit par takových perliček…když můj manžel došel, že se budeme brat, zakoktala, že už má zaplacenou dovolenou a oni na tu dovču teda pojedou a a ještě dodala, ze s jeho svatbou teda nepočítala. Počítala se svatbou starší dcery. Tehdy bylo manželovi 26, takže nebyl žádné ucho a to jsme spolu už 3 roky bydleli.Tak se tedy divila........po svatbě jsem otěhotněla, ve 3 měsíci mého těhotensví mi diktovala, že ještě nenarozené dítě MUSí chodit do náboženství.........když jsem porodila a můj muž volal, že je už konečně a poprvé babičkou, tak jedina věta, která vyšla z její úst byla, jak doděláte školu??.Nic víc, třeba jestli jsme v pořadku, jak se nam vede atd .......když dcerka měla něco málo přes rok, chodila a jedla při tom rohlík. (takovému dítěti nepřikažete, že má sedět a jíst za stolem) tchýně několikrát opakovaně rěkla, že bude muset po nás vysávat. jednou jsem to počítala a zvládala to 15× za 3 hodiny. Víc už jsme nevydržela a řekla, že má malé donést vysavač a at si to po sobě povysává.A to bylo opakovaně několik návštěv! Nikdy po nás bordel nebyl. Ještě než jsme měli malou, tak jsem jim tam navařila, pouklízela, umyla nádobí, pomahala při mytí oken atd..A jednou musela po nás vysávat, hrůza! Na to jsem tam přestala jezdit, že to poslouchat nebudu.........další perla bylo, když jsem byla u nich sbirat merunky s bratránkem a malou mě po celou dobucca3hod) hlídala její prababička.Tchýně neměla čas(musela si suprově pouklízet a na vnouče ji čas nezbýval-jako vždy) Když už jsme vše posbírali, tak bylo potřeba hodt merunky do sklepa(práce na 2 min.) tchýně si vzpoměla a začala rychle nafukovat bazenek a chtěla dat malou okoupat. když jsem ji řekla, že za 2 minuty odjíždíme a at zapomene na to, že mala se bude koupat(dobře veděla, že malá právě dobrala ATB), tak pokračovala dál ve své činosti s bazenkem. než jsem se vratila ze sklepa, tak tam malou před mýma očima rychle šupla!!!Aby si pro:,–(ila asi svou.tak s řevem jsem malo vytáhla a jí vynadala, že je hluchá, když jsem řekla, že odjíždíme.........podobný případ byl i s nanukem. Malá vstala vyspaná po obědě, byla nemocná, měla rýmu, venku bylo chladno a chěla nanuk.Rekla a vysvětlila jsem ji, že nanuk nemůže, protože 1. vstala a musí nejdřív snist rohlíček a 2.je nemocná a navíc jeden nanuk už měla dopoledne a to stači.Tchýně stala při mém výkladu asi metr daleko.Zazvonil mě telefon, oděšla jsem na 1 minitu.Když jsme se vratila, tak mala měla NANUK v ruce. :twisted: :twisted: :evil: Tak byla tchýně velmi pohotová…Jistě chápete, že po tomhle jsem s ní zkončila.....dále následovali perličky, když !konečně! otěhotněla švagrová(34 let). A já po druhé následně.měli jsme termíny asi 2 měsícě od sebe.Tchýně se švagrovou(svoji dcerou) vymysleli, že si vezme dřevěnou postýlku od nich a když přijedou (bydlí daleko 300km ) doveze si sebou cestovní postýklu. Můj muž říka: a my dáme dítě kde?necháme ho v kočárku za dveřma?????My bydlíme asi 5km od nich.Takže frekvence návštěv švagru a naše je jiná a častější.Nic na to neřekli, na tož nám nezbývalo nic jiného říct, že tedy jedzdit nebudeme......dále následovalo něco podobného s fusakem. tchýně se bavila a vštěpovala své dceři, že fusak je u nich doma at nekupuje jiný. Pro koho to skovává?! 8O 8O 8O Nějak opět zapoměla vzít podtaz, že sedím v jedné místnosti a že jsem také těhotná a fusak u prvního dítětě jsme měla půjčeny od ní. Takže také nemám fusak.Já reagoval tím, že at se rychle rozmyslí, že musím fusak také řešit, že jsem ho měla půjčený u male.Ale to už jsme věděla, že kdyby bylo nevím co, tak si ho nevezmu. Nebudu čekat na to, až se švagrová rozkyve a já budu čekat až co na mě zbyde. ......mohla bych psát ještě další, mám !příhod spoustu" to bylo jen tak na okraj. Znám holky, které mají tchýně suprové a nedají na ně dopustit. Doufam, že se ze mě nestane také semetrika, až budu také za tchýni…

• Citovat
  • Upravit
65
5.11.07 11:32

Nedá mi to, musím se připojit, třeba si tím koneckonců trochu vyčistím hlavu. Takže, manželův otec je rozvedený. Začknu u jeho ex, tzn. manželovy matky, „pravé“ tchýně. To, že nemá ráda mně a že proti mně různě intrikuje, mi samozřejmě vadí, ale vím, že se to prostě stává. Ale to, že nesnáší svého syna, mého manžela, to mně opravdu ničí. Když uvedu třeba jeden z mnoha příkladů, na který NIKDY nezapomenu, tak když jsme se s manželem vybourali v autě, který jsme zrovna měli jako na potvoru půjčený od ní (měla shnilou poloosu, a kdybychom nejeli krokem v koloně, pravděpodobně jsme mrtví), tak na něj křičela, že měl radši chípnout. Podotýkám, s jejím autem díky té pomalé jízdě nic nebylo, pouze ta urvaná poloosa, kterou si měla stejně už předtím nechat spravit. Když bylo manželovi 13, a jeho rodiče se rozváděli, sypala tchánovi do oves. vloček nějaký jedovatý svinstvo - a věděla, že ty vločky jí i její syn. Těch příkladů je plno. Navíc je to šílená intrikánka, poštvala proti nám spoustu známých i příbuzných a neustále se snaží, aby nás rozhádala. Je to výborná herečka.
Manžel tvrdí, že to háže za hlavu, a že já se s tím trápím zbytečně, protože je to jedno. Nevím, snad ho to opravdu už netrápí. Naštěstí bydlíme zhruba 180 km od sebe, takže se nemusíme často vidět. Ale přesto mám z té její návštěvy jednou dvakrát za rok žaludeční křeče. Vlastně se celý rok bojím, že za rok zase přijede. Příšerný, co? ale nevím, jak bych se toho mohla zbavit, už jsem uvažovala i o návštěvě u psychologa.
Horší je to, že - jak už jsem zmínila - je to herečka. Umí se perfektně přetvařovat. Když jsem otěhotněla, a když jí to manžel sdělil, tak udělal protáhlej ksicht a nic neřekla, potom se vyjádřila „a nechcete s tím ještě počkat?“ Když jsem ležela s rizikáčem, tak se ani mně ani manželovi neozvala, jak je. Ale potom volala tetě, jak se strašně těší a jek malýho naučí jezdit metrem (by mně zajímalo, k čemu mu to bude :roll: )Vzpomněla jsem si na vyprávění manželovy sestřenice, že když se jí narodila holčička, moje trchýně k ní přijela a křičela na ní, že se jí narodil parchant. Pak samozřemě, aby byla zase za hvězdu, jí vozila dárečky a nešetřila sladkýma kecama. Za 2 měsíce se náš malý narodí a já se bojím, že si bude před okolím hrát na hodnou babičku. A já zase budu špatná, když na ní nebudu milá. Navíc se bojím okamžiku, kdy malému budu muset vysvětlovat, proč nemůže jet k té „hodné babičce, která mu vozí dárky“. Bojím se , že se všechno obrátí proti nám.
Možná někdo řekne, že až se jí narodí vnouček, tak se třeba změní, ale já jí to nedokážu odpustit ani zapomenout.
No a tchán si našel novou přítelkyni, která má zase naopak ráda pouze své dva syny (no oproti tchýni, která má ráda jenom sebe, je to pokrok, to zas jo :lol: ) a neustále do manžela i do mně „šije“. Oba jsme podle ní neschopný. Já si ale poslední dobou (možná vlivem hormonů) nenechám nic líbit a ona pak čumí jak tydýt. Pro představu, teď o víkendu jsme byli u nich na návštěvě, tak říkala, že budu hrozná matka a že svý dítě budu týrat, když plánuju, že bude od 2-3 měsíců spát ve svém pokojíčku. :roll:
No je to těžký a kdo si něco takovýho prožil nebo to teď prožívá, tak ví, o čem mluvím.
Omlouvám se za předlouhý článek, a děkuji, pokud ho někdo přečetl do konce. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
9.11.07 13:48

no já nevím, ale matky většinou dávají přednost dceři před snachou, takže se ani nedivím, že postýlku a fusak raději dá vlastní dceři. My taky často chodíme ke tchýní , u které není žádná postýlka a nic se neděje. Některé maminky automaticky spoléhají na to, že jim jejich tchýně budou pomáhat, kupovat věci pro mimi aj. Holky, není lepší, když si vše pořídíme samy a nemusíme být nikomu vděčné, že nám něco koupil?

karin

• Citovat
  • Upravit
12154
9.11.07 14:43

Souhlasím s Tebou Karin. Já osobně nesnáším ten pocit vděčnosti, asi pro to, že jsem se musela naučit v životě všechno si zasloužit sama. Nikdo mi nic zadarmo nedal. Tím samozřejmě nechci říct, že pokud prarodiče chtějí něco dát malé, že se tomu bráním, to ne. Charakteristiku své tchýně už jsem tady napsala, ale přesto mi to nedá a na tohle téma musím říct, že mám hooodně podobnou zkušenost s chováním své tchýně jako anonymní pisatelka ze soboty 3.11. Manželova maminka je taky hluchá, když se ji snažím usměrnit v její aktivitě k malé. Např.: malá zuří a snaží se vztekem něčeho dosáhnout. Co udělá rodič? Ignoruje vztek a snaží se dítěti vysvětlit, že tudy cesta nevede. Co udělá naše babi? Vyjde malé okamžitě vstříc. Co udělá rodič? Snaží se babičce vysvětlit, že takhle ne, touhle cestou si dítě nemůže nic vybojovat. Co udělá babi? Ignoruje rodiče - neslyší, nevidí. Co udělá rodič? Začne zuřit.
Další věc, která mě celkem vytáčí je, že babi přijede (mimochodem, bydlíme od sebe JENOM 20 km a je tu tak 5× do týdne :x ) a hned malé oznamuje: „Já jsem Ti nic dneska nepřivezla…“ Snažím se jí tedy vysvětlit, ať to malé neříká, že se jí taky jednou může stát, že jí na to malá odpoví: „A proč jsi teda přijela, babi, když pro mně nic nemáš?“ Jelikož je na tyhle věci tchýně strašně háklivá a neumí se ničemu zasmát, předešlé zkušenosti se svým vnukem (dnes má 9 let) ji asi nepoučily… :lol: . Ono, těch perliček je víc.Svatbu mi taky zkazila (hláškou, že si její syn bere k......), osočila mě, že jejího manžela (tchána) kryju v jeho milostných avantýrách (teď mě napadá - že mě ještě nestačila nařknout, že jsem jeho milenka, paranoidní je na to dost… :?: ) atd. No, když tak na to koukám, co jsem napsala, zjišťuji, že lepší mamá bych si ani nemohla přát… :lol: :lol: . Ale jak už jsem tady někde taky napsala, každá žena či dívka je potencionální tchýně, jenom teda doufám, že tak paranoidní a zlá snad ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová