Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@MiliKuu já vím že ne. Naopak jsem za vaše zkušenosti ráda a s těmi zrcadli jsi mě pobavila, protože takhle já pečovala o první hotové patro až do teď.
No zkusím to zítra pojmout jinak
je fakt, že teď konečně vše kolem mě spí. 5 psů, já a maly. Všichni sice na podlaze na starých pelechach a zase je lépe ![]()
Jo a dnes nám doktorka povolila, že můžeme zkoušet na minutu dávat na bříško, aby zvedal hlavičku. Tak jsem ho zkusila dát na své břicho a to je tak krásný pohled
vykulene očička a kyvajici se hlavička ![]()
@Lamicka2016 ohoooo že nemůže nikdo 13hodin uspávat?!
Tyvogo, náš malý trpěl na koliky (a sem tam trpí doteď) a já celé dny nedělala ze začátku nic jiné, než že jsem s ním na rukách (po narození 4kg, po šestinedělí 6) skákala na baloně
klidně deset hodin denně (a on stejně většinu toho času stejně řval, ale aspoň u toho nemodral a dýchal)
měla jsem stehna jak pštros (ruce po zem vytahané a o zádech raději mlčím) a po šestinedělí ještě o 3kg míň než před těhu, takže 24kg dole od porodu… než přišlo nosítko a světlo na konci tunelu
a nezkusilas ho neuspávat? Nechat se dívat okolo, zkusit nějaké montessorky pro úplná mrňata?
hlavně jak píše Baru, neklid se přenáší a čím víc ty tlačíš a chceš, tím víc to nepůjde ![]()
@Lamicka2016 nádhera, všechno. Kuchyň, hafani s Eli je úžasnej, ty nozinky, úplně jsem zapomela na to jaký to jsou chroustici prtaty❤️️
@Ba-stet Baru ty jsi skvělá, úžasný příspěvek
![]()
@Lamicka2016
jsou jak ti pejsci do auta že, jak se jim kyvaji ty hlavinky🤭 🤭
@MiliKuu no tohle muselo být hrozný
hlavně vidět toho malého jak se trápí
mně stačí, když se po ránu taky třeba půl hodiny šponuje než se vyprdí a vykaká.
jak jsi vůbec jedla? já se budu muset začít také víc snažit. popravdě mi nejvíc vadí, že nemohu kávu
to trpím. Tak jsem se pustila do čokolády a ona prý taky obsahuje kofein ![]()
takže můžu jen to co nemám ráda ![]()
@Payus přesně tak! chtěla jsem to sem napsat, ale polkla jsem to abych už nebyla za úplnýho psího magora..takže děkuji za doplnění ![]()
@Lamicka2016 teď jsem koukla na fotky, kuchyň vidím hotovou
to už zbývá určitě jen kousíček
(chvíli jsem zvažovala dát ti sem fotku, jak vypadá kuchyň v rekonstrukci, ale internet by to nemusel unést
) hafíci vypadají jak sochy, jak tak způsobně pózují, to musí být výkon je takhle udržet
a Eli je teda kapesní miminko, já je fakt znám jen z fotek, takové mrňousky roztomilé
a ty hubeňoučké nožičky ![]()
@Lamicka2016 na jídlo se snad ani neptej
já jsem zrovna případ toho, co koliky dohnaly až k suchým starým rohlíkům bez ničeho
dobrá zpráva je to, že to bylo k ničemu
takže to nemusíš podstupovat
časem vypozoruješ, co vadí (u nás mango přes mléko i naživo teď zatím) a pak cibule, česnek, zelí, brokolice…prostě to, co nadýmá mě, nadýmalo i mrňouse přes mléko… a stejně se zácpou (banán, rýže, vařená mrkev,…), co staví mě, staví i mimčo
čokoládu jsem měla vysazenou taky, ale jelikož já jsem mlsoun (takže čokoláda, co má zepředu na obalu jakékoli číslo s procentem je fuj
), tak milku a podobné přeslazené čokolády jsem nakonec valila stejně, ptže to žádný vliv nemělo a drželo mě to při životě
jednu dobu pomáhaly některé kapky (a že jsme jich měli
), jednu dobu nic, jediný účinný způsob na prdíky je u nás rourka
a nenechat se odradit prvními deseti vteřinami bez výsledku, chvíli si počkat (přiměřeně zas
) ale jestli je to jen ráno a tu půlhoďku třebas, tak ho hned ráno hoď na pupík, ať se trošku pošmrdolí a uvidíš, jak to bude lítat ![]()
Dneska jsme měly epesni noc. Anka se probudila v 1.15 s totalnim hysterakem. Bez předchozího kňourání nebo pofňukávání, prostě hned ječák, hlavu zalamovala dozadu, jak byla ospala, neudržela se vsedě a padala… Obzvlášť výživné zuby. Jsem ráda, že to očkování je až dnes, protože kdyby to měla „po bexseru“, tak bych asi byla hodně vyděšená
Zbytek noci stravila prisata na mně, hodinu v kuse jsem spala az mezi šestou a sedmou. Jsem hotová, hlavu mam jak střep a at se na mě doktorka jen blbě podívá ![]()
Holky, paracetamol hodku predem se dava i pred druhym bexserem?
A Cocci a Sašce taky držím palce, ať dnešní prohlídka proběhne v pohodě.
@MiliKuu Dik
Noc strasna, ale zas abych byla spravedlivá, předtím bylo par nocí, kdy se vzbudila jen 3×. Takže prakticky lázeňský pobyt ![]()
Juuu snížek. Holky všem klidně očkování (já nikdy před nic preventivně nedavam, doktora jsem na to ptala ale
) ale on očkování obecně zvládá dobře. On bude mít hexu 3, já myslela bexero ale ne spletla jsem to.
Takže Anicce, Viteckovi a Sasence klidne pichnuti a ať to je dobry ![]()
@Payus Ha, naše doktorka to taky spletla (zase), takže nakonec byla hexa a na bexsero jdem 17. Jinak to proběhlo dobře, byla hodná sestra a doktorka byla plný křivd, který na ní páchaj řemeslníci, takže ani neproběhla písemka z paci, paci a spol ![]()
@Ba-stet ty jsi jak ja
ty jo tak hlavně ať to bexero dá dobře a neohrozí to klid vánoční. Když jsi u toho paci paci.. Já Denisovi furt tleska, takže taky tleska a teď chci aby prosil.. Vypadá to podobné takže když po něm něco chci zatleska mi
říkám chceš krupinu, popros (čtu to po sobě a je to zase jak povel na psa🤦♀️)? A on zatleska
![]()
@Ba-stet diky, nase pani doktorka byla taky mimoradne v pohode, ani zminka o vaze nebo o konci kojeni
jen obligatni otazka… „jake mlicko davate?“ „…no preci svoje pani doktorko“
„… hmm, aha…“ a jinak nic. Saška teda poprve fakt brecela… asi jak mela ty pichance chudinka dva
jinak ma 83cm a 16kg
![]()