Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ba-stet tak mi ted porad, chtěla jse ho vyvencit a tak se bojí až mě kousnul🤦♀️ říkám si dobře bojíš se, ale.. Ty jezevcici jsou prostě takový svině zákeřný.. Omlouvám ho špatně vidí.
@Payus Tyjo
No, hele, radu nemám. Obecně to chce čas a klid, pomáhá kontakt se smečkou, když se bojej. A určitě nic na sílu. Ale jak to udělat, když je doma a potřebuješ, aby šel ven, to nevím ![]()
Znáš knížku Konejšivé signály? Je tenoučká, hned se to přelítne a mně přišla úplně fascinující. Tady je takovej výcuc https://www.pesweb.cz/…sive-signaly
Ale v tý knížce přímo popisuje dost příkladů, jak zklidnit bojácného nebo vzteklého psa. Třeba že si sednes na bobek, můžeš prstem pomalu jakoby ťukat na zem (naše veterinářska tomu říká počítat mravence) a občas otočíš hlavu na stranu. Zkoušela jsem to na bojácného (ale neagresivního) psa venku a fungovalo to… ale v trochu jiné situaci, než u vás…
Tak čokoládovej příkrm uz mame taky zavedenej. Anka nasla moje lentilky. Zajimava vec - k obedu dostala cely hrášek a zaboha ho nemohla rozkousat. Ale s lentilkou nebyl zadny problem ![]()
@Ba-stet tak nic, neprošlo to, musela jsem to vzdát. Jsem marná.
@Payus Nejsi marná, jsi báječná
Když byl vyděšený az do agrese, tak je to nadlouho. A s Dendou (dost možná i s Matym) by to bylo az nebezpečny. Zvlášť kdyz Denda uz chodí (opožděna gratulace
). Dítě, ktery se divně klatí jeho smerem, by na psa mohlo působit jak červeny hadr na býka… Nic si nevycitej. ![]()
@Ba-stet
nicméně, ten článek byl bezva, a opravdu i Eki mi vyslal signál který jsem bohužel nepochopila ve svy nevědomosti. Po přecteni mi to hned zapadlo.. A moc dekuju za podporu🙏
@Payus
Az zas budes schopna číst
, tak na tu knížku fakt mrkni, je tenka a ctiva. Ja pak zirala na vsechny psy kolem, jak jsem najednou videla… Vubec tu cvicitelku žeru, ma i knížku o štěkání (tu moc nepotřebuju) a o chozeni na voditku (to zas ted nejak nejsem kapacitně schopna).
@Ba-stet víš co, ona ani ta čokoláda neublíží, když není denně
tím se uklidňuju, ptže člověk se snaží tomu zabránit, ale jsou chvíle, kdy to ujede
@Payus ojoj, Eki se ti podepsal
foukám foukám, ať to nebolí ![]()
@Ba-stet jinak já jsem taková matka, že jsem dnes do jídelníčku mrňouse zavedla buchtičky s krémem
a snědl toho skoro tolik, co já
prej konečně něco pořádného
![]()
@MiliKuu tak to si malej posmakl
my dnes byli nakupovat v Brne a pak u nasich a Saška si nabidla ze stolu rizek
a jak se rozcilovala, kdyz jsem ji ho chtela vzit
a pak Pavlíkovi v nestrezenym okamziku stipla lipa v takovym tom „strojecku“, prisla na to jak vypadavali bombony a pustila se do nich… a jak si s nima umela poradit ![]()
Tak včera jsem mela zatím nejhorší noc v životě. Byla jsem na to poprvé sama, Anka spala pouze od 19.30 do 21. Dlouho jsem to davala v klidu. Ovsem nepomohl nurofen, hodinova procházka v jednu, ve dve uz byl jekot, ze jsem musela přerušit praci, co jsem mela odevzdat. Ve tri jsem na ni zajecela a zatrasla s ní 🤦♀️ (tim jsem to fakt vylepsila). A dnes mi do mailu pristal článek od Nevychovy Křičím na sve dítě
![]()
Náš 4 týdenní cestovatel
doufám že mu v květnu tu Madeiru ukážeme
holt asi covid test bude povinný snad už pořád ![]()
Jinak malý trochu vypadá jakoby nám spletli embryo s romským párem
my jsme oba blonďaci špinavý. A zítra výročí svatby na Barmě ![]()
@Coccinella 13 jeeee lipo
pěkně děkuju, to abych šla odpoledne do obchodu
malý se taky hrozně vzteká, když mu beru jídlo, co nesmí
@Ba-stet mají tě napíchlou
je mi líto, že ty noci tak nedáváte
co na to mudra? Neptala ses na nějaký tip? Věříš na homeopatika? Vím, že se prodával nějaký sirup, myslím Sedalia, nebo tak něco… já fakt nevím, co bych ti poradila ještě
a mimochodem mě fakt udivilo (fakt že hodně), žes byla poprvé sama na to
já jsem na Milánka sama v podstatě nepřetržitě (max hodinu denně ne a to až v poslední době) a to večery a noci 100% furt ![]()
@Lamicka2016 cože?! Jaké čtyři týdny
😦 tyvogo to letí
malý je krásný, trošku tmavší než vy, ale neboj, vybledne
náš mrňous měl taky černé vlasy (i muž má), ale vypadaly mu a teď je čistokrevný blondýn
a co to bříško, dobré?