IVF cube studie pro rok 2018

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3068
11.12.20 17:18

@Kriistyna gratuluji :dance: krasne zpravy ;) z takoveho doktora by me kleplo. Ja mam nastesti doktorku uplnej opak. Hodne koukala, ukazovala, popisovala. Lezele jsem, ona vysetrovala, koukala na monitor a vse popisovala, ja koukala na tv pred lehatkem. Takze jsem videla to co ona.

Holky vy jste fotky platily? 8o ja nikdy nic nepriplacela :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4381
11.12.20 19:44

@Coccinella 13 já jen fotky, za ks 50, ale to má dane v ceníku měla jsem to tak i když jsem čekala Matu (takže nepodrazili), to mi nevadilo ale musela jsem ji brzdit :mrgreen:. Ale slyšela jsem že někteří gynekologove dělají v tehu jen 3 základní utz nebo kolik prostě málo na můj vkus.. A když chceš víc atd tak si právě kupuješ takovýhle balíčky, Barca mě určitě opravi/doplní víc o tom nemám prehled :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6997
11.12.20 20:21

@Coccinella 13 dekuji, tak to mas opravdu stesti, já na to byla zvykla teď v caru a tohle mě trochu rozhodilo no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
11.12.20 23:07

Jj, ja platila nadstandard. Popravdě proti tomu ani nic nemam. Predpokladam, že ukony proplácí pojišťovna všude stejně a je holt rozdíl živit ordinaci v centru Prahy nebo na sídlišti v bejvaly kocarkarne. Nebo si nabrat tolik pacošů, ze se na objednání čeká ctyri měsíce. Což jsou mimochodem pripady mých byvalych gynekologů. A pojišťovna opravdu proplaci jen 3utz. Mě tenkrát namichlo, ze to na me vybalili zničehonic a mela jsem asi tri vteriny na rozmyšlenou. A bylo to po tom, co jsem k nim odmitla jit na screening, takže jsem trochu nabyla dojmu, ze na mě ty prachy chtej nahonit jinde. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4381
12.12.20 09:24

@Ba-stet ale je zajmavy že někdo prostě tyhle balíčky ani nenabízí a odvádí stejnou práci :nevim: a stejně to jde na tu pojišťovnu psát. Dle mě to je hlavně o doktorovi. Ordinaci nemáme nikde ve sklepě paneláku, co čtu je tohle záležitost hlavně Prahy a opravdu co doktor to jiné ceny u čeho se smeju ještě teď je 500kc za určení pohlaví když nemáš balíček…no to urcite :pankac: Jediný co chápu je ten screen ale ten platíš všude. Já teda koukala kolik jsem pojišťovnu za kazdy měsíc tehu stala a za jaký vykony.. To kasicka cinkala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6997
12.12.20 09:37

@Payus holky a jak mi musí ten základní screen vyjit aby to bylo v pořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4381
12.12.20 10:02

@Kriistyna to těžko takhle říct. Ale vyjde ti dobre neboj. Přihlíží se k věku, každý ty rizika vyjdou jinak. Kámoška teď měla větší sijovy projasneni a tak šla na odběr placenty (na odběr plodovky by musela čekat do určitého tt) a vsechno vyšlo v pořádku. Vím že ikdyz mi vyšlo vše ok, bylo vzadu uvedené že to vlastně neznamená 100% jistotu zdravého dítěte. Vůbec si s tím nelam kebulku, však ti všechno hezky vysvětlí. Ptej se a klidně si to sepis kdybys na lůžku zamrzla :mrgreen:. Kam na něj půjdeš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6997
12.12.20 10:31

@Payus já ani nevím co mě čeká… jsem nabrana na ten základ a 21.12. Jdu na gyndu, tak jestli mi udělá ultrazvuk nebo co… já se na to ptala sestřičky a ona mluvila hlavně o krvi :think: on ten screen první děla, tak snad semnou počítají. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
12.12.20 11:27

@Payus No a to je právě ono. Tady jsou ty nájmy prostě drahé, řekla bych neporovnatelně dražší než mimo Prahu. A i ten doktor potřebuje větší plat, aby poplatil svoje bydlení, případně dojíždění :nevim: Tou kočárkárnou jsem se Tě nechtěla dotknout, to je právě můj pražský zážitek (a nebyla to špatná doktorka, ale odešla do důchodu).

Pojišťovna zaplatí tři utz. Všechno ostatní dělá ten doktor zadarmo. Což mu nemusí vadit - chce mít jistotu, že je všechno, jak má být, vyšetření utz je možná i rychlejší než nějakou starší metodou (pohmatem? Nebo hledá srdce nějakým poslouchátkem?) a stejně ten utz má. Ale něco jiného je, když má třeba novější stroj a ještě ho splácí. Nebo já chodím do ordinace, kde je asi 5 doktorů, dvě sestry a recepční (a sneslo by to ještě jednu, i tak se tam téměř nedá dovolat) a všem se musí vydělat na plat. Podle mě je to stejné jako se zubaři. Tam platíš a ani nemrkneš. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
12.12.20 11:38

@Kriistyna Screening musí vyjít negativní. Ale jak píše Pája, to je hrozně moc faktorů, počítá to program v počítači, který propočítá krev, utz, věk, ivf… a vyhodnotí riziko (ideálně co nejnižší). Dostaneš zprávu, kde budou rizika vypsaná a k tomu pro porovnání, jaká rizika jsou obvykle v Tvé věkové skupině. Ale je to taky hodně o doktorovi, ke kterému bys měla mít důvěru. Protože se může stát, že něco vyjde hůř - Ty si to porovnáš tady na emiminu, zešílíš, ale ve skutečnosti to žádná hrůza není, protože ten screening se hodnotí jako celek, to je důležité. Třeba mně řekla Neumannová, že mám vyšší hcg, ale že to máme ze studie všechny). Rizika na trizomie mi vyšly 1:3-5tis, myslím, úplně super a lépe než průměr. Nepátrala jsem. A pak se tu objevil dotaz od nějaké holky, kolik nám to hcg vyšlo, že ona ho má vysoké a to zvyšuje riziko na Downův syndrom. Já byla už asi ve 30tt, mrkla se do průkazky a zjistila, že mám hcg asi dvojnásobné než má být a vyšší než ta plašilka. Tak jsem nad tím chvilku přemýšlela, něco načetla (samý hrůzy) a pak se rozhodla věřit Neumannové, že je vše v pořádku. A bylo.

Ničeho se neboj, vyjde to dobře :hug: Spíš aby Tě ten Tvůj brumla neošidil o zážitek, já si to fakt maximálně užila (když už bylo jasný, že je správný počet končetin a hlav :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4381
12.12.20 12:01

@Ba-stet ne jasnacka v pohodě. Ale že vlastně člověk neplatí za službu jako takovou..prekvapilo mě že balíček obsahuje i test na cukrovku, to jako fakt? U nás jsou dr 4 a jedna sestra. Ale jasné Praha je Praha to je jako řešit školky tady a školky tam :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6997
12.12.20 12:36

@Ba-stet díky :hug: mo uvidíme, snad to bude v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3068
12.12.20 14:07

@Kriistyna ale i kdyz ti to vyjde pozitivni, neznamena to nemocne mimco… ;) mne vysel pozitivni, riziko myslim 1:52 (presne si nejsem jista, ale bylo to kolem padesatky) a Saška je zdrava jak ryba :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6997
12.12.20 14:16

@Coccinella 13 jojo dekuji, já tomu prd rozumím. Snad to bude vše v pořádku :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
14.12.20 09:41

Ahoj holky, tak se také po dlouhé době hlásíme.
Malá bude mít za chvíli 11 měsíců, je to velká rošťanda ale je s ní sranda 💖 už 14 dní sama chodí, občas ještě padne na zadek ale je to lepší a lepší. Věřím, že do Vánoc už to bude téměř dokonale. Strašně má ráda jídlo 🤣 🤣 nejvíc samozřejmě to co máme my 😄 😄Jinak jsme zdravý a zítra nás čeká kontrola u doktorky, tak napíšu kolik vážíme a měříme. Přidávám pár fotek. Poslední fotka je se sestrenkama.
Přejeme všem hodně štěstí, zdraví a lásky.
@Kriistyna Kristýnko… Tobě moc Gratuluju💖 💖 💖 když sem to četla, tak sem měla slzy v očích… Teď už to bude všechno ok.. užívej si to a nestresuj se 💖 💖 Všechno dopadne dobře a ty budes úžasná maminka. Budu na tebe 21. myslet a těšit se na fotku pirančatka ♥️️♥️️♥️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí