Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kriistyna píše:
Holky, jaký používáte plenky?
Látkovky, i když s těma mám teď trochu problém. Jinak eko z Dm. Pro mě nejlepší poměr eko/cena.
@Ba-stet u nás spánek taky furt stejný, někdy líp, někdy hůř
to je krása, jak my tonoucí chytáme knížky o spaní
jako ten Karp si furt drží to, že máš dítěti pouštět bílý šum (pomalu až do školky) v intenzitě… blabla stokrát dokola, jenže mě osobně ten bílý šum pěkně se-e a malý to má nejspíš po mně, už od malinka
no jo, no
a na odstav já nejsem ta pravá
ten den ráno jsem byla u mudr a dostala léky, které jsou nenahraditelné a rozhodně se neslučují s kojením, takže jsem cestou domů koupila UM a láhev se stejným cucákem, jak má dudel a večer jsem prostě nedala prso, ale UM… usnul jak špalek během snad pěti minut po dopití a já z toho byla fakt špatná
jakože jsem si myslela, jak jsem nenahraditelná, jak prsíčko… no a on si dal flašku, otočil se na bok a prsíčko nezájem
v noci jsem měla u postele vodu ve flašce a místo prsa v noci vodu a ráno zas UM a pak už furt
já to teda nesla těžce, ptže to bylo neplánované odstavení, malý byl v klidu úplně, ten už druhý den o prsu nevěděl (zato já o nich věděla dost hlasitě
)
teď zpětně jsem za to ráda, že ten, kdo trpěl, jsem byla já bolestí a ne on steskem ![]()
@Ba-stet hlavně mě napadá - jestli ty teď po probuzení ve 3 dáš prso a Anka neusne, tak si nemyslím, že by UM pomohlo
zas za zkoušku dáš akorát cenu UM a flašky
![]()
@Kriistyna ahoj, malému zas dm plenky nevyhovují vůbec (v prosinci je měl, strašně rychle je pročural)… zkoušeli jsme ještě alberťácké sovičky (v cca půl roce, protekly), kauflanďácké plenky (asi před dvěma týdny, první opruzení v životě) a ještě jedny jakési (někdy v létě, pročural)… v porodnici jsem měla pampersky, ty byly dobré
ale jinak v podstatě celou dobu používám Bella Happy a max spokojenost
vždycky jednou za čas (vetšinou když je sleva) mám takový nápad, zkusit jiné, no a z ‚výhodného‘ balení použiju třeba tři (max) a se zjištěním, že jsou naprd, je šetřím ve skříni - asi na horší časy
)
@MiliKuu Tyjo, bílý šum u nás měsíce nefungoval. Pak týden fungoval vysavač. Pak týden digestoř. Pak asi tři měsíce čistička vzduchu. A teď už zas měsíce nefunguje (ale tu čističku Anka miluje, postává kolem a nechává si vyfoukat vlasy
).
U nás je to s tím spaním od šestého měsíce tak, že vždycky je nějaká fáze, která trvá nepřetržitě ten +- měsíc (mně to připadá jako věčnost a vždycky se vyhysterčím, že to takhle už bude pořád
). Mezitím zkouším kde co a většinou najdu aspoň něco, co pomůže, i když je to třeba procházka s nosítkem v jednu ráno. Pak je tak 14 dnů klid a přijde něco nového, zpravidla horšího než předtím ![]()
Já si taky myslím, že to UM nepomůže. A proto moc nechci riskovat, že přijdu o všemocné mlíko
Podle mě chce kontakt a spát. Já už vypozorovala, že to vlastně probíhá tak, že cumlá, cumlá, usíná, jak usne, tak se odpojí, což ji probudí, tak cumlá, cumlá… Fáze klidu a cumlání se střídají asi po 10 vteřinách. Já to vydržím tak hodinu, teď už spíš méně a začne mi ten dotyk být úplně protivný
Takže se navzájem prudíme tři hoďky, to už je ona prakticky mrtvá, já vyměknu, znova dám i přes odpor prso a ona vytuhne. Je šest ráno, spíme ještě dvě hodiny (já teda míň, protože jsem vyhysterčená a nemůžu zabrat, i když se celá klepu) a pak si to tak na půl hoďky zopákneme ráno, když se začne probouzet. Jenže to se nějak zmátořím, začnu ji budit a jak se probere, najednou je usměvavá, tulivá, pusinkuje mě…
S tou knížkou se to nejspíš úplná blbost, ale nedokážu sedět a nic nedělat ![]()
@Ba-stet s tou knížkou to mám úplně stejně
když už internet nenabízí žádné další varianty, honem hltám knížky a hledám zázrak
no prostě snad nám to ‚spaní‘ brzy skončí a nastane opravdové spaní ![]()
@MiliKuu Snad jo. Jinak jsem zapomněla napsat, že doufám, že Ti není nic vážného! A gratuluju k bezproblémovému odstavu - aspoň pro Milánka. Já to chápu, cítila jsem se podobně, když jsem v těch 4,5 měs rezignovaně dala první kaši. Byla jsem si tak jistá, že je brzo a že ji Anka nebude chtít
Taky mi to připomnělo, když kamarádka dávala svou dcerku ve 2,5 letech do soukromé školky. Holčička úplně bažila po dětěch a u nich nejsou žádná hřiště, akce… Psala mi: druhej den už byl o hodně lepší. Pláč jen 20 minut a vydržela jsem to až domů
![]()
Jinak u nás dnešní noc - rozhodla jsem se, že Anku nechám v postýlce a až se probudí, nebudu ji přenášet k nám, ale dám mlíko a zkusím vrátit do postýlky. Už jsem víckrát četla, že pomohlo přestěhování z ložnice, že se mimino budilo na každý zašustění. Moc se mi to nezdálo, ale předevčírem se ode mě Anka několikrát odtáhla, spala tak minutu a zase mě hledala, tak jsem si řekla, že za zkoušku to stojí. No a s vracením do postýlky to bylo úplně stejný! Jediná záhada je, že když jí dám dudlík v postýlce, tak ho přijme a odpadne (přes den, v noci to nepomáhalo) a když jí ho dávám v naší posteli, tak se brání, jako by jí šlo o život
Nicméně v postýlce na chvilku zabrala, pak se mrskala, házela sebou, v jednu chvíli to vypadalo, že prorazila ruku mantinelem a šmátrala po stolku. Já stála opodál, s tím, že neodejdu, dokud nebude spát v klidu. Tak za dvě minuty už seděla a brečela, i s tím dudlíkem. Zkusila jsem to ještě jednou a vydržela ještě méně. Tak jsem ji navázala do nosítka, že holt ty dvě hoďky budem chodit, nebo možná i sedět… a vytuhla. Nechala jsem ji zabrat, šoupla do postýlky a řev. Takže jsem ji znovu navázala a nakonec jsme skončily v baldachýnu, kde jsem s ní za občasného povolení nosítka usnula. V pět byla vzhůru, přešly jsme do ložnice, dala jsem mlíko, okamžitě odpadla, ale spala už jen půl hodiny. To už muž vstával do práce, tak si ji vzal s sebou do obýváku a vracel mi ji před sedmou totálně bdělou (já totálně mrtvá a dezorientovaná). Takže jsme se vrátily do jejího pokoje, já do baldachýnu, ona si hrála. Pak začala brečet, na další mlíko zase usnula a dotáhly jsme to do devíti. Úplně jsem jsem si to takhle nepředstavovala, spánek teda žádná kvalita, ale aspoň teď funguju a neklepu se jak drahej pes. Pořád si říkám, že za 14 dnů by mohl být konec…
@Monisek90 Mony všechno nejlepší Laurince k narozeninam❤️️❤️️🥳 🥳hodně zdraví berusce.
@Ba-stet plenky jedem pampersky nebo Tesco spokojená jsem s oběma, záleží kde se zrovna pohybují to koupim. Dm eko nevím, měli jste ty babylove na zkoušku a strašně igelitak. Ale kámoška zase spokojená.. Holt je to o zvyku asi
Na opruzeniny netrpí.
Edit koukám že dotaz směřovala Tynka😄 tak nevadí ![]()
@Payus To bylo pro Tynu. My kupujem tu nejvyšší eko řadu a ta je prave uplny papír, mne vyhovují a jsou pro nas dobře dostupné. Akorat maji dva typy, u kterych nemůžem rozklíčovat rozdíl. A ve vel. 3 Ance jedny padnou a druhy ne
Nikdy tak uplne nevíme, ktery kupujem.
@Ba-stet jj už jsem si taky všimla
nevadí tak máš i ty přehled do čeho kluka balim
dnes raní legrace.. Spím a slyším jak teče voda na podlahu.. Didi v postýlce plinu sundanou visela mu jen kolem pasu a vesele cura krz sprcle.. Parada to chces ![]()
@Kriistyna ahoj Tynko, držím palce a moc se těším na pirancatko na fotce
super zprávy to je jasny
ještě mzik a jste za pulkou
určitě mluvím za všechny, když řeknu že se obrovsky tesime🤩