Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ba-stet tak s ní kramař
Milánka teď strašně baví se opičit - imaginárně vysává, nasucho umývá zem (často špinavou ponožkou vytaženou z pračky
), leští zrcadla a okna (která předtím olíže - to já teda nedělám před leštěním
) a pak rád a často chodí se svojí ponožkou (čistou) v ruce a dává všem (včetně hraček, rodiny na skype, atd) očichávat, aby se říkalo FUUUUUUJ
a já s ním právě dělám to, že za všechny říkám FUUUJ a měním při tom hlas
takže asi tak
jinak si s ním často prohlížím knížky (jeho nejoblíbenější je momentálně Těhotenství, porod a péče o dítě - hodně fotek, velmi názorných
) a často se s ním dívám z okna - buď z té věže, nebo ho držím na parapetu a díváme se na auta, když zrovna něco jede (tak deset aut za hodinu) a nebo nám často na okně zvenku sedí kočka a malý ji prudí přes okno
to je fakt teď krom procházek, jídla a po o spánku tak 90% dne… ptže hračky ho nebaví, kramařit výjimečně a jiná zábava ho taky nebere ![]()
@MiliKuu My si taky hodně čtem. Kromě listování mýma rozečtenýma knížkama bez obrázků teda jedem furt dokola ty tři čtyři oblíbený, co má. Jak to není veršovaný, tak nezájem. Máme nějaké povídací knížky a to ji neba. Vlastně ještě jede leporelo se zvířátky. Plus jsem přebásnila Krtek a kalhotky, abych rozšířila stáj - a to vůbec nepomohlo. Evidentně už má vyvinutý literární vkus ![]()
Jinak nápodoba u nás zatím nefrčí (ale já toho s ní moc nedělám
). Největší zábava je, když někam po čtyřech zdrhá a já ji za pokřiku Že tě chytím! po čtyřech pronásleduju a občas chytnu. To teda blbě dává pes, protože z jeho hlediska jde o agresivní pronásledování slabšího silnějším, a ač mu mimino leze na nervy a mě zbožňuje, leze mezi nás a brání Anku. Pak si házíme balon nebo ona hází psovi, akorát že ten nenosí, ale chce si ho žužlat. Takže mu ho musím ukrást. Jinak chodí po bytě, co je nahoře shazuje dolů, snaží se chodit podél nábytku… Naprosto nezábavný mimino ![]()
@Payus Ahojky. Děkujeme moc za přání k narozeninám..
. Zítra máme oslavu, tak hodím pak nějaké fotky😎 😎
@Kriistyna my používáme Dada plenky a Happy baby z Albertu. Za nás spokojenost. Nebuď smutná, miminku je u tebe určitě moc dobře a krásně prospívá. Posíláme s Laurinkou moc moc objetí
![]()
Ahoj holky. Naše dítě je si plovací Růženka
já mám větší pohodu než jako bezdetna. Nechodím do práce a do a jsem skoro sama
buď spinká a nebo si hraje a směje se ![]()
Uvidíme jestli su nq nás něco chystá ![]()
Holky kdy poznáme kukadla? Chlap má světle modrý hodně světle to už by asi šlo poznat že?
Já mám zeleno hnědé.
No a malých takový modro zeleno hnědý ![]()
@Lamicka2016 ahoj, oči se začínají vybarvovat až kolem půl ročku… novorozenci a prťata mají všechna oči tmavé… a ten klídek si užívej, musí to být super ![]()
@MiliKuu no ten začátek mě docela připravil na vše a nejdou obrat o úplně jiný level. Dnes spal ráno do 9, pak od 9.30 opět do 12.15. Pak usnul do hodinky znovu. Přijela babí, tak jsem ho budila a od 18 spí doteď jen s jednou pauzou na kojení. A já čekám kdy se vzbudí
prsa jak beton ![]()
Děkuji já to o těch očickach četla, ale taky jsem si všimla, že ty světle modré oči mají už miminka i na 4 měsících. Tak uvidíme co bude u nás ![]()
@Lamicka2016 my máme oba modré, malý teď už taky, ale do toho půlročku to vypadalo všelijak (z obou prarodičů měl možnost i hnědých)
takže to je vlastní zkušenost
to spaní máš fakt super ![]()
@Lamicka2016 teda zní to jako pohádka jsem zvedava, kdy se z toho probudis
ne strasne ti to přeju, taky bych rada hodne miminko
ale to si hold nevybereme no.
@Lamicka2016 Denisek měl oci jak píše Mili tmave a později mu zhnedly..trosku jsem doufala v oci po mě.. Krásné zelené.. Ale ne.. Kluci oba oči po tátovi po mě mají zuby prej ![]()
Eli je jeste malej, bud rada ze dobře spí, neboj se že by to tak zůstalo na porad, nechci ti brát teda iluze
teď je placka co nabírá potřebné síly.. Počkej až se placka probere ke zkoumání sveta
užívejte klid dokud vám ho malý doprava ![]()
@Monisek90 taky prju krásnou oslavu a výborný dortik ![]()
@Ba-stet co u vás nového Baru? Nemáte také oslavicku? Zdravím @Kriistyna a @MiliKuu ať máte hezky víkend holky ![]()
PS nechtěla jsem musela jsem didimu stihnout co lezlo do očí.. Vypadá jak dítě v helme…
@Payus a nebo mu dát čelenku. Musím říct, že jsem byla vždycky proti a nechápala, ale nějak věkem se mi líbí ti vlasatejsi kluci s delšími než vylepaný.
A proto mám chlapa co si holí celou hlavu ![]()
No ja mam oči právě mezi zelenou a hnědou takový mix. A tatínek takové hodné světle modré. Pridavam fotku… Z Barmy
jak ja bych zas neklame vypadla
covid bláznivý 😥
Jinak je mi jasné, že to je jen období a proto tlačím chlapa ať dojedeme schodiště a chodbu. Dokud to jde a je prostor, ale ten asi taky nabírá síly a nedaří se mi to ![]()
Týnko už máte jména?? ![]()
@Lamicka2016 ano čelenky, sponky gumičky.. nemám s tím potíž.. Kort když má tak hezké vlasy. Ale v kulichu to je celkem nepraktické něco jiného to bude v létě. Smikla jsem pár vlasů co zavazeli kdo nezná ani nepozná když neuvidí jasně zub..
Jinak u kluků dlouhé vlasy hezké ale musí být upravené.. Když si představím umasteny urousany haro hodila bych
.. Ale jsou těžce nepraktické ve spojení že školkou kde se pořád řeší vsi ale to už je o trpělivosti maminky a dítěte.. Náš to deptalo oba a to měl Maty vsi jen jednou naštěstí
něco pro moje nervy a zada. Přišla jsem si jak matka opice pečující o své mlade..vis jak vybírají blesky ![]()
Ahoj holky, tak u nas spani porad katastrofa. Uplne zavidim @Lamicka2016 . Ale ona Saška jako mimco taky spala celkem dobre. Uprimne uz si rikam kdy se to zase zlomi? ![]()
Jinak co jsem cetla, tak plinky kupujeme ted uz jen z Alberta myslim se zirafou. Na den obycejny a na noc kalhotkovy, jsou to jediny co nema rano procurany.
Ucici vez dostala Saška k narozeninám, ale zatim ji v kuchyni nemame. Jednak jsem si rikala ze by zatim spis skodila a navic jsem tu nemela misto. Shanela jsem odpadaky na trideny odpad nad sebou, mela jsem to roztahly vedle sebe. Misto uz mam, tak mozna behem unora vez vytahnu a uvidime. Saška dostala vez od mych bratru k narozkam, prislo mi to lepší nez nejake kravinky co by ji za chvili omrzely.
Co se oci tyce, tak obe nase deti mely krasne modre oci uz od miminka. Manzel porad doufal ze se jim zmeni (on ma hnedozelene), ale nakonec jim oboum zustaly „moje“ modre ![]()
@Kriistyna ke bezva ze testy vysly dobře. Doktor je asi lidsky trouba, ale hlavne jestli je dobrej jako doktor. Pak lze „troubu“ odpustit ![]()
@Payus jeee, ty mas zeleny oci? To se mi taaak libi
zelenooka holka s cernyma vlasama je manzeluv ideal. Asi proto ma modrookou blondynu
(ted uz spis sedivku
) to strihani zavidim, Saška je porad plesounek. Vlasky uz teda ma, ale nez je budeme muset sepnout nebo zastrihnout, bude to asi hooodne trvat
ale Pavlikovi je bereme masinkou, je to prakticke hlavne kvuli sportu. Casem pak uvidime, uz zacina prudit ze chce mit vlasy delsi ![]()
@Lamicka2016 asi Adelka nebo Eliška
Kluk Maxmilian, Alex nebo Tomášek manžel by chtěl Jonáše