Jak oslovovat tchýni?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
1.12.14 16:53

Ano samozřejmě on mi říká jménem.. Budu mu nadále vykat a říkat mu Pane XY. Aspon si tím udržím odstup. Ten člověk mi vážně nesedí, není mi sympatický, nemám ho ráda jako člověka takového. Je to primitiv. Mě to prostě jen vrtá hlavou, štve mě, že ze mě udělal nějakého nevychovaného spratka!! A přitom nevychovaný je tady on (tím ted nemyslím ten hovor o tykání).

• Citovat
  • Upravit
4658
1.12.14 17:00

Tchánovi říkám dědo, ale vykám..ale je to již pán v letech, takže mi to nepřijde nepatřičné. Tchýni tykám a oslovuji křestním jménem…Pokud se mu to nelíbí, tak bych mu nadále vykala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.12.14 17:02

Můj muž teda říká mojí mamce maminko. U nás v rodině to tak je.
Já jeho rodičům vykám, ale oslovuju jménem.

K dotazu. V tom případě bych mu říkala pane Nováku. Pepíčku, podej to panu Novákovi. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
16220
1.12.14 17:07

Tak mu navrhni oslovení Pantáto a ještě bude za to jméno rád…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
1.12.14 17:13

Pantáta, paňmáma je taky řešení…ale od člověka, který mi nesedí bych tykání nepřijala. Není to povinnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
1.12.14 17:16

Tchýni i tchánovi říkám jmény. Nedovedu si představit, že bych „mami, tati“ říkala někomu jinému. Vysvětlila jsi mu to dobře, pokud to nepobral, jeho problém. Netrap se tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
895
1.12.14 17:18

Říkám jim babičko a dědo, aby v tom syn neměl zmatek. Dřív jsem vykala, teď tykám, ale oslovení babička a děda zůstalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965
1.12.14 17:57

Za život jsem měla 2 tchyně. Ta první byla děsná kr…, tudíž jsem jí vykala a oslovení se vyhýbala. Druhá tchyně oproti tomu byla zlatá. Tikala jsem jí, ale najít oslovení i tak pro mě bylo těžké. Když se narodila dcera, tak jsem plynule přešla na oslovení babičko a myslím, že tchyně byla spokojená. S oběma mými manželi si naši tykali a vztahy byly myslím vždy dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965
1.12.14 17:58
@sloninka píše:
Za život jsem měla 2 tchyně. Ta první byla děsná kr…, tudíž jsem jí vykala a oslovení se vyhýbala. Druhá tchyně oproti tomu byla zlatá. Tikala jsem jí, ale najít oslovení i tak pro mě bylo těžké. Když se narodila dcera, tak jsem plynule přešla na oslovení babičko a myslím, že tchyně byla spokojená. S oběma mými manželi si naši tykali a vztahy byly myslím vždy dobré.

Moc se omlouvám za hrubku - samozřejmě „tykala“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5037
1.12.14 18:07

Já bych říkala normálně dědo, na tom se nic nezkazí. Děda to vlastně je ;) Tchánovcům bych teda nikdy neříkala mami a tati, to mi přijde fakt divný :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4396
1.12.14 18:14

Extchyni a extchanovi jsem po svatbě říkala jménem, sami mi to nabídli. Současným tchánovcům vykám a většinou se přímému oslovení vyhýbám protože sama nevím jak je pořádně oslovit, ale pokud je to ve spojitosti s dcerou tak taky říkám „koukej babička/dědeček“ Ale taky bych jim nikdy neříkala maminko/tatínku, ale třeba moji rodiče tak svým tchánovcům říkali. Můj muž mojim rodičům tyká takže je to vyřešené ale když mluví ve spojitosti s dcerou tak taky říká babička a dědeček a stejně tak i partnerům mých rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
1.12.14 18:34
@Anonymní píše:
Ano samozřejmě on mi říká jménem.. Budu mu nadále vykat a říkat mu Pane XY. Aspon si tím udržím odstup. Ten člověk mi vážně nesedí, není mi sympatický, nemám ho ráda jako člověka takového. Je to primitiv. Mě to prostě jen vrtá hlavou, štve mě, že ze mě udělal nějakého nevychovaného spratka!! A přitom nevychovaný je tady on (tím ted nemyslím ten hovor o tykání).

No a jak ti nabídl tykání? řekl: Ahoj, já jsem Franta.
nebo řekl: Ahoj, já jsem Děda…???

Pokud to první, tak hop normálně oslovuj jménem a před dítětem říkej děda.
Jak on tobě, tak ty jemu… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.12.14 18:54
@Lenka512 píše:
No a jak ti nabídl tykání? řekl: Ahoj, já jsem Franta.
nebo řekl: Ahoj, já jsem Děda…???Pokud to první, tak hop normálně oslovuj jménem a před dítětem říkej děda.
Jak on tobě, tak ty jemu… ;)

Nabídl mi tykání..s tím jak mu budu říkat? :mrgreen: :pocitac:

Ale myslím, že u první schůzky, řekl něco ve smyslu já jsem tatínek (manžela). :roll: :roll: Ale nepamatuji si to přesně..

• Citovat
  • Upravit
21911
1.12.14 19:03

Muj manzel mym rodicum, na jejich prani,tyka.Moje mamce rika mamko a memu tatkovi krestnim jmenem (na prani meho tatky). My tchanovci trvaji na tom, abych jim vykala, maji pocit, ze to je vyjadreni ucty :nevim: Rikam jim mamko a tatko.Mami a tati bych nedokazala a tak jsem si to trochu zlehcila :mrgreen: Ikdyz vim, ze je to rozdil jen maly ;)

Příspěvek upraven 01.12.14 v 20:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
1.12.14 20:13

@Haku jaký orání? 8o :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...