Jak oslovovat tchýni?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
240
19.3.05 07:52

Ahojte všetky.
Keď si tak čítam vaše problémy, tak vás dievčatá obdivujem, a zároveň chápem ako sa cítite. Ja s tchýni problémy nemám, sťažovat si nemožem, aj keď jej stále vykám a priamo neoslovujem nijako, ale pred manželom jasné že oslovujem otec, mama. No a tchán je úplne v pohode, lepšieho by som možno ani nenašla. Ale v našej rodine mám problém s mojou budúcou švagrovou (priatelka manželovho brata). Tá nám pije krv odkedy ju poznám, a budú to už nejaké 3 roky. Je tlustá a prsatá, tak má z toho komplex, tak najprv to skúšala narážkami na moju vychudnutost (podotýkam že mam normálnych 55kg) a malé prsia :lol: . V živote ma nenapdalo hodnotit ženské podla veľkosti prs, nikdy som si dokonca ani nevšimla že ich má niektorá menšie, kým sa tá kráva nezačala navážat do mňa. A teraz stále dokola dokola dokola poukazuje na to ako sa my máme dobré, ako si možeme všetko kúpiť, tá má lepší prehľad čo mám na sebe ako ja sama. že oni na to nikdy nebudú mať, no áno, čím viac peňazí, tým vačšia sviňa. Tak toto ma totálne dorazilo!!! Moj manžel sa nad to snažil stále povzniest, ale naposledy už vytočila aj jeho (a musím povedať že v tejto oblasti je to človek flegmatický).
Podla mojho názrou je psychicky labilná a nesie si to z detstva pretože nevyrastala v práve najusporiadanejšej rodine, ale je to jej problém, ja som sa snažila s nou 3× skamarátit, 3× som si ju pustila k telu (podotýkam že na priane tchýne, aby sme boli kamarátky) a 3× som sa škaredo spálila a už nikdy viac!!! Máte s tým niektorá skúsenosť a poradíte mi ako sa jej konečne zbavit? Totálna ignorácia asi nezaberá, skor ju to hecuje k častejším intrigám a poznámkam na náš účet. Ale nechcem byť tak úbohá ako ona a strápňovat sa pred tchánovcami intrigánskymi poznámkami. Dúfam že mi dáte nejaký dobrý „typ“ na žiarlivú a hlúpu švagrovú.
Viem že som na tom možno lepšie ako vy čo máte problém s tchýňami, pretože manžel konečne stojí v tomto prípade pri mne a nemysli si že si len všetko velmi pripúšťam.
Tak pa a prajem veľa síl pri „povznášaní“ sa nad blbými poznámkami našich :twisted: Sme silné ženské tak niečo vydržíme nie? Len dokedy…
A keďže som snažilka, tak to chce hlavne kľud :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
19.3.05 14:03

Ahoj maiki,
moje mamka má takovouhle švagrovou taky - arogantní, povýšenou a pěknou drbnu. Ani se s ní skamarádit nesnažila - nemá to cenu, pouze se s ní slušně formálně baví. Znáš to: téma jako počasí a tak. Nevyhledává ji, ale ani ji neignoruje. Takže v rodině je celkem klid a ona má taky pokoj. Ale pozor, nechci tě strašit, ale taky maminu párkrát pěkně zdrbla, občas jí ignoruje, ale to naší mamku nechává v klidu. Ono se s tím ani nic moc dělat nedá. Teda jestli nechce člověk klesnout na její úroveň. Fakt je, že furt je to lepší jak hnusná tchýně, protože švagrovou můžeš v klidu pěkně utřít. Takže přeju dobrý nervy a hlavně klid,
Mirča :wink:

• Citovat
  • Upravit
35
19.3.05 17:05

ahoj baghiro a ostatní, já mám sice tchyni hodnou, ale až tak moc, že to štve. Pořád do všeho strká noc, se vším by mi pomáhala a nejvíc s malým. Ale to bych v životě nedovolila, protože ta by mi to zbláznila :D Takže nakonec jsem na tom stejně jako vy - nemusím jí. Naštěstí bydlí dost daleko a návštěvu jednou za měsíc teda rozdejchám :)
Ještě před tím, než jsme se s manželem vzali, tak mi říkala, jak moc se těší, až jí budu říkat maminko. A to bylo jak kdyby do mě píchla. Já svojí maminku mám a ona jí není. Nevím, proč bych jí tak měla oslovovat. Takto jsem jí to i řekla a od té doby nic. Žádný návrh na to jak jim mám říkat. Tak jsem to neřešila a oslovovala jí nadále paní XY. Ona mi to někdy vracela stejně. Také mě oslovila paní XY :) A já dělala mrtvého brouka.
Teď máme prcíka a řešim to tak, že pokud mluvím s ním říkám:"podej babičce to… A jinak jí prostě neoslovuju. Ani mi žádnej kompromis nenapadá. Maminka pro mě není a babička je Adámkovo, ale ne moje :) Manžel mým rodičům tyká a říká jménem, tak je to takový divný.
Baghiro, přeju ti pevné nervy :)
 Jarča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
19.3.05 21:56

Ahojky,
taky musím napsat svoje zkušenosti s tchýní. S manželem se známe skoro pět let, rok jsme manželé. A moje tchýně mi ještě neřekla ani jak ji smím říkat. Oslovuji ji paní XY a pane XY.
Tchýně je taky taková afektovaná, nezasměje se od srdce. A když k nám přijde tak tu sedí jako puťka. Vypráví o práci a o tom jak nemají peníze a co by všechno potřebovali ( že by záviděli, že mi si teď docela slušně dozařizujeme byt ???? ).
Tchán se zase snaží být vtipný, i když vůbec není.

Manžel samozřejmě tyká mojí mámě a dokonce i mojí babičce.

Ještě že je vidím jen tak málo

No jo holt to musíme s tchýněmi nějak vydržet. I když pravda je, že opravdu to je občas těžký.

Mějte se a hodně štěstí v boji s tchýněmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
19.3.05 22:48

Milá Baghiro a ostatní,
já přispěju svojí troškou do mlýna.Moje tchýně je nemlich to samý,já pro ni prostě nikdy nebudu dost dobrá a tak je to i s výchovou našeho malého,prostě nic nedělám dobře.Tchán je ještě horší.Oni sami vyrůstali na čerstvém kravském mléku od narození,rohlících namočených v mlíce a kafi.Neustále mi vnucují to samé a hádají se se mnou,když to malému odmítám dát. Má to ale jedno „bohužel“ a dvě „naštěstí“.Bohužel bydlíme v jednom domě a naštěstí už jsou oba dost staří a manžel je při mně.
K tomu oslovení. Já jsem měla tu smůlu,že tchýně vyžaduje abych jí říkala MAMI.Když mi to nešlo z pusy (mám jedinou a skvělou maminku) a říkala jsem ji MAMKO,tak se jí to nelíbilo, a vyžádala si to MAMI.Ještě že nevyžaduje tykání. Takže já narozdíl od tebe Baghiro se spíš těším na to,až ji budu moct říkat babi a ne to pro mně posvátné MAMi.
Zdá se mi že není náhoda, že slovo TCHYNĚ se rýmuje s jiným slovem ženského rodu označujícího samici jednoho domácího zvířete. :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
19.3.05 23:03

Ahoj Majki,
měla jsem stejný problém.Můj úhlavní nepřítel byl můj švagr,tenkrát ještě přítel mojí milované sestry.Ona je strašně dobrá duša a ty vždycky padnou na ty největší zmetky.Švagr sestru shazoval,vozil se po ní a prostě choval se k ní škaredě.Ale jí to nevadilo.Já jsem přes moji averzi k němu se snažila chovat mile,abych nedělala rozbroje.Jenže on je jeden z těch chlapů,kteří mají komplex ze svého IQ a já jako vysokoškolačka jsem prostě pořád „dělala chytrou“.Stačilo abych řekla „Dneska je hezky“ a už jsem všechny „poučovala“.Dost se to vyhrotilo,došlo tam i na fyzické násilí a jednou mě dokonce vyhodil z jedoucího auta.A co myslíš že sestra?Byla na jeho straně,byl jí už bližší než já.Strašně mi to ublížilo.A teď moje rada, aspoň jak se to povedlo nám.Je to ČAS,ČAS,ČAS.Oni se vzali,narodil se jim chlapeček s Downovým syndromem, a nějak to všechno přešlo samo.Ne že bychom byli největší kamarádi,ale sneseme se.Takže zkus počkat, osud má svoje vlastní cesty jak věci řešit.Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
25.3.05 08:36

Lilu:
Ahojky, dik za radu, ja viem ze to chce cas. A verim jednomu prisloviu ze bozie mlyny melu pomaly ale isto. Nie, neprajem im nic zle, jedine co chcem aby nam dali konecne pokoj, a hlavne aby nezavideli. Uz su nastastie prec tie casy ked som kazdu jej intrigansku a zavistlivu poznamku oplakala, ked ma stale zhadzovala pred tchanovcami ze som na prachy, a pritom len ja a manzel vieme co nas to stoji aby sme mali krasny bytik a zili trosku na urovni. Ale vzhladom k tomu ze som snazilka, chcem byt v klude a pohodicke, ale stale ked pridem k tchanovcom a ona je tam, mam stavy na infarkt a to sa k nem pritom ja osobne ani neozyvam. No urcite vies o com hovorim, nechcem na to ani mysliet lebo mi je zas zle :evil: Ona totiz uz teraz rozmysla o tom, ze nase deticky budu chodit krajsie oblecene ako ich, len preto ze ja mam VS a manza ma tiez dobru pracu, a oni si to nemozu dovolit, a ze urcite ja budem moje deti predstrkovat tchanovcom ako tie krajsie. No k tomu asi ani nieje co dodat, to strati rec aj :twisted: .
A keby som s nou zacala o tomto polemizovat, tak sa len snizim na jej uroven, tak to radsej nekomentujem a robim sa ze tam vlastne ona ani nieje. Ale to vies ze doma to s manzelom preberieme a skonci to placom.
Chce to pevne nervy a cas. Pravda.
Pa, Majki.

• Citovat
  • Upravit
40
25.3.05 08:58

Ahoj, tak koukám, že většina příspěvků nevyznívá moc příznivě pro tchýně, ale je to celkem logické, že tu spíše píšou ty holky, který holt mají s tchýní problémy. Já díky bohu k této skupině nepatřím, na tchými si nemůžu stěžovat, týkání mi nabídka někdy asi po roce chození s jejím synem a nedělala s tím žádné štráchy. Oslovuji ji jménem. Jezdíme k nim s manžou skoro každý víkend, takže se nevídáme nějak extra často, myslím, že tak akurátně a většinou se tam těším (hlavně se tam scházíme i s manželovou sestrou e jejími dvěma holčičkama - tak také hlavně proto). Teď čekáme s manželem miminko, hezky se o mě všichni staraj a myslím, že se můj vztah ke tchými, veskrze kladný, nijak dramaticky nezmění. Tedy aspoň doufám.. :lol:
Toť mé zkušenosti, mějte se hezky!
 Teruš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
25.3.05 10:05

Ahoj holky,já mám taky tchýni nemastnou neslanou.naštestí mi žádné problémy nedělá,ale je to alkoholička a s manželem jsme se dohodli,že naše mimi jí dávat nebudeme.zatím o tom,že mimi čekám ještě nikdo z rodiny neví,ale v tomhle už máme jasno.Manžel má z prvního manželství 2 děti a k těm si taky cestu nenašla.Když měli narozeniny,svátek nebo vánoce,stejně nedostali nic,ani přání.
Občas k nám přijede,ale jelikož bydlíme s manželovým dědou,tak jde rovnou k němu a nás jen pozdraví.Když jsou u nás děti já jim řeknu,že přijela babička,tak jen kývnou,že to vzali na vědomí.
naštěstí mi do ničeho nekecá,asi i proto,že jsem jí hned, když jsem se k manželovi nastěhovala u:,–(ila:)takže se pozdravíme,usmějeme n se,občas něco prohodíme,ale to je vše.
Naštěstí moje mamina bude skvělá babička a s mým mužem si tykají a dokonce ,když se vidí,dávájí si i pusu:)
Zapoměla jsem napsat,že tchýně mi taky nabídla tykání na svtbě a ať jí říkám mamko.Mě to nějak nejde,mamku mám jen jednu,takže jí vlastně nijak neoslovuju.
tak vám držím palce s těma tchýněma „příšerama“.
 P.

• Citovat
  • Upravit
2257
25.3.05 10:23

Můj diskuzní příspěvek byl z osobních důvodů mnou smazán..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.7.05 00:58

ahooj dodomusic,
akoby som citala o sebe. mam presne taky isty problem ako ty Ak chces ozvi sa Pa KIKA :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
21.7.05 14:04

ahoj Kika, tomi je ľúto, že si tiež v takej „super“ situácii ako aj. Odkiaľ si???? Ja z To. Tiež bývate u NICH???Ja som bola už - zo zúfalstva u veštice, noooo vyzeráá to do budúcna celkom dobre, aj náš dom tam videla, len či to výde…to ukáže čas. Drž sa Katka aNelka :D

• Citovat
  • Upravit
36
19.8.05 08:37

Ahojky,já tchýni nemám-manželovi maminka zemřela hodně brzy..Ale na druhou stranu co jsem o ní slyšela i od její rodiny..tak snad lepší ,že jsem ji nepoznala..prý by mě asi ani do rodiny nevzala..no jo ,už mám dítě z předchozího vztahu…Jinak tatínek manžela je vcelku Ok chlap a tomu, i když mi nabídl tykání(mě to prostě nejde) říkám děda a vykám mu.On mi tyká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2518
20.8.05 09:17

Moje bývalá tchýně byla děsná drbna! Pomlouvala snad vždy a všude. Byla celé dny doma v ID. Neměla jsem se s ní o čem bavit, prostě jsme si nějak nepadly do oka.
Moje současná tchýně je pravý opak. To, že mám dítě z předchozího manželství, ji nevadí. Bere synka jako vlastního vnoučka a nešidí ho. Malý ji říká babičko. Je sice trochu starší, protože v té době, když otěhotněla, myslela, že je v přechodu (bylo jí 43, když se partner narodil). Říkám jí „mamko“ a vykám jí, ona mi tyká a vztah máme dobrý. S partnerovo sestrou (švagrovou) už je to horší. Je ve věku mojí babičky:-), takže ten vztah není tak ideální, dodnes ji vykám, tykat by mi ani nešlo a bavíme se snad jen o počasí a o baráku:-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.1.06 14:02

ahoj, já oslovuji tchýni:MAMKO a vykám ji, je o dost starší než moje mamka,mé je totiž 41 a tchýni 53.Abych to rozlišila tak moji mamku oslovuji:MAMI

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová