Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@baghira nečetla jsem diskusi, ale Tvoje tchyně je asi moje skorotchyně
teda až na tu „babičku“. Já to totiž dělám tak, že se s ní skoro vůbec nebavím, ale pokud musím, stále ji oslovuji „paní XY“, ale když mluvím s malou, i před ní, tak říkám např. „pujdeš k babiččce?“ Takže ji oslovuju jako babičku nepřímo.
Jinak ona mi ze začátku automaticky tykala, taky mi díkybohu nenabídla tykání, ale protože jsem k ní velmi rezervovaná, začala mi zase vykat, a občas tykne - ale spíš v tom má nepořádek, než že by to dělala schválně ![]()
Můj přítel mým rodičům vyká a říká jim „maminko, tatínku“ - na jednu stranu si tím vynahrazuje svůj mevydařený vztah s matkou a otcem (toho teda co vím, vůbec nepoznal)… ve spojitosti s malou, jim říká babičko/dědečku ![]()
Můj táta taky takhle oslovoval babičku (mamku mojí mamky) - vykal a říkal maminko, později začal babičko. A vyká jí dodnes a naši jsou manželé už víc než 30 let…
@baghira Když jsme neměli děti tak paní XY…chtěla aby jsem jí tykala ale nejde mi to… nebo dokonce vymýšlela at ji řikám maminko..tak to už jsem jí usadila že mámu mám pouze jednu…teď když děti máme tak jí říkám VY babičko…tykání mi nejde z huby
Me bylo nabídnuto tykání od tchyně na svatbě. Po 7 letech. Při gratulaci po obřadu. Prý ať ji říkam babi. PPřekvapilome to ale ttykání mi po takove době proste fakt neslo do pusy. Asi po 3 týdnech kdy sem byla před ni pěkně nervózní a nevěděla jak na ni mluvit sem se ji nakonec omluvila a řekla ji ze Děkuji ale ze ji budu vykat. Naštěstí to vzala. Možná kdyby to nabídla dřív ale po 7 letech vykani to fakt neslo. Ona mi vykala dokud sem ji nenabídla aby mi tykala. Coz bylo po pár návštěvách. Potěšila me ze vykala a ne že by mi zacla automaticky tykat.
@Fantazie píše:
Me bylo nabídnuto tykání od tchyně na svatbě. Po 7 letech. Při gratulaci po obřadu. Prý ať ji říkam babi. PPřekvapilome to ale ttykání mi po takove době proste fakt neslo do pusy. Asi po 3 týdnech kdy sem byla před ni pěkně nervózní a nevěděla jak na ni mluvit sem se ji nakonec omluvila a řekla ji ze Děkuji ale ze ji budu vykat. Naštěstí to vzala. Možná kdyby to nabídla dřív ale po 7 letech vykani to fakt neslo. Ona mi vykala dokud sem ji nenabídla aby mi tykala. Coz bylo po pár návštěvách. Potěšila me ze vykala a ne že by mi zacla automaticky tykat.
Copak Vy už jste měli dítě/děti, že chtěla oslovovat takto…?