Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Hanulínek tak určitě malému něco vezmu.
Tak to už vím kdo semnou u dveří bude (tchyně)
Já jdu na pohřeb začátkem týdne, mám dvouměsíční dítě. Budu to řešit tak, že si je navážu do šátku, abych mohla rychle odejít v případě, že začne plakat. Obřadní síň je totiž malá a dveře jsou v úrovni první řady židlí, takže budu muset stát vzadu a s kočárem bych se tam nevešla už vůbec.
@Russet prat se snad nebudou to už by bylo opravdu moc, když se každý přijde rozloučit tudíž by to měli proběhnout v klidu, ale…
Už nějak nemůžu psát je mi z toho mizerně
přeci jen je to dva dny. K tomu mi ještě včera umřelo kote takže bolesti až až a to ještě nejsem pořádně vyrovnaná že staršímu veci(rodinný příslušník těžká autonehoda naštěstí bez následků i, když stále v bolestech, další prac. Úraz s následkem smrti-bohužel na místě)
![]()
Určitě bych šla. Na pohřeb nepřijít je podle mě neuctivé. S dítětem to zvládneš, sestřenice takhle měla 18 měsíčního chlapečka, stála u dveří a malý byl naštěstí hodný celou dobu, zaujaly ho varhany a vydržel poslouchat.
Já jsem to řešila v červnu, v květnu nám zemřelo miminko, dělali jsme jen tiché rozloučení v kruhu rodinném. Můj otec se k tomu postavil tak, že mu to do smrti neodpustím. Nejen že mě v nemocnici ani nenavštívil, ale pohřeb mojí holčičky, vlastní vnučky, odmítl. Zkoušela jsem s ním komunikovat, ale večer před pohřbem mi jen poslal sms, že nejde. Oplakala jsem to, moc mě to od něj mrzelo. Nakonec se tam objevil, ale už mi to bylo jedno, nepromluvila jsem s ním. Toť k rodinným neshodám.
@Hanulínek tak ja ted byla na pohrbu a zadne dite tam nebylo. Vsichni si to zaridili, bylo zarizeno i hlidani vnoucat toho zemreleho.
@Anonymní píše:
@stinga při pohřbu zřejmě ne, ale před ním nebo něm se obávám že jo
ale při pohřbu už bude dávno rozhodnuto, kam ho dají, ale při tom nebudeš, to ti může být úplně jedno
@Anonymní píše:
@Hanulínek tchyně s babičkou to budou snášet strašně špatně, protože se nemohli absolutně k ničemu vyjádřit ba naopak manželka zemřelého si přijde pouze pro peníze na celý pohřeb maminku zemřelého (skoro 90 let) vyhodí z bytu, protože ještě před úmrtím manžela stihla vše nechat napsat na sebe a své děti i přes to, že byla jistá domluva se kterou zemřely souhlasil. Budou vselijsky výčitky apod. Což Teda upřímně na takový věci opravdu nejsem a bojím se, že to nedám ba naopak abych na tom nebyla hur jak tchyně. Takové věci snasim dost spatne
Nezlob se, ale ty nic jineho, nez rodinnou hadku neresis. Skoro to vypada, ze se na ni treses a jdes tam jen kvuli tomu. Jestli z toho jses tak vypsychla a navic si asi „neuzijes“ ani obrad, tak tam nechod nebo jenom prineste a polozte kyticku. Kde bude lezet manzeluv stryc, predpokladam neni tva vec ![]()
@stinga píše:
ale při pohřbu už bude dávno rozhodnuto, kam ho dají, ale při tom nebudeš, to ti může být úplně jedno
Nemusi být, pokud ho zpopelni, tak urna se muze ukladat kdykoli pote. My to tak delali, dva posledni zemreli v zime, tak jsme neotvirali a nebetonovali hrob v hrozicich ci probihajicich mrazech.
@PaníKadrnožková píše:
Nemusi být, pokud ho zpopelni, tak urna se muze ukladat kdykoli pote. My to tak delali, dva posledni zemreli v zime, tak jsme neotvirali a nebetonovali hrob v hrozicich ci probihajicich mrazech.
Nekde to ani neudelaji - manzelovi zemrela babicka letos v lednu a urnu jsme ukladali az v zari z popudu spravce hrbitova.
@PaníKadrnožková přesně napsala jsem jak sem nazhavena na hádku kterou tam vlastně vyvolám já. Přesně řečeno jdu tam jen kvůli tomu, že je možné, že se tam budou hádat.. A k tomu si tam ještě vezmu syna aby to viděl. Dle tvyho uvažování sem totálně blbá která se někam cpe aby udělala jenom zle. Hold sem chtěla jen vědět názor normálních lidi jestli něco takového měli, když v rodině to skripalo a hned na mě hazes jak se někam cpu, abych spustila hádku. To mi opravdu hlava nebere. V dnešní době někdo chce názor od někoho a je pomalu hned ukamenovanej, že se na něco zeptá.
![]()
@vokishka já bohužel hlídání mít nebudu, druhá babička je pracující a volno bohužel nedostane takže pokud se zúčastním tak to se synem dáme.. Nějaká mamka, hračka, dudlík nám jistě pomuzou
@Anonymní píše:
@PaníKadrnožková přesně napsala jsem jak sem nazhavena na hádku kterou tam vlastně vyvolám já. Přesně řečeno jdu tam jen kvůli tomu, že je možné, že se tam budou hádat.. A k tomu si tam ještě vezmu syna aby to viděl. Dle tvyho uvažování sem totálně blbá která se někam cpe aby udělala jenom zle. Hold sem chtěla jen vědět názor normálních lidi jestli něco takového měli, když v rodině to skripalo a hned na mě hazes jak se někam cpu, abych spustila hádku. To mi opravdu hlava nebere. V dnešní době někdo chce názor od někoho a je pomalu hned ukamenovanej, že se na něco zeptá.![]()
Takových komentářů si nevšímej. Nikdy nevíš, kdo je píše a jestli náhodou nekope kolem sebe jen proto že se v podobné situaci zachoval špatně on sám a teď má výčitky.
Hádky se neboj, na pohřbu už bude klid. Nedokážu si představit člověka, který by byl schopný hádkou zneuctít pohřeb. Hostině a podobných rituálů, kde se to může zvrtnout se můžeš vyhnout.
Pokud není teta úplně blbá nebo zákeřná mrcha, tak se určitě před spoustou lidí hádat nebude, případně ji zbytek rodiny srovná. Snad tam nebudeš jediný host, tak co řešíš. Spíš bych tipovala, že na tchyni bude před ostatními jako med. ![]()
@Anonymní píše:
@PaníKadrnožková přesně napsala jsem jak sem nazhavena na hádku kterou tam vlastně vyvolám já. Přesně řečeno jdu tam jen kvůli tomu, že je možné, že se tam budou hádat.. A k tomu si tam ještě vezmu syna aby to viděl. Dle tvyho uvažování sem totálně blbá která se někam cpe aby udělala jenom zle. Hold sem chtěla jen vědět názor normálních lidi jestli něco takového měli, když v rodině to skripalo a hned na mě hazes jak se někam cpu, abych spustila hádku. To mi opravdu hlava nebere. V dnešní době někdo chce názor od někoho a je pomalu hned ukamenovanej, že se na něco zeptá.![]()
Hele, chapu, ze to mas ted tezky, ale az se uklidnis, tak si precti sve vsechny prispevky. Resis to uplne v kazdem
ja jsem pohrbila dva lidi v poslednich 5 letech, nikdo se tam nehadal ani nehodlal, vsichni truchlili a rozhodne nikdo nevytahoval, kdo je jaky charakter. Jsi celkem vostra, takze by se to dalo brat taky vselijak ![]()
@Katy488 píše:
Takových komentářů si nevšímej. Nikdy nevíš, kdo je píše a jestli náhodou nekope kolem sebe jen proto že se v podobné situaci zachoval špatně on sám a teď má výčitky.
Hádky se neboj, na pohřbu už bude klid. Nedokážu si představit člověka, který by byl schopný hádkou zneuctít pohřeb. Hostině a podobných rituálů, kde se to může zvrtnout se můžeš vyhnout.
Tak u me jsi mimo, sorry, ze svych pohrbu mam dobry pocit, hojna ucast a velmi vrela rodinna atmosfera ![]()
Prosím nechat anonym nebo smazat. Díky.
Kamarádce z práce umřel manžel. Poslala mi parte. Teď se mě kolegyně ptala, zda půjdu na pohřeb. Manžela jsem neznala. Druhá kolegyně taky ne. Jsou jen vazby na kolegyni, která ovdověla. Napadlo mě, když už jsem dostala parte. Zas na druhou stranu pána jsem neznala. Pokud bych měla tuto akci absolvovat, tak jen kvůli kolegyni/kamarádce, kterou mám moc ráda. Co myslíte? Teď mám červa v hlavě. Nechci se zase kamarádky dotknout - co když čeká, že přijdu?