Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@terien
Děkuji za názor. Upřímně mě by to asi položilo a ještě ty vztahy do toho
![]()
@topkiss píše:
@terien
Děkuji za názor. Upřímně mě by to asi položilo a ještě ty vztahy do toho![]()
Pohřeb jako obřad loučení má smysl, když tam člověk ten smutek sdílí s ostatními a pak se jde na kar, kde se popije, zavzpomíná i zasměje,… Ale v tvé situaci
navíc pokud jste byli od sebe… Ať si tam jde s jeho rodinou truchlit milenka, tu počítám nikdo neuráží.
@terien píše:
Pohřeb jako obřad loučení má smysl, když tam člověk ten smutek sdílí s ostatními a pak se jde na kar, kde se popije, zavzpomíná i zasměje,… Ale v tvé situacinavíc pokud jste byli od sebe… Ať si tam jde s jeho rodinou truchlit milenka, tu počítám nikdo neuráží.
kar neznám.
@topkiss píše:
@terien
Děkuji za názor. Upřímně mě by to asi položilo a ještě ty vztahy do toho![]()
Ja třeba neuznávám pohřby, které vidím každou chvíli. Umře pán, udělá se za každou cenu pohřeb. Vdova zhroucená pod práškama, ostatní jí podpírají, aby to vůbec zvládla. Děti hotové, pohřeb je bez kondolencí protože to by nedal nikdo. To už je fakt lepší zapálit doma svíčku a rozloučit se po svém. V tvém případě si myslím, že pohřeb ti jenom naloží.
@Keyllah píše:Čekala jsem, jestli se najde i takový názor. Souhlas, nešla bych. To, co může na pohřbu pod vlivem takových emocí nastat, nepřeju nikomu z pozůstalých. Ať už z kterékoli strany.
Já bych nešla…rozloučila bych se s ním po svém v duchu, třeba u zapálené svíčky nebo u hrobu další den. Mysli hlavně na sebe a děti, ty jsou nejdůležitější. A konflikt na pohřbu s rodinou, asi nebude zrovna to nejlepší, už tak mají osudem naloženo…
Nesla bych, rodine bych napsala slusny dopis s vysvetlenim cele situace.
@Jeremi píše:
Kar je pohřební hostina.
Jo, to chápu, bohužel už jsem byla na pohřbech, ale bez hostiny
@stinga píše:
@Božislava na kar se zve jen nejbližší rodina
Chodím na pohřby pouze rodinných přislušníků. Kar prostě nebyla.
@terien
Za všechno mužů ja samozřejmě. Stala jsem tak za h… Že k tomuhle došlo a pak si ještě dovolím s detma se odstěhovat. A navíc říkají věci, který jsou nesmyslný. Naše děti nevideli přes dva měsíce, nikdy se nezajímali… A teď mě budou jen urážet.
Ve Tve situaci bych taky nesla, ale poslala bych venec a pro deti bych nekam ulozila parte a par spolecnych fotek, mozna se po nich budou casem pidit, pokud jim o nem povis. Drz se, musi to byt tezka situace ![]()
@Božislava aha, tak u nás v rodině je kar pokaždé, ale myslím, že ve velkých městech se už od tohoto zvyku upouští
@stinga píše:
@Božislava aha, tak u nás v rodině je kar pokaždé, ale myslím, že ve velkých městech se už od tohoto zvyku upouští
Asi ano. Neznám to.