Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já bych na pohřeb určitě šla. Ať se stalo co se stalo a rodina se chová příšerně, byl to otec tvých dětí a určitě jste spolu zažili i hezké chvíle… Žádný pohřeb není příjemný, vždy je to hrozné… Ale za mě je pohřeb příležitost rozloučení, uzavření všeho. A asi nebudu mít za tento názor like, ale vzala bych i děti. My v rodině děti na pohřby bereme běžně a to v každém věku. Patří to k životu.
@topkiss píše:
@Šáruší
No nebýt mojí rodiny, tak jsme s dětmi na ulici. Ja se nanti necítím a vim, ze by me to odrovnalo. A musim tu být pro děti. Nemůžu si dovolit je v tom nechat jako jejich táta
A když tedy jeho rodina zařizuje pohřeb, tedy i PARTE - dali vás tam jako pozůstalé? Nejsou tam jen vaše děti a milenka?
Já bych děti do 2 let na pohřeb nebrala, ony neumí někdy být potichu a nehodilo by se nějaké vyrušování.
A sama bych při tak špatném vztahu na konci jeho života na jeho pohřeb nešla. Sice to asi bylo od něho sobecké, ale nakonec to pro tebe může být i úleva. Nebude se do budoucna montovat do tvého soukromého života a děti si snáze zvyknou na případného nového otčíma.
Moje dnes už dospělá kamarádka zažila se svým otcem to samé, našel si milenku, opustil je, všechny vyhodil z rodinného domu, obral o všechny peníze, a nakonec se za pár let zastřelil demonstrativně před jedním rodinným příslušníkem. Na pohřeb mu nakonec nešla ani exmanželka, ani děti a zřejmě ani ta milenka.
Myslím, že teprve po jeho smrti se kámoška vyrovnala s chováním otce a přesto, i když už necítí tu zlost na něho, tak necítí ani lítost.
Někdy to tak prostě je. Časem otupíš.
@LaPaloma píše:
A když tedy jeho rodina zařizuje pohřeb, tedy i PARTE - dali vás tam jako pozůstalé? Nejsou tam jen vaše děti a milenka?Já bych děti do 2 let na pohřeb nebrala, ony neumí někdy být potichu a nehodilo by se nějaké vyrušování.
Moje dnes už dospělá kamarádka zažila se svým otcem to samé, našel si milenku, opustil je, všechny vyhodil z rodinného domu, obral o všechny peníze, a nakonec se za pár let zastřelil demonstrativně před jedním rodinným příslušníkem. Na pohřeb mu nakonec nešla ani exmanželka, ani děti a zřejmě ani ta milenka.
A sama bych při tak špatném vztahu na konci jeho života na jeho pohřeb nešla.Sice to asi bylo od něho sobecké, ale nakonec to pro tebe může být i úleva. Nebude se do budoucna montovat do tvého soukromého života a děti si snáze zvyknou na případného nového otčíma.
Myslím, že teprve po jeho smrti se kámoška vyrovnala s chováním otce a přesto, i když už necítí tu zlost na něho, tak necítí ani lítost.
Někdy to tak prostě je. Časem otupíš.
Nene, tohle nemyslíš vážně, že?
@LaPaloma
On s tou milenkou nezůstal. Pořád bojoval o nás. A parte jsem ani neviděla. A to že nas připravil o domov myslím tak, že to tam udělal a s dětmi už tam žít nemůžeme
@cverunka píše:
Nene, tohle nemyslíš vážně, že?
Myslím. Musí si v tom najít to dobré pro sebe. A tohle je to jediný, pro co to je dobrý.
Byl to chlap, co dal přednost milence, nezajímal se o děti, jak žijou, jestli mají kde bydlet. Nezajímala se ani jeho rodina. To znamená, že se sám postavil do pozice CIZÍHO ČLOVĚKA, určitě ne blízkého. A pro ty se pláče o dost méně. Nehledě na to, že svým nebytím připravil svoje děti i o finance, nepředpokládám, že sirotčí důchod bude spása. Takže nejde jen o to, že se nezúčastní výchovy svých dětí, jde i o peníze a v neposlední řadě o sprosté chování jeho rodiny. Jací rodiče, takový syn. A obávám se, že sprostotou si jeho rodiče vyslouží akorát to, že svá vnoučata neuvidí. kdo by je chtěl takovým lidem dávat?
Nebožtík nebyl za života tak blízký jako mohl být, protože nechtěla nakonec nechtěl žít ani svůj život s novou babou. Vypadá to na slabocha. Sám si přestříhal vazby.
A jeho rodiče to dorazili.
@topkiss píše:
@LaPaloma
On s tou milenkou nezůstal. Pořád bojoval o nás. A parte jsem ani neviděla. A to že nas připravil o domov myslím tak, že to tam udělal a s dětmi už tam žít nemůžeme
Tak pak se dá lépe pochopit, že se jeho rodina tak chová. I když správné to není.
@topkiss píše:
@LaPaloma
Pokud to bylo v domě, kde žijí i jeho rodiče, tak určitě ne. Pokud však jste odešli z bytu, nejste rozvedeni, tak bych se okamžitě nasunula zpět.
Kapitola je uzavřena, začneš znovu. On má, co chtěl, nic s tím nenaděláš.
Já třeba nepochopila sebevraždu našeho mladého souseda, krásný kluk, nevím, proč to muselo být. Nebral ohledy na svou mámu, ta se z toho dobře 5 let hrabala. Pohled na ni vyvolával zlost na toho kluka i ve mně. On nikoho nevaroval, že by měl úmysl. Oni to prostě udělat chtějí, musí se to respektovat. Asi jenom tak se to dá překonat, si myslím. Ale duševní stav těch lidí v pořádku nemůže být.
@rokris
No takhle… On to s ní zkoušel a zjistil, že ji vlastně nechce… Ale ja nejsem idiot
@LaPaloma
Nemůžu tam s dětmi žít s vědomím, ze to tam ukončil
@topkiss píše:
@rokris
No takhle… On to s ní zkoušel a zjistil, že ji vlastně nechce… Ale ja nejsem idiot
No jistě, oni to vidí, jak ve svém žalu potřebují. Asi argumentují tím, žes mu odchodem vzala zázemí, když on by se byl pak vrátil. Na pohřeb nechoď, je to už tak dost hrozný, nenakládej si ještě víc. Kdo ví, co by se tam odehrálo.
@topkiss píše:
@LaPaloma
Nemůžu tam s dětmi žít s vědomím, ze to tam ukončil
Aha, tak jedině pronajmout nebo prodat. To by dal málokdo v tom být, to není asi vůbec myslitelný.
@rokris
No asi tak. Prece nejsem fackovaci panak. A neřeknu kdybych byla nějak zlá. Ale já se snažila i o to aby děti viděl co nejvíc. Myslím, že na to jak se ke me zachoval jsem byla ještě velkorysá
@Anonymní píše:
@Božislava
Ve zkratce. Manžel si našel milenku, ja s dětmi odešla. A on to neunesl. Napsal do dopisu, že bez nas nemůže být. Že se stydi sám před sebou. A jeho rodina prostě strašně útočí. Asi jsem si to měla nechat líbit
@LaPaloma
No to právě není. Po dedickym řízení ho prodám a najdeme si s dětmi jiny začneme nový život
@Russet píše:Šla bych jedině s podmínkou, že půjde někdo se mnou, kdo by případně mohl svědčit při fyzickém napadení před soudem. Nakonec i při slovním napadání. Svědek se hodí pro budoucnost, aby šlo korigovat fámy. Pokud by tam něměli být i cizí nezávislí lidé, čili by to byl pohřeb pouze v rodinném kruhu - tak tam bych nešla za žádných okolností.![]()
Hrůza. Udělej, na co budeš mít sílu. Asi bych šla, byla jsi jeho žena. Snad se aspoň na pohřbu budou chovat slušně. Pak se na ně z vysoka vykašli.