Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Bubla_Bučková píše:
Hádka nevznikla kvůli pohřbu, ale kvůli doprovodu k sestře a paní si hodí truc, že když tam nesmrdí dvakrát měsíčně na kafi, tak nikam nejede… Jako sorry, nechce po ní darovat ledvinu, ale zajet k sestře plus je potřeba si ubrat část z jednostranného pohledu - třeba si občas zavolají a ani o tom neví.
Není to na truc, ani nemusím nikde smrdet na kafi. Mám jen názor, že lidi a tuplem v rodině se mají vídat za života, obzvlášť v rodině. Nedělí je půl světa, nemoci, stáří.. Respektuju, že jsou takoví, mají to tak v rodině a bohužel v tom pokračují i jejich děti. A mít na to jiný názor neznamená, že ho mám víc nebo mín ráda. Mimochodem sestra o seznamování nestojí, píšu, jsou tak vychování, je to pro ně normální. Pohřeb bude, po pohřbu žádné setkání, jede se domů a pravděpodobně do dalšího pohřbu nikdo nikoho nebude vyhledávat. Je to tak zvláštní situace, i proto jsem chtěla znát názor nezaujatych lidí.
@Anonymní píše:
Není to na truc, ani nemusím nikde smrdet na kafi. Mám jen názor, že lidi a tuplem v rodině se mají vídat za života, obzvlášť v rodině. Nedělí je půl světa, nemoci, stáří.. Respektuju, že jsou takoví, mají to tak v rodině a bohužel v tom pokračují i jejich děti. A mít na to jiný názor neznamená, že ho mám víc nebo mín ráda. Mimochodem sestra o seznamování nestojí, píšu, jsou tak vychování, je to pro ně normální. Pohřeb bude, po pohřbu žádné setkání, jede se domů a pravděpodobně do dalšího pohřbu nikdo nikoho nebude vyhledávat. Je to tak zvláštní situace, i proto jsem chtěla znát názor nezaujatych lidí.
No tak jestli víš, že sestra o setkání nestojí, tak bych tam ani nejela ani nešla na pohřeb.
Ja bych jela, ne kvuli svagrovi pritele, ale protoze by me pritel pozadal. Chapala bych to tak, ze chce mou oporu a bylo by mi jedno jestli na setkani se sestrou, kterou dlouho nevidel a je z toho nervozni nebo na pohrbu jeho pribuzneho, ktereho ja nikdy nevidela. A pokud bych tim mohla zlepsit vztahy v rodine, tim lepe
pro me by byl v teto situaci prioritou pritel a jeho prani i kdyz svuj nazor k tomu bych mu samozrejme rekla ![]()
@darka15 píše:
Nestýkají se, ale na pohřeb jít je slušnost. Je to otázka půl hodiny a pokud se to člověka nedotýká, může se odosobnit a mít od toho odstup.
To si děláš srandu, ne? Jít na pohřeb někomu, koho jsem nikdy neviděla? To mi hlava nebere. Šla bych možná jako morální opora přítele, ale co je mi jinak do cizích lidí.
@Anonymní píše:
Prosím anonymně. Mam 3roky přítele, oba jsme ve věku cca 50let. Přítel má tři sourozence a v jejich rodině to funguje tak, že se nenavštevují, žádné narozeniny, vánoce, nevolaji si, myslím, že vzájemně neví, kolik kdo má dětí, vidí se pouze náhodně, bydlí v okruhu cca 60km.Ze začátku jsem s tím měla velký problém, ale bohužel to, co mají zažité roky, nezměním a tak se snažím neřešit. Včera zemřel priteluv švagr. Volala to sestra, přítel se sbalil a trval na tom, ať jedu s ním. Já jsem to odmítla s tím, že jsem ho nikdy neviděla a že si myslím, že když už, tak je to rodinná záležitost, čerstvá tak, že s ním chce třeba sestra mluvit v soukromí, potřebuje peníze, něco zařídit a že tam nemám co dělat. No, vyslechla jsem si, že tak si nepředstavuje v dobrém i ve zlém, jak jsem ho zklamala atd. Mám chuť mu říct, že se o švagra za života absolutně nezajímal a já jsem teď bita za jeho pokrytectví. Nechtěla jsem jít ani na pohřeb, ty lidi vůbec neznám a začínám mít pocit, že mu jde o to ukázat mě vedle sebe. Jít, nejít?
No tak když Tě..o to požádal..tak jdi ne?…O co jde?…
Na pohřeb bych nešla,proč jí neseznámil,když ještě švagr žil. ![]()
@Anonymní píše:
Takže se vídají jen na pohřbech.To je samo osobě morbidní.
@Anonymní píše:
Ano, vidíš to dobře. Já mám rodinu, kde všichni o sobě víme. A to, že oni se nepotřebují, nezajímají se o sebe, léta, to prostě nechápu a snažila jsem se ho párkrát postrčit, aby jsme je třeba pozvali k nám nebo na nějakou neutrální akci a on hned útočí, že to mají v rodině jinak, nejsou tak vzorní jako my. Je to tak, že tento vzor z rodiny se posunuje dál a třeba přítel nemá absolutně potřebu vídat svoje vnuky,dokonce snad i žárlí, když už si jednou za rok domluvím s jeho dcerou hlídání jeho vnoučat. Pro mě je to dost zásadní a nevím jak s tím naložit.
Chapu, muj muz ma v rodine take veci, ktere me prijdou strasne a misto, aby si to priznal, tak to obhajuje. Myslim, ze to je normalni, proste to je jeho rodina. A mam dojem, ze chlapy maji tuhle schopnost nahlidnout na svou rodinu realne jeste nejak slabsi nez zeny. Nevim, co bych ti poradila. Ani sobe:-) Ja to proste nechavam byt, kdyz vidim neco desnyho, tak to reknu, aby znal muj nazor a nemyslel si, ze treba to vidim stejne jako on a tim to pro me konci. No konci, ja to rikam hlavne proto, ze nechci, aby podobne praktiky obvykle v jeho rodine tahal k nam domu. Nemas to podobne? Ale na pohreb bych sla.
@Mrs.bloud píše:
Chapu, muj muz ma v rodine take veci, ktere me prijdou strasne a misto, aby si to priznal, tak to obhajuje. Myslim, ze to je normalni, proste to je jeho rodina. A mam dojem, ze chlapy maji tuhle schopnost nahlidnout na svou rodinu realne jeste nejak slabsi nez zeny. Nevim, co bych ti poradila. Ani sobe:-) Ja to proste nechavam byt, kdyz vidim neco desnyho, tak to reknu, aby znal muj nazor a nemyslel si, ze treba to vidim stejne jako on a tim to pro me konci. No konci, ja to rikam hlavne proto, ze nechci, aby podobne praktiky obvykle v jeho rodine tahal k nam domu. Nemas to podobne? Ale na pohreb bych sla.
Děkuji za názor. Mám to stejně. Jeho rodina, jejich věc. Jen nechci moresy z jeho rodiny tahat do té svojí.
Ahojte,
nevím jak to napsat, abych nepsala nějak velký román. Tak to sepisu ve zkratce. Můj manžel spáchal sebevraždu. Jeho rodina viní mě. Volají mi, sprostě nadávají… Mám strach jít na pohřeb. Nechci je už už vidět. Na druhou stranu mi to přijde neúcta, ale on me tu nechal i s detma a nemyslel na nas… Nevím co dělat.
@Anonymní píše:úpřímnou soustrast.
Ahojte,
nevím jak to napsat, abych nepsala nějak velký román. Tak to sepisu ve zkratce. Můj manžel spáchal sebevraždu. Jeho rodina viní mě. Volají mi, sprostě nadávají… Mám strach jít na pohřeb. Nechci je už už vidět. Na druhou stranu mi to přijde neúcta, ale on me tu nechal i s detma a nemyslel na nas… Nevím co dělat.
@Božislava
Ve zkratce. Manžel si našel milenku, ja s dětmi odešla. A on to neunesl. Napsal do dopisu, že bez nas nemůže být. Že se stydi sám před sebou. A jeho rodina prostě strašně útočí. Asi jsem si to měla nechat líbit
@Anonymní píše:
Ahojte,
je mi to líto, místo, aby tě podrželi tak tě obviňují. Pohřeb zařizují rodiče manžela? Já bych šla, ale s někým blízkým z rodiny, kdo mě podrží a před kým si netroufnou tě napadat.
Na pohřeb bych šla nerada. Bylo by mi trapně před pozustalymi. Pripadala bych si jako někdo, kdo se přišel popast na emocich a zahrat divadlo, když jsem dotyčného v životě neviděla. S tím, že druhá polovička se o zesnulého také nezajímala. Zároveň to může stmelit ne moc soudržnou rodinu. Pokud o to přítel tak moc stojí, jela bych. Ale jeho jednání mi příjde zvláštní.