Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Helca83
Věnec jsem nechala udělat ode me i od děti a da ho tam kolega z práce. Fotky někam uložím. Upřímně nevím co tem detem jednou reknu když je tady tak sobecky nechal
@topkiss píše:
@terien
Děkuji za názor. Upřímně mě by to asi položilo a ještě ty vztahy do toho![]()
nechoď, děti jsou malinké, kvůli dětem to řešit nemusíš. A ty to udělej tak, jak to cítíš. Já bych asi taky nešla.
@Šáruší
Necítím se na to. A nevím co horšího by si jeho rodina ještě mohla myslet než teď
@topkiss píše:
@Šáruší
Necítím se na to. A nevím co horšího by si jeho rodina ještě mohla myslet než teď
nejde o ně, jde o tebe a děti, kdybych já nemusela na pohřby, nikdy bych tam nešla, vyřídí mě na hodně dlouho. U nás jsou vztahy v pořádku, takže jdu, mám to za sebou v únoru, vyřízená jsem ještě teď. Kdyby tam na mě měl někdo nenávistně útočit, nešla bych tam. Dělej jen to, co neohrozí tebe na tvém duševním zdraví, už takhle máš naloženo neuvěřitelně, musíš tady bát pro ty dvě maličké děti v pořádku. Hodně hodně sil. Doufám, že máš svou rodinu a nejsi na to sama ![]()
@topkiss píše:
@Šáruší
Upřímnou soustrast.
Jinak taky bych nešla. Chápu že pohřeb je taková tečka a zároveň začátek dalšího žití. Ale ve tvém případě jsou důležité děti a tvoje zdraví. Určitě je způsob, jak si to sama pro sebe uzavřít.
A jeho rodina? Chápu to zdrcení, když život syna skončí takhle, i to, že hledají vinu jinde. Ale ty pravdu víš. Možná, že k dětem najdou cestu až je to preboli, možná že ne. Ale teď není dobana to, abyste to řešili, protože si to všichni musíte odzit. Proto bych tam nešla. Můžeš jim zkusit napsat dopis a dát jim ji třeba později. To by ti mohlo taky pomoci.
A jinak dětem bych řekla, že se tatínek rozhodl odejít. Vůbec bych nic o tom, jak je tady sobecky nechal, neříkala.
@Šáruší
No nebýt mojí rodiny, tak jsme s dětmi na ulici. Ja se nanti necítím a vim, ze by me to odrovnalo. A musim tu být pro děti. Nemůžu si dovolit je v tom nechat jako jejich táta
@topkiss píše:
@Šáruší
No nebýt mojí rodiny, tak jsme s dětmi na ulici. Ja se nanti necítím a vim, ze by me to odrovnalo. A musim tu být pro děti. Nemůžu si dovolit je v tom nechat jako jejich táta
ano. Pohřeb je v podstatě rozloučení pro pozůstalé. Není to akt pro mrtvého, ale možnost pro pozůstalé, jak se rozloučit, uzavřít to a jít dál. Ale je to dobrovolná možnost. Není to povinnost. A už vůbec jakože to není očistec, jdu tam, vím, že to bude peklo, že na mě budou nenávistně vrčet a házet špínu, já se z toho složím, dopředu se to bojím…no tak to ne, ani omylem. A aby byly fotky, že jsi byla v davu na pohřbu? Nebo fotky z pohřbu? Brutální, jako máme je, tchána dokonce napadla tak skvělá myšlenka, že to jako nafotím já, jsem přeci fotografka…jako fakt brutální. Nikdy v životě se na fotky z pohřbu nepodívám. Takže prostě nechoď a dej se postupně do pořádku. Cítím z tebe strašný vztek, že to těm dětem udělal. Chápu tě, taky bych ho měla, obrovský. Nemusíš tam chodit, nemusíš.
@topkiss píše:
@Šáruší
Teď sis odpověděla. Musíš být silná pro děti, když on nebyl. Víc bych v tom neheldala a už vůbec ne si něco vyčítala a nebo poslouchala kecy od tchýně.
@Šáruší
Máš pravdu. Mam neskutečný vztek. Kvůli dětem. Ne kvůli sobě. Ja se bez něj obejdu. Strašně mě tim sobectvim nastval
Na pohřeb bych nešla být v takové situaci. Blokuj kontakty, jediné co bych jim napsala by bylo, aby se příště kontaktem zaměřili na jeho poslední přítelkyni a mě dali jednou pro vždy pokoj. V případě dalšího obtěžování to budu řešit jinak.
Já pochopím, že pro každou mámu je to nejhorší se dívat do hrobu svého dítěte, ale co je moc, to je moc. Byl to on, co Tebe s dětmi nechal na holičkách, líbit jsi si to nenechala, zachovala jsi se asi jako každá rozumná ženská, to co nastalo potom už šlo mimo Tebe. Ty jsi nikomu podnět k sebevraždě nedala. Rozluč se s ním ve svém soukromí mimo jejich rodinu, která, když jsi byla v loji, Ti pomocnou ruku nepodala a ještě dělali, že Tebe a jejich vnoučata neznají. Jestli Tě budou pomlouvat, to Tě už trápit vůbec nemusí. Jediný, kdo tady může mít výčitky svědomí je ta pipina, co Tvého manžela odtáhla od rodiny. Tu ať uráží a jsou na ní sprostí. Tam je to naprosto na místě. Přeji Ti hodně sil, lepší život bez těchto zlých lidí
.
Příspěvek upraven 22.05.19 v 21:16
@topkiss píše:
@Helca83
Věnec jsem nechala udělat ode me i od děti a da ho tam kolega z práce. Fotky někam uložím. Upřímně nevím co tem detem jednou reknu když je tady tak sobecky nechal
Tos udělala dobře
přece nebudeš s malickyma dětma čekat, kdy tě tchyně praští kabelkou
ty jo.. Upřímnou soustrast, ale co tohle bylo za magora teda. I tak je to určitě těžký. Šla bych pak třeba s dětma zapálit svíčku další dny na hrob. Přeju ať je brzo lépe.
@topkiss píše:
@Ou
Děti jsou malé. A ani jeden ještě ani nemluví. Nebudou si ho pamatovat. A brát na pohřeb děti do 2 let…
Taky jsem nebral dceru na pohřeb její mámy. Tady spíš jde ale o to - tedy pokud se zakladatelka rozhodne na pohřeb jít - kdo jí ty děti pohlídá…
@Malina7
Mě tohle strašně mrzí. Dělala jsem pro něj i pro děti první poslední. To že si on nasel milenku byla pro me hrozná potupa. A jeho rodina mi ještě bude sprostě nadávat, že jsem ho k tomu dohnala, protože jsem s detma utekla? Za to si ale mohl sám. Přeci jsem nemohla dělat, že se nic nestalo…
@annasmyc píše:
je mi to líto, místo, aby tě podrželi tak tě obviňují. Pohřeb zařizují rodiče manžela? Já bych šla, ale s někým blízkým z rodiny, kdo mě podrží a před kým si netroufnou tě napadat.
Od rodičů, kteří pochovávají syna, se teda nedá moc čekat, že někoho dalšího podrží. A to ani tehdy, kdyby zakladatelce smrt za vinu nedávali.
@topkiss píše:
@Malina7
Mě tohle strašně mrzí. Dělala jsem pro něj i pro děti první poslední. To že si on nasel milenku byla pro me hrozná potupa. A jeho rodina mi ještě bude sprostě nadávat, že jsem ho k tomu dohnala, protože jsem s detma utekla? Za to si ale mohl sám. Přeci jsem nemohla dělat, že se nic nestalo…
Jsou zoufalí, hledají viníka. Ono si to sedne. Ale na pohřeb bych opravdu nešla.