Křesťanské jesličky - diskuse

• Fotoalbum (129)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3760
28.1.12 15:13

Ahoj holky,

Rafu - Bédík proti neštovícím očkovaný není. Má jenom základní povinné očkování, nic navíc. Poradila jsem se několikrát s naší dětskou dr. a nic navíc už mu nedávala. Ale právě u těch neštovic nevím, jak to je - četla jsem, že pokud je dítě neprodělá do 10 let, tak se dá ještě naočkovat, aby je nemělo v dospělosti, ale nevím to přesně. Musím se doktorky zeptat. Inuška neštovice prodělal normálně - chytl je úplně poslední červnový týden ve školce v 6ti letech, pak už po prázdninách šel do školy. Inuška je ročník, který nemá ani očkování proti žloutence - to mají až pozdější ročníky, na tu žloutenku půjde v květnu ve 12 letech.

maky - to je výborné, že ses tak zaběhla!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
29.1.12 18:25

Ester -

s hlavní vězeňskou kaplankou Jakubalovou jsi v kontaktu?
Nebo chceš nějakého člověka na kterého máme osobní vazby? myslím, že se nemusíš bát oslovit je oficiálně, jistě ti poradí.
leccos načteno hádám máš?

základní články z webu vězenské služby:
http://www.vscr.cz/…sluzba-1195/ - jestli ti tam nevyjede přehled relevantních článků, tak si zadej do vyhledávače na vscr.cz Vězeňská duchovní služba.

ale i tohle třeba
http://www.getsemany.cz/node/329 - sice starší, ale pro přehled

atd. atd.

Jinak abych se tedy nevyhnula uplně tvému dotazu na konkrétní osoby. Práci ve věznicích se věnuje docela hodně lidí, a nemusí to být přímo jen kaplani, ale další dobrovolníci, kteří k tomu mají pověření.

s prosbou o pomoc popros třeba Jaroslava Líznera- teď je farářem tuším v Kostelci nad Černými lesy.

Taky mužeš zkusit Reného Milfaita, který se věnoval delší dobu práci ve věznicích.

všechny zdravím.

Lamvinku- čekala jsem jak u vás :( to je teda dost tristní…
aspon, že je naštvaná i pediatrička - třeba i ona muže poradit kam jinam, když jí tato nemocnice zklamala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
30.1.12 12:27

Harpyje: děkuju moc za nápady, jsi zlato! Milfajt mne nenapadl, znám ho a oslovím ho! Já ho mám spojeného s komerčním zneužíváním dětí, tak mne napadl. Dík za Tvou inspiraci! :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
30.1.12 15:09

Holky, bydlí někdo z Vás v Klatovech? Jedu v únoru ke kamarádce, že bychom se sešly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
30.1.12 15:21

Ester- oba jmenovaní pánové jsou ovšem podle mne jen podpůrné kontakty, být tebou kontaktuji přímo kaplany, fakt se jich neboj- ale měj určitě už přehled o tématu.
Bo doborovolníků, kteří chodí do věznic jespousta, ale jde-li ti přímo o kaplanskou službu, chce to bavit se přímo s nimi.

Zkus ještě třeba diskuzi křesťanké maminky na Baby café - tam chodí maminky z více církví a velice pravděpodobně mohou znát nějaké kaplany nekatolíky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
31.1.12 12:29

Ester- ještě jsem zapomněla na muslimy- minimálně v Ruzyňské věznici v praze, možná i v Plzni, to si nejsem jistá, se v pátek konají modlitby pro uvězněné. jezdí tam myslím imám z mešity na Černém Mostě - Pha 14, nebo kontaktuj modlitebnu na Politických věznů v Praze 1 - určitě ti poraděj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
31.1.12 15:23

Ahoj holky!
Tak jsem zjistila, že zápis do školky u nás bude někdy v půlce března. Poradíte mi, co je k zápisu potřeba? Díky.

Gerberko, Anička proti neštovicím očkovaná není, naopak. Byla bych moc ráda, kdyby je dostala, ale v okolí je nikdo nemá.Škoda, že jste z ruky. Jak se vede Bedřiškovi teď?

Lavminku, Chris, já jsem z vás úplně na větvi. Nějak nechápu, že vaši chlapečci už mají 10 kg a začínají lézt. Kdy to stihli? :)

Opatrujte se.
R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3760
31.1.12 18:44

Ahoj holky,

jdu jenom napsat, že z té školky mě brzo odvezou :x …Dneska ráno tam viselo, že se tam vyskytl „případ černého kašle“. Hned jsem se ptala učitelky, kdo to je a prý s tím onemocněla kuchařka - tedy ta, která dětem chystá jídlo, my máme dováženou stravu. S tímhle jsem se tedy opravdu ještě nesetkala, vůbec nevím, jak moc je to nakažlivé a jestli je dostatečnou ochranou očkování - to je v té hexavakcíně. Přeočkování proti tetanu, záškrtu a černému kašli je potom v 5ti letech - to bude mít Béda v červenci.....přenáší se to prý normálně vzduchem - kapénkovou cestou. Béda tedy minulý týden byl ve školce až od čtvrtka a ona dotyčná tam už v pátek nebyla. Černý kašel se dá poznat jedině z krve, ani z výtěru, nic, jenom z krve. Jsem z toho úplně hotová. Ty plané neštovice neřeším, když dostane, tak je prodělá, to je jedno. Ale ten černý kašel mě tedy opravdu děsí. Nevíte o tom někdo něco bližšího?

Snad se už konečně někdy ozvu s nějakými pozitivními zprávami :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
31.1.12 19:19

Gerberko, s tím kašlem neporadím. Já jsem měla za to, že už se nevyskytuje :think: Tak hlavně at jste co nejdříve v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
31.1.12 21:53

Gerberko: ano, černý kašel se vyskytuje, navzdory očkování - ale u starší populace. Moje sestřenka jej také před pár lety prodělala. Je možné, že to očkování nebylo u některých jedinců extra účinné. Jsou na to antibiotika a léčení trvá dlouho. Ale prosím tě nemaluj hned čerta na zeď. Béda bude v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
31.1.12 22:22

Gerbi - to bude dobrý, je očkovaný, s kuchařkou se skoro neviděl … a taky - nemůžete si přece vybrat všechny choroby, musíte nějaké nechat jiným :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3650
31.1.12 23:55

Gerberko, vidím to podobně jako holky, pravděpodobnost je malá.
Ale chápu, že ta zpráva nepotěšila.

Já asi zítra vyfasuju pro Milánka už druhá atb, zase zahleněný, zase kašel, asi průdušky :zed:

Jitko, o Klatovech nevím, že by tu někdo byl z té strany :nevim:

Rafuško, taky koukám, jak to letí, za chvíli rok :think:
Musím ale říct, že teď jsem dost unavená, daně a ty bacily k tomu :roll: No, vím, že si nemám nač stěžovat, ale stejně to na mne někdy padá :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
1.2.12 10:34
christabel píše:
Gerberko, vidím to podobně jako holky, pravděpodobnost je malá.
Ale chápu, že ta zpráva nepotěšila.

Já asi zítra vyfasuju pro Milánka už druhá atb, zase zahleněný, zase kašel, asi průdušky :zed:

Jitko, o Klatovech nevím, že by tu někdo byl z té strany :nevim:

Rafuško, taky koukám, jak to letí, za chvíli rok :think:
Musím ale říct, že teď jsem dost unavená, daně a ty bacily k tomu :roll: No, vím, že si nemám nač stěžovat, ale stejně to na mne někdy padá :roll:

Díky. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3760
1.2.12 17:06

Rafu, k zápisu do školky je tuším potřeba přinést rodný list dítěte, nic jiného ohledně dokladů, ale úplně jistá si nejsem, myslím, že je to takhle. Naše ředitelka malého ani nechtěla vidět, nic, stála tam fronta rodičů a ředitelka všem rozdávala formuláře a zapisovala si do knihy, kolik dětí asi bude mít pro představu. Pak vyplněné jsme to nesli asi za 14 dnů a čekali na Rozhodnutí o přijetí - to musí být vyjádření dětské dr. + vyplněné ty školkové formuláře. hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
1.2.12 22:04

omlouvám se za vpád do diskuze ,moc prosím o motlitbu https://www.emimino.cz/…apadl-96867/ holčina se dva dny neozvala ,psala jsem si s ní SZ a bojím se o ni. bohužel neznám jméno a ani kde bydlí,nevím jak jí pomoci :(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová