Křesťanské jesličky - diskuse

• Fotoalbum (129)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3760
4.6.12 10:07

Holky,
Já vás čtu, ale nepíšu, snad mě pochopíte.
Po mamince je moc moc smutno a prázdno, vůbec netuším, jak si bez maminky zvyknu, je to veliká životní rána…..i když je člověk samostatný, žije jinde a má svou vlastní rodinu, tak maminka je prostě jenom jedna a ten vztah byl nenahraditelný. Pořád nemůžeme pochopit, jak je možné, že tak najednou a rychle odešla..mohla tu být ještě spoustu let, žádnou vážnou trvalou nemoc vůbec neměla. Škoda, že neuvidí, jak Béda půjde do první třídy nebo na jakou střední školu půjde Inuška….

Važte si každého dne, kdy máte rodiče. Já mám ještě tatínka (84), který je díkybohu ještě soběstačný v těch nejdůležitějších každodenních činnostech, ale o víkendu mu vozím jídlo, uklízím + starám se o prádlo, to by už nezvládl.
Mějte se moc hezky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
4.6.12 20:54

**Gerberko:****** holka, :hug: … Je dobře, že jsi připomněla, jak je dobré mít rodiče, které lze obejmout, poděkovat jim, protože jsou tady s námi. Jak dlouho jsem to brala jako samozřejmost… Už to vnímám jako dar.
Myslím na tebe často. Život si nějakou kolej najde, smutek zůstane, i to prázdné místo. Ale víme přece, že to odloučení není na vždy, ikdyž si tím musíme projít úplně všichni… Díky Kristu jsme ale dostali naději na setkání se všemi, kteří nás předešli do nebeského Království :srdce: Vždycky, když se mi zdá, že život ani smrt nemá smysl, vzpomenu si na Pána, který si tím vším prošel a prošlapal nám cestu.

Modli se za maminku, ona je určitě stále s tebou i s tvými dětmi.

Ahoj, Z.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
4.6.12 21:00

Demi jojo, taky jsme vzpomínali, jak to letí. Holky rostou a rostou. Zítra jdeme se Zuzi do školy, jsou informační schůzky a budou se vybírat děti do sportovní třídy. Zuzanka to chce zkusit, tak uvidíme. Doufám, že to zvládnu, mám totiž angínu s čepama, tak jsem taková unavená. No Anetka má stále dutin, dneska jí je čistili a dostala další atb, tak doufám, že to už zabere. Příští týden ve škole se z toho asi osypem.

Holky nejedete někdo na charismatickou konferenci? My se letos chystáme poprvé, tak jsem zvědavá. Mám pocit, že nějak upadáme ve víře. Tak snad se mi podaří s tím něco udělat a načerpat duchovní sílu.

Už se těšíme na neděli, holky by měly jít v průvodu na Boží tělo.

Barča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
4.6.12 21:06

Gerbi posílám :hug: , je to těžké. Pamatuju si jak před 5 lety mi umřel tatka, ano ty chvíle byly strašné, vždy když jsme k mamce přijeli, jsme ho čekali jak volá z okna a okno bylo prázdné. Prostě plno maličkostí, které ho připomenou. Jak píše Demi čas to trochu ztlumí, ale to prázdné místo zůstane. Máš jistě oporu v manželovi a dětech. Moc na tebe myslím :hug: .
 Barča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3650
5.6.12 20:44

Ahoj holky, omlouvám se, že jsem se tak dlouho neozvala, čtu vás, ale snažím se omezit čas strávený ve virtuálu. Při tom, kolik času zabírá blog, mi už na příspěvky jinam nezbývá energie.
Myslím na vás ale často.

Demi, díky za optání na dětičky, na jaře se to se zdravím zlepšilo a já jsem v daleko větší pohodě, jako asi my všechny, když nejsou starosti s nemocemi, díky Bohu.
Hodně moc mi vyhovuje i pravidelný režim, kdy starší chodí do školky… mám ráda slunečná odpoledne, kdy jdu pro ně s Milánkem a ony si ještě hrají na písku na zahradě u školky a tak je tam taková pohoda.
Milánek začal před pár dny chodit.
Jinak dostal minulý týden Hexu a navrch ještě Prevenar, tentokrát s reakcí, dva dny měl horečky. V tomto případě bylo zbytečné, že to dostal obojí zároveň, bylo to nedorozumění s pediatrem - myslela jsem, že jsem se domluvila se sestrou po telefonu, že dostane jenom Prevenar a Hexu až později a nějak to nedopadlo. Ale už je to OK.
S dětmi teď výletujeme, tak je to takové veselejší; v sobotu byly starší s tatínkem na vodě.

Gerberko, moc Ti rozumím, ztráta maminky je nenahraditelná, člověku se tolik stýská :,(
Snad Ti bude útechou muž a děti a také tatínek, a Ty zase jemu.
Je štěstí, že se maminka dožila vnoučat, bylo mi tak líto, když ta naše odešla tak brzy :hug:

Demi, zážitek s klavírem je moc hezký. Také se chystám dát děti, hlavně asi Pavlíčka do hudebky na klavír; Helenka je spíš na výtvarničení.
Jak mi říkala učitelka hudby zde ze ZUŠ, děti, které se hudbě věnují, jsou takové trochu jiné, jemnější, něco v nich je, pozná se to…

Všechny moc zdravím, na Harpyji pořád myslím, když je hezky, tak si říkám, že je pěkný den na narození miminka :lol:

Noc kostelů jsem moc nedala, protože jsem se špatně podívala a zavíralo se už v deset hodin, přišla jsem až po usnutí dětí a tak jsem v kostele strávila jenom malou chvilku. Ale i tak to byl zážitek a příští rok se mi snad podaří vyhradit si na více času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
8.6.12 20:40

Ahoj všem,

holky, už je to tu zas… https://www.emimino.cz/…uzasna-9299/

Že jsem ty názory lidiček a některých nadlidiček vůbec četla… No nic, jdu s manželem na kávu, nebudu se zatěžovat „plnohodnotnou“ a marnou diskuzí.

:mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
8.6.12 20:53

Ahoj holky,
Demi taky jsem se začetla, ale to nemá význam tam něco psát. Nic to nezmění. Hold sem může psát každý svůj názor. Já ji fandím.
Užijte si kávičku.
 Barča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
12.6.12 17:18

Já jsem v poslední době nějaká přetížená :) jsem si tu vždycky přišla počíst a psát už se mi nechtělo. :oops: Ale ty pěkné zprávy se čtou líp 8) Myslím na vás. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
12.6.12 21:02

Gerberko milá- prostě budu ráda, když se stavíš, až se na to budeš cítit. :srdce:

U nás vše relativně OK, D. má hraniční váhový odhad, tak bych si moc přála, aby se rozhodla narodit včas. Pokud ne, naplánujeme CS. A nebo se slečna ještě otočí :) Věříte, že jsem vlastně zvědavá, jak tento porod nakonec proběhne, vše je tak strašně nejisté…

Knoflice- mám pocit, že ke konci školního roku jsou unaveni nejen učitelé, ale i rodiče dětí školou povinných :) Má to s tím co dělat i u tebe?

Demi- článek jsem otevřela, ale komentáře raději přeskákala. Lidská blbost je věčná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
13.6.12 17:19

:lol: Jj, asi tak.
Všechno dobře dopadne, neboj se. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
13.6.12 18:10

Harpy: jakou váhu dr. odhaduje :)? Danečkův váhový odhad pár hodin před porodem byl 3, 8 kg, a když se narodil, měl rovných 4, 5 kg. Šel přirozenou cestou, porod s mírnou podporou dr… Můj nejhezčí porod ;)

Knofli: :mavam:

Pokud jde o tu diskuzi, já tam nakonec stejně napsala. Ikdyž vím, jak marné to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
14.6.12 14:36

Ty jo, Demi, to je dobrý výkon :palec: :) Je fakt, že odhad je jen odhad. Všichni tři byli takhle velcí?

Abych teda napsala něco k tématu, co tu byly, tak noc kostelů mě minula, ale letos jsem si maximálně užila průvod při svátku Božího těla. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
14.6.12 19:34

Demi- tím mne ani neděs :) a Dělali ten odhad opravdu na ultrazvuku k tomu určeném? takové ty obyčejné UTZ mají děsivou chybovost.
U polohy KP česká por. společnost (na přesný název se mne neptejte) doporučuje přirozený porod do váhy 3,5 kg (respektive +100g za každé další dítě - ale to už myslím není oficiální). D. má ted odhad skoro tech 3,5 kg. Taky se posuzuje, jak velký byly starší děti - naše neměly ani jedno přes 3,5kg. Chci pro mimi co nejmenší rizika a pro sebe to mám srovnané tak, že malé miminko, ještě holčička a k tomu třetí - přirozeně, ale kdyby byla velká, že bude CS menším rizikem - tudíž se budeme rozhodovat podle toho.
U této polohy je ten porod jiný, bo rodíš miminko tak, že nejdřív jde zadeček, nožičky má miminko natažené před bříškem směrem k obličeji. K. mi připadala dost široká v pase :)
Ale 4,5 kilový puclík, to teda Daneček opravdu nebyl drobek :)

V diskuzi jsem si tě dohledala - je třeba se ozvat, aby těch hlasů bylo víc (to je to člověka znechucuje…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
14.6.12 23:00

Ahoj,

Harpy: no jasně, já nedomyslela ten KP, to je něco jiného… Ani jsem nevěděla, že Česká porodnická společnost doporučuje přirozený porod do váhy dítěte 3,5 kg… 8o V tom případě jsem porušila doporučení hned 3× - Honzík 4kg, Daneček 4,5kg a Petřík 4,3 kg :lol: Jasně, všichni „drobečci“ byli hlavou dolů. Ani nevím, jestli mi ultrazvuk dělali nějaký speciální, a přiznávám, že po takových detailech jsem nikdy nepátrala :D. To se dělá tak speciálně kvůli váze dítěte? Jsem rodička - mimoň :? Ale je fakt, že u všech mých dětí úplně každý soudil jen podle velikosti bříška, že budou obříci. Můj gyneDr. v ničem problém neviděl. Na druhou stranu, kdyby mi někdo naznačil, že bych mohla při porodu mít potíže, asi bych je při své panika-povaze určitě měla :lol:

Pokud bude CŘ, půjdeš do epidurální anestezie?

Jinak ohledně toho článku a následné diskuze s tebou naprosto souhlasím: lidská blbost je věčná… Člověk stále čte o tom, jak ta nebo ona maminka má právo na svobodnou volbu, taková lež! Svobodná volba je prázné slovo proti tomu, jak se pošlapává právo dítěte na život. Nikdo nemá právo zabíjet ani obhajovat takovou krutost na bezbranném. Bohužel, naše současná většinová společnost je na takové morální a duchovní „výši“, že pokud se ozve někdo s jiným názorem, je za hlupáka. Kdo už se konečně zastane těch zabitých dětí?

Omlouvám se, tohle právě vám říkat nemusím.

Knofli: já si taky Boží Tělo minulý týden moc užila. Průvod i Svátost oltářní. Zas po dlouhé době krásný zážitek. Vzpomínám si, že když kněz vynesl monstranci, naplno se rozsvítilo slunce a svítilo po celou dobu. Dojem se umocnil.

Lamvinku: jaké bylo duchovní cvičení?

:mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
15.6.12 11:52

Demi - já v tom přípsěvku furt mluvila o poloze KP :) ty odhady váhy jsou taky doporučené jen pro tuhle polohu. Při poloze hlavičkou se myslím velikost nechává posuzovat jen při úzké pánvi rodičky a extrémně vysokém váze miminka, jinak ne. Ono program, kde ti to vyhodí nějakou váhu jde asi připnout ke každému UTZ přístroji, ale ta nepřesnost je značná, já byla na biometrii na speciálním přístroji - i u Klárky (tenkrát se trefili skoro přesně řekla bych).
Jo a u prvorodiček se spontánní porod při KP myslím nedoporučuje vůbec (zvláště ne u chlapečků)- jsou ženy, které do toho jdou, věří si, mají v rodině třeba lehké porody, ale obvykle je doporučen císař hned.

Já pořád věřím, že se bud Danielka otočí a nebo rozhodne pro příchod na svět včas, ale kdyby císař, já nevím, ta epidurálka mne děsí, že když se to nepodaří dobře píchnout, může mít člověk dlouhodobé migrény (znám a ta představa mne neláká), vím, že normální narkoza taky nic moc, ale po té mi je tak max. blbě. Spíš jsme našli porodnici, kde se po císaři umožňuje bonding s tatínkem miminka… ale jistá si nejsem, do jaké narkozy bys šla ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová