Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hele že se k vám přitoulá britské kotě zrovna v době, kdy manžel není doma, to se mu ani moc nedivím, že ti asi nevěří.
Zkuste si o tom promluvit bez emocí, pokus se navrhnout nějaká pravidla (na základě toho, co mu na kočce vadí nejvíc). Traumatizujete děti i kočku - britka opravdu do kůlny nepatří.
@Anonymní píše:
Ahoj, prosim anonym. Je to pres tyden, co k nam prislo kotatko. Rozvesila jsem letacky, nechala vyhlasit rozhlasem a dala na internet, nikdo se neozval. Deti si ho zamilovaly, tak jsem ho pro jistotu vzala k veterinari, zda neni zacervene nebo jinak nemocne. Dokonce jsem se dozvedela ze to je cistokrevna britska modra kocka. Ale manzel kdyz se vratil po ctyrech dnech ze staze a nasel kotatko v dome tak spustil amok, ze zadne zvire doma nechce… az na par louzicek( muz nebyl doma) je kote cistotne a naucilo se hned na kockolit. Deti si ho berou do posteli, pusinkuji ho, mazli a manzel na mne jen hazi vycitave pohledy a absolutne semnou nemluvi. Vcera to dospelo k tomu ze kdyz kote tak maximalne v zahradni kulne, deti brecely, kote narikalo, tak jsme ho vzali zpet do domu, ale manzel se pred chvili vratil a nasel kotatko doma a silena hadka. Deti vystrasene kote opet v kulne. A ja nevim jak k tomu pristoupit a vyresit… dekuju za jakykoliv nazor
Manžel je magor ![]()
Normálně bych mu suše oznámila že kotě doma prostě bude a pokud se hodlá nadále chovat jako bezcitny ignorant nemusí doma být on
@Altavista píše:
To by musel být chlapec doma, nebyl, smolík
aha, tak až bude manželka s dětma pryč, tak si do jejich postele dotáhne milenku…manželka nebyla doma, takže smolík…tvl, ty jsi hlavička snad to zakladatelka čte a dovolí manžovi lidskou kočičku podle úplně stejnýho principu
@Markéta80 taky jsme tohle měli vyřešené, že nikdy zvíře. Pak jsme šli do útulku na nějakou akci podpory útulku, to bylo nejak na podzim a v létě jsme si z tama odvezli psa. Zvíře jsme nechtěli nikdy ani jeden. Navic jsme měli úplně nový byt a měli jet na dlouhou dovolenou. To se tak prostě někdy semele. Pejska máme už 14 let a byla to zpočátku šichta. Taky jsme říkali, že tedy nevkročí do ložnice. Tak to je taky jinak
zakladatelku chápu, že se to tak nějak stalo.
Ale spíš co teď, že… Znovu bych řešila hledací akci. Opravdu velmi důsledně - aby manžel věděl a viděl, že fakt hledáš původní majitele. Asi jste menší vesnice, tak prostě oslovit i ty sousední.
Jinak k mé babičce se zase před lety zatoulalo stěně Špice, nějaký opravdu výstavní kus, fenka, čistokrevná. Je to možná víc jak 25 let. Taky majitele nikdy nenašli, bylo to intenzivní hledání. Nakonec zůstala u nich a dožila se 18 let.
Je to tvoje vina, ja najit doma zvire ( kdyz jsme dohodnuti, ze zvire ne ), tak budu taky jecet.
On je ted za hajzla, ale celou situaci jsi vyvolala a zpusobila ty. Brecej kvuli tobe.
@prokr píše:
Manžel je magor
Normálně bych mu suše oznámila že kotě doma prostě bude a pokud se hodlá nadále chovat jako bezcitny ignorant nemusí doma být on
manželce bych oznámil, ať vypadne i s tím kotětem, stejnej princip
Já se mu nedivím.. Jako kdyby už teda přišlo kotě, tak bych muudělala pelíšek třeba ve venkovní chodbě.. ale teda pusinkova t doma se mazlit.. Fakt ne.. Měla si počkat na manžela a promluvit si o tom, než si naučila děti na mazlení s kočkou..
můj manžel kočky vyloženě nesnáší- ale máem psa, budem mít rybičky, nemá problém s jinými zvířaty, ale nenapadlo by mě takto doma za jeho zády už něco plánovat
@Šarlota4 píše:
Je to tvoje vina, ja najit doma zvire ( kdyz jsme dohodnuti, ze zvire ne ), tak budu taky jecet.
On je ted za hajzla, ale celou situaci jsi vyvolala a zpusobila ty. Brecej kvuli tobe.
přesně tak… roztomilá kočička tvl. a veškerý partnerský principy jdou stranou
@Anonymní píše:
Ahoj, prosim anonym. Je to pres tyden, co k nam prislo kotatko. Rozvesila jsem letacky, nechala vyhlasit rozhlasem a dala na internet, nikdo se neozval. Deti si ho zamilovaly, tak jsem ho pro jistotu vzala k veterinari, zda neni zacervene nebo jinak nemocne. Dokonce jsem se dozvedela ze to je cistokrevna britska modra kocka. Ale manzel kdyz se vratil po ctyrech dnech ze staze a nasel kotatko v dome tak spustil amok, ze zadne zvire doma nechce… az na par louzicek( muz nebyl doma) je kote cistotne a naucilo se hned na kockolit. Deti si ho berou do posteli, pusinkuji ho, mazli a manzel na mne jen hazi vycitave pohledy a absolutne semnou nemluvi. Vcera to dospelo k tomu ze kdyz kote tak maximalne v zahradni kulne, deti brecely, kote narikalo, tak jsme ho vzali zpet do domu, ale manzel se pred chvili vratil a nasel kotatko doma a silena hadka. Deti vystrasene kote opet v kulne. A ja nevim jak k tomu pristoupit a vyresit… dekuju za jakykoliv nazor
Vubec se mu nedivim, muj partner vi od zacatku, ze zadne animals krom rybicek, nechci. S tim se mnou do vztahu sel. Takze bych to brala jako total podraz..
Že by se nikdo neozval na britskou „čistokrevnou“ Kočku/kotě mi moc nesedí… Manželovi se nedivím že nechce zvíře doma. Mám v bytě dva psy a vím co je s tím práce… Nicméně pokud jste už ze začátku měli domluveno, že zvíře vevnitř nebude tak mu teď nemůžeš mít za zlé že si trvá na svém. A vydírat ho dětma, že budou mít újmu… Nevím no, v prvé řadě když se kočka pritoulala jsi se měla domluvit s manželem na dalším postupu ohledně kočky a děti a ne jim to kotě hned povolit do pokojíku/posteli. Muselo ti být naprosto jasné že k němu děti prilnou
@pohledzdruhestrany píše:
aha, tak až bude manželka s dětma pryč, tak si do jejich postele dotáhne milenku…manželka nebyla doma, takže smolík…tvl, ty jsi hlavička snad to zakladatelka čte a dovolí manžovi lidskou kočičku podle úplně stejnýho principu
Já jen absurdně vyvažuji tvůj idiotský postoj.
@lilith1 píše:
Vubec se mu nedivim, muj partner vi od zacatku, ze zadne animals krom rybicek, nechci. S tim se mnou do vztahu sel. Takze bych to brala jako total podraz..
@Mia25 píše: Že by se nikdo neozval na britskou „čistokrevnou“ Kočku/kotě mi moc nesedí… Manželovi se nedivím že nechce zvíře doma. Mám v bytě dva psy a vím co je s tím práce… Nicméně pokud jste už ze začátku měli domluveno, že zvíře vevnitř nebude tak mu teď nemůžeš mít za zlé že si trvá na svém. A vydírat ho dětma, že budou mít újmu… Nevím no, v prvé řadě když se kočka pritoulala jsi se měla domluvit s manželem na dalším postupu ohledně kočky a děti a ne jim to kotě hned povolit do pokojíku/posteli. Muselo ti být naprosto jasné že k němu děti prilnou
a přitom stačilo třeba zavolat a zpětnou vazbu od manžela by měla hned
Tak se zkuste domluvit, že bude kočka venku
Jako to, že bude v domě další,,, člen mají rozhodovat oba, když to napíšu trochu odlehčeně, tak taky by se mohlo stát, že manžel odjede na služební cwestu, ty se domluvíš mámou, že bude u vás bydlet, zařídíš ji v obyváku, místo a manžel přijede domů a má tam ubytovanou tchýní ![]()
Prostě nevím, je to šílený přístup.. Mně kočka nevadí, ale třeba mi takto domů vzuít např. morče, křečky, a nebo, nějaké pavouky, tak prostě chchi taky, a by to dali pryč.
Příspěvek upraven 25.08.21 v 16:35
@Altavista píše:
Já jen absurdně vyvažuji tvůj idiotský postoj.
já jsem už tvůj idiotský postoj absurdně vyvážil, takže manžel si teď může pozvat milenku, až manželka nebude doma??