Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Steve718 píše: Více
Já bych to tak jednoznačně neviděl. I když se to nezdá, tak jsem nepolepšitelný optimista.
Zásadní problém je v tom, jak k tomu nevěrnice nebo nevěrník přistoupí.
Pokud k tomu přistoupí stylem „tak jsem si nakonec vybrala tebe“ uděláme tlustou čáru a pokračujeme, jako by se nic nestalo. Tak je to přesně ta cesta co popisujeme.
Variantně dotyčná po pár letech „blábolí“ jak jim to zlepšilo vztah ![]()
Pokud k tomu nevěrnice (nebo nevěrník) přistoupí s pokorou a snaží se dluh nějakým způsobem splatit. Je myslím slušná šance se tomu vyhnout.
V každém případě, potencionální nevěra po x-letech už bude jiný příběh. Dávná nevěra v tom bude významným, ale ne rozhodujícím faktorem.
@Anonymní píše: Více
Jenže ve tvém případě jaksi kompromis učinit nelze. Neexistuje žádné řešení „napůl“, aby byli spokojeni oba.
@Josef_t píše: Více
Posledních pár měsíců mi vlastně několikrát řekl, že si to mám vyřešit jak potřebuji, protože když se snažím podle něho, tak mi to nejde a jsem doma pak jenom nervózní, nedokážu to a vyloženě je se mnou smířený, což jsem taky úplně nechtěla. Občas kompromis najít nejde a rozseknout to kvůli dětem také ne. Já vím, že je víc v právu on a to co chci je špatně, ale hodně mi toho chybí a z jeho strany už taky není moc sil něco zlepšit, není vlastně moc cesty. Je to jen na mě a když pochybím tak pak na jeho dobré vůli jestli se mnou vydrží kvůli dětem, jak si zatím myslí, že ano.. proto obdivuji všechny vás co tohle zvládly a co se snaží.. občas je člověk ztracený, pak doma přijdou rozepře a není to nic moc
Ne, šest let se na něm neumíte dohodnout.
Spíš se vzájemně neposloucháte. Kladete své požadavky a ignorujete toho druhého.
Jak z toho ven, tak to nevím ![]()
Jsem to nepochopil. Ty jsi byla nevěrná nebo proč to tak blbě máš
@Velryba černá já vím, děkuji.. bohužel to nedokážu ze sebe nějak dostat, jsme i oba odlišní v jiných věcech a tímto se mi to prohlubuje, měla bych se snažit, ale nedokážu to v tuto chvíli. Z budoucnosti mám strach, nechat ho dýchat tak, že mu dám šanci žít bezemě jsem zkusila, ale to nechce a hlavně i kvůli těm dětem.. a vlastně mě už moc neřeší.. věnuje se sobě, dětem..
@Steve718 málem, mluvila jsem o tom s mužem, že možná půjdu.. v podstatě nevěrná na rovině psaní zatím, ale on mi sám s tím pomáhal a byl to poprvé jeho nápad, jako kompromis.. ale já v tom hledala stejně víc..
To je ta s tou trojkou.
Holka už to udělej nebo umřeš a my tady s tebou. ![]()
Sice chápu, že nechceš být konkrétní, ale v těch náznacích se nikdo nevyzná ![]()
Takže hodně obecně.
Jsou věci na kterých se dá domluvit.
Ona chce, aby se víc zapojil do domácích prací, on jí vyhoví a začne mýt nádobí, pokud to přestane vyžadovat bezprostředně potom co se vrátí domů a přestane mu vyčítat, že hrnečky nesrovnal přesně ouškem doprava.
Jsou věci, na kterých se nejde domluvit.
Nelze si vynutit sex, toleranci mileneckých vztahů,
Je řada věcí, na kterých se velmi často nelze domluvit.
Vztahy s širší rodinou, zaměstnání, plastické operace, dlouhodobé koníčky.
Pokud je to tak, tak jsi rozbila intimní rovinu vztahu.
To jestli k fyzickému sexu došlo nebo ne je jen nepodstatná technikálie.
To není o nějakém kompromisu. To je o:
On nemusí dělat nic. Ty ho musíš přesvědčit.
@Josef_t píše: Více
Je to super cesta.
Protože, upřímně, jaká je ta tvoje? Ty jsi zlomený doteď.
Máš obraty typu, parafrázuji, každá žena ujede na růžovém obláčku. To není pravda. To z tebe jen mluví hořkost. Já bych zas mohla tvrdit, na základě své zkušenosti, že každý chlap ujede na růžovém obláčku.
Ale není to pravda. Tak jako to není pravda o ženách.
Ty jsi s manželkou zůstal, ale uvnitř toho lituješ každý den. To je fakt hrozný. A smutný.
Myslíš, že jsou děti spokojené? Kolik jim je, jestli se můžu zeptat?
@botl2 píše: Více
Ale pendrek. Jsem rýpalem celý život.
Tobě vadí, že přiznávám vztah z rozumu a není to podle mě úplně špatně.
Ženy si prostě prožívají své romantické příběhy. Některé v platonické rovině, některé fyzicky. Některé potkávají tajemné cizince, jiné napravují láskou zlé hochy, jiné zase svádí svůj pomyslný vnitřní boj jestli vybrat jednoho či druhého.
I muži mají své „představy“ a i když tomu asi nebudeš věřit i oni se mohou bláznivě zamilovat.
Problém je v tom, že jsou to úplně rozdílné příběhy. Neznám třeba ženu, které snem by bylo dělat Miss Moneypenny.
Skutečný průšvih je, když se do těch představ někdo moc ponoří a přestane vnímat realitu.
@botl2 nevím, zatím mluví jenom jedno a spíš by mu vadilo, že spolu nejsme.