Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
AHOJ KAMI,
TO JE JASNY, ZE KAZDY DR JE JINY A RESI PROBLEM NEJAK JINAK. ALE MYSLIM, ZE VZIT KREV JE NEJJEDNODUSI A DOZVIS SE Z NI SPOUSTU VECI. A HLAVNE KDYZ UZ JSEM PROBLEMY S MS MELA PRED HAK, TAK SI MYSLIM, ZE BY MU MOHLO BEJT JASNY, ZE JE NEKDE PROBLEM A INJEKCEMA TO NEZACHRANI.NO NEVIM, JA TO NEROZUMIM............
ZATIM JSEM SI TOHO STARYHO DR NEMOHLA STEZOVAT, ALE TO JSEM TAKY TREBA KROME VYTOKU NEMELA ZADNEJ PROBLEM. A TED KDYZ PROBLEM NASTAL, TAK NEVIM NA CO CEKA ..........
přemýšlím na tím, protože mě čeká ta laparka, aby to třeba nebylo kvůli tomu zbytečný…
no ale myslím, že před tím dělají nějaká vyšetření z krve, tak tam by snad na to přišli ![]()
HOLKY S TEMA TESTAMA NEVIM. TREBA JE NA ZACATKU CYKLU TECH ZENSKYCH HORMONU V TELE VIC A LIP SE POZNA NEJAKEJ PROBLEM NEBO JEJICH NEDOSTATEK A VYSLEDEK JE TREBA PRESNEJSI........FAKT NEVIM…TO JE JEN MOJE DEDUKCE......
ALE KAMCA BY TO MOHLA VEDET NEBO ZJISTIT, KDYZ DELA SESTRICKU
![]()
HOLKY, O VIKENDU MAJI ZASE UDEŘIT MRAZY ![]()
ACH JOO, TO JARO ASI LETOS ANI NEPRIJDE ![]()
ahoooj deckaaaa
(=Zdeni, Lio, Marceli, Mirulko, Kami, Kati,Agatko, Ajajo, Jessy,Abbey
.Miniku, Mischi, anonyme
, Karotko)
Kami , myslim, ze mas pravdu v tom, ze zadny doktor neni uplne perfektni, vzdycky bude neco co se nam nebude libit, ale musi to byt: ucel sveti prostredky. Aneb je mi jedno jak to udela, hlavne at jsem tehu ![]()
Agatko - ty ted pises diplomku?
Kati - moje babicka ma kocicku Kacenku, takze ja jsem zvykla na tolik ruznych prezdivek, tak to budu asi stridat, doufam, ze ti to nebude vadit ![]()
Holky, kam jedete v lete na dovolenou? My asi planujeme Cesko
Uz se strasne moc tesim. Doufam, ze bude pekne pocasi. Jinak me to nastve. Nastesti manzel je prizpusobivy, a more nemusi.
jessy,zjistim to,ale nevim kdy ted nechodim do prace,ale napisu kamosce,jedno vim jiste a to to,ze to vysetreni te krve je hrozne drahe!proto to doktori delaji kdy je to nejpresnejsi protoze by jim to treba jinak neproplatila pojistovna,nebo tak vis.
2-3dc je to podle me proto,ze se vlatne v tom tele deje neco co o tech hormonech nejvic vypovida,macelino vazne mam brouka v hlava,proc tobe to odebiral a bylo mu jedno kdy,byl to hormonalni profil?nebyl to treba jen naky hormon ktery je jedno kdy se nabira?
vim,ze me ten hormon.profil nabirali v tech 18letech jak jsem nedostavala menzes,nevim ti ted jestli to bylo 2-3dc,to uz si vazne nepamatuju,ale vim,ze zaver byl,ze mam temer nulovou hladinu zenskych hormonu a vysoky prolaktin,asi to dr pripomenu!
katko,vdavam se 17.6.v Krupce na hrade a kdy presne ty a kde?
ja jeste nemam album protoze mam fotky ve velkem formatu a nevim jak je zmensit,ale osubka agatka slibila,ze dneska uz vazne nezapomene napsat,jak se to dela
![]()
jinak na svatbu uz mam vse vymyslene,jak chci,ale jeste mi chybí nake veci zaridit,ale to se vse udela ted v breznu,protoze mame sice zamluveny obrad,ale tim ze to mame oboje na hrade,tak pani matrikarka rikala ze si mam zavolat koncem unora,ze mi rekne teprve presnou hodinu,protoze nas musi dat posledni,kdyby se tam jeste nekdo chtel nechat oddat,protoze by se tam nevesly autama,kdyz mi tam budeme mit i hostinu,takze hned jak se to dozvim,jedu do prahy do salonu,kde mam satky na kontrolni zkousku
a objednat oznameni,uz je mame vybrane,jen jsme je nemohli objednat kvuli hodine obradu.rovnou si od ni vezmu plan kyticke jake jsme vybrali k satum a uz si ty obrazky dam ke znamemu ktery nam bude kyticky delat.Jo a rovnou tam objedname prstynky.Taky jedu do ikey nakoupit svicky a kaminky na stul,uz jsem se rozhodla,jelikoz budu mit sampano saty,tak ma sestra vizazistka rozhodla at udelame oranzovy stul,me se moc libi a rozmyslela jsem se bud oranzovy nebo vinovy,tak uz mam jasno,jeste musime do jedne prodejny na ubrousky,aby jsme si vybrali a pak je ten majitel hradu koupi a udelaji nam bvyzdobu jakou si udu prat:),
je,to jsem se zase rozepsala ![]()
Ahojky NIKDO!
No my teď plánujeme spíše tu zimní, 4.3. odjíždíme do Rakouska lyžovat!
Na léto plánujeme zatím jen orientačně, pořád uvažujeme… …kdybych už byla těhulka…nebo kdyby ještě ne…
takže variant je víc, Česká republika je mezi nima taky, ale v plánu je i Korsika nebo nějaký chorvatský ostrov.
no takže uvidíme, já bych byla spokojená s velikým (i třeba malým) těhu pupíkem u nás v Čechách ![]()
Holky, ja jsem taky cetla, ze se maji delat 3. den. Ale i kdyby byly ty vysledky nevimjake, tak by se mely delat vickrat, protoze ta hladina se meji cyklus co cyklus. Marceli, 11. den se tak zjisti hladina estrogenu pred ovu, rozhodne ne progesteron. Ale treba ti chtel zjistit testesteron nebo prolaktin. U toho si myslim, ze je to jedno kdy to dela. Tak nepropadej panice. ![]()
Kamčo, pamatuju si, že mi určitě kontrolovali hormony na štítnou žlázu, prolaktin, estrogen.....atd…to vím určitě. A taky říkal něco o tom, že to není jen tak, že ty testy jsou drahé. Ale udělal mi je.
Jenže OPRAVDU říkal, že je to jedno kdy přijdu, jaký den cyklu, hlavně že musím být 3 hodiny před odběrem vzhůru, tenkrát jsem vstávala už v pět hodin ráno a v 8 jsem šla na krev, jindy ji nebrali.
A mám dalšího brouka v hlavě ![]()
AHOJ NIKDUS,
TAKY SEM DR NECHTELA MENIT, ALE PUL ROKU PROSTE NEVIM, PROC NEDOSTAVAM MS A NIC SE NEDEJE. LIO, MELA STEJNY PROBLEM A DR JI DAL HNED DUPHASTON, CLOSTYL A MS SE JI UPRAVILA A TED JI ROVNOU POSLAL DO CARU. JE MI JEDNO K JAKYMU DR BUDU CHODIT, ALE CHCI VIDET, ZE MA SNAHU SE MNOU NECO DELAT A RESIT PROBLEMY A TO MI TAK U TOHO MYHO DR NEPRIPADA..........
Jessy, ja jsem taky vymenila doktorku, byla sice strasne hodna, ale porad rikala, ze mam na hormony casu dost. No me to prislo uz dlouho, tak jsem ji vymenila
Kazdopadne novy doktor mi udelal hormonalni profil, a ten nevysel nic moc. Ale to se musi jeste zkontrolovat. Ale proste se mnou neco dela. je fakt hrozne peclivy. To musim nechat.
ja jsem si chtela sama nabrat zenske hormony u nas v praci,ptala jsem se jednoho porodnika na to jak to mam zadat,ptal se me jestli mam menstruaci a pak rekl,ze mi ten odber ani neudelaji,protoze je hodne drahy,ze to musi predepsat a chtit odebrat primo moje doktorka a mit k tomu duvod!prolaktin se muze odebirat treba kazdy den,ale spravne by to melo byt rano po kldinem spanku,protoze prolaktin je lehce ovlivnitelny stresem.
testosteron a stitnou zlazu je taky jedno kdy,protoze tu mi dr nabira pravidelne,pac se se stitnou zl.ůlevcim uz 5let a budu do smrti brat leky a testosteron mi ted kontrolovala,ten mam v pohode.
tak a primo mam pred sebou papir,kde dr pise:2-3den cyklu odebrat LH,FSH,estradiol,takze asi tyto hormony jso proste zavisle na menstruaci nebo na tom co se tam v tom tele pri tom deje a kdyz to zrovna je v jine dobe tak to asi neni tak objektivni,nevim!
MY PLANUJEME S PRITELICKEM TAKY DOVCU PODLE TOHO, JESTLI BUDU NEBO NEBUDU TEHU. JA S TIM MOC NEPOCITAM, TAKZE BYCH CHTELA JET K MORI. MINULEJ ROK JSME NEBYLI. A TAKY CHCEME JET NA PAR DNU DO HOLANDSKA. ALE KLIDNE BYCH SE DOVOLENY KVULI PUPIKU VZDALA................
Tak ja uz dovolenou kvuli brichu ovlivnovat nebudu
Uz nebudu vubec nic ovlivnovat.
Jo kamco, to je fakt super
tak ten muj doktor mi tyto hodnoty co ctes bral asi 18. den puvodne neovulaciho cyklu. Tak to se nedivim, ze vysly blbe
Asi na neho zmenim nazor. ![]()
LH, FSH a estradiol se odebiraji na zacatku cyklu, aby byla jistota, ze jeste neprobehla ovu…, LH a FSH maji totiz nejvyssi hladiny pred ovu a podle jejich hodnot a pomeru se pozna ,jak telo funguje…
po ovu LH i FSH klesa a estradiol stoupa… a navic ma kazda zena /a nekdy i stejna zena v ruznych cyklech/ ovu v jinou dobu, takze pozdeji by dr. nevedel, v jake fazi cyklu ty hromony vlastne nabral a bylo by to k nicemu…