Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Teda ten cas tak leti! Jaka krasna „krevetka“.
Tak jsme male rikali v tomto stadiu my..a ted si mne tu povida 11 tydenni a sestikilova princezna. A muzu rict, ze je to nejvic
. Tes se…Jak tu nekdo rikal, „paseni“ mala sabotovala od narozeni tez. Muj pediatr mi doporucil netlacit na ni, nechat ji prirozene. Pomohlo mi si ji davat na hrudnik a ted je bez problemu. Akorat tedy vydrzi v te poloze asi jen dve minuty, pak breci. Kazde detatko se vyviji jinak. Usiname take zatim v naruci, ale uzivame si to. Celkove malou „citove rozmazlujeme“ a myslim, ze kazde miminko si zaslouzi blizkost maminky co nejvice. Muj doktor mi vysvetlil, ze tak male miminko se neda rozmazlit. Mala s nami spi v loznici a neumim si to predstavit jinak. I kdyz se priznam, ze v tehotenstvi jsem si malovala, ze bude mala od zacatku ve svem pokojicku. Pff ![]()
@EllEff Jééééjda a představ si, kolikrát jsem tam byla já - 3× IUI a 1X IVF. Milion kontrol, milion ultrazvuků - jen za dobu, co jsem otěhotněla jsem byla na koze už minimálně 4×, ne-li víckrát
A je mi to fuk- jsem ráda, že je miminko v pořádku a to je pro mě hlavní
Já myslela, že už dneska stimuluješ…
Takže to je ještě další 2 dny
@Adelkadd Tak to já vím, že chci mít miminko s náma v ložnici a do jiné místnosti bych ho nedala za žádných okolností!! Citové rozmazlování je nádhera
Myslím, že hodně udělá i bonding po porodu a ten rozhodně chci!! (pokud to bude jen trochu možné).V pátek už konečně porodila i ta moje kamarádka z Edmontonu - mají chlapečka Fenixe
Měl po porodu nějaké menší komplikace - ona byla 24hodin bez plodovky a malého museli po prodou intubovat, protože nějak hůř dýchal
Ale teď už je snad v pořádku a bude už jenom dobře
Jj, je ta naše fazolka fešanda/fešák
Za týden ji zase uvidím, tak snad bude opět všechno OK - ale nedělám nic, čím bych jí ublížila, tak snad není důvod. Jím hodně zeleniny (včera teda obzvlášť
),listovku, akfé jsem měla jen 1×, kouření ani alkohol vůbec (to je samozřejmé), hodně odpočívám, netahám těžké věci, tak snad…
Je úžasné sledovat, jak je ten malý človíček čím dál větší a krásnější, jak se vyvíjí - prostě zázrak
![]()
@Kajule21 já vim…známe to tu vsechny ![]()
Ještě se nic moc nedeje- čekám na MS a druhy den cyklu začínáme injekci diphereline…pak 14 dni nic a pak se začne s téma perama hormonalnima…je to ten dlouhy protokol takže na dlouhy lokte…ale to nevadi, už se na to šílené tesim
no a budeme doufat ze se zadari nejlépe na poprve ![]()
Tak holky, ja byla dneska na odberu krve a mela jsem zase ultrazvuk
Z toho jsem proste odvarena. Uz ma 16cm a vazi 140g
A bude to kluk
Kontrolovala vse, rikala, ze je vse v poradku. Ze je na to tedy jeste brzy, az v tom 20.tt to bude uz vse vyvinute. Vysvetlovala tu hodnotu freebetahcg, ze Down vysel skvele a jen tahle jedna hodnota misto 3 je 3,6, takze si me znovu zkontroluji. Jediny co, tak ma jednu ledvinovou panvicku vetsi nez druhou o 1mm, coz by nebylo tak moc, ale jedna meri 3,2 a druha 4,2. Ale rikala opet, ze to nemusi nic znamenat, ze treba jen neni vycurany a priste to bude v poradku. Vysledky krve za 3 dny, takze pocitam spis s pondelkem a modlim se, aby nevolali
A jeste rikala, ze mam dole placentu, ale ze to nebude problem pri porodu. Se musim optat jeste na gynde, co a jak ![]()
@Kajule21 Tak jasny, ze nebudes behat kazdy tyden, ale ja bych klidne behala
Ono se to proste neokouka. Ja mit doma ultrazvuk, tak si to jedu furt ![]()
@EllEff Cože?
Píchneš jednu injekci, pak 14dní nic a pak až hormonální stimulace?
O to jsem nikdy neslyšela - já začala stimulovat cca 2 nebo 3DC v kuse, pak transfer a za 5dní (po prodloužené kultivaci) ET
Budu držet palce, aby to klaplo napoprvé jako u nás. Už víte, jakou metodu IVF si zvolíte? @Syberia No tak to je super
Já už se taky těším na screening, ráda byh věděla, co čekáme (pokud to bude možné a bude to vidět),abych pomaličku věděla, co začít nakupovat.Ne proto, že bych divočila nebo se nemohla dočkat, ale kolikrát vidím něco za super cenu nebo dostane dodavatel nové zboží a já jsem úplně nadšená, takže bych začala postupně, ať to finančně tak moc nebolí
O ultrazvuku mi ani nemluv - taky bych na to čuměla furt, ale není dobré to miminko pořád ozařovat, takže s ohledem na něj bych se musela ovládat ![]()
@Kajule21 mam dlouhou stimulaci. takze ta první injekce vyvolá jakoby přechod-zablokuje hormony…po 14 dnech UTZ a krev jestli je vše jak ma a potom už normální stimulace.je to kvůli vysokému riziku OHHS…
No jak jsme se tam včera bavili, tak to vypadá na ICSI a prodlouženou kultivaci( tu chci já, ale ještě to budem resit s embryolozkou).
Ale jinak už by to mělo probíhat standartne ![]()
Já taky doufam ze to klapne ![]()
Manželovi jsem to včera vysvětlovala aby věděl proč chci zkusit rovnou 2 embrya…když slyšel ze budu v jednom měsíci v přechodu a i možná těhotná pochopil ze to není malo sr***k co si nechávám rvát do těla a asi i pochopil proč už se mi do toho víckrát nechce
@EllEff No,tak o tom žádná - ať krátká nebo dlouhá stimulace, jsou to sajrajty..Já děkuju Bohu a každý večer se modlím, že jsme měli to štěstí a vyšlo nám to hned napoprvé…Taky jsem zvažovala nechat si zavést 2,abych to nemusela podstupovat případně znovu. Nakonec nám nic na zamrazení nezbylo a měli jsme jedno embryjko, takže to bylo jasné…My zvolili to nej a sice PICSI, pokud bych měla jít (nedej bože) ještě někdy na umělé, nevolila bych jinak než zase PICSI s prodlouženou kultivací. Shodou okolností mi dneska přišla paní, která se ptala na kočárek pro dvojčata a vykládala mi, že se chystají na umělé oplodnění do CARu, do kterého chodím já (to ona samozřejmě nevěděla a já jí to nevykládala) a taky si chce nechat dát 2,aby nemusela znovu na další umělé, kdyby to nevyšlo. I když záruka není nikdy… ![]()
@Kajule21 No jasny, pro miminko jen to nejlepsi
Jen nevim, na kolik je kluk jistej
Jako prislo mi to jako tutovka, ale uz jsem slysela o pripadech, ze to mel byt kluk a prask holka a uz meli kocarek atd. ![]()
Kdyz jsi zbehla v tech miminkovskych vecech, tak do nabytku taky delas nebo vubec? Nemuzu nic poradnyho najit, tak kdybys vedela…
@Syberia Okrajově- někteří z našich dodavatelů mají i nábytek - ale já bych to neměla kam dát na prodejně, takže se tím moc nezabývám, ale můžu se mrknout…
@Kajule21 To kdybys jen mela chvilku. Nespecha to
Jen jsem jeste nic hezkyho nenasla ![]()
Tak mi z ty Genetiky opet volali
Ja nevim, ze mi musi porad kazit radost
Mimco vypadalo nadherne a v poradku, ale v ty krvi mam porad zvysene to hcg a oni chteji zjistit proc. Ve stredu jdeme na pohovor geneticky, kde reknou i co a jak. Rikala o neinvazivnim odberu ze me a plodovce. Ja se ty plodovky bojim
Ten odber ze me urci ty tri nejvic rozsireny syndromy, ale plodovka vse, jestli jsem to spravne pochopila
Ostatni vysledky a usg teda opravdu krasny, jen ta jedna hodnota. Rikala, ze to i nekdo tak miva bezduvodne. Proc mam porad nejake komplikace. Ja jsem stresar a tohle me fakt nici a pro mimco to taky dobry neni ![]()
@Syberia Jasně,jak bude čas a klid, mrkla bych ti…Případně bych ti poslala nějaký odkaz. Budou to velké věci (myslím jako balíky),takže by nemělo smysl brát to přeze mě, protože by mi to přepravka ani nevzala a musela bych objednávat někoho, kdo má „nadrozměr“… Už jsem to tak kdysi dělala s postýlkou, která měla před 100kg a nejdelší strana měla kolem 2m a zákazník platil 1000,– dopravu. A toho se chci vyvarovat…Zkus zatím mrknout na značku PALI - mají krásné věci, ale na můj vkus zbytečně drahé…
Jéžiš, to mě mrzí
Zkus myslet pozitivně, že ty jsi prostě jedna z těch co „to tak má“ a snažit se nestresovat. Já vím, o nás nejde, ale jde o miminka… Té amniocentézy bych se taky bála už kvůli tomu riziku
A nebo jsou i nějaké jiné test - nějaká holčina to dávala v nějaké jiné skupině - stojí to tuším 10.000,– a můžeš si to zaplatit právě z důvodu, aby ti nemuseli dělat odběr plodové vody…Držím palce ve středu a budu na tebe moc myslet a když si vzpomeneš v tom stresu i ty, tak mysli na mě, já jdu ve středu taky na kontrolu…
@Kajule21 No jasny, ja spis myslela, jestli neco nemas v merku, ze bych mrkla na stranky. Brat to pres tebe je urcite blbost, kdyz nebydlim nikde pobliz ![]()
Ve stredu si dame urcite vedet. My jdeme az v pul 12 myslim, tak ty to snad sfouknes rano a bez stresu
Fazolka bude urcite v poradku. Ja si to rikam i o ty nasi, ale to vis. Hormony pracujou, obcas si posmrknu…
@Syberia Posmrknu, to je krásný slovní obrat
Já jdu na 8:15hod. Taky věřím, že je vše OK. A máš ještě nějaké těhu příznaky - prsa, podbřišek apod.?