Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky děvčata… jak pak je??? @Syberia no to je nemilé ten odběr plodovky, ale nemužou tě nutit, když nebudeš chtít myslím, že to můžeš odmítnout…
@Kajule21 Jj, to je vlastne porad. Ale uz je mi dobre. Pokud to neposeru s tim jidlem… V podstate si vse dat muzu a je mi fajn. Jen mam ted radsi sladsi jidla
Ale prsa citlivy a v podbrisku picha. Obcas se mi dela spatne pri dlouhym chozeni a zada teda boli ![]()
@venisa No vyslechnu si toho doktora, co mi na to rekne. Co je co a jaky jsou vyhody a nevyhody atd. No a podle toho se rozhodneme ![]()
@venisa Prave, treba to neni zasna tragedie, ale stres rozhodne ![]()
@Syberia jo tak na psychice to rozhodně nepřidá… ale snaž se to nějak brát v klidu co nejvíc to půjde
@venisa Snazim se, verim, ze to nic nebude. Jen by to nemuseli tak prodluzovat ![]()
@venisa Prave. Pry je cas do 22tt, asi teda na potrat
Vysledky z plosovky do druhyho dne a to neinvazivni za 14 dni ![]()
@venisa Potrat (jedna se o porod) jsem ted docetla do 24.tt. Nicmene miminko muze umrit i ke konci tehu. Ja si ted precetla nejake diskuze a tam holky psaly, ze nektery v pohode a jiny ne
Jenze treba riziko na Downa mi vyslo hodne nizky nez je riziko prave potratu
No ve stredu nam snad reknou vic, jen se bojim toho, ze jim jde o kseft… Taky nevim, jestli to byl triple test ci co a ty vychazeji dost cast falesne pozitivni. Asi zkusim jen dalsi testy z krve a pak se uvidi
@venisa Můžeš, nemusíš tam jít…Pak jsou ještě nějaké ty drahé a amniocentézu ti dělat nebudou…Jen ty testy stojí 10000,– ale kdyby mi hrozil odběr plodovky, zaplatila bych si to. Mamka s babičkou mi říkali, že pokud mi nabídnou jakékoliv vyšetření, všechno mám brát, ať to stojí, co to stojí!!
@Syberia Mám to samé jen s tím rozdílem, že mi není špatně, ať sním cokoliv. Možná jen včera v noci před usnutím mi bylo „divně“,sežrala jsem česnekovou pomazánku
Prober s něma všechno, ať ti jak „blbečkovi“ (s prominutím) všechno vysvětlí, pak ať ti určitě řeknou, jaké jsou možnosti místo odběru plodovky, co hrozí, co nehrozí, případně jestli si můžeš nechat udělat nějaké testy i někde jinde (pokud bys měla pocit, že jim jde hlavně o kšeft)..
@Kajule21 Tak já si myslim, že to je ten neinvazivní odběr, co říkala, ale zase u toho řekla „jen“ neinvazivní odběr a o placení nemluvila. Jak říkáš, prostě se tam ve středu na vše poptam, proto tam taky jdeme, ale zkusila bych nejdřív všechno ostatní, co nebude nějak ohrožovat prcka. Četla jsem i o odběru s placenty a že to je snad ještě víc rizikovější než ta plodovka. Že placenta může utrpět šok tim vpichem a přestane fungovat, takže konec je taky jasnej… Taky jsem říkala manželovi, že prostě radši zaplatim 10-15 litrů než se klepat strachy nebo nedej bože si to pak ještě vyčítat. Sousedka mi říkala, že na plodovce byla dvakrát a pohoda, ale já to teda riskovat nechci.
@Syberia Přesně, pro ni možná pohoda, ale já bych na to taky nešla a hledala bych všechny možné varianty, jak to obejít. Modlila jsem se dost dlouho na to, abych prdelku jakkoliv ohrozila nebo jí ublížila.
Budu na tebe moc myset ve středu. Já jdu hned na 8:15hod a už mám i poznámky, an co se zeptat - hlavně na ten screening, odběr na cukr, kdy se dává těhu průkazka a jestli můžu v těhu cestovat někam k moři letadle (vím že jo, ale jestli by to doktor dovolil nebo doporučil přímo mně). Já ti mám pocit, že se té středy snad nedočkám
Snad bude zase všechno OK… ![]()
Ahojte kočky… jak pak se máte??? mě malej akorát spinká v náručí… dneska už jsme byli na úřadě uvidím jak bude odpoledne a chtěla bych vypadnout ven aspoň na malou prochajdu…