Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kajule21 Určitě jo, až se z kontroly vrátíš, tak dej vědět, jak fazolka krásně roste
Ty poznámky si píšeš na papírek? Já toho mám taky dost, ale říkala jsem si, jestli neni blbý si to napsat a tam to vytáhnout
Ale jestli je to tak i u dalších těhulí, tak bych to tak taky udělala. Na gyndu jdu pak ve čtvrtek. Chci se právě optat na to přeskakování v páteři, jak slyšim (bez bolesti), na letadlo taky. Cukr jsem neřešila, to si myslim, že hlídá ona. A průkazku jsem vlastně dostala myslim v 9.tt, kdy mi řekla, že se mam objednat na 1.screening ve 12.tt a tam jí po mně chtěli i kvůli tomu kam pak poslat výsledky (i když to vlastně je i na doporučence, kterou jsem měla mít taky). Ale je fakt, že některé dostaly průkazky třeba až po tom 1.screeningu
To je asi holt podle doktora
Tak uvidíš ![]()
A jak píšeš, dlouho jsem si na ten zázrak počkala, takže o riskování nemůže být řeč
To bych si prostě nikdy neodpustila… Hlavně třeba na toho Downa mi vyšlo 1:3000 (nějaký drobný) a riziko potratu po plodovce je 1:100? Myslim, že jsem četla 1%, ale je to nižší číslo, jelikož k potratu dojde třeba i za měsíc a to už málokdo přisoudí právě tomu odběru… Matika mi nikdy nešla, takže můj výpočet může být špatně
Nicméně i kdyby to bylo 1:1000, tak je to větší riziko než na toho Downa
Prostě mi vezmou krev a bude všechno v pořádku
Už se toho stresu potřebuju zbavit… Trochu bude vždy, ale tohle je šílená nejistota ![]()
@venisa Ahoj, venku to vypadá krásně. Určitě vyražte
Co na úřadě? Prďolka se teda má u maminky moooc dobře
To se máš
Já si musim zatim vystačit s hladěním bříška
A modlením se za dobrý výsledky dalších vyšetření…
@Syberia jo je to náš rozmazleneček, ale už zase začal sám usínat v kočárku
ale doma nám usne jen na ruce, ale to se postupně taky odbourá - snad
já věřím, že u vás bude vše v pořádku… no já si břicho ani moc nehladila a ani se moc časté hlazení bříška nedoporučuje - může to pobláznit placentu a může to vyvolat kontrakce, nebo co to psali…
@venisa Já tu placentu mam dole a hladim se nahoře
Ale neni to něco jako masáž, spíš si tam jen ruku přiložim nebo občas přejedu, ale nic zásadního, tak snad si jí nepobláznim ![]()
Vážně by mě zajímalo jak to s tim chovánim atd. je. Někdo uspává jedině v kočárku, že jinak mimčo neusne, někdo v autě, někdo na ruce a někdo prostě jen uloží do postýlky a je
Čim to teda je ![]()
@Syberia hele ono se to určitě tím občasným pohlazením neposéře
hele ono asi opravdu záleží na temperamentu dítěte… jinak malej mi třeba párkrát usnul v lehátku ale teď už nezabírá… ale určitě bych byla radši za to, kdybych nemusela malýho uspávat na ruce a usnul by sám od sebe třeba v lehátku či na dece…
@venisa Nazdárek, tak u mě je pracovně jako každý jiný den
Je tady hezky, tak aspoň něco.
@Syberia Určitě dám vědět
Poznámky si píšu do diáře, ale tak +/- si to pamatuju, takže by s tím snad neměl být žádný problém - jsou to „jen“ 4 věci (screening, průkazka, cukr a cestování
).No, mě matika celkem šla a i mě bavila, ale taky takové ty měřítka „1:něčemu“, tak s tím mám problém
Ale věřím, že to bude vše OK a miminko bude v pořádku. Snad už taky dostanu průkazku, už je to potom zase o něčem jiném a člověk má takový lepší pocit ![]()
Cože?
Hlazení bříška se nedoporučuje?
To slyším poprvé. Já se teda nehladím pořád, ale občas jo, nebo si po něm jen tak z lehka přejíždím z prava doleva a zase zpátky. Nebo mi na něj manžel položí ruku. Jediné, kdy si po něm jezdím je když se mažu po koupeli a mažu si samozřejmě i bříško… ![]()
@Kajule21 @venisa Určitě to bude s tim hlazenim jako se všim. Nic se nemá přehánět
Takže to naše občasný pohlazení je naprosto v pořádku. Já už se těšim, až bude miminko slyšet. Prý ho pak uklidňuje maminky hlas. Plánuju si, jak mu budu nahlas číst
Jen teda nevim, co… Já jsem spíš na tu romantiku, ale myslim si, že mimčo netuší co čtu, ale jen poslouchá hlas, ne?
A s tim na co se zeptat… Já jsem si řekla 4 věci, když jsem tam šla před měsícem a na tu 4. jsem si nemohla vzpomenout
Jsou to ty záda, tak snad teď už nezapomenu…
@Kajule21 @Syberia k tomu hlazení - já jsem to četla na netu… a pak nám to snad potvrdila i na kurzu… ale když to člověk nepřehání - mazání krémem, mydlení a podobně, tak je to pohoda…
@Syberia Myslm,že je miminku jedno, co čteš, hlavně že mu něco čteš a slší tvůj hlas. Myslím, že přežije i romanťárny, i Rudé právo
Já mu budu asi číst buď pohádky nebo něco o miminkách a budu to prokládat takovýma těma komentářema: „Vidíš miláčku, to je přesně o tobě“ nebo „Vidíš, teď už máš vyvinuté oučka, nosík apod.“ - záleží, co bude zrovna v článku…Já doufám, že nezapomenu a když jo, mrknu do diáře - stejně si do něj zakládám fotky z UTZ, tak mě to třeba připomene…Snad bude mimi v pořádku a jsem zvědavá, jak zase porostl
@venisa Jasně, nehladím si ho pořád, ale občas si bříško tak automaticky pohladím… ![]()
@Kajule21 Taky si myslim, že mu to bude šumák
Já mam v mobilu aplikaci na těhotenství a je to super, každý ten týden mi přijde notifikace, že začínam ten a ten týden a jak vypadá mimčo, co se vyvíjí atd.
@Syberia Taky to mám - jakou apku máš? Mně chodí upozornění na mail - mám zkušební verzi toho MamApp nebo co to je, ale plnou verzi si platit nebudu. To si raději přečtu na netu, jak mimčo vypadá, co umí apod. ![]()
@Kajule21 Já mam WomanLog Pregnancy. Taky je u toho placená verze, že tam můžeš dávat váhu a já nevim co všechno, ale stačí mi jen tohle. Mam tam přehled v jakém týdnu jsem a jak přibližně mimčo roste
Měla jsem právě nejdřív na ms to WomanLog a byla jsem s tim spokojená
Tak jak @Kajule21? Vse v poradku a fazolka pekne prospiva?
My dopadli vselijak. Ted jsem si krapet porvala a uvidime, snad uz se budu drzet… To hCG mi teda vyrostlo o dost… Ve 12tt jsem mela 3,6 a norma 3. V 16tt jsem mela 5,1 a norma 2,5! Ma to klesat a ono to stoupa… Ledvinka vypadala mensi nez minule, doktor napsal do normy. To hCG muze byt problem ve mne, ale i v nasem chlapeckovi
Kyvla jsem na neinvazovni vysetreni. Jedna se Panorama test, ale kdyz pry nedopadne, tak se plodovce nevyhnu
Cekacka 2 tydny, volaji v kazdem pripade. Tyden na to mam pak 2.screening a v podstate posledni moznost na plodovku, protoze na komplet vysledky se ceka 3 tydny (dva dny asi na ty 3 nejcastejsi poruchy a zbytek pak na vse ostatni). Panorama testy reknou i jasny pohlavi, takze to uz bude tutovka, i kdyz dneska doktor (jiny) souhlasil s chlapeckem. No jsem z toho fakt na nervy… Verim, ze je to ve mne, ale proste nemuzu nic mit normalni ![]()
@Syberia jejda kočko to mě mrzí, že to podělaný hcg stoupá… ale věřím, že to bude nějaká blbost v tobě a váš chlapeček bude v pořádku… věřím, že to je pořádný nápor na psychiku… moc držím palečky