Snažilky 2016

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5771
21.5.18 10:44

@Kajule21 Určitě jo, až se z kontroly vrátíš, tak dej vědět, jak fazolka krásně roste ;) Ty poznámky si píšeš na papírek? Já toho mám taky dost, ale říkala jsem si, jestli neni blbý si to napsat a tam to vytáhnout :lol: Ale jestli je to tak i u dalších těhulí, tak bych to tak taky udělala. Na gyndu jdu pak ve čtvrtek. Chci se právě optat na to přeskakování v páteři, jak slyšim (bez bolesti), na letadlo taky. Cukr jsem neřešila, to si myslim, že hlídá ona. A průkazku jsem vlastně dostala myslim v 9.tt, kdy mi řekla, že se mam objednat na 1.screening ve 12.tt a tam jí po mně chtěli i kvůli tomu kam pak poslat výsledky (i když to vlastně je i na doporučence, kterou jsem měla mít taky). Ale je fakt, že některé dostaly průkazky třeba až po tom 1.screeningu :think: To je asi holt podle doktora ;) Tak uvidíš :)
A jak píšeš, dlouho jsem si na ten zázrak počkala, takže o riskování nemůže být řeč ;) To bych si prostě nikdy neodpustila… Hlavně třeba na toho Downa mi vyšlo 1:3000 (nějaký drobný) a riziko potratu po plodovce je 1:100? Myslim, že jsem četla 1%, ale je to nižší číslo, jelikož k potratu dojde třeba i za měsíc a to už málokdo přisoudí právě tomu odběru… Matika mi nikdy nešla, takže můj výpočet může být špatně :lol: Nicméně i kdyby to bylo 1:1000, tak je to větší riziko než na toho Downa :zed: Prostě mi vezmou krev a bude všechno v pořádku :andel: Už se toho stresu potřebuju zbavit… Trochu bude vždy, ale tohle je šílená nejistota :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5771
21.5.18 10:49

@venisa Ahoj, venku to vypadá krásně. Určitě vyražte ;) Co na úřadě? Prďolka se teda má u maminky moooc dobře :srdce: To se máš :hug: Já si musim zatim vystačit s hladěním bříška :lol: A modlením se za dobrý výsledky dalších vyšetření…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25701
21.5.18 10:58

@Syberia jo je to náš rozmazleneček, ale už zase začal sám usínat v kočárku :dance: ale doma nám usne jen na ruce, ale to se postupně taky odbourá - snad :lol: já věřím, že u vás bude vše v pořádku… no já si břicho ani moc nehladila a ani se moc časté hlazení bříška nedoporučuje - může to pobláznit placentu a může to vyvolat kontrakce, nebo co to psali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5771
21.5.18 11:02

@venisa Já tu placentu mam dole a hladim se nahoře :mrgreen: Ale neni to něco jako masáž, spíš si tam jen ruku přiložim nebo občas přejedu, ale nic zásadního, tak snad si jí nepobláznim :lol:
Vážně by mě zajímalo jak to s tim chovánim atd. je. Někdo uspává jedině v kočárku, že jinak mimčo neusne, někdo v autě, někdo na ruce a někdo prostě jen uloží do postýlky a je :think: Čim to teda je :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25701
21.5.18 11:08

@Syberia hele ono se to určitě tím občasným pohlazením neposéře :lol: hele ono asi opravdu záleží na temperamentu dítěte… jinak malej mi třeba párkrát usnul v lehátku ale teď už nezabírá… ale určitě bych byla radši za to, kdybych nemusela malýho uspávat na ruce a usnul by sám od sebe třeba v lehátku či na dece…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
21.5.18 11:10

@venisa Nazdárek, tak u mě je pracovně jako každý jiný den :nevim: Je tady hezky, tak aspoň něco. :) @Syberia Určitě dám vědět :) Poznámky si píšu do diáře, ale tak +/- si to pamatuju, takže by s tím snad neměl být žádný problém - jsou to „jen“ 4 věci (screening, průkazka, cukr a cestování :lol: ).No, mě matika celkem šla a i mě bavila, ale taky takové ty měřítka „1:něčemu“, tak s tím mám problém :lol: Ale věřím, že to bude vše OK a miminko bude v pořádku. Snad už taky dostanu průkazku, už je to potom zase o něčem jiném a člověk má takový lepší pocit :)

Cože? 8o Hlazení bříška se nedoporučuje? 8o To slyším poprvé. Já se teda nehladím pořád, ale občas jo, nebo si po něm jen tak z lehka přejíždím z prava doleva a zase zpátky. Nebo mi na něj manžel položí ruku. Jediné, kdy si po něm jezdím je když se mažu po koupeli a mažu si samozřejmě i bříško… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5771
21.5.18 11:16

@Kajule21 @venisa Určitě to bude s tim hlazenim jako se všim. Nic se nemá přehánět :lol: Takže to naše občasný pohlazení je naprosto v pořádku. Já už se těšim, až bude miminko slyšet. Prý ho pak uklidňuje maminky hlas. Plánuju si, jak mu budu nahlas číst :mrgreen: Jen teda nevim, co… Já jsem spíš na tu romantiku, ale myslim si, že mimčo netuší co čtu, ale jen poslouchá hlas, ne?
A s tim na co se zeptat… Já jsem si řekla 4 věci, když jsem tam šla před měsícem a na tu 4. jsem si nemohla vzpomenout :lol: Jsou to ty záda, tak snad teď už nezapomenu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25701
21.5.18 13:08

@Kajule21 @Syberia k tomu hlazení - já jsem to četla na netu… a pak nám to snad potvrdila i na kurzu… ale když to člověk nepřehání - mazání krémem, mydlení a podobně, tak je to pohoda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
21.5.18 15:28

@Syberia Myslm,že je miminku jedno, co čteš, hlavně že mu něco čteš a slší tvůj hlas. Myslím, že přežije i romanťárny, i Rudé právo :mrgreen: :lol: Já mu budu asi číst buď pohádky nebo něco o miminkách a budu to prokládat takovýma těma komentářema: „Vidíš miláčku, to je přesně o tobě“ nebo „Vidíš, teď už máš vyvinuté oučka, nosík apod.“ - záleží, co bude zrovna v článku…Já doufám, že nezapomenu a když jo, mrknu do diáře - stejně si do něj zakládám fotky z UTZ, tak mě to třeba připomene…Snad bude mimi v pořádku a jsem zvědavá, jak zase porostl :) @venisa Jasně, nehladím si ho pořád, ale občas si bříško tak automaticky pohladím… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5771
21.5.18 15:55

@Kajule21 Taky si myslim, že mu to bude šumák :mrgreen: Já mam v mobilu aplikaci na těhotenství a je to super, každý ten týden mi přijde notifikace, že začínam ten a ten týden a jak vypadá mimčo, co se vyvíjí atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
21.5.18 16:36

@Syberia Taky to mám - jakou apku máš? Mně chodí upozornění na mail - mám zkušební verzi toho MamApp nebo co to je, ale plnou verzi si platit nebudu. To si raději přečtu na netu, jak mimčo vypadá, co umí apod. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5771
21.5.18 16:39

@Kajule21 Já mam WomanLog Pregnancy. Taky je u toho placená verze, že tam můžeš dávat váhu a já nevim co všechno, ale stačí mi jen tohle. Mam tam přehled v jakém týdnu jsem a jak přibližně mimčo roste :palec: Měla jsem právě nejdřív na ms to WomanLog a byla jsem s tim spokojená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5771
23.5.18 20:27

Tak jak @Kajule21? Vse v poradku a fazolka pekne prospiva?
My dopadli vselijak. Ted jsem si krapet porvala a uvidime, snad uz se budu drzet… To hCG mi teda vyrostlo o dost… Ve 12tt jsem mela 3,6 a norma 3. V 16tt jsem mela 5,1 a norma 2,5! Ma to klesat a ono to stoupa… Ledvinka vypadala mensi nez minule, doktor napsal do normy. To hCG muze byt problem ve mne, ale i v nasem chlapeckovi :,( Kyvla jsem na neinvazovni vysetreni. Jedna se Panorama test, ale kdyz pry nedopadne, tak se plodovce nevyhnu :zed: Cekacka 2 tydny, volaji v kazdem pripade. Tyden na to mam pak 2.screening a v podstate posledni moznost na plodovku, protoze na komplet vysledky se ceka 3 tydny (dva dny asi na ty 3 nejcastejsi poruchy a zbytek pak na vse ostatni). Panorama testy reknou i jasny pohlavi, takze to uz bude tutovka, i kdyz dneska doktor (jiny) souhlasil s chlapeckem. No jsem z toho fakt na nervy… Verim, ze je to ve mne, ale proste nemuzu nic mit normalni :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25701
23.5.18 20:32

@Syberia jejda kočko to mě mrzí, že to podělaný hcg stoupá… ale věřím, že to bude nějaká blbost v tobě a váš chlapeček bude v pořádku… věřím, že to je pořádný nápor na psychiku… moc držím palečky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5771
23.5.18 20:40

@venisa Dekuju :hug: Je to hruza. Nekoncici strach…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí