Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky kočky, tak jak se máte? my včera zavedl první příkrm - mrkvička od Hami… no malému to tak chutnalo, že by snad snědl celou sklenku - což ještě nemůže…
@Syberia Ale já ho mám ráda - nikdy jsem neřekla,že ne,ale prostě se v názorech na jeho výchovu s manželem rozcházíme a mně některé věci,co mu dovolí dost vadí. Je to děcko a taky by se tak k němu mělo přistupovat.Jako on zamnou přide se přitulit nebo pomazlit,to jo,v tom problém není…Manžel ví,že ho mám ráda,ale že mi taky dost věcí vadí a s dost věcma nesouhlasím.Ale není to můj syn,takže co zmůžu?A než se nervačit,tak jsem nad tím zlomila hůl a nestarám se,abych nebyla pořád jenom ta špatná,která ho nutí se učit,ten herodes a gestapo-takže má volnost a ať dělá nebo nedělá,co mu povlí nebo nepovolí tatínek.Já zařvu akorát,když se to týká mé osoby (např.buzeruju ho za jídlo,protože když jí, s prosminutím, jak prase, uklízím to potom já a já nejsem jeho služka. Nebo když mi leze do škříňky pro skleničku a zapatlá mi černé dvířka na kříňce,které se dost blbě leští,zařvu taky,protože kdo to uklízí?Zase jenom já!) a jelikož nejsem Adamova služka a myslím si,že téměř v 10ti letech už by mohl i něco pomoct a nejen sedět na mobilu, tak jsem vlastně pořád za tu špatnou. Ale co se dá dělat,někdo musí být i ten špatná a jelikož jsem těhotná a jeho víkendová „návštěva“ mě pak stojí akorát práci,nervy a úsilí,tak v tomhle případě se ozvu (nebo když jedeme někam mojím autem, on pak odjede k mamince a já zjistím,že mám zezadu okopané sedčky a na zemi akorát bordel a pošlapané prahy.V autě mám vždycky čisto a pro hodinu jzdy autem já pak nebudu lítat a čistit si auto,takže pokud nebudu v mém autě sedět jak člověk a bude po něm bordel,nebude v něm prostě jezdit.Naštěstí si ještě o svých věcech můžu rozhodnout sama).Na jeho školu už jsem rezignovala,když to nevadí jeho rodičům,tak mě to může být jedno 2×. Nic proti ničemu,snahu jsem měla a i by mě to učení s ním bavilo,ale když je to lenoch a nic ho nebaví,má smůlu…
Mně by taky vadilo,kdyby se manžel k mému dítěti takhle choval,ale u nás to bylo takže se naši rozvedli, mamka si našla přítele a u nás platilo,že s náma žije, zastupuje roli otce,živí mě,šatí mě,tak ho budu i poslouchat.A máme dneska lepší vztah,než má on se svýma vlastníma dcerama.Dát mi tuhle „pravomoc“ i manžel,můj vztah k jeho synovi by byl úplně jiný, protože by věděl,že pokud je u nás,platí i to,co řeknu já a v ten moment supluju jeho matku.Pokud to takhle nefunguje nebo to tak synáček nevnímá,bohužel není jiná možnost
@venisa Já do Aniballu asi tal nepůjdu - sice bych ho měla za jiný peníz,ož taky udělá hodně,ale co pak s tím - kdybych ho chtěla prodat,přijde mi to nehygienické,takže bych se mi to eklilo a bála bych se,že si ho nikdo nekoupí.A přesně,jak holky říkáte - my jsme se narodily bez jakýchkoliv Aniballů či masáží hráze…Stejně porodit musíme a zatím si tak myslím,jestli mám mít nástřih nebo nějaké stehy,tak je stejně budu mít a ani Aniball,ani masáž hráze tomu asi nezabrání…Možná to zmírní,ale asi nezachrání úplně
@EllEff No ani nemluv,u nás byl celý víkend chladný a i tento týden má být +/- jen 20°C, až příští se má oteplit zase na nějakých 26°C a víc…No super, telátko bude pít samo a ty se budeš moc věnovat těhu a odpočinku
@venisa Jůůů,Domča jak to do sebe láduje ![]()
@Kajule21 no jako někdo ten aniball na netu prodává, ale přijde mi to jako blééé… no přijde mi to zbytečné… na FB je i krátké video a na insta je taky…
@Kajule21 no už jsem to probrala za všech stran a konečný verdikt je ze dvě nocni u miminka udelam a pak jdu marodit s téma zadama…jako co, v praci budou muset obsadit moje smeny ale to tak proste je a neudělám nic…
Pokud to nevyjde,tak já udělala maximum a pokud vyjde tak tím jen lip ![]()
@venisa Taky ho tuším na webu v blogu mám… @EllEff Jako že po ETu odděláš 2 směny a hotovo?Záleží,jak máš tu práci náročnou - jestli tam nezvedáš něco těžkého apod.
@Kajule21 pravé ze před-po odběru den doma a pak dvě nocni…mam je u miminka a tam fakt netaham vůbec nic tak by to neměl byt problem
@EllEff Tak to je dobre, ze se telatko rozpilo
Ona je spousta veci, co muzes delat pro snadnejsi porod, ale myslim si, ze je to vsechno ve finale o tom cloveku
Zase nekomu to muze pomoct alespon psychicky, kdyz v to veri. To je jako s vericima
Veri a to je posiluje. Ja neverim, takze to se mnou nic nedela
Pro otehotneni jsem zkousela bylinky a nic a jine (v to verici) otehotnely okamzite
Ja si myslim, ze je vsechno v hlave. Tudiz je zakladem se porodu nebat a neocekavat to nejhorsi a bude urcite vsechno v pohode
Kdy jdes na odber foliku? ![]()
@venisa To vis, kdybys jedla jen chleba, tak se po rohlicich pak taky utluces
Tak hlavne, ze chutna ![]()
@Syberia no včera příkrm vůbec neuspěl… tak uvidíme co dneska…
@Kajule21 Ja jen mela takovy dojem z toho, cos psala. Jak jsem psala, nemuzu posoudit, kdyz s vami neziju
Ale jestli je to takhle, tak bych teda taky videla chybu u tatinka. Ten ma urcit jasna pravidla a kluka srovnat
Nasi se taky rozvedli a mamky pritel zil s nami a proste byl jako tata. Neco rekl a muselo se poslechnout, protoze je to proste clen domacnosti a hotovo a jeste navic dospely
Je fakt, ze tatky jsme se bali vic, ale to bylo spis tim, ze on vse resil fyzickymi tresty. Nicmene stacil pohled. U pritele jsme i odmlouvali
Proste parchanti… ale ma nas rad jako vlastni
A vzdycky jsme pro nej jako rodina byli na prvnim miste.
A cernou kuchyn bych z duvodu udrzby nechtela
Ani lesklo jinou. Manzel chtel bilou lesklou, tak jsem mu rekla, ze ja tam teda nevarim a neuklizim, jelikoz na to nemam cas ani nervy a najednou sla i jina ![]()
@EllEff Kdyz te dokazou nahradit, tak je to v pohode
Ja to mam horsi
Ale je fakt, ze ja se dost i ohlizim na kolegyni, ktera by v tom pripade byla vyrizena a na to nemam
Jelikoz to zatim zvladam bez zdravotnich problemu, tak je to v pohode. Kdybych se musela rozhodnout, tak je to uplne jasny. A ty mas praci rizikovou, takze nevahej ![]()
@venisa A stejny mrkvovy nebo jsi zkousela jiny? Ze by mu proste jen nechutnal… ![]()
@Syberia měl stejný… ale dneska to do něj padlo jak němci do krytu ![]()
Já jsem se na annibal taky nakonec vykaslala a očekávala jsem od porodu hodně “černé” scénáře…a nemela jsem nakonec ani skrabnuti
. Můj dr mi řekl ze některé ženy mají po používání problémy s následnou “těsností”.
@EllEff Tak to je v pohodě
A po ETu už zůstaneš doma jo? @Syberia Přesně,taky jsem do sebe cpala kde co,věřila tomu a nic…Asi musíš opravdu věřit pevně a že přes to nejede vlak a ani na minutu nezapochybovat. @Syberia Přesně,u nás to bylo stejně a jelikož jsem nebyla vyčůránek,měl mě mamčin manžel radši než vlastní dcery,taky asi proto mi koupil 2 auta a vlastním dcerám nikdy ani jedno. Mě bral na dovolené, kamkoliv pro mě dojede,cokoliv pro mě udělá…Dokonce jsem se teď o vékendu dozvěděla,že sám chce s babičkou a dědou platit kočárek.Pěkně půl na půl
Přitom se říká,že by měl kočárek platit dědeček matčin otec) a to by měl být můj vlastní,ale když se o to podělí,tak proč ne a taťka může koupit nebo přispět na něco jiného…Je to od něj prostě hezké a mám ho ráda jako vlastního biologického taťku
Což u nás asi nikdy nebude,protože je manžel prostě jiný a má to asi jinak než my v rodině.Jak můžu mít stejně ráda někoho,komu z principu radši ani nic neříkám,protože si to udělá stejně po „svém“ nebo udělá oči na tatínka,kdo se prostě nechová tak,jak by měl?Pak to prostě bohužel nemůže fungovat
Popravdě,když u nás není, rozhodně mi to nevadí a jsem i svým způsobem ráda, ale zase na druhé straně,když u nás je,tak mu ten pobyt záměrně a schválně nějak neznepříjemňuju…Tatínek by měl otevřít oči - synek je ve 3 třídě a už se řešil průser,že nějaké spolužačce ukradl 50,– (protože ho prej někdo navedl) a teď dostal třídní důtku - prej v hodinách vyrušuje apod. Takže synek asi není takový miláček,jak ho vidí jenom tatínek.Pro mě je to „zlatíčko“ navenek a uvnitř pěkný „hajzlík“…
@venisa Zvykne si
Manžel včera od známých pro naše mimčo přinesl plnou igelitku Hamé příkrmů v tom pytlíku se šroubovacím uzávěrem. Má to trvanlivost do 8/2019,tak snad to miminkovi všechno nesežeru
@Adelkadd Aha vidíš,tak bych pak byla nerada,kdyby měl manžel pocit,že je to nějaké vytahané a je to jak díra do kanálu…Já jsem rozhodnutá,že na Aniball kašlu - porodit musím,tak věřím,že to bude v pohodě a už teď se na porod těším, nebojím se a to je myslím základ k úspěchu ![]()